"strajc" dhe "trastė"
"unj", "ungj", "hungj" dhe "ul"
"ujė", "rrujė" dhe "uri"
"strajc" dhe "trastė"
"unj", "ungj", "hungj" dhe "ul"
"ujė", "rrujė" dhe "uri"
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DYDRINAS : 06-10-2011 mė 16:11
'hu' dhe 'dru'
Without deviation from the norm, progress is not possible
Hangra mengjes
Hangra dreke
Hangra Darke
U ngiva e perdorim kur te perfundojm te hangren :P
Shume interesant kjo e foljmja e perditeshme.
Dikush vjen ne forum kerkon dikend dhe thot :
Nuk koka, nuk kaka, shume pak perdoret nuk qenka ne te folmen e perditeshme :P po flas per vendin ku jam une.![]()
C'eshte thelbi i temes?
"kalb" dhe "qelb"...."ēoj" dhe "zgjoj" (nga gjumi)....."pru" dhe "sjell"
Qe te gjitha keto fjalet mesiper i perdor, ndonjehere coj, ndonjehere zgjoj. Sikur keto dy fjale kane kuptime te ndryshme. Mund te jesh zgjuar nga gjumi por shtrire. Cohu nga gjumi ose cohu nga ku je ulur.
Hengra e them pa r fare. Hanga buke![]()
Nese ka ndonje shkodran le te vij te flas me mua do shkriheni se qeshuri nje korcarke edhe nje shkodran
shyqyr ketu flasim greqish qe te meremi vesh se ne shqip duhet te marin perkthys
Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...
Une jam nga Fieri dhe kur flas per veten, P.Sh [H]ėngra mengjes, H eshte shume e dobet dhe zere se s'thuhet ndersa kur e pyet tjetrin, P.Sh Hėngre mengjes, H shqiptohet.
Mbarova themi kur mbarojmė sė ngrėni
Megjithese nuk ka shume ndryshime nga e folura "letrare" dhe fjalet qe ndryshojne, ndryshojne nga ndonje shkronje qe "bie".
Leni kisha ene xhamijaFeja e Shqiptarit asht Shqiptaria
Edhe une bej nje gabim me kete fjale ngrene .Nuk e them dot per qamet 'kam ngrene'por'kam hengur' .Nuk mundem ta rregulloj dot ne te folur .
...fillimisht u perceptova ne dy termet e fjales te nenvizuara,te cilat jan perdorur veqmas-ne treven e rugoves time dikur...Nė gegėrisht-u gina,jam gi,
perndryshe ju kujtoi,se gegerishtja a po gegenishtja,(me termin me te bute),ka qen "themeluesi" i gjuhes shqipe nder etnit shqiptare....kurse e perditshmja eshte ba lamsh krejt,lol,s'din cila eshte gegenishtja,e as toskenishtja,bile,bile,nder disa sa shum mundohen mi fole kinse me gramatik,(pa korigjua veten),,mundohen t'ua hudhin tjerve gabimet!
Jufalemnderit
Hajla.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hajla : 06-10-2011 mė 22:29
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
kot nji mendim
hunger - uri anglisht - lexohet hangėr
Krijoni Kontakt