Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23
    i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005
    STRABIZMI
    Pozicion jo normal i kokerdhokve te syrit pasoj e te cilit nuk mund te fitohet nje fotografi e fixuar mire nga te dy syte

Shaktaret

Shkaktaret sensorial - kur nga te dy syte krijohen fotgrafi te ndryshme dhe nuk mund te bashkohen.
    Secila semundje e syrit mund te jete shkak i saj: Turbullimi i kornes,katarakta e lindur,semundet e retines dhe demtimet e nervit optik

Shkaktaret anatomik- kockat e ngushtuara rreth syrit (kraniostenoza) largimi i madh mes dy syve (hipertelorizam), ndryshimet ne muskuj - ngjitjes se tyre,zhvillimit ,kontraktimit

Shkaktaret nervor-problemet ne akomodim,divergjenc,qrregullimet ne tru.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005
    http://video.about.com/babyparenting...ant-vision.htm

Sherimi

Mundet me qene kirurgjik dhe terapeutik,ku mendohet mbyllja e njerit sy me fllaster,syze prizma dhe ushtrime.Te rastet ku ka dobesim te te parit dhe strabizem ,me se pari korigjohet te parit pastaja strabizmi,qe eshte primare per nje shikim normal

Se pari ordinohen syze me korekcion optik qe ndihmon ne mpreftesin e te parit,kur femija mesohet me syze athere aplikohet atropinizimi dhe mbyllja e syve.si dhe ushtrimet pleotike
    Keto ushtrime realizohen permes ketyre aparateve : pleoptofor, centrofor i separator, eutiskop.
    Prizmet qe perdoren qellimin e kan per orientimin e rrezeve te drites te thyhen ne nje pike te perbashketdhe te fitohet te parit binokular
    Sherimi me prizma zgjat me muaj apo vite deri ne dy vite
    Nese nuk ka sukses ,athere duhet nderhyrje kirurgjike
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga teta : 06-10-2011 mė 08:20

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar mė parė nga teta Lexo Postimin
    STRABIZMI
    Pozicion jo normal i kokerdhokve te syrit pasoj e te cilit nuk mund te fitohet nje fotografi e fixuar mire nga te dy syte

Shaktaret

•Shkaktaret sensorial - kur nga te dy syte krijohen fotgrafi te ndryshme dhe nuk mund te bashkohen.
    Secila semundje e syrit mund te jete shkak i saj: Turbullimi i kornes,katarakta e lindur,semundet e retines dhe demtimet e nervit optik

•Shkaktaret anatomik- kockat e ngushtuara rreth syrit (kraniostenoza) largimi i madh mes dy syve (hipertelorizam), ndryshimet ne muskuj - ngjitjes se tyre,zhvillimit ,kontraktimit

•Shkaktaret nervor-problemet ne akomodim,divergjenc,qrregullimet ne tru.
    ka mundesi qe kjo mund te ndodhet nganjehere dhe mos ta ken pergjithemone? nje i aferm i burrit e ka, dhe u habita meqe se kisha pare te kishte kete problem por i ndodhet nganjehere dhe pas disa oresh i shkon syri prap normal
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005
    strabizem periodik nuk ka,po ka mundesi qe personi ka nje strabizem jo shum te theksuar,qe kur eshte i koncentruar ne shikim te bej kontrakturen e muskujve te syrit ne menyre te vullneteshme permes fokusimit te shikimit,dhe ne momentin kur nuk eshte i koncentruar athere muskuli i syrit e kete pozicionin qe normalisht e ka

them une ,se nuk kam degjuar per kete periodicitet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    strabizem periodik nuk ka,po ka mundesi qe personi ka nje strabizem jo shum te theksuar,qe kur eshte i koncentruar ne shikim te bej kontrakturen e muskujve te syrit ne menyre te vullneteshme permes fokusimit te shikimit,dhe ne momentin kur nuk eshte i koncentruar athere muskuli i syrit e kete pozicionin qe normalisht e ka

duhet ta pyes burrin per te se as vete nuk e kam pyetur persnonin pse i ndodh sepse me duket pak si pa edukat meqe skam aq konfidence te pyes pyetje te tilla...ama degjova qe tha qe i ndodhet nganjehere kur ska fjetur mire dhe pas disa oresh i iken

lexova qe strabismi temporar shkaktohet nga stresi, lodhia ose semundje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *~Rexhina~* : 06-10-2011 mė 10:41

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Mire eshte te kesh njohuri dhe as qe diskutohet pergjegjesia primare eshte ajo e prindit , por dhe doktorit. Kot nuk behen ato vizitat te doc aq shpesh kur Jane babies. Se besoj se nje doc mos ta vej re dicka te tille. Mos u stresoni dhe shume
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005
    ah moj Pink te dish sa prinder jan neglizhent per shendetit e femiut,dhe vijn vetem ne fazat e vonshme te patologjise.

psh pas 5 viteve e bie femiun se une mendova se nga lazdrimlleku nuk me kthen pergjegjje,pra ka 5 vit qe femija nuk degjon mire ,kjo athere kujtohet

i/e regjistruar Maska e bebi im
    Anėtarėsuar
    03-07-2012
    Postime
    121
    une kam nje shoqen time qe i lindi djali me kete problem tek njeri sy. nuk e di se cfare pati ajo ne shtatzani (se me ka ardhur zor ta pyes) edhe me duket se gjinekologia i kishte thene se femija ose mund te lindi me strabizem ose pa degjim.
    nuk e di se cfare i vuri re ne eko, nuk jam shume e qarte ne kete pjese.... nejse. edhe tani iu be djali 2 vjec edhe ajo nuk i ka bere asgje se nje okulist i ka thene qe do ti rregullohet kur te rritet. une ne fakt ngela tu i thene qe te coje tek nje okulist tjeter qe te sigurohet, se ndoshta kur te rritet do te jete vone... nuk e di ajo ashtu e ka lene deri tani...
    une vajzes time i kam bere disa kontrolle si per cdo gje tjeter edhe per syte, se kisha frike mos i ngjante babit tim (se ai eshte me syze, hipermetrop), por shyqyr zotit nuk ka asnje problem.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559

po ke tė drejtė, janė forma tė lehta tė strabizmit te disa njerėz, tė cilat vihen re kur personat janė nė situata tė caktuara: psh tė nevrikosur, tė lodhur, nėn stres ose kur e kthejnė kokėn pas ''menjėherė''. Mgjth mund ta gjesh sh. lehtė se kanė strabizėm psh me atė provėn e hologramit: i jep njė hologram ku janė psh 5 motive dhe nqs pacienti ka strabizėm mund tė shohė vetėm 3 prej tyre. Arsyeja: tė parit binokular: pacientėt me strabizėm nuk i pėrdorin tė dy sytė tė koordinuar pėr tė parė njė pikė.

Nga eksperienca personale di tė them, se te fėmijėt me format e lehta tė strabizmit instiktivisht mundohen ta korrigjojnė handikapin qė kanė duke mbajtur kokėn shtrėmbėt kjo u mundėson tė fokusohen mė mirė dhe tė shohin sikur i pėrdorin tė dy sytė. Sigurisht qė ėshtė problem, se i bie tė pėrdorin vetėm njė sy mė shumė pėr tė parė dhe ai tjetri tė 'dembeloset'.

Citim Postuar mė parė nga bebi im Lexo Postimin
    une kam nje shoqen time qe i lindi djali me kete problem tek njeri sy. nuk e di se cfare pati ajo ne shtatzani (se me ka ardhur zor ta pyes) edhe me duket se gjinekologia i kishte thene se femija ose mund te lindi me strabizem ose pa degjim.
    nuk e di se cfare i vuri re ne eko, nuk jam shume e qarte ne kete pjese.... nejse. edhe tani iu be djali 2 vjec edhe ajo nuk i ka bere asgje se nje okulist i ka thene qe do ti rregullohet kur te rritet. une ne fakt ngela tu i thene qe te coje tek nje okulist tjeter qe te sigurohet, se ndoshta kur te rritet do te jete vone... nuk e di ajo ashtu e ka lene deri tani...
    une vajzes time i kam bere disa kontrolle si per cdo gje tjeter edhe per syte, se kisha frike mos i ngjante babit tim (se ai eshte me syze, hipermetrop), por shyqyr zotit nuk ka asnje problem.
    thuaj ta ēojė te okulisti fėmijėn, si u rregulloka kur tė rriteshka
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    femijet deri ne moshen 6 muajsh mund te tregojn strabism, sdo te thote qe do ta ket kete "condition" pergjithemone...ka dy lloj strabisem...nje qe tregohet gjithemone, dhe nje qe nese mbyll nje sy per disa minuta dhe e heq doren nje nga syte levis ne mes apo anash (kjo s'eshte problematike ama)

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •