Se me ulte , aq me mire per mireqenjen e pergjithshme sociale, kulturore dhe politike te popullit.Shkalla e fetarizmit te komuniteteve fetare shqiptare
Pershendetje
Se me ulte , aq me mire per mireqenjen e pergjithshme sociale, kulturore dhe politike te popullit.Shkalla e fetarizmit te komuniteteve fetare shqiptare
Pershendetje
Historia e verte e kombit tone eshte kjo:
anno 1900:
85% musliman, 15% jomusliman..
...muslimant te arsimuar ne secilen shtrese, borgjovana, pareli, bejlere, timarxhi, esnafa....
...te krishteret, te paarsimuar, te prire nga prfitat, ekonomikisht te dobet
...shtetet perendimore ne vrull per fuqi territoriale, te etur per token qe mbet nga falimentimi i per. osmane...
Me deshmo bindshem, perse u be MBRET I SHQIPTAREVE nje cfar AHMET ZOGU me nene Sadijen dhe babe Xhemalin......e jo ndonje Kristaq i Marise dhe Zefit.....
Kujt do ti behej MBRET nje kristaq ???....kush do ta pranonte MBRET nje kristaq ???
Perse e vrau nje cfare ESAD PASHA njecfrae AVNI RRUSTEMI.....don te ti numeroj emrat e rilindaseve ???
Me trego historine e vertete, tash menjehere, ose HESHT dhe meso nga te rriturit....
Historia shqiptare eshte KRYEKEPUT me aktorin kryesore MUSLIMANIN....pa musliman nuk do te kish histori shqiptare......dhe muslimanet shqiptare i shpetuan rrethanat POLITIKE te kohes, ku gjermanfolesit te venduan MBRETIN, te kushtezuan politiken, jo vetem teje, por edhe fqinjeve si boshnjakeve, si malazezeve, si grekerve, si bugareve....per te mbrojt interesin e vet karshi pansllavisteve....humben gjermanet, A TA COPTUAN TOKEN ????..........Otto Habsburgeri deri sa vdiq para disa muajsh ja mbante anen kosoves, Schwarzenbergeri i cekise ta garantoj praninim e kosoves, ku krahas u shfaq filmi televiziv ne ceki porserb....
Nese ju te padijtur dhe romantizues e cilesonin gjermanin qe ta shpetoj prapanicen si "shqiptare katolik", atehere keni te drejte, kombi na shpetuan te krishteret......se keshtu del historia jone e shkruar, ktheje kah ta kthejsh.....edhe pse protagonistet ishin ne 90% te rasteve MUSLIMAN....
Deshmom, se "feja e shqiptarit eshte shqiptaria" ka vlejt per 85% te popullates !!!, e jo per ata 15% qe kullotnin pjeserisht delet ne bjeshket e shqiperise veriore apo peshkonin ne detin jon....JO de, mua edhe sot nuk ma nin palla per fene e shqiptarit, por per atdheun derdhen gjak ata 85 % ne cilendo lufte ishin BALLI......
Ose diskutoni ne menyre konstruktive, ose shujni, se do te ja u skuq faqet panderprere....e me pak, mos mireni me perzonin tim, por me ate cka them, se motivi im nuk ka te beje AS NE MINIMUM me islamin, ate ideologji gjigande nuk ka mbet ta mbroj Nuh Musa.....aman shqiptaret perpos neve nuk ka kush ti mbroj.....keshtu pra, FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA, your turn, master of disaster.....
Tregom shkallen e fetarizmit te popullit te thjeshte, dhe vazhdojm me tej....
tung
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Uriel : 06-10-2011 mė 21:32
albanish by nature
ups ti inxhinjer re???????
Zogu ndaloi shqiptaret te ngrinin b'ythen perpjete, sepse nuk eshte tradite e shqiptarit, por ti nga tetova s'ke nga ta dish
katastrof je....epo nese quan Zogun, enver hoxhen( dhe ktij ja qunin baben Halil) musliman, ateher ti je me keq se katastrof, je debil loldisaster.....
tunxhtung
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 05-10-2011 mė 05:50
e more vesh mer trung musa pse u bo Zogu mbret? qe ta hiqte shqiperine nga lindja dhe te shikonte nga perendimi, dhe ndermori hapa shume te rendesishem per kete, ndaloi poligamine islamike, ndalimin e ferexhese, ndaloi uljen ne gjunje gjate faljes(burri shqiptar nuk bie kurre ne gjunje)
...a nuk me don per shok a ???.............ooooooo, me preke tash...nejse, une prap do te cilesoj si shok, ngase shkruhemi kaq shpesh....
.......pranimi i historise te enver kodoshit qe e ka hartuar bashke me birin tjeter te popullit, titon.....ke ndegjuar zera kritik prej "muslimaneve" mbi demonizimin e "muslimaneve".............apo nuk je duke e pare vetveten, ku cdo kritike konstruktive e mohon kategorikisht duke e cilesuar ate si "proturke"....a nuk je duke e pare surrealitetin dhe subjektivitetin ne vetveten tende bre jahu.....nuk ke piken e senzit per nje trajtim te ftohte....une te ofroj ate qe detyrimisht do te vije.....e mos te kap pa pergatitje....
Paska mbet nje dele e kishes te me tregoje mua se ku e kam vendin ???....kukuuuuuuu shih Zefin, u bo turk amaaaaaan.......me kete mendje lala jarigas do te me tregosh vetem ku e ke vendin tend, e ai eshte laaaaaarg shqiptarise....
...o malsore i lales, nuk flas une per fabrikat e duhanit, per fabrikat e ketchupit e per hekurudhat e vaporat, por per ate zhvillim qe ne saje te rrethanave ish i mundur, e ai ka qen KRYEKEPUT ne dore te esnafeve musliman....te bejlereve.....
Timarllekun e quan feudalizem, don te na tregosh se ka qen i njejte me ate te mesjetes ???..........nese nje person i pasur e blen fushen e gjith katundit, apo gjith qytetit, ben krim ai ???..........ah mende e pusto, eh mende.....cka jane companite e wall street-it ???.....dallimi nuk eshte tek sasia dhe pasuria, o coban malsie, por tek te drejtat dhe doremarja me drejtesine.......feudalizmi mesjetare ka qen grabites dhe shkaterimtare per 90% te popullates (shtresa me e ulet)....nese don, edhe sot mund lirisht te quajsh sistemin e prones "feudal", nuk ndryshon ne perpjesetimet teknike, por ne doremarjen etike dhe morale ka "kodra" si thot populli......mos ik ne cepe, KETU PRAP, se ti skuqi faqet........e konsideron krim pronesine e njerezve, te cilet me djers dhe mund kane arrijt me shume se tjeret.......kjo konkurence do te ekszitoje deri diten e kijametit, edhe ate dite njerezit do te vrapojn pas materializmit, por ketu nuk eshte krimi, krimi eshte tek doremarja me te.....na trego cili timarxhi e ka shtyp, e ka keqperdore, e ka presekutu punonjesin e fushes se tij ???, dhe na trego cka ka bere drejtesia me te !!!, cka ka bere sheriati me te ???, apo i kane leshuar telefaks Allahut dhe ju ka ardhe leja te keqperdorin dispozita e sheriatit....a ???......cka tash, a ka qen sheriati i RREPT, apo ka qen manipulues sipas muzikes ashtu vallja ???..... a nuk te vjen turp o jari ???
.......natyrisht dhe tipike......kokrat e rrushit.....joooj jari..........cfare tragjedie.....natyrisht o jari, natyrisht, kane qene te inkuadruar ne sistem, on air cdokohe, kane ec me kohen......gje qe ata te tuat poashtu e kane bere, perpos teje, ti ja ke fut te ikish ne llogoret e italise, e te sherbehesh me meshiren e kishes....por dije, ajo ka qellimet e veta, nuk ta shtrin doren, pa mos ta marre krahun.....kurse sikur na shfaqesh ti, ajo ta paska mare edhe prapanicen.....
...oooo rrushi, te kujtohet puna e rrushit....per te KUPTUAR, duhet njehere te MESOSH.....pra, une isha nje shkalle para oj dele e verber.....nuk ka shans dhe nuk ka gjasa qe mos te drejtohet historia ne binarin e duhur qe e meriton.....dhe dije, ate nuk do ta beni ju derivatet e enverit, ate detyre te shenjte e kane shqiptaret autokton, e ato jane ata qe nuk kane pesuar blackoutin kulturore 50 vjecare.....juve ju ka kapluar dekadenca, ju te shqiperise as qe keni senze per nje gje te tille......ne tironce: "cka ore, mos me caj barkun me historine mor, hajt shpuru"....l
...turku ???, ne asnje sekund turku nuk te ka pushtuar token shqiptare, por kane qen vete shqiptaret qe e kane mbajt dhe mbrojt token e tyre.....mos valle ke "turk" ne trojet shqiptare ???, meri katastaret e e sheh pronesine, ndash pas "turkut" ndash para turkut.....MU kete e kam per qellim ta shqyrtojme ketu...
Ju ka mbet ne fyt kokra "turku"....na keni bere gerdi jeten me kete mantra budallake.....se turku do ti zgjedh teje problemet qe ke.....tamam....
Sa per turkun, Skenderi pse e mbajti titullin BEG ???....meso cka permban ai titull......nuk ja pushtoj kush Skenderit token.....e kur u armiqesua, PO.....normalisht, ku eshte sot molla e kuqe ???..........kjo eshte pra "rradha"....perpara BEG e pastaj u pushtua.....si tha Jackues Chirak 1998 per rastin e kosoves...."shqiptaret duan te shkerdh....ehen e te mbeten beqare", me nje fjale, ne lufte FITON ose HUMB, kjo eshte natyra e saje....
tungi
albanish by nature
....pikerisht ketu eshte problemi........nese nuk ish musliman, CKA ish atehere ???, i krishtere ???, kete na sugjeron historia e shqiperise ?, apo jane "atdhetare" si puna jote qe e keqperdorin nentingullin e historise shqiptare ne raste nevoje, per shembull, per te denoncu nje atdhetare MUSLIMAN ........
jam kurioz per sherqerparen e rradhes......fakt eshte, se kish gjak muslimani.....sa ju perkushtoheshi "dogmave" fetare, nuk ka rrendesi o brandon.....ate pergjegjesi nuk e mban para teje dhe meje.....pikerisht pra, PSE nuk u be mbret nje Kristaq ???.......i kujt MBRET do te ish ai ???........e ngrente ****** nena e Ahmetit apo Enverit ???, ku i kane sot pasardhesit, a e ngren ndonjeri prej tyre akoma ****** ???, nese PO (dhe kete e ben psh. diten e bajramit 80% e mbare shqiptareve), nuk e ka pat qellimin aty, ndash Enveri, ndash Ahmeti e ndash Esadi.....je ka kupton ti brandon ???, pra, PERSE na sugjeron me ngritjen e bythes nje te pavertete ???, mos valle je edhe ti historian i enver kodoshit, apo je thejsht nje "robot" i tije....???
tungi
albanish by nature
....joooj killing argumentet nuk mungojn....poligamia........ti ktheje nga lindja ne perendim.....jooooj, Allah, lesho pak tru....ALLANFRANGA nuk u etablu me Ahmetin e me Enverin, por ish vec pjese e jetes se shqiptareve musliman me teper se 50 vite.......mu ajo jete i emancipoj shqiptaret musliman (kuptohet, ato qe kishin para) ti arsimojn femijet ne frymen e kohes, e keshtu ishin rilindasit kryekeput te arsimuar.....se paku nje gjenerate para Ahmetit e Enverit....
....dhe, ku mer vesh ti se cka eshte poligamija....e ka ndalu poligamine, per me u shker...dhy ne menyre tjeter.....pislleku nuk lahet me pisllek....
Me nje gje ke te drejte, shqiptari nuk i bie kujt ne gjunj, ose se paku derisa nuk i shkon per qejfi....kush me mire e pasqyron kete se politika e enver kodoshit....
Je ti me rrenja muslimane ???
tungi
albanish by nature
Ooo te vdes une o zot para se te besh debat me mua ke lene nja 3-4 tema me poshte pa u kthyer pergjigje kshu qe me duket se me mua e ke duelin e humbur deri tani. Ti o cun ke nje te keqe te madhe se ti do te besh debat po nuk ben dot debat nuk arin dot te hapesh nje teme me mendimin tend e ta mbrosh me vone po ti hap teme me nje ide edhe pret se ca do shkruajne te tjeret me poshte qeti tallesh e te ironizosh. Nese po e bej e nje perjashtim po te pergjigjem ksaj qe ke shkrojtur.
Ti nuk ke asnje ne sherbim pik se pari, pasi nuk je ne ate pike te te sherbejne po je ne ate pike qe njerzit ketu ne forum te tallin duke te korigjuar se shqipja jote eshte per ibret. Me mire mund te kuptosh nje nje tekst te perkthyer ne Google translate se sa shkrimet e tua ne forum. Je me keq se ajo Language Pack Kosovarce per Windows XP/Vista/Seven. Sa per inxhinjeri ketu nuk po kapim pika inxhinjerike qe te shprehesh talentin ketu eshte historia e trojeve shqiptare. Sa per matematike ec e hidhu ne mejdan ne klubi i shkences e matematikes ta provosh njehere se sikunderse ti je inxhinjer edhe une Inxhinjer jam edhe me disa grada nga siper edhe nese e ve ne dyshim bo nje xhiro ande nga forumi i Informatikes edhe e kupton. Si perfundim per ekte pike mos u hap b.... se ca je po trego trunin se sa di se nuk te pjerdh njeri me te thene jam kshu e jam ashtu di kete e di ate se per mendimin tim 4 gjuhe nuk jane ndonje shkece e madhe se vete flas 5 duke mor perfshire Maqedonishten.
Pikerisht ajo qe thashe me lart. vetem gam gam gam edhe asnje bam. Po perse me mbur nje *** ahmet zogu o tru palare kur ahmeti mori tere floririn shqiptar edhe kerciti iku ne prag lufte. po sa shqiptaret ju kundervune keti zogu edhe humben jeten gjate regjimit te tij o anadollak. Ti mbrohesh me Zogun kur vete zogu ka ngrit ne pjedestal Skenderbeun duke u paraqitur si nje pasardhes i tij nga e jema. kjo do te thote njeri me dy fytyra tipik islamo arab ku vetem per nevojat e tuaja i mbroni gjerat ne te kundert kur u dalin kundra i hidhni poshte. Cfare historie do ti te te tregoj ty une kur ti vete nuk di se cfare po flet? Ca te te them une qe Ahmeti jot ishte musliman, apo qe ahmeti jot u be president e me vone kunder asamblese vendosi rendin monarkik e u vetshpall Mbret? apo se si kishte relata me te mira me vjenen, italine e shume vende perendimore qe ju i perulni? apo se si mori floririn shqiptar e kerciti iku? edhe po ta perseris per here te fundit KUJDES ME MENYREN SE SI SHPREHESH SE DO PERFUNDOSH JASHTE KU EDHE MESAZHIN "Jeni te perjashtuar nga forumi" NUK DO E SHOFESH DOT.
Oooo tru thare o inxhinjer i leshit nese ke nje Ure me strukture metalike 85% edhe me baza betoni 15% cfare e quan ti ate ure: Ure betoni apo Ure Hekuri? Asnjeri nuk ka thene qe nuk kane qene myslimane ata qe luftuan apo edhe bene nje pjese te madhe te rilindjes po asnjeri nuk i ka perdorur ato gjera per nevoja fetare sic beni ju raca e re arabo magjype. Ata vajten ne evrope vajten ne tere boten edhe perhere thene NE EMER TE KOMBIT SHQIPTAR, nuk thane asnjehere ne emer te allahut apo ne emer te muhamedit apo ne emer te islamit. Kete nuk arini te kuptoni ju race budallenjsh qe une ve bast qe ti nuk e ke kuptuar ate frazene pare qe une kam thene ne lidhje me urat kane qene myslimane po luftuan per shqiperi jo per fene tende arabovite. Edhe te sygjeroj perdor google te konfrimosh e fjala jote o e sakte apo jo se nuk po te kupton njeri se cfare ka te beje romanticizmi ne kete teme.
Oooo turgut matuf nuk je b... e zgjuar ti te shesesh mend ketu edhe meqe Scion i ka dhene paralajmerim Jarigas pa te dhene ty me kete fjalor paralajmerim per cdo postim tendin ketu ku ke ofenduar, ironizuar edhe tallur njerzit me sarkazmen tende ke nga 2 pike
Ardi
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
I nderuari moderator Ardi,
Ky shkrim eshte fund e krye nje tragjedi ne vetvete.
Sarkazma dhe Ironia jane mjete rhetorike ne diskusione te civilizuara dhe perdoren ne raste ku ka nevoje per tallje, ku ka nevoje per keshille, ku ka nevoje per terheqje verrejtje. Qe te me kuptosh edhe me mire, ato mjete rhetorike populli yne i perkufizon ne fjalen e urte popullore ku thot "me i ra samarit, qe te marre vesh gomari".
Ne asnje katalog sanksionesh gjetiu, edhe tek FSH (e them pa mos e njohur ate), nuk sanksionohet perdorimi i sarkazmes dhe ironise, por vetem ofendimet PERZONALE.
Ngushtesia qe ju shkaktoj une me shkrimet e mia, shihet qarte se nuk jeni ne asnje moment ne gjendje te me kunderviheni me armet e diskutimit, por vetem me fyerje perzonale, nje arme qe edhe ti vetvetiu e perdor.
Parashtrohet pyetja, KUSH do te sanksionoj teje, qe ne nje shkrim te terre gjysmen e ke me fyerje perzonale ???....cfare arsyetime primitive, se Cion e sanksionin pjesemaresin Jarigas, per hire te barazise, po sanksionohet edhe Nuh Musa.....CDO forumist e ka te lejuar te me kundershtoje edhe mua ne te njejten menyre, pra, te civilizuar, kete edhe e kerkoj, por fatkeqsisht nuk shoh dot aftesi intelektuale te beni nje gje te tille.....
Nejse, me kaq mbaroj kjo mesele, dhe sinqerisht te kisha lut, ose repliko si njeri i civilizuar (beni ndere postit si moderator qe e ke), ose thjesht me injoro. Por "gojen" nuk mund te ma mbyll mua nje njeri me deficite te qarta dijenie, dhe me deficite te qarte mbi rregullat e detyres qe mban. Me sharlatanizma mund pak a shume te pajtohem, por assesi me polemika te nivelit te ulet....ashtu, edhe polemika mund te zhvillohet ne menyre te civilizuar, duke perdore mjetet rhetorike te lartpermendura....nese te pengon artikulimi i shrkimeve te mia, duhet te mesohesh te jetosh me ato, ose mos u hin fare ne pune !!!
.....................................
Sa per temen:
Politika qe eshte zhvilluar mbi tokat shqiptare, qe nga falimentimi i perandorise osmane, e deri ne ditet e sodit, eshte politik interesesh te huaja.
As Ahmet Zogu, e as Esad Pasha, e as Princ Widi nuk jane reflektim i vullnetit shqiptare, por i vullnetit te Gjermanise (Widi, Ahmedi) dhe Frances e Pansllavisteve (ne krye me serbine, pra Esad Pasha).
Nese dona te jena realist, dhe mos ti bejm krime historise se kaluar, atehere PO, regjimi komunist i enver hoxhes ka qene njecfare sfere qe mund te quhet se paku nje pamvaresi e vertete, por jashta asaj, kemi qene, jemi dhe nese nuk e ndryshojm gjendjen tone, do te mbetemi vegel e pavullnetshme e te huajve, qe akoma kane gishtat e tyre ne lojen tone.
Por, ky reflektim i siperm nuk ka te beje me gjenezen e kesaj teme qe une e kam hap.
Ajo ka te beje me senzin e shqiptareve brenda kohes, mbi rrethanat ne te cilat ai ka ndertuar perditshmerine e tije. Edhe tema e pare e hapur e imja ne kete forum, qe ne vitin 2002, kish te beje me kulturen politike te shqiptarit, sa eshte ajo e zhvilluar.
Duke ju referuar per shembull shkrimit qe ka sjelle iliria e para ne temen tjeter, akoma gjindemi ne fillim te shek. 20.....fatkeqisht.
Dhe fatkeqesia me e madhe eshte, se nga mosdija, me mish e me koc luftoni, ketu ben pjese edhe ti, qe kjo gjendje mos te ndryshoje.
Kupto, UNE JAM MUSLIMAN, dhe si i tille kam edhe interese fetare....kurse ti me thua, menjanoj intereset fetare per hire te kombit........tash e 20 vjet ne shqiperi, tash e 10 vjet ne kosove e riliride, cfare interese kombetare kena, perpos themelimit te te qenurit SHQIPTARE me dy kembe mbi toke, forte, dhe paluhatshem ???.......ne kete proces DETYRIMISHT, dhe kesaj nuk ke shacn ti ikish, ben pjese edhe interesi im fetare, dhe ai eshte "musliman", pamare para sysh, ti perzonalisht si e trajton kete, une e di per vetveten time me se miri, dhe KERKOJ RESPEKT per kete qendrim qe kam....une per vetveten time e shoh ekzistencial, jame une ai, nje bir shqiptari, qe mund me humb gje, jo turku i anadollise apo harapi i arabise.....feja eshte nje pjese e shpirtit, kurse shpirti i qete eshte baza e progresit frutdhenes.
Qarte mund te hetosh ne shkrimet e mia se nuk fyej as historine shqiptare, as figurat kombetare, as nuk e akuzoj ASKEND per realitetin e diteve aktuale, thjesht ngrej pyetje per te qartesuar gjerat, kurse eshte paragjykimi dhe ngutesia qe i lene diskutimet qe ne start te devijojn........ashtu eshte arrijt, qe vendi me intolerant te jete aty ku kerkohet toleranca....nuk eshte TURP se pari per teje si moderator nje zhvillim i tille `???
me nderime....
albanish by nature
Krijoni Kontakt