Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Atdhetarizmi, Muslimanizmi , Krishterimi dhe Ateizmi!

Se fundmi kam lexuar shume tema ne kete forum ku besimtare te besimit musliman apo te krishtere debatojne me tone shume te ashpera ndaj njeri-tjetrit dhe qellimi kryesore nuk eshte te bej thirrje ne fene e tyre por te ofendojne pafundesisht fene e njeri-tjetrit. Me tej kur ne keto debate futen dhe ateistet atehere debati behet akoma me qesharak , sharjet dhe ofendimet kalojne ne ekstrem.
    Do thoja se ne shqiptaret ne ndryshim nga shume shtete apo kombe te ndryshme jemi unike ne perberjen tone familjare pasi ne nje familje prej 4 personash mund te shikosh 4 bindje te ndryshme. Kur flas per familjen atehere edhe shoqeria jone sigurisht qe perbehet prej personash me bindje te ndryshme qofshin ato te besimit musliman , krishtere apo ateiste. Jemi ne ata qe vizitojme dhe urojme njeri-tjetrin ne cdo lloj feste fetare. Me shoqerine tone sillemi shume te qyteteruar kur bisedojme per ceshtje fetare sigurisht pa kaluar ne ofendime . Perse ketu ne forum ndodh e kunderta? Sinqerisht me duket vertete cudi , e di ndonjeri prej jush arsyen?
    E fillova kete teme keshtu per te shprehur hidherimin tim ndaj ketij realiteti por qellimi im kryesore ishte qe te ndalesha se sa atdhetare jemi ne muslimanet , te krishteret apo ateistet kur behet fjale per ceshtje kombetare?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Se fundmi kam lexuar shume tema ne kete forum ku besimtare te besimit musliman apo te krishtere debatojne me tone shume te ashpera ndaj njeri-tjetrit dhe qellimi kryesore nuk eshte te bej thirrje ne fene e tyre por te ofendojne pafundesisht fene e njeri-tjetrit. Me tej kur ne keto debate futen dhe ateistet atehere debati behet akoma me qesharak , sharjet dhe ofendimet kalojne ne ekstrem.
    Do thoja se ne shqiptaret ne ndryshim nga shume shtete apo kombe te ndryshme jemi unike ne perberjen tone familjare pasi ne nje familje prej 4 personash mund te shikosh 4 bindje te ndryshme. Kur flas per familjen atehere edhe shoqeria jone sigurisht qe perbehet prej personash me bindje te ndryshme qofshin ato te besimit musliman , krishtere apo ateiste. Jemi ne ata qe vizitojme dhe urojme njeri-tjetrin ne cdo lloj feste fetare. Me shoqerine tone sillemi shume te qyteteruar kur bisedojme per ceshtje fetare sigurisht pa kaluar ne ofendime . Perse ketu ne forum ndodh e kunderta? Sinqerisht me duket vertete cudi , e di ndonjeri prej jush arsyen?
    E fillova kete teme keshtu per te shprehur hidherimin tim ndaj ketij realiteti por qellimi im kryesore ishte qe te ndalesha se sa atdhetare jemi ne muslimanet , te krishteret apo ateistet kur behet fjale per ceshtje kombetare?
    Na skemi faj .Fajet i kan ata,plus qe edhe ti po na del me ato mendimet e ndryshme sa tamam e verteton ate thenjen tuaj se nder 3 shqiptar gjen 4 mendime te ndryshme.
    Ne muslimanet po mundohemi me te mir me i thierr ne fe te mir,se feja jon esht hyjnore,edhe e tyre esht hyjnore ama me pak .Do thuash ti pysim ateistet ,,jo mer jo e dim ne se her atyre her neve ata na e rrafshitin po edhe name krishteret shpesh ua rrafshitim atyre.
    Do duhet te nxjerrim vrerin e pastaj te behemi shqiptare qe te mos na mundojn ererat e pa kendshme ose thjesht te mos kemi vrer.
    Ne fillim edhe une acarohesha kure dikush mendonte ndryshe e se voni e kom kuptuar se u paskem hi ne hak.
    Esht mese normale nga ne qe te merzoitemi me debate serjoze.
    Kalon kjo urrejtje me nji Ju ngjat jeta ,me nji jemi vllezer dhe dihet se kure jemi vetem kafshohemi pore para te huajve jemi vllezer e thoin e Jariges tybe ne dhasha per Dadaf Lopen.

i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    190
    Shpesh here ndegjoj se ne shqiptaret qenkemi shume tolerante para fese, meqe ne vete jemi te ndame ne kater orientme konfesionale dhe kjo nuk paska shkaktue kurre ngaterresa mes nesh. Por fakti qe hapen gjithmone tema te tilla, qe lidhen me besimin fetar dhe ku e shan dhe ofendon shoqi-shoqin, asht nji deshmi shume e qarte qe ne shqiptaret nuk dallohemi as fare ne kete piapamje dhe se miti i shqiptaret, i cili nuk ka qene kurre viktima e ndamjes konfesionale tue qene gjithmone koshient se gjuha dhe kultura zane vend paresore, perpare fese, ka qene prore nji rrene, qe kane shpike rilindasit tane! Pse thote Pashko Vasa ne vjerrshen e tij elegjike, "Shqiptare mos shiko xhamia edhe kisha, feja e shqiptaret asht shqiptaria!"? Sepse edhe atehere ka pase urrejtje dhe paragjykime, kur myslimani quhej "turk" dhe i krishteni katolik "kaur". Sigurisht sot ka ndryshue gjendja dhe ndamjet e tilla nuk bijne ma aq ashiqare ne sy edhe ketu, ata pesedhjete vjet te ateizmit komunist kane loze nji rol vendimtar mendoj-te pakten ne Shqipni.
    Ganimeti mendon se feja myslimane asht hyjnore dhe pak ma e larte sesa te tjerat, dhe sigurisht qe e ka te drejten te mendoje keshtu, sepse asht myliman me bindje te plote, ashtu sic jam edhe une mysliman dhe nuk do ta nderrojsha fene kurren e kurres me ate te krishtene, sepse sipas mendimit tim, nuk ka arsyje me veprue keshtu. Kur thom gjithmone se feja nuk asht e randesishme dhe kur vete nuk jam besimtar aq i forte, me mjafton me mbete mysliman deri sa te vdes dhe mos me e nderrue fene, se nji gja e till nuk kishte me pru asnji ndryshim rranjesor ne jeten time. Ne kete pikepamje ne te gjithe jemi ateist. Kush prej neve shkon ne xhami rregullisht per t'u fale, kush prej nesh vete ne kishe per marre pjese te mesha? Mendoj se duhet me qene pakica. Prandaj nuk jam ne gjendje me kuptue pse aq shume myslimane dhe te krishtene llomotitin dhe e shajne tjetrin, kur ate vete nuk na qenkan besimtare aq te forte dhe nuk dina me i thane shartat ma bazore te fese se tyne?

Une per vete dij se kur e degjoj ndonji dite dikend tue thane se ne shqiptare nuk kemi qene kurre aq syleshe me lejue qe te ndahemi pershkak te fese, do kundershtoj ne vend dhe do ta sqaroj gjendjen sic asht: Ne nuk shquhemi as fare nga te tjeret ne kete pikapamje, vetem se urrejtja mes te krishtenve dhe myslimanve nuk ka shkue aq larg sa qe te thomi qe nuk i perkasim te njajtit komb.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Ateizmi dhe vetem ateizmi,ai popull qe mshtetet tek feja eshte i dedikuar te deshtoi si shoqeri,nuk besoi qe nje shoqeri e zhvilluar merr si serioze fen,bile mu kjo ishte shkaku kur ne shtetet perendimore kisha u nda nga shteti.
    Sot askujt nuk i shkon mendja te merret me fe,ne shoqerit e civilizuar kisha perdore si vend takim ku njerzit njihen mes veti dhe predikimi po thuaj se nuk egziston.
    te shoqerit ku i takoin fes islame gjendja eshte shume e rend dhe pa rrugdalje si rezultat i civilizimit te manget,dhe sot bota ka probleme me keto shoqeri,kjo me se miri po na e tregon edhe pranvera arabe,ku popujt ne emer te fes jan te shtypur,sidomos gjinia femrore qe perveq sexit nuk ka asnje te drejt elementare

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anėtarėsuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Citim Postuar mė parė nga drenicaku Lexo Postimin
    Ateizmi dhe vetem ateizmi,ai popull qe mshtetet tek feja eshte i dedikuar te deshtoi si shoqeri,nuk besoi qe nje shoqeri e zhvilluar merr si serioze fen,bile mu kjo ishte shkaku kur ne shtetet perendimore kisha u nda nga shteti.
    Sot askujt nuk i shkon mendja te merret me fe,ne shoqerit e civilizuar kisha perdore si vend takim ku njerzit njihen mes veti dhe predikimi po thuaj se nuk egziston.
    te shoqerit ku i takoin fes islame gjendja eshte shume e rend dhe pa rrugdalje si rezultat i civilizimit te manget,dhe sot bota ka probleme me keto shoqeri,kjo me se miri po na e tregon edhe pranvera arabe,ku popujt ne emer te fes jan te shtypur,sidomos gjinia femrore qe perveq sexit nuk ka asnje te drejt elementare

Bravo shume e drejte.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-09-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    180
    Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    Na skemi faj .Fajet i kan ata,plus qe edhe ti po na del me ato mendimet e ndryshme sa tamam e verteton ate thenjen tuaj se nder 3 shqiptar gjen 4 mendime te ndryshme.
    Ne muslimanet po mundohemi me te mir me i thierr ne fe te mir,se feja jon esht hyjnore,edhe e tyre esht hyjnore ama me pak .Do thuash ti pysim ateistet ,,jo mer jo e dim ne se her atyre her neve ata na e rrafshitin po edhe name krishteret shpesh ua rrafshitim atyre.
    Do duhet te nxjerrim vrerin e pastaj te behemi shqiptare qe te mos na mundojn ererat e pa kendshme ose thjesht te mos kemi vrer.
    Ne fillim edhe une acarohesha kure dikush mendonte ndryshe e se voni e kom kuptuar se u paskem hi ne hak.
    Esht mese normale nga ne qe te merzoitemi me debate serjoze.
    Kalon kjo urrejtje me nji Ju ngjat jeta ,me nji jemi vllezer dhe dihet se kure jemi vetem kafshohemi pore para te huajve jemi vllezer e thoin e Jariges tybe ne dhasha per Dadaf Lopen.
    jo Ganimet, gabim e ke, feja ime asht hyjnore e jotja hic

ne lidhje me temen s'ka problem pse ka debate por duhet me pas moderacion ku te mos lejohen ofendimet e shamjet. Mendoj ma shum ne Shqipni se ne Kosov e Maqedoni ka martesa mes personash me fe te ndryshme

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Kejsi , sigurisht qe debatet mes anetareve jane me dobi, ky eshte dhe qellimi i ketij forumi. Ajo qe me shqeteson eshte sharja dhe fyerja qe anetaret fanatike te seciles bindje i drejtojne njeri tjetrit.
    Mendoj se feja pamvaresisht e krishtere apo myslimane kane nje efekt te jashtezakonshem ne shnderrimin e individit ne atdhetare te flakte. Flas per muslimanet meqe kam informacion , ata e kane te detyrueshme te mbrojne atdheun e tyre.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga Kejsi Al Lexo Postimin
    jo Ganimet, gabim e ke, feja ime asht hyjnore e jotja hic

ne lidhje me temen s'ka problem pse ka debate por duhet me pas moderacion ku te mos lejohen ofendimet e shamjet. Mendoj ma shum ne Shqipni se ne Kosov e Maqedoni ka martesa mes personash me fe te ndryshme
    dhe ku eshte problemi??

nqs une jam katolik ose mysliman duhet te martohem me nje cope mishi te feve perkatese?

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin

nqs une jam katolik ose mysliman duhet te martohem me nje cope mishi te feve perkatese?
    Njeriu martohet me ate qe ka perputhshmeri ne aspekte te ndryshme te jetes dhe me e rendesishmja kur lind dashuria . Nuk mendoj se dashuria lind per shkak te bindjes fetare.
    Shume vulgare perdorimi i copes se mishit kur behet fjale per nje njeri pamvaresisht besimit te tij/saj.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Njeriu martohet me ate qe ka perputhshmeri ne aspekte te ndryshme te jetes dhe me e rendesishmja kur lind dashuria . Nuk mendoj se dashuria lind per shkak te bindjes fetare.
    Shume vulgare perdorimi i copes se mishit kur behet fjale per nje njeri pamvaresisht besimit te tij/saj.
    shoku keto tema jane konsumuar tashme.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •