Frekuenca te ndryshme ne copat ram,nenkupton modele te ndryshme.Nuk rekomandohet,njera cope rami me frekuence te ndryshme nuk do te punoje.Duhet pare se cfare modeli eshte madherbordi per te gjetur frekuencen e lejuar per memorjen ram dhe menyren e vendosjes rradhen e copave,ne rast se lejon copa ram me madhesi te ndryshme
ne mb/gb.
Nqs copat e ramit jane i njejti model(e njejta frekuence), por ndryshon vetem madhesia ne gb,atehere varet perseri nga modeli i madherbordit,qe percakton specifikat e cdo foleje dim te ramit dhe menyren e vendosjes se copave ram me madhesi te ndryshme.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 05-12-2009 mė 16:59
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
frekuenca te ndryshme nuk nen-kupton fare modele te ndryshme, nen-kupton frekuenca te ndryshme.
motherboard ka te beje sepse varet ne menyre statike apo dinamike te lidhi ram me vetveten.
fatkeqesisht ram komercial qe ble ti dhe une ka shpejtesi shume te vogel. ram komercial eshte akoma ne silicon. kur te dal une ne pension mbas 50vjetesh do shikosh ram me frekuence 10ghz
nejse picture is 1000 words
Pershendetje cuna. lezova temen 64 dhe 32 bit dhe me pelqeu shume. una sapo kam blere nje laptop te ri me sistem windows 7 64 bit . meeqnese te gjitha programet grafike qe kam me punojne me xp,dua te pyes? eshte e mundur qe ne kate kompjuter te mund te instalohet xp ne nje particion te dyte pra te kem dy sisteme nje w 7 dhe nje xp. a ka problem qe kompjuteri eshte 64 bit .
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 05-12-2009 mė 21:30
Varesisht nga edicioni i windows 7 dhe nga cpu mundesh me e zbrit dhe instalu "windows xp mode" (instance e xp virtuale) qe do te mundeson te ekzekutosh programet per XP ne Windows 7
http://www.microsoft.com/windows/vir.../download.aspx
Cfare flet ti mor amator.Ti vjen ketu per ndihme dhe po na jep leksion.
Dy copa rami qe kane ne etikete frekuence te ndryshme jane dy modele te ndryshme.Frekuenca eshte nje tregus,po te shikosh etiketat do shohesh edhe emrin e modelit qe ndryshon ne dy copat.Ke pare ndonjehere module rami?
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
modulet e ram jo benseven11 por processor kam pare nga afer.
Programet grafike me te njohurat si fotoshop,ilustrator,indesign,flash versionet cs2,cs3.cs4 etj punojne edhe tek windows 7.I instalon dhe punojne ne rregull.Nqs versionet e programeve i ke pak te vjetra cs2 psh,klik ne update dhe merr azhurnimet.Mund te instalosh windows xp ne nje particion te vecante,duke krijuar sistem dualboot.
Meqenesi windowsi 7 qe ke eshte 64 bit do te thote qe procesori qe ke eshte 64 bit.Mund te instalosh windows xp 32 bit ose 64 bit pa problem.Windowsi 32 bit punon pa problem edhe ne rastet kur procesori eshte 64 bit.
I vetmi problem eshte ngarkesa e larte per laptopin,dhe harxhimi i shpejte i baterive,baterite shkarkohen me shpejt,dy sisteme operimi dhe programe grafike.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 05-12-2009 mė 21:40
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
une punoj me archicad 12 3dmax2009 dhe artlantis2
jane programe te cilat nuk e njohin windows 7. per mua kjo qe me jeni pergjigjur eshte e mjaftueshme. deri sa te gjenden keto variante qe njohin win7 jam i detyruar te punoj me xp,pasi kompjuterin ishte e pa mundur ta merja me vista,nuk prodhohej me nga fabrika e prodhonin vetem me win7. gjithsesi cuna faleminderit
Krijoni Kontakt