amani you hijacked the topic. cfare eshte 64bit OS? avantazhet? ram me i shpejte eshte 1.1ghz keshtu qe shpejtesia ne memorje ram do jete minimale.
amani you hijacked the topic. cfare eshte 64bit OS? avantazhet? ram me i shpejte eshte 1.1ghz keshtu qe shpejtesia ne memorje ram do jete minimale.
Pse ankohesh kur nuk ke kapacitet me percjell diskutimet dhe me i kuptu pergjigjet?? Si po mendon une kam hijack topic? Ti vet poston ketu sende qe edhe nje teenager nuk do ti postonte. Aplikacionet 32- biteshe me te sigurta??? Pleease gimme a break. Ja edhe nje here po ti "vizatojme" dallimet.
-Ne aspektin hardware-ik ke CPU qe jan ndertuar me arkitekture 32-biteshe dhe me arkitekture 64-biteshe
-Ne aspektin software-ik ke sisteme operative qe punojne me premisa se CPU eshte 32-biteshe (mund te funksionoj pa problem edhe ne CPU 64-biteshe), ke edhe sisteme operative qe jane te dizajnuara per CPU 64-biteshe (funksionojne pa problem ne hardware-in 64-bitesh, dhe me ca telashe ne CPU 32-biteshe qe mund te emulojne arkitekturen 64-biteshe)
Perfomancat e makines me CPU 64 biteshe me sistem operativ 64 bitesh do te jet gadi dy here me e shpejte se makina e njejte me CPU 32-biteshe me sistem operativ 32 bitesh. Dhe rreth njehere e gjysme me e shpejte se makina me cpu 64 biteshe dhe me sistem operativ 32 biteshe. Perfomancat e makines me SO 64bitesh dhe CPU 32bitesh jane "flaky"
Menyra me e thjeshte per te kuptuar kete ndryshim eshte dallimi mes rruges me 32 linja krahasuar me rrugen me 64 linja.
Si bonus e ke edhe sasine e memories qe kompjuteri mundet me e "pa"
Se fundi nje keshille personale, nje investim i vogel i kohes ne mesimin e miresjelljes do te shpaguhej bukur mire, e sidomos kur ke pyetje per te cilat kerkon ndihmen e tjereve qe gjesh pergjigjen
wow me fal dhe faleminderit uke
Me heret kam permendur nje parakusht qe ndoshta shumica prej lexuesve nuk i kan kushtuar vemendje te merituar. Per te pasur advantazh te plote ne perfomanca kur perdoren aplikacionet tjera ato duhet te jene te compiluara per 64-bit, perndryshe SO i ekzekuton ne 32-bit compatibility mode, sic ka qene rasti me aplikacionet 16-biteshe qe jane ekzekutuar ne arkitekturen 32-biteshe
Dallimi i 32 bit-shit nga 64 bit-shi eshte te perfaqsimi i bitave nga ana e processorit.
Logaritja behet me 2^
2^0 = 1 (si gjdo nr. ne fuqi qe eshte i barabart me 1)
2^1 = 2
2^2 = 4
2^3 = 8
2^4 = 16
...
2^32 = 4294967296
...
2^64 = 18446744073709551615
Tash imagjinone dallimin.
A ka mundesi te me tregosh ndonje link te pershtatshem se kam dite qe po e kerkoje edhe nuk po e gjej dote kam gjetur disa ne torrent por nuk me bejne pune. Nese eshte e mundur ta shkarkosh edhe ta ngarkosh ne megaupload edhe me dergo linkun ne MP edhe po te jete e mundur vetem me nje link se me duhet te shkoj ne net-kafe edhe nuk kam shume kohe ne dispozicion se kushtone ketej.
ben, dua te te pyes se cfar mund te kete me kete qe me del.
e bera ate qe thua ti..
tek run/ e shkruajta msinfo32, me del kjo ne foto. cfar ka mund te me tregosh?
Forca MILAN - is Champion and only Champion!
Kam hapur kete teme sepse me intereson shume dallimi ndermjet ketyre dy gjerave. Ne lidhje me kete rast kam per t'i bere pyetje juve te gjitheve, gjithsecili nga ju le te jep ndonje mendim te lir.
1. A eshte e mundur qe Windowsin 32 bit te instalon ne kompjuterin i cili posedon 64 bitshin
E bej thjesht kete pyetje pasi qe hasa sot ne nje dyqan te pc-ve dhe nje koleg i imi deshi te blente nje RAM Memorie. Ne pc-ne e tij kishte 3 GB RAM ndersa me futjen e ketij rami pretendoj qe te bente 4GB Ram, mirpo ai njeriu i cili shite ne ate dyqan i tha se nese ke kompjuterin 32 bit nuk ka kapacitet qe te bart 4GB ram, dhe maksimumi te cilin mundesh te shfrytezosh ram ne 32 Bit eshte 3.5 GB anipse vendos RAM 4GB.
2. Pasi qe ndegjova rastin konkret me lindi dyshimi se kur kam blere pc-ne time ne fillim kam pasur 1 GB Kartele grafike dhe pasi qe kam vendosur XP-ne Kartela grafike me eshte shnderruar ne 512 MB.
Kam koh qe kerkoj nje pergjigje adekuate ne lidhje me kete rast, sepse edhe ne disa lap top te cilat i kam vendosur Windows XP-ne nga 4 GB eshte shtnderruar rami ne 3 GB.
3. Pyetja e fundit eshte se sa i perket Prosessorave. Per 64 bit a duhet te jete processori Core 2 duo apo ndonje pllake qe i dedikohet 64 bit. Ketu kam shume te pa qarte.
Kompjuterin tim e kam Core 2 Duo dhe desha te ju pyes se a ndikon Windowsi ne shnderrimin nga 64 ne 32 bit. te jemi te qart nuk eshte fjala nga 32 ne 64, por nga 64 ne 32.
Kerkoj ndjes qe musha pak nje referat.
1. A eshte e mundur qe Windowsin 32 bit te instalon ne kompjuterin i cili posedon 64 bitshin
Per kompjutera me procesor 64 bit,mund te instalohet windows 64 bit ose windows 32 bit pa problem.(Procesorat qe suportojne windows 64 bit gjithmone suportojne edhe windows 32 bit).
Nqs procesori eshte 32 bit mund te instalosh vetem windows 32 bit dhe jo windows 64 bit.
Ne windows XP sp3 edhe sikur te instalosh 4 gb memorje ram
,nqs do shohesh ne sistem informacion(klik start/klik i djathte ne my computer aty do shohesh 3 gb ram, jo 4 gb.
Nqs shkon ne bios aty mund ta shohesh memorjen si 4gb.
Problemi eshte se windows XP ka kufizime deri ne 4 gb hapesire adrese.Nga 4 gb memorje total 3 gb njihen si memorje Ram dhe diku 500mb deri ne 1 gb rezervohet si memorje per bios,video chipset,PCI konfiguracion,perdoret nga sistemi.
Nqs do perdorje windows server,data center etj, atehere rami 4gb i instaluar do njhet si 4gb.Keto versone server suportojne 4,8.32.64.128 gb ram.Nqs do perdorje windows xp 64 bit,perseri memorja ram 4gb do te njihej plotesisht si 4gb.
Nqs instalon windows 7, 32 bit memorja 4 gb e instaluar do njihet plotesisht si 4gb.
====
2. Pasi qe ndegjova rastin konkret me lindi dyshimi se kur kam blere pc-ne time ne fillim kam pasur 1 GB Kartele grafike dhe pasi qe kam vendosur XP-ne Kartela grafike me eshte shnderruar ne 512 MB.
Posto modelin e video kartes qe ke,duke shkuar start/run/dxdiag/klik ne display dhe aty do gjesh modelin e videokartes.
Ekzistojne modele te njejta videokartash qe ndryshojne nga njera tjetra vetem nga madhesia e memorjes.Pra i njejti model i prodhuar shitet me cmime te ndryshme,me shtrenjte modeli me memorje 1 gb dhe me cmim me te lire i njejti model me memorje 516mb.
===
3. Pyetja e fundit eshte se sa i perket Prosessorave. Per 64 bit a duhet te jete processori Core 2 duo apo ndonje pllake qe i dedikohet 64 bit. Ketu kam shume te pa qarte.
Kompjuterin tim e kam Core 2 Duo dhe desha te ju pyes se a ndikon Windowsi ne shnderrimin nga 64 ne 32 bit. te jemi te qart nuk eshte fjala nga 32 ne 64, por nga 64 ne 32.
Gjithshka varet nga modeli i procesorit qe behet fjale.
Posto modelin e sakte te procesorit. klik start/klik run dhe aty fut msinfo32.exe
Te dritarja tjeter shiko per procesorin si model qe mund te jete si psh Intel(R) Core Duo(TM)2 Duo Cpu E8400, 3.0 ghz...varet nga modeli i procesorit qe ke.Modelet e reja core duo jane dizenjuar qe te lejojne instalimin e windowsit 64 si dhe windowsit 32 bit.
Ka modele procesoresh qe lejojne vetem instalim 32 bit te windowsit dhe aplikacioneve.
Windowsi 64 bit punon pak me shpejt se sa windowsi 32 bit.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 04-12-2009 mė 00:04
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Krijoni Kontakt