Nëse jeni të aftë me e kuptu se duke u mundu me arsyetu vrasje të paligjshme nuk jeni asgjë më të mirë se Shkijet/armiqët, e për njerëzit e juaj, për ata, në mesin e të cilëve veproni, jeni edhe më të këqinj se Shkijet/armiqët, atëher pse e luani rolin e budallenjëve në shërbim të politikës së ditës?
Mendimet e juaja se kush jam unë u përshtaten botëkuptimeve të juaja të kufizuara, por nuk e kanë aftësinë me më bë mua dhe mënyrën se si e kam jetuar, përjetimet e mija, e si do të vazhdoj jetën me ju përshtat botëkuptimeve të juaja. Pra, jeta e ime është në vijë me "filozofinë" të cilën e shfaqi, e nuk jam si ju me u përdredh si e kërkon farsa e politikës së ditës.
Sa i përket kësaj teme, në raste të ngjashme me atë që e shtjellon kjo temë, besoj se e shfaqa "filozofinë" që u ka paraprirë e u paraprinë veprimeve të mija, e që më së miri e ka përmbledh Richard Bolt-i në "A Man For All Seasons" (që është përshtat në film më 1966 prej Fred Zinnemann-it), me fjalët që i mveshen (rolit të) Thomas More-it:
"Yes, I'd give the Devil benefit of law, for my own safety's sake."
Krijoni Kontakt