Close
Faqja 11 prej 84 FillimFillim ... 9101112132161 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 840
    i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ....edhe nje symptom i rradhes........perpikshmeria ne "detaje" si ai kali me kapakat rreth syve.....lere ti me ZE ose pa ZE....me me rrendesi eshte RRENDI i namazit, qendron ne "vlere" permbi problemin qe ke ti....ujdia e shkollareve rreth namazit i tejkalon "detajet" jorelevante qe i permend.....pra, perderisa kan rra ne kompromiss ...
    Ev nuh nuh po shum paske qef me filozofu e kurgjo sje tu than. Po si or burr ujdia e "shkollarve" i tejkalon detajet qe vet Allahu na i ceku ne Kuran? A ka ma budallaki sesa kjo qe e thua ti. Sipas teje meqe eshte "detaj" ateher me kompromisin mes shkollarve paska mundesi te ndryshohen dispozitat e thena kjart ne Kuran?

..lere ti me ZE ose pa ZE..
    Jo nuk jam une ai qe vendosi me ze apo pa ze, qeshtja eshte se kjo dispozite u rregullua me Kuran, dhe me nje "ujdi" mes shkollarve kjo u ndryshua duke thene hajt se kjo nuk qon peshe...Pastaj lind pyetja ku e ka zanafillen ky ndryshim, apo qellimi i ketij ndryshimi? Nese kthehemi ne fillim, te Profeti Muhamed, ta dish qe ai iu permbajt plotesisht urdherit te Zotit, te shprehur ne Kuran, pse ateher ne te mos veprojme ne te njejten menyre?

Qellimi nuk ish aty, por thjesht per te ilustruar kuptimin e juaj te ngurte mbi islamin, kur vetvetiu brenda 4 rreshtave Allahu i madheruar na deshmon (dhe deshmise se tije nuk mund me i ik !!!) qarte si e kemi per ta kuptuar Kuranin.........absolutikisht ne senze POZITIVE per njeriun.....e ndalon rreptesisht, per ta relativuar me te njejten frymemarje....

Ah ky qenka qellimiiii, per te ilustruar kuptimin tone te ngurt mbi Islamin? Po si na qenka kuptimi jo i ngurte, te braktisim ate dhe t'ju perplasemi haditheve? Aty ku me se lehti gjejme hapesire per te manovruar lirshem, duke ndaluar gjera te lejuara e duke lejuar gjera te ndaluara, ky eshte qellimi juaj.

PS: ku eshte kuintesenca i ketyre "tallavajave" ketu ???, per te relativuar haramet, apo cka ???.................futja ti birres e rakise, futja zinase, futja thiut, aman mos na caj barkun neve ketu me pallavra te pavlera, hajt lum shoqi.....
    N.q.s. mendon se ajetet e Kuranit sherbejne per te relativizuar haramet, ateher ti vertete ke problem me vetveten.

Tunxhii

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    A ti qeveriablu pasi ske dituri per keto gjera mos e shfrytezo rastin vec qoke dhe lesh te permendish se asgje te dobishme sna tregove.
    Te lutem mos permend nickun tim se nuk jam i interesuar per temen,ndersa keshtu me duhet te reagoj !
    Te thellohem ne hadithet e juaja eshte inspirimi i im i fundit ne jete,kam lexuar disa qindra dhe shumica e tyre jane fyerje per intelegjencen e njeriut edhe pse disa hadithe kane vlere.

Zoteri termet e ulta si "lesh,budalla,injorant,hajvan,idiot...." jane te tuajat qe ti i perdor jo te miat.Kjo dhe jotoleranca qe shpreh tregojne varferin shpirterore tuajen.Pra ti je ne fazen me te ulet te zhvillimit shpirteror fazen e pare -ate te fundamentalizmit.Duhesh ti kalosh 4/5 faza qe te arritesh ne fazen e dinjitetit si besimtare.Ne qoftese nuk i dine cilat jane ato faza ti tregon Qeveriablu.Per fat te keq disa sikur TI mbeten tere jeten ne kete faze qe gjindesh tani ,nuk kane fuqi dhe dashuri ne shpirt te shkojne me larte.

*Je i limituar xhanem,nuk mundesh me shume.Shume keq !
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Ev nuh nuh po shum paske qef me filozofu e kurgjo sje tu than. Po si or burr ujdia e "shkollarve" i tejkalon detajet qe vet Allahu na i ceku ne Kuran? A ka ma budallaki sesa kjo qe e thua ti. Sipas teje meqe eshte "detaj" ateher me kompromisin mes shkollarve paska mundesi te ndryshohen dispozitat e thena kjart ne Kuran?
    Fillozofia nuk qendron ne anen time, o master, por ti je ai qe fillozofon, apo mos jam une ai qe ve ne dyshim dispozitat "fetare" ???.........edhe ky reagim nje "symptom" i qarte........ta shkela bishtin a......

Ki kujdes pra, nese dicka nuk kupton (dhe nuk kupton shume gjera, ngase te dalin jashta kornizave te teorise), thuaj shkurt dhe qarte ku e ke problemin, e une jam i gatshem per ndihme....natyrisht se me ngurtesine dhe kuptimin e kufizuar te gjerave del ne perfundimin e nenvizuar.....jo bre shoq, shkollaret nuk relativojn dispozita fetare, e ku me te "ndryshojn", ne asnje kohe nuk e kane bere kete....

Jo nuk jam une ai qe vendosi me ze apo pa ze, qeshtja eshte se kjo dispozite u rregullua me Kuran, dhe me nje "ujdi" mes shkollarve kjo u ndryshua duke thene hajt se kjo nuk qon peshe...Pastaj lind pyetja ku e ka zanafillen ky ndryshim, apo qellimi i ketij ndryshimi? Nese kthehemi ne fillim, te Profeti Muhamed, ta dish qe ai iu permbajt plotesisht urdherit te Zotit, te shprehur ne Kuran, pse ateher ne te mos veprojme ne te njejten menyre?
    ...cka eshte rregullu ???......as me ze te larte, e as me ze te ulet e "gjeje" nje rruge te mesme ???.......kjo per teje eshte e "rregullume".......kjo eshte lene ne DISPOZITE TE VET PEJGAMBERIT.....ose nuk e kupton shqipen ti master, apo ???...kurse shkollaret e kane mare "rrugen" qe e ka zgjedh pejgamberi dhe e kane kodifikuar.....jam kurioz te dije se cka nenkupton ti tjeter gje perpos kesaj !!!...je ka kupton ti shoqi jurisprudencen islame, je mare njehere me dispozitat e saja, ajo qe ja ven vetvetes ???........po perseritem, per te qene muhadith i pranuar, duhet te deshmosh vlerat me te larta ne lemine po se po, por edhe ne moral dhe etike....vet fakti i ekzistences te SHUME AUTORITETEVE fetare qe kane predestinime per fetwaja, vet fakti i ekzistences edhe te skeptikeve si puna jote, i rrymes te dyte islame te shiave, DESHMOJNE qartazi konfuzionin qe shkakton natyra e FESE ne pergjithesi....pra, "TI" nuk je i vecante ne kete qendrim qe ke.....ti je i pritur o master......

Ah ky qenka qellimiiii, per te ilustruar kuptimin tone te ngurt mbi Islamin? Po si na qenka kuptimi jo i ngurte, te braktisim ate dhe t'ju perplasemi haditheve? Aty ku me se lehti gjejme hapesire per te manovruar lirshem, duke ndaluar gjera te lejuara e duke lejuar gjera te ndaluara, ky eshte qellimi juaj.
    Nje fjale e urte thot, te te akuzoj, para se te me akuzosh, apo ???.......ngurtesia vjen nga "fillozofija" e problemit....per te qendruar teorija, patjeter duhet te forifikohen kornizat.....ti lundron me idete, dhe me argumentet ne nje liqen artificial, e une mbi nje oqean.....

N.q.s. mendon se ajetet e Kuranit sherbejne per te relativizuar haramet, ateher ti vertete ke problem me vetveten.
    Tunxhii
    ....ne kete perfundim na shtyne pa dyshim "fillozofija" e juaj.....deshmoma te kunderten.....dispozitat fetare qe i kane formuar shkollaret me "haramet" dhe "hallallet" nuk i pengojn muslimanet ne pergjithesi....andej eshte detyre e ytja te na deshmosh ketu "gjenezen" e problemit.........cka don te dal nga keto diskutime tallava ???

tungi
    albanish by nature

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    ashtu behet shpjegimi sipas "Gjiganteve Sunite", por jo edhe sipas realitetit. Arsyet qe i solle ti jane pikerisht nga hadithet e shpikura, lexo tere suren dhe e kupton, aty nuk behet fjale per vakte te caktuara te namazit, por per namazin ne pergjithesi.

17:110. Thuaj: “Thėrrisni: All-llah ose thėrrisni Er Rrahman, me cilindo qė ta thėrrisni (me kėta dy emra), emrat e Tij janė mė tė bukurit. E ti mos ngrit zėrin nė namazin tėnd, po as mos e ul tepėr nė tė, mes kėsaj kėrkoje njė rrugė mesatare”.

Urdheri ketu eshte i pergjithshem, dhe vlen per te gjitha vaktet e namazit. Nese ne Kuran e gjen se kjo vlene per vakte te caktuara, ateher urdhero debatojme, e mos i shfryj emocionet e paditurise tende ketu. Nuk e besoj se Zoti do te bente nje gje te tille, duke i lene krijesat e tij ne huti, duke i urdheruar te falin namazin me ze mesatar, vetem per nje apo 2 vakte te caktuara, e te mos tregoj se cilat jane ato vakte...kuptove?
    Master nqs do ekzistonte ndonje kamzhik qe rrihte injorancen , une ty do ta kisha rrahur shume fuqishem ate injorance qe tregon.
    Problemi me ju eshte , sic e kam permendur me qindra here , eshte se jeni papagaj , imitime te dikujt qe ju a ka shplare trurin edhe nuk dini se cfare flisni .

Edhe pse arsyeja qe solla une per zbritjen e ketij ajeti ishte e gabuar sepse e ngaterrova me nje ajet tjeter , prape kjo nuk e nxjerr kuptimin nga konteksti.
    Teksiri i ajetit eshte se kur profeti ishte akoma ne meke , ai i recitonte me ze shume te larte kur kishte mushrika verdalle e me ze shume te ulet kur ishte me xhematin e tij ne vetmi saqe xhemati se degjonte mire. Prandaj ajeti erdhi si pasoje. Ne medine ky urdher nuk hynte me ne fuqi sepse profeti e lexonte edhe me ze te larte edhe me ze te ulet. Ne fakt nuk ka obligim per myslimanin ta lexoje me ze apo pa ze namazin e cdo kohe. Arsyet pse ndodh kjo eshte se, 1- profeti e ka bere kete gje dhe si profet duhet te ndiqej shembulli i tij , 2- hukmi i kesaj gjeje e kane shpjeguar dijetaret me ajetet e sures muzemmil ...
    6. E s’ka dyshim se akiviteti i natės ėshtė fuqizues dhe fjalė mė e qartė.
    7. Vėrtet, Ti gjatė ditės ke angazhim tė gjatė (tė madh).

...e tefsiri i ketyre dy ajeteve eshte per kthjellimin e mendjes pergjate nates dhe muzgut ndersa pergjate dites ngaqe njeriu eshte i angazhuar me problemet ditore esht me pak i koncentruar nqs do degjonte recitimin me ze te larte e vet ai prokupohej te mendonte per gjera te tjera . Prandaj secili reciton me veten ne keto dy namaze.

Mirepo nuk eshte ky problemi me ju.
    Ju akoma se dini se ku jeni .
    Sic ta thashe me lart shkaku dhe effekti si nocione jane ligje universale te cilit asnjeri si shpeton. Keshtu eshte krijuar universi e keshtu rrjedhin gjerat ne te perditshmen.
    Me te njejtin rregull jane zbrit dhe librat e shenjte e jo vetem kurani.
    Po ta shohesh edhe ne bibel apo talmut , cdo historie (hadithe) qe tregohet , jane bere shkaqe per tu zbrit shpallje nga Zoti.
    Nqs nuk ekziston e para nuk ka si te pasoje e dyta. Rregull absolut me pak fjale.

Tani ti i besoj ketij rregulli absolut apo jo?

Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Vellezer mos u merni bre me keta dy debilat:
    pse ofendon , sa here nuk ke argument vetem ofendon , nqs ai babai yt ka shpenzuar shume para per te te shkolluar ne arabi , po t'a them se i kan shku paret kot, sepse atje vetem se te kane instruktuar sipas deshirave te tyre, e ti nuk ndjek besimin tend personal , por ate qe thote "partia"(dijataret me gelebie),
    prandaj te vetmen gje qe mund te besh eshte t'i hedhesh ato librat qe ke lexuar ne nje kazan me uje dhe t'ju pish lengun , pasi hajrin nuk u'a ke pa,
    argumentat qe kam sjellur flasin qe islami sot eshte i korruptuar , prandaj shpresoj se nje dite do e kuptosh dhe do zgjohesh nga gjumi letargjik dhe do kerkosh falje per konvertimet e reja qe propagandon ne islamin e korruptuar;
    [37:32] "Ju ēorientuam juve, vetėm sepse vetė ishim tė humbur.”

1. Bani mundohet ta mbroj Kuranin, pastaj thote dy ajetet e fundit te sures teube nuk jane nga Kurani.
    cilin Kuran , ate kuranin qe ajetin e hengri cjapi poshte jastekut te Aishes, apo Kuranin qe 2 ajetet e fundit te sures teube u deshmuan vetem nga nje person kur u be permbledhja e Kuranit, nderkohe qe i gjithe Kurani eshte deshmuar ajet per ajet nga dy deshmitare??? Kur edhe ne Kuranin standart sot thuhet qė sureja teube ėshtė Medinase,
    “me pėrjashtim tė dy strofave tė fundit; ato janė Mekase???
    2. Masteri thote pse nje kohe prej 5 koheve falet pa ze, kjo tregon se ai se fal namazin.
    Masteri tashme e ka lene faljen sipas rregullave sunite dhe falet ashtu sikur falet Khalifa , e njeta vlen edhe per mua dhe shume te tjere ish sunite....

3. Besojn ne Rashad Khalifen, per kete skan asnje ajet Kuranor.
    pikerisht ketu kam argumentin me te forte , por nuk uleni t'a shikoni , sa per rikujtim eshte mrekullia matematikore e numerit 19 ne Kuran, pasi fjala rashada shenohet 19 here ne Kuran.
    ajeti eshte ky;
    [3:81] Perėndia lidhi besėn me profetėt, duke thėnė, "Unė do t‟ju jap shkrimin dhe
    menēuri. Pastaj, njė lajmėtar do tė vijė t‟i konfirmojė tė gjitha shkrimet ekzistuese. Tė
    besoni nė atė dhe ta pėrkrahni." Tha, "A pajtoheni me kėtė, dhe betoheni ta pėrmbushni
    kėtė besėlidhje?" Ata thanė, "Pajtohemi." Tha, "Keni qenė pra dėshmitarė, dhe jam
    dėshmitar bashkė me ju."

4. Kane shenja masonike, bani e ka "In God we Trust", me heret e kishte edhe dollarin aty, mirepo nga frika e hoqi, mirepo kete fjal nuk mundet ta hjeke sepse pastaj SKA RROGE!!!
    cfare shenjash masonike po thua , une nuk e di se cdo te thote mason e masoni,
    neqoftese une shkruaj (dhe do t'a shkruaj po me binde) qe NE ALLAH NE BESOJME , a do ishe dakord t'i islaminfo?? , kij kujdes se cfare do me thuash sepse nqs me bind te jap fjalen qe une do e ndryshoj foton e profilit qe kam .
    Mjaftni me, lejeni banin te flet me vetveten, Zoti ja theft qafen. Amin!
    duket urrejtja eshte shume e madhe kunder mendimeve tona, por ne arabi nuk te mesuan se arma me e mire eshte argumenti, te mesuan se arma me e mire eshte xhihadi, une edhepse si vella shqiptar te respektoj , por t'a dish se nuk mundem te te respektoj ne piken qe une do te deshiroja t'a beja, sepse ti vete me mendimet qe shpreh dhe propagandon me eufori nuk me lejon .

paqe !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 28-09-2011 mė 15:02
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Master nqs do ekzistonte ndonje kamzhik qe rrihte injorancen , une ty do ta kisha rrahur shume fuqishem ate injorance qe tregon.
    Problemi me ju eshte , sic e kam permendur me qindra here , eshte se jeni papagaj , imitime te dikujt qe ju a ka shplare trurin edhe nuk dini se cfare flisni .
    a i ke syte ne balle ti apo ku i ke , sa here dhe sa shume argumenta duhet te sillen per te argumentuar injorancen tuaj,
    a nuk e kuptoni qe ka kohe qe mbushen faqe te plota me artikuj kunder mendimeve dhe injorances suaj?
    a nuk e kuptoni qe dicka nuk shkon?
    tanime nuk po bien zile, por kembana , a nuk do zgjoheni kurre???

Edhe pse arsyeja qe solla une per zbritjen e ketij ajeti ishte e gabuar sepse e ngaterrova me nje ajet tjeter , prape kjo nuk e nxjerr kuptimin nga konteksti.
    Teksiri i ajetit eshte se kur profeti ishte akoma ne meke , ai i recitonte me ze shume te larte kur kishte mushrika verdalle e me ze shume te ulet kur ishte me xhematin e tij ne vetmi saqe xhemati se degjonte mire. Prandaj ajeti erdhi si pasoje.
    ajeti paska ardhur si pasoje sipas mendimeve muhamedane dhe mendjes copy/paste te smithit, po hadithi , si erdhi? si pasoje e ajetit?
    kjo pune i ngjan si puna e qenit qe vjen rreth e rrotull vetes per te kapur bishtin e tij, vetem kurani iu shpall Muhamedit dhe Muhamedi i pari ndoqi vetem kuranin;

[6:19] Thuaj, “Dėshmia e kujt ėshtė mė e madhja?” Thuaj, “E Perėndisė. Ai ėshtė
    dėshmitar mes meje e teje se ky Kuran* mė ėshtė frymėzuar mua, qė t‟jua predikoj juve
    dhe kujtdo qė i arrin.
    Vėrtetė, ju dėshmoni se ka perėndi tjerė pėrkrah Perėndisė.” Thuaj,
    “Unė nuk dėshmoj si ju; ėshtė vetėm njė perėndi, dhe unė mohoj idhujtarinė tuaj.”
    [5:49] Tė sundosh mes tyre nė pėrputhje me shpalljet e Perėndisė te ti. Mos shko pas
    dėshirave tė tyre, dhe ruaju qė tė mos shmangin ty prej disa prej shpalljeve tė Perėndisė te ti. Nėse ata refuzojnė, atėherė dije se Perėndia dėshiron t‟i ndėshkojė pėr disa prej
    mėkateve tė tyre. Vėrtetė, shumė njerėz janė shpirtligj.

Ne medine ky urdher nuk hynte me ne fuqi sepse profeti e lexonte edhe me ze te larte edhe me ze te ulet. Ne fakt nuk ka obligim per myslimanin ta lexoje me ze apo pa ze namazin e cdo kohe. Arsyet pse ndodh kjo eshte se, 1- profeti e ka bere kete gje dhe si profet duhet te ndiqej shembulli i tij , 2- hukmi i kesaj gjeje e kane shpjeguar dijetaret me ajetet e sures muzemmil ...
    6. E s’ka dyshim se akiviteti i natės ėshtė fuqizues dhe fjalė mė e qartė.
    7. Vėrtet, Ti gjatė ditės ke angazhim tė gjatė (tė madh).

...e tefsiri i ketyre dy ajeteve eshte per kthjellimin e mendjes pergjate nates dhe muzgut ndersa pergjate dites ngaqe njeriu eshte i angazhuar me problemet ditore esht me pak i koncentruar nqs do degjonte recitimin me ze te larte e vet ai prokupohej te mendonte per gjera te tjera . Prandaj secili reciton me veten ne keto dy namaze.
    hadithi thote ato qe thua ti ne kontekstin me lart ,
    po Kurani cfare thote?? a duhet hedhur poshte Kurani per te permbushur se cfare thote hadithi??? juve me te vertete jeni te devijuar me gjith kuptimin e fjales;
    [7:3] Tė gjithė ju tė ndiqni ēka ju ėshtė shpallur prej Zotit tuaj; mos ndiqni asnjė idhull pėrveē Tij. Rrallė merrni vesh.

Mirepo nuk eshte ky problemi me ju.
    Ju akoma se dini se ku jeni .
    ndodh fiks e kunderta, nqs nuk e ke kuptuar akoma...
    Sic ta thashe me lart shkaku dhe effekti si nocione jane ligje universale te cilit asnjeri si shpeton. Keshtu eshte krijuar universi e keshtu rrjedhin gjerat ne te perditshmen.
    shkaku dhe efekti thuhen qarte ne Kuran, qe nuk duhet ndjekur dicka tjeter pos Kuranit, dhe shkaku dhe efekti i vertete eshte se ne Kuran nuk flitet kurrrrrre per nje ose disa libra te tjere me hadithe qe do vijne ne permbushje te Kuranit e as per ndonje tefsir;

[75:18] Kur ta recitojmė, ta ndjekėsh njė Kuran tė tillė.
    [75:19] Pastaj jemi ne ata qė do e shpjegojmė atė.

Me te njejtin rregull jane zbrit dhe librat e shenjte e jo vetem kurani.
    Po ta shohesh edhe ne bibel apo talmut , cdo historie (hadithe) qe tregohet , jane bere shkaqe per tu zbrit shpallje nga Zoti.
    Nqs nuk ekziston e para nuk ka si te pasoje e dyta. Rregull absolut me pak fjale.
    shkaku dhe pasoja jane rregull absolut, a ka kush qe e zbaton kete rregull,
    cfare pasoje do te kete dikush qe shkaku eshte kur Zoti i thote mos e ndiq ate rruge dhe ai perseri nuk i bindet, cila duhet te jete pasoja???

Tani ti i besoj ketij rregulli absolut apo jo?
    kjo vlen tamam per ty, shih vargjet me lart.

paqe !

Absurditete

(1) nuk lejohet tė kalohet kėmba mbi tjetren;

Abdullah Ibn Gaber ka thene: "i deguari i Allahut ka
    ndaluar nje njeri nga kalimi i njė kėmbe mbi
    tjetrėn, ndersa ishte shtrire nė shpinė tė tij" "MUSLIMI"

(2) lejohet te vini kėmben mbi kėmben tuaj;

Ebada Ibn Tamem ka thene, babai i tij tha se ai e
    pa te Derguarin e Allahut shtrire me shpine ne xhami,
    ndėrsa ai e kishte kaluar kėmben mbi kėmben e
    tij. "Muslimi"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 28-09-2011 mė 16:21

Absurditete

(1) nuk lejohet tė pish nė kėmbe;

Ebu Hurejra tha se i Derguari i Allahut tha, "Mos
    pini, ndersa jeni nė kėmbe, nė qofte se dikush ka
    harruar dhe e bėri ate, ai duhet t'a vjelle ate qe ai e piu."

"Sahih Muslimi"

(2) Pini nė kėmbe(lejohet);

Ibn Abas ka thėnė, "I Derguari i Allahut piu nga uji i
    Zemzemit, ndersa isht nė kėmbė ....
    " Sahih Muslimi".

Absurditete

(1) Profeti urinonte nė pozicionin, nė kėmbė:

"Profeti ka urinuar nė pozicionin, nė kėmbė"
    "Buhariu"

(2) Profeti NUK urinonte nė pozicionin nė kėmbė;

"Kurrė Profeti nuk ka urinuar nė pozicionin nė
    kėmbė." "Hanbal".

Absurditete

Fundi i botes per 100 vjet;

Tek Buhariu, vol.1

"Nuk do te kete ne siperfaqen e Tokes, pas
    njeqind vjetesh, qenie njerezore."

Tani, pas rreth 1400 vjetesh vertetojme se ky
    hadith nuk ka ndodhur.

Vėllimi 1, Libri 10, Numer 539:

Transmeton Abdullah:

"Njė natė i derguari i Allahut na udhėhoqi nė namazin e Jacisė dhe qė ėshtė e quajtur Al-'Atma nga njerėzit. Pas pėrfundimit tė namazit, ai u pėrball me ne dhe tha:" A e dini rėndėsinė e kėsaj nate? Asnjeri nuk do te jete i pranishėm nė sipėrfaqen e tokės nga kjo natė deri pas njėqind vjetėsh nga kjo natė. "

Faqja 11 prej 84 FillimFillim ... 9101112132161 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •