Close
Faqja 4 prej 45 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 446
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    ......
    Do i flak ne hale me mijera volume te lendes se fizikes.
    Eshte ndryshim realiteti me pak fjale.
    Ky eshte posti me me humor qe kam lexuar kete vit.
    Ketij do i ndyshoje realiteti. Haa

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Po ore, do ti kaloj nga Relativ ne Superlativ, hajt e mos beso po deshe.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Te sqarojme dicka tani, mos ti veme ne goje ajnshtajnit gjera qe nuk i ka then.
    Shpejtesia e drites eshte kufiri i shpejtesise qe mund te arrijne grimcat apo objektet qe kane MASE sepse energjia qe do i duhej ti jepej nje grimce me MASE do ishte e pafundme.

Nuk e di, muonet apo ca quhen keto grimcat a kane mase?

Nejse, qe thoni ju pra puna eshte qe kjo ska lidhje fare me teorine e relativitetit perderisa dihej dhe dihet akoma qe ne mekaniken kuantike nuk vlen me asnje ligj i fizikes perderisa grimcat sillen shume cuditshem.

Tjetra, shpejtesia drites sic thame me larte eshte kufiri i shpejtesise pse trupat me mase ne kushte standarte ku nje trupi i jepet energji kinetike.
    Por kjo nuk do te thote qe nepermjet ndonje fenomeni kuantik nje grimce nuk mund te zhduket ketu e te shfaqet 1 vit drite me tutje ne çast duke pershkruar keshtu nje distance kolosale.

Megjithate 20m apo 20cm diference ne 730 km eshte nje rezultat per tu verifikuar sepse eshte teper i ngushte per te qene domethenes.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

"Huh, u gabua Ajnshtajni. po, po per bese!!!"

1. Shkencetaret i marrin keto lajme me shume rezerve.

2. pulat i marrin me seriozitet dhe fillojne te persiatin "a do te kete gruri akoma te njejtin kualitet?".

3. nerezit e rendomte, "thone qafen e thefshin me gjithe to, kur do merret dikush me standardin tone te jetes?".

4. Njerezit e ndritur qe s'cajne koken as per grurin as per standardin po per pulen qe kane ne tryeze. Thone: "
    Nese kjo pule ka qene ne frigorifer, a ka te ngjare se eshte zier me shume, apo se eshte zier me shpejte?

A do te thote kjo se pula e ngrire jep te njejten shije me pulen e fresket.
    Nuk
    Atehere pula dhe pula paskan dallim.
    "
    Shkenctari i vetem ne dhome mund te kete thene: "
    Akush s'mund te jete i sigurt se gjithe pulat e dalura prej frigoriferit vijne nga e njejta ferme. Ndersa pulat qe hanim ne para frigoriferit te gjitha ishin o te fresketa o te paperdorshme.

---
    Une them se: ne boten e grimcave te grimcave elementare, udhetimi nuk e ka te njejtin kuptim dhe mund te mos jete linear. Mes kesaj ne kete bote edhe levizja eshte informate.
    Dhe ne shume raste ajo ne vend se te udhetoje, mund te percillet si stafete.

Andaj, e ne rast se ne nje sistem referencial kemi grup A-ZH grimcash;
    ku ne nisim grimcen A te udhetoje nga pika Alfa ku i kemi dhene impuls te caktuar Pi qe ta ta dergoje deri ne piken Omega, mund te ndodhe qe impulsi Pi i dhene grimces A qe posa arriti ne piken Omega, te na e dorezoje grimca ZH. Qe do te tote se nuk kemi pas udhetim por delegim. Delegimi eshte zakonisht ne perqindje te konsiderueshme, me i shpejte se udhetimi progresiv.

E ky eshte vetem nje nder qindra skenare tjera te mundshme.

Grimcat sub-atomike nuk jane te lira ne 'hapesire boshe' ashtu sic i konceptojme.
    Ato nuk mund te ekzistojne ne hapesire te 'lire', ato ekzistojne vetem brenda qelulave te caktuara kuantike qe i pergjigjen kuantit energjetik te grimces gjegjese.

Ne nje hapesire te tille te perbere nga qellula kuantike, kjo (grimcat ne fjale) mund te levize vetem me 'tunelim' nderkuantik te ketyre qelulave.
    Ne shume raste grimca qendron aty ku eshte. Ne rast se impulsi e drejton kah nje qelule e okupuar tashme me nje analog te vetinj, kjo ne vend se te udhetoje vet; thjeshte ia delegon impulsin grimces qe ka perball dhe qendron e qete ne qelulen e vet.Sepse ajo qelule kuantike eshte e zene!
    .
    .
    .

tash perrallat me xhuxha

shkopi magjik eshte nga qelibari
    po e ferkove me lesh - ai eshte ne gjendje te terheq pluhurin e arit nga dheu dhe ta ekstraktoje ate duke e ngjitur ne siperfaqen e vet me ane [te magjise] ...
    pra elektricitetit, per te cilin ne antikitet nuk dihej asgje - dhe as qe parashikohej ekzistimi i elektroneve qe shkaktojne nje 'sjellje' te tille te 'shkopit magjik'.

Ne [njerezimi] sapo kemi hapur dericken e kesaj mikro-bote per te cilen nuk dijme asgje. Dhe ky eshte i vetmi qendrim i drejte me te cilin duhet ti veshtrojme efektet e ketyre grimcave ne statusin e botes se tyre native, pra..., si ai qe s'di...
    Por, 'dhe do te mesoje.

E jo si ai qe i di te gjitha, dhe tani nuk iu perputhka dicka, me c'rast ne injorance i jep te drejte vetes edhe per cudi. "Huh, u gabua Ajnshtajni. -Po, po per bese!"

Nejse ....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 25-09-2011 më 17:41
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Posti apo paragrafet se posti qe goxha i gjate?
    Mos u pergjigj. Thjesht sdua tja di.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Scion.
    Jo se dua te debatoj por me beri habi paragrafi i fundit i postit tend te fundit.
    The se e mirepret kete zbulim.
    Pse po mos ta mireprisje , do ndryshonte gje valle?
    lol
    Pa te keqe e kam, but it doesnt make any sense your sentence.
    Hehe, pike e zeze...
    Mos ke lexuar se fundmi romanin e Teki Dervishit "Qan e Qesh"
    Harrove nje fakt vetem, qe eksperimenti akoma nuk eshte verifikuar dhe persa kohe ngelet ne kete stad neve nuk na ngelet gje vetem te mirepresim si zbulimin (en-pretence) ashtu dhe rastin tjeter ku zbulimi do verifikohej gabim.

Tek e fundit, eshte vetem mendimi im personal dhe une nuk ngurroj ta shkruaj ate, pavarsisht faktit se une dhe ti biem dakord qe mund te mos jemi dakord me dakordesine e mendimeve tona lol

(Mos dalim jasht teme tani, e te keqen!)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 25-09-2011 më 18:11
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    baptist e ka shpjeguar shume sakte punen e grimcave me ate shembullin e stafetes. Ne fakt kjo eshte mese e vertete dhe ne perputhje me zbulimet ne mekaniken kuantike.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Posti apo paragrafet se posti qe goxha i gjate?
    Mos u pergjigj. Thjesht sdua tja di.
    Une them "Treni kaloi siper ures" ndryshe nga ti qe thua "Nje lokomotive+vagonin1+vagonin 2+.....+vagonin 300 kaluan siper ures".
    Quhet sinteze.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Hehe, pike e zeze...
    Mos ke lexuar se fundmi romanin e Teki Dervishit "Qan e Qesh"
    Harrove nje fakt vetem, qe eksperimenti akoma nuk eshte verifikuar dhe persa kohe ngelet ne kete stad neve nuk na ngelet gje vetem te mirepresim si zbulimin (en-pretence) ashtu dhe rastin tjeter ku zbulimi do verifikohej gabim.

Tek e fundit, eshte vetem mendimi im personal dhe une nuk ngurroj ta shkruaj ate, pavarsisht faktit se une dhe ti biem dakord qe mund te mos jemi dakord me dakordesine e mendimeve tona lol

(Mos dalim jasht teme tani, e te keqen!)
    Kur ta thashe mos ma merr per keq nuk ta thashe kot.
    Ishte me shume nje kunderpergjigje indirekte e atij me lart neutronos , ca dreqin e ka nikun se pertoj te kthehem mbrapsht ne faqe , kur tha se smund te jete i vertet lajmi.
    Pra ai se mirepret lajmin, hence my harsh opinion about it

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    baptist e ka shpjeguar shume sakte punen e grimcave me ate shembullin e stafetes. Ne fakt kjo eshte mese e vertete dhe ne perputhje me zbulimet ne mekaniken kuantike.
    por..., dhe sido qe te jete:
    1. pulat prap grur do te hane, [pra nuk do t'u ndryshoje gje prej "realitetit" qe kane frike se do humb apo te avulloje].
    2. njerezit e thjeshte do ngelin ne po kete standard te pakenaqur qe kane, ani qe kane te drejte te gezohen mos po zhduket realiteti ta zevendesojne me "realitetin" e tyre imagjinar - si pula qe sheh enderra plot grure. Se [u gjet - s'u gjet] edhe po "ndryshoi" gjithe "realiteti" qe s'dine as cka quajme[...] kete 'realitet' po kete qe kane, prap do e hane.

Tjerat i nenshtrohen dinamikes se realitetit te perjetshem - perparimit - mundesive te humbura - pamundesive te tejkaluara - dhe ngjyrave te pafundme te po ketij realiteti i cili eshte nje i vetem, perjetesisht i fresket dhe jokalimtar.

Ndersa ai qe flet per realitetin ne shumes ai ka ik per lesh, ose ia fut not ne qiell, ose fluturon pas peshqve, ose gjuan kikirik.
    Ose te trija pernjeheresh
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 4 prej 45 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •