Close
Faqja 10 prej 45 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 446
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga brandon* Lexo Postimin
    nuk te ndihmoj dot sepse dhe vete e kam te veshtire

me ndihmo te imagjinoj pa kohe dhe hapesire, aty vala dhe drita behet 0

me ato 9-10 dimensionet bejme si bejme

ca lesh me mendjen time te arsyetoj, pse shkencetar u bera un ahahaha

po jap ca di nga fizika e shkolles dhe c'lexoj neper internet.
    po rilexoje dhe njehere me kujdes ate qe i thashe Baptistit,
    shpejtesia e drites eshte raport qe domethen qe nese hapesira dhe koha ndryshojne proporcionalisht me njera tjetren raporti mes tyre nuk ndryshon, dhe matematikisht besoj se e ke hasur funksionin e famshem lim(sinx/x) per x qe shkon drej 0 qe eshte e formes 0/0 pak a shume si ajo qe imagjinon ti ne brendesi apo kufi te nje vrime te zeze, e megjithate ky raport i ketij limiti del 1, keshtu qe ne brendesi te nje vrime te zeze nese hapesira dhe koha bashke me materjen ngjeshen ne raporte te barabarta çfare supozohet te ndryshoje nga situata jashte kesaj fushe gravitacionale? E ke parasysh ca dua te them? Pse me ben te perseris te njejtat gjera pambarimisht.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    te leme formulat dhe diskutimin matematik, se s'po merremi vesh.

Peter G. Bergmann tek 'The Riddle of Gravitation' e merr defleksionin e drites ne fushen gravitacionale te nje ylli si ngadalesim te shpejtesise se drites.

pra ajo qe dua te them une eshte qe shpejtesia e drites sipas Einstein eshte konstante ne vacuum.

ne mungese vacuum-i ajo tejkalohet apo ngadalesohet, bile behet dhe zero ne nje black hole
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 03-10-2011 më 06:44

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Ka mundesi ndonjeri te citoje (jo te permbledhe) por te citoje 2 postulatet e relativitetit?
    Te shohim kush eshte gabim, Einstein apo media me butaforiket sharlatane?
    Jane këto dyja:

1. Shpejtësia e dritës eshte e njëjtë për të gjith vëzhguesit, pavarsisht shpejtësisë tyre relative.

2. Ligjet e fizikes janë të njëjta për çdo inercion kornize referimi (I cili nuk është i përshpejtuar)

Nje sqarim te vogel.
    Graviteti nuk ngadaleson shpejtesine e drites (Lol), por perkul ate qe quhet pelhura e kozmosit (Space-time Fabric) e qe ne menyre indirekte ZGJAT RRUGEN e drites. Ky efekt ndryshe ne shkence quhet "Gravitational Lensing" (Me ndihmoni per term te sakte ne gjuhen shqipe)

Imagjinoni nje linje te drejte te perkulur sipas rrjetit te paraqitur ne figure
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 03-10-2011 më 07:10
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Jane këto dyja:

1. Shpejtësia e dritës eshte e njëjtë për të gjith vëzhguesit, pavarsisht shpejtësisë tyre relative.

2. Ligjet e fizikes janë të njëjta për çdo inercion kornize referimi (I cili nuk është i përshpejtuar)

Nje sqarim te vogel.
    Graviteti nuk ngadaleson shpejtesine e drites (Lol), por perkul ate qe quhet pelhura e kozmosit (Space-time Fabric) e qe ne menyre indirekte ZGJAT RRUGEN e drites. Ky efekt ndryshe ne shkence quhet "Gravitational Lensing" (Me ndihmoni per term te sakte ne gjuhen shqipe)

Shkelqyeshem. Tashi, ku ka gabuar Einstein (ne lidhje me kete zbulimin e funidt qe megjithekete nuk eshte korroboruar ende)?

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582

Keshtu dicka...

Nothing comes from nothing

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Shkelqyeshem. Tashi, ku ka gabuar Einstein (ne lidhje me kete zbulimin e funidt qe megjithekete nuk eshte korroboruar ende)?
    Nuk ka gabuar aspak, titullin bombastik e kemi peshqesh nga gazetaria mediokre qe kerkon te terheqe vemendjen, edhe top channelli e dha ne lajmd 'ajnshtajni ka gabuar' kur ne fakt zbulimi ne fjale dhe ne qofte i vertete nuk ka lidhje me relativitetin.
    Po meqe drita vazhdon te mahnise tema devijoi normalisht se nuk mund te thuhet shume mbi artikullin ne fjale.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

por perkul ate qe quhet pelhura e kozmosit (Space-time Fabric) e qe ne menyre indirekte ZGJAT RRUGEN e drites. Ky efekt ndryshe ne shkence quhet "Gravitational Lensing" (Me ndihmoni per term te sakte ne gjuhen shqipe)

ky eshte nje model i thjeshte dhe i bukur per sa kohe i drejtohet masave ne nje dokumentar edukativ qe shpjegon ne fjale te thjeshta relativitetin, por space time fabric nuk eshte plane, eshte voluminoze, atehere a mund te flasim perseri per zgjatje te rruges? Si shpjegohet efekti i lentes ne kete rast?

Me rikujto edhe njehere efektin gravitavcional mbi hapesiren, se kohen e di qe e ngadaleson, po hapesiren e "zgjeron" apo "ngushton"? Une e di qe e ngushton por edhe mund te gabohem.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga Rrushi_CH Lexo Postimin
    PO ... lol

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    ky eshte nje model i thjeshte dhe i bukur per sa kohe i drejtohet masave ne nje dokumentar edukativ qe shpjegon ne fjale te thjeshta relativitetin, por space time fabric nuk eshte plane, eshte voluminoze, atehere a mund te flasim perseri per zgjatje te rruges? Si shpjegohet efekti i lentes ne kete rast?

Me rikujto edhe njehere efektin gravitavcional mbi hapesiren, se kohen e di qe e ngadaleson, po hapesiren e "zgjeron" apo "ngushton"? Une e di qe e ngushton por edhe mund te gabohem.
    Eshte relative, dhe varet nga c'kendveshtim e merr. Vizualisht duket se ngushtohet hapsira, meqe ne rastin e vrimave te zeza perkulja eshte pothuaj 90*(grade) ne pamje 2 dimensionale i bie qe hapsira NGJESHET dhe koha leviz me ngadale, sepse ne ne kete rast jemi ne rolin e vezhguesit.

Nese figuren e shikon nga plani Z, duket sikur rruga eshte shkurtuar, e nese e shikon nga plani Y shikojme nje hinke ne prerje, qe vazhdon rrugen deri ne singularitet.

Per fotonin e kapur nen gravitetin e vrimes se zeze zgjatet rruga/koha por asesi ai nuk ul shpejtesine ...

Ne nje aspekt ti i pergjigjesh shume mire vetes tende. Kalimi ne 3d (Vellim) te lejon te gjykosh se nje KUB vizualisht nuk do kishte me pamjen nje kubi, por nje figure e cuditshme (shif figuren) nen efektin qe quhet Makaronizim.

Ky seksion mund te behet array me matrice dhe te fitosh modelin gravitacional te nje vrime te zeze (Pjeserisht real).

Kini parasysh dicka, qe ne si qenie njerzore, dimensionin e trete e vrojtojme te cunguar. Vete fakti qe 2 dimensionet i shikojme te sakta, te tretin e shikojme gjysem. (Ne asnjehere nuk dime se cnodh pas nje KUBI)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 03-10-2011 më 09:30

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Sipas zbulimit, nje grimce thyen postulatin e pare te Relativitetit Special.
    Sipas ketij postulati, shpejtesia e drites ne vakum eshte Konstante C me vlere X dhe asgje nuk e kalon dot vleren X.

Nese zbulimi vertetohet si i vertete, Relativiteti kalon ne nje teori Klasike dhe te gjith teorite te tjera "Pinjolle" te kesaj teorie hidhen ne kosh dhe fillohet me nje teori tjeter e cila parashikon grimca qe levizin me shpejt se C. (Shpresoj te mos kem shkruar ndonje iditiotllek)

Faqja 10 prej 45 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •