Fjala rrėnjė e emrit “Rashad” ėshtė “Rashada” (mbajtja e udhėzimit tė drejtė). Kjo fjalė rrėnjė pėrmendet nė Kuran 19 herė.
Rashad Khalifa i lindur me 19 nentor , vrasesi i tij u kap nga policia Kanadeze pas 19 vjetesh,
Zbulimi shumė i rėndėsishėm qė numri “19” ėshtė plotpjesėtuesi i pėrbashkėt i Kuranit u bė
realitet nė Janar tė 1974, qė pėrkon me Dhyl-Hixhe 1393 Pas Hixhrės. Kurani u shpall nė vitin 13
(Para Hixhrės). Kjo e bėn numrin e viteve nga shpallja e Kuranit deri te shpallja e mrekullisė sė tij
1393 + 13 = 1406 = 19x74. Siē ėshtė shėnuar mė lartė, zbulimi i Mrekullisė ndodhi nė Janar 1974.
Lidhja ndėrmjet 19x74 viteve hėnore dhe 1974 viteve diellore nuk na shpėtoi pa e vėrejtur. Kjo
ėshtė posaēėrisht e mistershme duke marrė parasysh faktin qė numri “19” pėrmendet nė Suren 74.
Fjala rashada permendet gjithsej 19 here ne Kuran, as 18 as 20, fiks 19 here, keto jane ajetet ku permendet ne te gjithe Kuranin kjo fjale;
perdorimi i emrave nga Perendia eshte sipas kuptimeve dhe jo emer ashtu sic ne e perceptojme sot, shiko nje shembull;
perdoret emri Ahmed dhe jo Muhamed , thjeshte pse keshtu eshte rrenja(Ahmed-me i lavderuar);
61:6. Dhe, kur Isai, biri i Merjemes tha: "O beni israilė, unė jam i
dėrguar i All-llahut te ju, jam vėrtetues i Tevratit qė ishte para meje
dhe jam pėrgėzues pėr njė tė dėrguar qė do tė vijė pas meje, emri i tė
cilit ėshtė Ahmed!" E kur ai u erdhi atyre me argumente tė qarta, ata
thanė: "Kjo ėshtė magji e hapėt".
Krijoni Kontakt