Pershendetje,
Me vjen keq kur digjoj gjera te tilla, sikurse te "ish-persekutuarit" jane bere spiuna te komunizmit etj, etj, etj,. Duhet te keni pak kujdes kur perdorni terma te tilla. si "ish-perndjekurit apo te ish-persekutuarit politike". Kur shkruani se "krejt te perndjekurit" jane spiuna te komunizmit" nen kuptoni pergjithshmerin. Fusni aty nje Klas te tere njerezish. Klasa e te ish-persekutuarve ndahet ne nen klasat e veta. Sigurisht ne ate kohe ka pasur shume nga te ish-persekutuarit qe bashkpunuan ne nje menyre apo tjetren. Une te siguroj ty, cfar do qe Kurt Kola mund te kete bere keto 20 vjetet e fundit, eshte Turp ti thuash Spiune i Komunisteve sepse kete gje nuk e ka bere. Une nuk e njoh ate personalisht, e kam takuar vetem nje here. Informatat qe kame jane nga Shoket e tij te burgut qe u kalben ne te njejten qeli per 30 vjet. Flisni me Emocione dhe Opinione te formuara nga "pikpamje personale, financiare, apo hakmarrjesh personale". Ne shqiperi mbas 91, na doli 3/4e popullsise e persekutuar. Pse sepse "ndryshimi" i sistemit i dha shpresen atyre per te perfituar "shperblime" ne qoftese figuronin si te ish-persekutuar.
Mos i fusni te gjithe ne nje kallap. Po te shprehemi te gjithe me llogjiken qe perdorin disa ketu mund te shprehemi fare kollaj se ata qe nuk ishin te persekutuar kane qene te gjithe "Komunista". Por kjo nuk eshte evertet ashtu sic nuk eshte e vertet qe Krejt te ish-persekutuarit ishin Spiuna. Ne fakt ata qe beheshin Spiuna "rahatoheshin" te gjithe. Kurse ata qe i qendruan sistemit me dinjitet perkeqesoheshin.
Se cfar ndodh sote ne shqiperi eshte dicka plotesisht e mjergullt. Kur te hapen dosjet te gjitha pa perjashtim ate here do te merret vesh se kush ka qene dhe kush vazdhon te jete edhe sote. Deri atehere Beni spekullime sa te doni sepse ashtu sic iu mbron Anonimiteti ne kete forum iu mbron edhe mos-zbardhja e Dosjeve!
P.S (Nuk e kam fjalen per ty personalisht, flas ne pergjithesi)
Krijoni Kontakt