Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Pse me citon pra, kur eshte e kote te bisedosh me mua, apo vetem deshiron edhe me, te me ngacmosh, hėė...une "fola" me daniel00-in.
    langsam sami,citove tjeter forumist por me permende mua si hapes teme.dhe sipas bontonit forumist duhet te mbroje dinjitetin e nickut tim me the qe nuk kuptoj pershkak te urrejtjes -Cfar urrejtje ore,cfar...Une ju ofroj miqesi e ju mermerisni gjera te paqena...ngritne nivelin shpirteror...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 21-09-2011 mė 14:43
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Kot lodhesh qe e akuzon krishterimin per kercenime kur s'te ka kercenuar askush , e nese ndihesh i kercenuar atehere eshte tjeter pune , po besimi ne krishterim eshte me ane te dashurise per njeri tjetrin dhe ndaj Zotit . Keto gjera jane realitet ne kete bote , apo ne ate bote per ate qe e beson .
    Mire,daniel.Ketu ke te drejte ,krishterimi permes Isusit eshte religjion dashurije.Krishterimi me se paku kercenohet dhe etika e Isusit per mua eshte ideal i njerezimit qe duhet te arrije.Edhe pse kjo eshte e pa arritshme per ne vdektaret e rendomte.
    Problemi qendron ne ate qe vetem permes Isusit munde te arrihet shpetimi...une plotesisht e pranoj veprimtarine e tij,Ai ishte njeriu me me i madh qe ka jetuar ne kete bote...por them prap njeriu me i madh,e jo profet....
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    langsam sami,citove tjeter forumist por me permende mua si hapes teme.dhe sipas bontonit forumist duhet te mbroje dinjitetin e nickut tim me the qe nuk kuptoj pershkak te urrejtjes -Cfar urrejtje ore,cfar...Une ju ofroj miqesi e ju mermerisni gjera te paqena...ngitne nivelin shpirteror...
    Asgje nuk kam thene per ty, as nuk t`u kam drejtuar ty, vetem qe i dhash nji udhezim bashkebiseduesit, se si nganjiher duhet te jete me konkret ne raste dhe me persona te caktuar.
    Nuk ka (mendimi im, ndoshta edhe i gabuar) miqesi me dikend, deri sa ai nuk m`i njeh te drejtat e mia: te mendimit, besimit, etj, etj ...

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Secili gjen frymezim tek diēka me vlere shpirterore ne jeten e tij , te jesh i krishtere do te thote te lexosh dhe te te pershtaten e te te pelqejne mesimet e Jezusit ; te cilat i ve si ligje ne jeten tende sepse s'eshte mjaft nje jete per t'i permbushur .

Njeriu vete nga natyra tenton te braktise veten ne gjera egoiste , te smires te lakmise , pra ky shembull qe jep Jezusi eshte nje model i te jetuarit dhe kjo te ben te krishtere , kur ti e pelqen ate jete sipas parimeve te dashurise , drejtesise dhe virtytit . Keto jane profecite e Jezusit , ato qe ndodhin me jeten tende duke i ndjekur fjalet e tij si te vertetat e jetes tende personale apo duke i shperfillur e duke kerkuar nje tjeter baze per te ndertuar veten .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 21-09-2011 mė 14:54
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Secili gjen frymezim tek diēka me vlere shpirterore ne jeten e tij , te jesh i krishtere do te thote te lexosh dhe te te pershtaten e te te pelqejne mesimet e Jezusit ; te cilat i ve si ligje ne jeten tende sepse s'eshte mjaft nje jete per t'i permbushur .

Njeriu vete nga natyra tenton te braktise veten ne gjera egoiste , te smires te lakmise , pra ky shembull qe jep Jezusi eshte nje model i te jetuarit dhe kjo te ben te krishtere , kur ti e pelqen ate jete sipas parimeve te dashurise , drejtesise dhe virtytit . Keto jane profecite e Jezusit , ato qe ndodhin me jeten tende duke i ndjekur fjalet e tij si te vertetat e jetes tende personale apo duke i shperfillur e duke kerkuar nje tjeter baze per te ndertuar veten .
    Mire,Daniel .Ja une jam adhurues i Isusit nga Nazareti dhe perpiqem te misherohem me mesimet e tij ne jeten time,edhe pse kurr nuk do te kryqezohem (si thuhet te marr sakramentet ?) .Une nuk gjej shpetim sipas ketij mesimi,eshte ashtu .Une nuk kam motivacion te sillem mire nga kercenimi apo premtimi dhe pse misherohem me virtytin dhe moralin e tij.Thjesht me fascinon etika e tije,dashurija.....

Por,Isusi eshte person kontradiktor historik.Nuk ka asnje burim te pavarur (jasht biblik) qe verteton se ka egzistuar ndersa ndaj shume ngjarjeve Biblike arsyeja thote qarte qe jane te sajuara.Ngjarjet biblike nuk mund te jene te verteta sepse p.sh. brisku i Ocamit do i spjegoj keto .A eshte e mundur qe 3=1 ,qe zoti u shendrrua ne njeri dhe kishte kontakt me vetem disa njerz te caktuar dhe i limituar ne kohe te shkurter 33 vite,apo me e besueshme eshte qe keto ngjarje jane te sajuara.
    Pra,perdorimi i arsyes me ndihmen e "briskut te Ocamit" na thote qe nuk ka nevoje te shpikesh disa gjera per te vertetuar besueshmerine e saj,dhe sipas kesaj arsyeja qarte thote qe Bibla eshte -genjeshter.
    Kete dua te them,per te spjeguar cudirat e Isusit dhe ato qe ka bere Ai duhet te sajojme keto:
    -Nuk kemi vertetim te pavarur te ngjarjeve
    -3 ne 1 ,asnjehere nuk eshte spjeguar dhe nuk ka kuptim
    -sjellja e palogjikshme e nje entiteti te plotfuqishem,i cili paraqitet ne nje periudhe historike dhe nuk le asnje fakt dhe kerkon besim te pakushtezuar

Pra, ne duhet te sajojme elemente te reja qe te spjegojme disa ngjarje.Kjo implikon ate qe spjegimi qe nuk kerkon elemente te reja per te vertetuar vehten eshte Ai i drejti.Ajo qe eshte plotesisht e qarte dhe e vertet nuk kerkon ndihme per te qendruar,por qendron vet.

Por,prap mesimet e Isusit duhet te jetojne pergjithmon si udherrefyes i moralit njerezor.Edhe pse ka arsye te besosh qe nuk ka egzistuar- mire qe e kane krijuar ....

Tjeta....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 21-09-2011 mė 18:12

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •