Close
Faqja 11 prej 12 FillimFillim ... 9101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 119
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar mė parė nga Marinari Lexo Postimin
    Nuk e njoh Arben Duken, nuk e kam takuar kurre, prandaj nuk mund te paragjykoj!

Por, nje gje di te them: me Fevzon duhet biseduar me kete gjuhe, sepse Fevzoja eshte medioker i lindur!
    Secili ketu prezanton veten me gjuhen me te cilen flet.
    Nga fshati im thone:
    - Njeriu pritet sipas rrobes, e percillet sipas kokes .
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga Marinari Lexo Postimin
    02-01-2012, 18:48

Maqellarjot

AKA-MANO

Anėtarėsuar: 16-06-2011

Vendndodhja: USA

Postime: 819

Citim:

Postuar mė parė nga Marinari

Bisede permes vargjeve per Enver Hoxhen me Blendi Fevziun - Toptanin

Arben Duka

Tani mushkėn bėjnė me barrė,

E s’u luan hiē sheqeri,

Del Fevziu e bėn libėr,

“Paska qenė homo Enveri” (!)

Enverist unė kurrė s’kam qenė,

As kur qe Enveri gjallė,

Po aspak nuk ėshtė e thėnė,

Tė besoj tani ēdo prrallė!

Unė jam fare i paanshėm,

rob i fjalės dhe i nderit,

O Fevzi, s’bėhesh shkrimtar

Se i hedh qymyr Enverit!

Ti shumė homo ke nė mend,

Se rrethuar je me djem,

Dhe ta thuash pėr ēdokėnd,

Nuk e paske hiē problem!

Ti nuk turpėron Enverin,

Se i ngjite ligėsinė,

Por ti Librit i nxin nderin,

Poshtėron gjithė historinė!

Po tė pyes me lezet,

Pėrgjigju me fjalė tė nderit,

Mendon ti, kish’lindur burrė

t’i ngrihej para Enverit?!

S’e duroj unė dot pisllėkun,

dhe pisllėk ėshtė gjithė ky rast,

Por s’mė shkon nė mend tė them,

“O Fevzi je pederast!”

Kurse ti del reciton,

edhe hiē s’tė dridhet syri,

se e di qė s’tė pickon,

as Sokoli, as Iliri!

Asnjėherė o Fevzi djali,

S’tė kam dashur e s’tė dua,

Po s’rrėzohet Enver mali,

Nga ato pordhėt e tua!

Rri aty tek “Opinioni”

rri aty ku pate fatin,

se Enveri, o Fevzi,

sa ē’je ti, kishte Hallatin!

Ahhhhhh sa qejf do te kisha te Takoja nje Here Njerez te Tille. Do te Kisha "Biseduar" me shume Endje dhe Gjalleri!!!! Nje bised e tille do te me kishte Nxjer "Mallin". Do tia kisha bere hallal cfare do qe te vinte si Pasoj e asa Bisede.

Daku!

E pate muhabetin me mua, atje ne ate temen per Fevzon?

Marinari
    [SIZE="4"]E kisha fjalen per ata qe shkruajn "Poezi" te tilla dhe ata qe perkrahin enverin dhe gjith krimet qe ai dhe shoket e tij ben ne Shqiperi. Krime te cilat preken familjen time direkt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    [/SIZE
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Mister President of jUnajtit stajt of Amerika :P

Pli iiiizzzzz mos i largo trupat se turkun spo e dojm e na merr shkau apet bani u largut.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    A edhe Ti Lexuesi i shkrove leter a??
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Citim Postuar mė parė nga e panjohura Lexo Postimin
    A edhe Ti Lexuesi i shkrove leter a??

Ma ne fund i shkruva me djege zemra kur lexojsha qe po i palojshin kuferat

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga BlueBaron Lexo Postimin
    Maqellare, dibranet e njohin nderin e te miren. Po te mos ishte Sala dhe ata qe e mbeshteten sot e kesaj dite do ishe atje ku jetoje me friken e operativit te sigurimit, qe ju dinte edhe sa dhembe te prishur kishit ne goje. Pyet nenen tende me sa mundime e siklete te ka rritur, sa sakrifica ka bere per te te mbajtur gjalle me shpresen se diēka do te ndryshonte dhe mund te shpetoje nga ferri ku jetoje.
    Ndersa Leka Zogu sot mund te prehet i qete ne atdheun e vet, ndersa gjyshes se tij ia hodhen ne ere me dinamit varrin, baballaret e operativeve te sigurimit qe ju rrinin si hije atje ku jetonit.

Ku te ofendova o Maqellare ??? Kur te thash, buzeuje ??? Po buzeuje ke qene or djale. Ndonjehere pije ēaj, kur mblidhje ne ndonje monopat mali ndonje barishte ēaji. Qumshi jam i sigurte qe te dilte vetem ne enderr.

Edhe te lutem me thuaj arsyen e forte qe paskam ???
    BlueBaron sa bukur qe pershkruan ate qe kam Jetuar une. Sikur sote te flisnim per here te pare nuk do ta besoja se je rritur ne Tirane, krah per krah me Xhaxin.

Shiko...Eshte e vertet qe elementi me kriminel u ngrit ne nivelein e shtetit dhe si te tille kishin edhe Fuqin. Por ama Kur operativet bezhtynin, rrihnin dhe poshteronin Te Liret ne mes te Bulevardit per ti ber shembulll, Mateshin TRE here perpara se te na Drejtoheshin Neve!!!!!!

Ja pra keshtu me ofendon kur me tregon se si "une" paskam fituar lirine nga Saliu.

E para: Kur perdora “buzet me qumesht” nuk nenkuptova mireqenjen, por femijerine. Eshe nje thenje e vejter shqiptare, qe nenkupton qe dikush eshte ne fazen e foshnjes. Pra ushqehet me qumeshtin nga gjiri I nenes. Ne thelb do te thote Naļve dhe I Keqinfromuar.

E dyta: une nuk jame rritur ne Mal dhe nuk kam mbledhur as caj. Kjo tregon se sa Naļve dhe paragjykues ti je. C’eshte e verteta Malin, Cajin madje edhe Krrojet me uje ne nje kohe ishin pronat e familje sime ne Maqellare. Xhaxhi “yt”, dhe mos me thuaj se nuk ishte xhaxhy yte, sidomos kur ke jetuar ne tirane, Morri Pronat e pronareve te vertet, perfshire ketu edhe bageti dhe iu genjeu “juve” me nje gavele qumeshti, ne kembim te shqirtit dhe dinjitetit.

Esthe e vertet qe u rrita ne kamp interrnimi, ndoshta per nje kohe mund te kem qene edhe “buzeuje” por c'esht e verteta sote kete gje e vleresoj si nje "Avantazh" kur konsideroj Alternativen. Ne qoftese une pranova te jem "buzeuje" persa jetova ne diktature, dhe me dinjitet, Te tjeret shiten by*then per nje Gavele me qumesht??? Ju beft mire sepse me sa shikoj akoma te njejtin qumesht po pini.
    Sa I perket arsyes qe ti ke per te perkrahur Saliun, nuk me interesojn shume sepse rrezultati eshte I njejte.

P.S edhe pse xhaxhy yt u mundua te fshinte cdo memorje te se kaluares, se familjes sime dhe shume te tjere si Une, Nuk kemi harruar kurre se nga kemi ardhe dhe sa thelle rrenjet tona jane ne ate toke dhe sa gjake kemi derdhur per te miren e atij vendi. Prandaj kur ti me Tregon mua se une dhe nena ime duhet te jemi mirenjohes Saliut per lirine tone ME RRENQETHEM MISHI . Ajo qe thua ti ne veshet e mije tingellon, njisoj si ne kohen e Komunizmit kur thuheshte se duhet tia dim per nder Enverit.
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Ndersa Leka Zogu sot mund te prehet i qete ne atdheun e vet, ndersa gjyshes se tij ia hodhen ne ere me dinamit varrin, baballaret e operativeve te sigurimit qe ju rrinin si hije atje ku jetonit.
    Nuk e di se cfar do te thuash me kete qe ke shkruajtur me lart. Por sa per sqarim, mendoj se perkrahja jote e Zogut eshte e influencuar nga Saliu. Mendoj se nese saliu do ta kundeshtonte figuren e Zogut ti do ti mbaje ison.

Tani...Saliu Pishtari i demokracise tende, ishte ai qe ne 93-shin, nuk e la Leken as te zbriste nga Arroplani. Cili demokrat i vertet kercenohet nga nje Opozite e vertet. Ne ate kohe Leka ishte shanci i vetem per nje opozite te vertet. Leka, i cili pa dienin e vet edhe pse ishte i rrethuar me sigurimsa, nuk ishte i influencuar nga Politika e brendshme, dhe si i tille nuk ishte i implikuar. Nuk kishte dosje katrane, si shumica e politikaneve sote me ne krye Pishtarin tend, dhe si i tille ishte veshtire ta mbanin peng ose ta benin pervete!

Sa per Operativat...Mund te them me plot siguri qe ata qe i kishin frik, kishin lepurin ne bark, ishin te Liret. Sidomos ata qe jetonin ne Qytete. Neve ishim te izoluar dhe si te tille nuk kishim ku te shkonim. Kurse te Liret ishin ata qe ishin te mbikqyrur me teper se te gjithe dhe iu shkonin pordhat nga xhipi i deges.

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga Maqellarjot Lexo Postimin
    BlueBaron sa bukur qe pershkruan ate qe kam Jetuar une. Sikur sote te flisnim per here te pare nuk do ta besoja se je rritur ne Tirane, krah per krah me Xhaxin.
    Maqellare, Xhaxhi siē preferon t'a quash ti (une preferoj Dulla), eshte i ardhur ne Tirane. Eshte pushtues. E mua m'ka rene koka ne shtepine e stergjyshit tim. Ndersa historite e te internuarve m'i ka treguar nje shok i femijerise, qe ato vite pas renies se Dulles qe kthyer nga internimi.

Shiko...Eshte e vertet qe elementi me kriminel u ngrit ne nivelein e shtetit dhe si te tille kishin edhe Fuqin. Por ama Kur operativet bezhtynin, rrihnin dhe poshteronin Te Liret ne mes te Bulevardit per ti ber shembulll, Mateshin TRE here perpara se te na Drejtoheshin Neve!!!!!!
    Mateshin tre here perpara se t'u drejtoheshin juve ??? Me ē'kuptim ??? Kishin frike nga Ju apo nga "te liret" ???

Ja pra keshtu me ofendon kur me tregon se si "une" paskam fituar lirine nga Saliu.
    Ke te drejte. Lirine jua dha Ramiz Alia me dekret te posaēem presidencial. Me nje fjale, jua dhane te njejtet qe jua moren 45 vjet me pare.

E para: Kur perdora “buzet me qumesht” nuk nenkuptova mireqenjen, por femijerine. Eshe nje thenje e vejter shqiptare, qe nenkupton qe dikush eshte ne fazen e foshnjes. Pra ushqehet me qumeshtin nga gjiri I nenes. Ne thelb do te thote Naļve dhe I Keqinfromuar.
    Shiko, me sa kam kuptuar ke veshtiresi me kuptimin e shqipes, ndoshta edhe nga koha e larget qe je ne emigrim.

E dyta: une nuk jame rritur ne Mal dhe nuk kam mbledhur as caj. Kjo tregon se sa Naļve dhe paragjykues ti je. C’eshte e verteta Malin, Cajin madje edhe Krrojet me uje ne nje kohe ishin pronat e familje sime ne Maqellare. Xhaxhi “yt”, dhe mos me thuaj se nuk ishte xhaxhy yte, sidomos kur ke jetuar ne tirane, Morri Pronat e pronareve te vertet, perfshire ketu edhe bageti dhe iu genjeu “juve” me nje gavele qumeshti, ne kembim te shqirtit dhe dinjitetit.
    Nuk po te paragjykoj mor djale. Po mos hajde te me thuash qe edhe i internuar paske jetuar mes te mirave. Nuk me interesojne fare pronat e familjes tende. Kam boll te miat dhe nuk po i bej dot bashke.
    Dhe ti nuk pranove te nderroje dinjitetin me gaveten e qumshit, por preferove te jetoje i internuar dhe krenar. Dhe sipas teje kush jetonte ne Tirane, ishte enverist. Qenke injorant komplet or djale. S'ke faj qe perkrah xhelatet e tu. T'a kane bere mendjen pershesh. Edhe kur i sheh ne rruge, nderron drejtim.

Esthe e vertet qe u rrita ne kamp interrnimi, ndoshta per nje kohe mund te kem qene edhe “buzeuje” por c'esht e verteta sote kete gje e vleresoj si nje "Avantazh" kur konsideroj Alternativen. Ne qoftese une pranova te jem "buzeuje" persa jetova ne diktature, dhe me dinjitet, Te tjeret shiten by*then per nje Gavele me qumesht??? Ju beft mire sepse me sa shikoj akoma te njejtin qumesht po pini.
    Sa I perket arsyes qe ti ke per te perkrahur Saliun, nuk me interesojn shume sepse rrezultati eshte I njejte.
    Po nuk kishe zgjedhje tjeter or Maqellare. Nuk pranove ti, TE DETYRUAN. Ose internimin, ose vdekjen kishe si zgjedhje. Preferove jeten qe duhet t'a kaloje ne internim. Kishin zgjedhur te tjeret per ty, ashtu siē kishin zgjedhur per te gjithe shqiptaret.
    Po te kishin shitur bhythen per gaveten e qumshit, njerezit nuk do rrinin rradhave kilometrike qe ne oren 2 te mengjesit. Pyet te te tregojne se ē'behej pertej kampit te internimit.

P.S edhe pse xhaxhy yt u mundua te fshinte cdo memorje te se kaluares, se familjes sime dhe shume te tjere si Une, Nuk kemi harruar kurre se nga kemi ardhe dhe sa thelle rrenjet tona jane ne ate toke dhe sa gjake kemi derdhur per te miren e atij vendi. Prandaj kur ti me Tregon mua se une dhe nena ime duhet te jemi mirenjohes Saliut per lirine tone ME RRENQETHEM MISHI . Ajo qe thua ti ne veshet e mije tingellon, njisoj si ne kohen e Komunizmit kur thuheshte se duhet tia dim per nder Enverit.

Xhaxhallaret e mi apo xhajat siē preferoj t'i therras, nuk i kane rene ne qafe njeriu gjithe jeten e tyre. Kane punuar qe 14 vjeē me krahet e tyre.

Ndersa per lirine tende ke te drejte. T'a thash edhe me lart. Jua dha Ramiz Alia. Te njejtet qe jua moren.

Enverit ja dine per nder ata qe bejne tifozllik per PS. Vetem ata pane te mira nga ai sistem. Erdhen nga gerxhet e maleve ku edhe dhia zbret me frena dore dhe u bene pushtetare me gjuhen e armeve e te kerbaēit.
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Maqellare, Xhaxhi siē preferon t'a quash ti (une preferoj Dulla), eshte i ardhur ne Tirane. Eshte pushtues. E mua m'ka rene koka ne shtepine e stergjyshit tim. Ndersa historite e te internuarve m'i ka treguar nje shok i femijerise, qe ato vite pas renies se Dulles qe kthyer nga internimi.

Mateshin tre here perpara se t'u drejtoheshin juve ??? Me ē'kuptim ??? Kishin frike nga Ju apo nga "te liret" ???

Ke te drejte. Lirine jua dha Ramiz Alia me dekret te posaēem presidencial. Me nje fjale, jua dhane te njejtet qe jua moren 45 vjet me pare.

Shiko, me sa kam kuptuar ke veshtiresi me kuptimin e shqipes, ndoshta edhe nga koha e larget qe je ne emigrim.

Nuk po te paragjykoj mor djale. Po mos hajde te me thuash qe edhe i internuar paske jetuar mes te mirave. Nuk me interesojne fare pronat e familjes tende. Kam boll te miat dhe nuk po i bej dot bashke.
    Dhe ti nuk pranove te nderroje dinjitetin me gaveten e qumshit, por preferove te jetoje i internuar dhe krenar. Dhe sipas teje kush jetonte ne Tirane, ishte enverist. Qenke injorant komplet or djale. S'ke faj qe perkrah xhelatet e tu. T'a kane bere mendjen pershesh. Edhe kur i sheh ne rruge, nderron drejtim.

Po nuk kishe zgjedhje tjeter or Maqellare. Nuk pranove ti, TE DETYRUAN. Ose internimin, ose vdekjen kishe si zgjedhje. Preferove jeten qe duhet t'a kaloje ne internim. Kishin zgjedhur te tjeret per ty, ashtu siē kishin zgjedhur per te gjithe shqiptaret.
    Po te kishin shitur bhythen per gaveten e qumshit, njerezit nuk do rrinin rradhave kilometrike qe ne oren 2 te mengjesit. Pyet te te tregojne se ē'behej pertej kampit te internimit.

Xhaxhallaret e mi apo xhajat siē preferoj t'i therras, nuk i kane rene ne qafe njeriu gjithe jeten e tyre. Kane punuar qe 14 vjeē me krahet e tyre.

Ndersa per lirine tende ke te drejte. T'a thash edhe me lart. Jua dha Ramiz Alia. Te njejtet qe jua moren.

Enverit ja dine per nder ata qe bejne tifozllik per PS. Vetem ata pane te mira nga ai sistem. Erdhen nga gerxhet e maleve ku edhe dhia zbret me frena dore dhe u bene pushtetare me gjuhen e armeve e te kerbaēit.
    BlueBaron...kjo rreplika ime me ty paksa ka humbur kuptimin.

Per cfar po debatojm ne??? Ti me tregon mua se si kane qene kampet e internimit, me gojen e disa fimijeve nga Peshkopia???

Une e di shume mire se kush perfitoj nga enveri dhe se kush perfiton akoma nga bijet e enverit. Pishtari i demokracise Tende eshte i perzgjedhuri i ramizit dhe te bijeve te enverit. Mjer ai vend per ate Milet qe ka, Mjer ai vend kur elementi qe i mban ison nje cope Halabaku sic eshte Ai na tregoka se kush na paska Cliruar Shqiperine ne te Vertet. Mjer ai vend kur Pishtari i demokracise Tende eshte i njejti njeri qe udhezoj nje popull te tere, te porsa dalur nga nje diktature shtazarake,, me momorje akoma te freshket se duhet te ishte mirenjohes ramizit. Themeluesit dhe Trashegimetarit te Diktatures. Kete nuk e mohoni dote sepse eshte e rregjishtruar dhe e dokumentuar. Keshtu qe kapeni me gjera boshe.

Sa i perket prones se familjes, nuk qava hallin me ty, perdora ate vetem si shembull, per t'iu kunderven cinizmit tend te varfer qe e manifestove ne menyren me banale duke mu drejtuar si "buzeuje". Nje tentative kjo per te me nenvleresuar.

Kur thash se per mua ishte nje "avantazh" qe isha i internuar dhe jo i Lire, Nenkuptova qe te ishe i lire duhet te ishe gati per te Firmosur procesverbalin, qe as nuk mbante emrin e Viktimes, dhe te hidhje firmen tende qe te perdoreshte kur ti duheshte atyre dhe per ke ti duheshte. Ne disa raste keto Deshmitare qe nenkshruan precesverbale te tilla u perdoren kunder familjareve te tyre. Ka shum Familje ne Shqiper qe nuk dine veprimtarine e Prinderve te tyre gjate kohes se diktatures. Kjo ishte alternativa qe permenda me siper. Nje alternative qe per nje element shuuume te vogel as qe mereshte parasysh. Vdekja apo burgimi i perjetshem ishte me i "embel"!!! Dicka qe ti si i lindur dhe i Rritur ne Tirane nuk mund ta kuptosh Kuurre!

Prandaj te lutem, ne qoftese do te debatosh rreth Sportit, apo ndo nje teme shoqerore mund ta besh. Por mos u mundo te me "diskretitiosh" mua thjesht sepse nuk perkrah Pishtarin e Demokracise Tende. Ne rastin me te mire ben skifo dhe tregon se sa Naive qe je ne te vertet. Mos me Provoko me se here tjeter nuk do te permbahem
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 03-01-2012 mė 19:01

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Ne fakt ne Shqiperi "mbizoterojne" Korea e Veriut dhe ajo e Jugut(ideologjikisht dua te them) megjithese ne ndryshim nga keto dy vende te Azise se larget, ne nuk e njohim apo dallojme kamuflosjen e brendshme dhe kjo eshte perparesia e padiskutueshme "e lojes" se tyre. Njihemi, rastesisht, vetem me dukuri, ngjarje dhe lloj-lloj banalitetesh te personaliteve(bUhaha) te politikes. Si vend i vogel, i copetuar, neperkembur e i varfer, nuk na i var kush, aq me pak administrata Obama. Kto letrat e hapura do ishte mė realistike t'i lexojne rinia e sotme e brezat e mevonshem po nė formatin aktual, drejtuar nje lideri ne krye te nje superfuqie, per te mesuar se "armiku me i rrezikshem ndodhet mes tyresh" dhe kjo do ju vlente shume me teper sesa nje thirrje-shpetim-lutje Borebardhash...

Faqja 11 prej 12 FillimFillim ... 9101112 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •