Close
Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 119
    AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga BlueBaron Lexo Postimin
    Shoku Maqellara, sekretaret e rinise nuk linden ne te njejten kohe me repartin 326 te MPB. Kane lindur me lindjen e partise.

Sala nuk i ka gris njeriu pantallonat, as nuk i ka rrujt njeriu basetat apo favoritet.

Dhe nje sekretar organizate spitali, nuk mund te krahasohet me sekretar komitetesh ekzekutive, antare te presidiumit te kuvendit popullore, shefa sigurimi e xhelate hetuesie apo bijte e tyre.

A kupton or ti "i pervujaturi" i enverizmit ...
    BlueBeron...

Perse ke futur fjalen I pervuajtur i enverizmit ne thonjeza???
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    coja kte leter o shoku maqo obames.

boll cuat per ti ndihur nexhit e ramizit e zylyftarave.

--

GJuliana Pervizi (Malaj): Unė “Beba”, qė u futa nė kamp 4 muajshe e dola 42 vjeēe
    Une Gruaja e Dielė, Shtator 18th, 2011

Lek Pervizi gjatė punės nė zdrukthtari, nė njė ndėrmarrje nė Plug tė Lushnjės
    Aty rifilloi gjithēka nga e para, thuajse nė tė njėjtat kushte. Na vendosėn nė njė kasolle me kushte tejet tė vėshtira pėr tė jetuar, dhe aty ngrysnim ditėt e netėt tona. Mamaja nisi tė punonte nėpėr ara e nėpėr fushat e Lushnjės, punė tė detyruar, ndėrsa unė nė moshėn 13-vjeēare fillova pėr herė tė parė punėn nė njė kombinat pularie. Pas pularisė, mė dėrguan pėr tė punuar bashkė me nėnėn, ku duhej tė prashisja e tė vadisja tokat e arat. Pėrfundova arsimin tetėvjeēar, ndėrsa tė mesmen nuk mė la njeri ta vazhdoja. Ndėrkaq, nėna, pasi mori vesh vdekjen e Nikollės, babait, vendosi tė rimartohej. Aty nė Lushnjė ishte dhe njė djalė tjetėr me emrin Mirko, me kombėsi jugosllave, i cili ishte internuar pėr shkak se politika e kishte cilėsuar si agjent. Nėna ime u martua me tė, por nuk kaluan shumė vite dhe ndėrroi jetė. E goditi rrufeja brenda nė shtėpi. Edhe kjo humbje ishte tragjedi pėr nėnėn time, sė cilės nuk iu ndanė kurrė problemet e jetės.
    Po aty ju do tė njiheshit me bashkėshortin tuaj, njė tjetėr i persekutuar…
    Jeta ime nė kamp u bė edhe mė e vėshtirė, nė momentin qė vendosa tė martohesha me Lekėn. Unė isha rreth 17 vjeēe nė atė kohė, kisha hedhur shtat dhe shpeshherė tėrhiqja vėmendjen e shumė meshkujve atje. Por, Leka mė kishte tėrhequr me pamjen dhe fizikun e tij. Njė djalė i pashėm, i gjatė… Edhe pse 18 vjet mė i madh se unė nė moshė, vendosa tė lidhja jetėn me tė. Nėnėn time e liruan nga kampi pėr tė shkuar drejt e nė Mal tė Zi, e kur mė pyetėn mua se ēfarė do tė bėja, u thashė se e kisha zgjedhur fatin e jetės sime, do tė qėndroja me Lek Previzin. Kalvari i vuajtjeve tė tim shoqi ishte edhe mė i tmerrshėm. Vjehrri im, gjenerali Prenk Pervizi, ishte arratisur nga vendi pėr shkak se e cilėsonin si eksponent qė punonte kundėr regjimit komunist dhe u cilėsua si dezertor i atdheut. Me arratisjen e tij, atyre iu dogjėn shtėpitė dhe i internuan familjarisht. Nė Plug tė Lushnjės, unė u martova me Lekėn dhe nga martesa jonė lindėn tre djem, Leonardo, Doriani dhe Aureli.
    A ėshtė e vėrtetė se miqėsia e vjehrrit tėnd me ish-majorin Spiro Moisiu e shpėtoi tėt shoq, Lekėn, nga ekzekutimi?
    Vjehrri im, Prenk Pervizi, pėrpara se tė arratisej jashtė shtetit, ka qėndruar pėr disa kohė i fshehur familjarisht nėpėr malet e Kurbinit. Siē mė ka rrėfyer edhe Leka, kushtet e jetesės nė mal ishin tepėr tė vėshtira, gjithmonė nė rrezik asgjėsimi dhe ata shpėtuan edhe falė besnikėrisė vetėmohuese tė njerėzve e miqve tė krahinės sė Kurbinit. Nė prillin e vitit 1945, vjehrri im i drejton njė letėr fshehurazi ish-major Spiro Moisut, qė ishte bėrė gjeneral i regjimit komunist, me tė cilin kishte miqėsi tė vjetėr dhe e kishte pasur nėn komandėn e tij. Ai i kėrkonte qė tė garantohej pėr dorėzimin e familjes Pervizi dhe tė mos rrezikoheshin fizikisht. Gjė qė Moisiu e kish pranuar, duke i ndihmuar e duke rrezikuar veten e tij. Sepse, po tė diktohej se ai kishte pasur kontakte me njė tė arratisur tė tillė, si Prenk Pervizi, armik i betuar i regjimit, pasojat do tė ishin tė rėnda. Kėshtu, besa e Moisiut vlejti pėr tė shpėtuar jetėt e familjes Pervizi, dhe jo vetėm kaq. Ai i ndihmoi qė tė zhvendoseshin pėr nė Tiranė, ku Leka, im shoq, ndoqi studimet nė Liceun Artistik, kohė kur edhe e arrestuan pėr tė kaluar 47 vite nė internim, nga Porto Palermo, e nė fund, nė Plug tė Lushnjės, ku edhe u njohėm bashkė.
    E ndiet mė shumė peshėn e dėnimit pas martesės me Lekėn?
    Leka ishte dėnuar mė shumė, pėr shkak tė pozicionit tė tė atit, gjeneral. Arratisja e tij i kushtoi rėndė tė gjithė familjes. Aty nė Plug, Leka duhej tė paraqitej tri herė nė ditė nė Apel, pėrpara ushtarakėve. Ēdo ditė ai punonte pa u lodhur nė njė zdrukthėtari, bashkė me shokė tė tjerė bashkėvuajtės. Unė punoja nėpėr fusha dhe ara. Shumė herė fėmijėt tanė nuk kishin me ēfarė tė ushqeheshin, ēfarė tė vishnin. Vetėm sepse nė njė letėr qė i kisha shkruar sime mėje, isha shprehur se fėmijėt tanė rriten me ujin e pellgut, ku gėlojnė zhabat e gjarpėrinjtė e kėnetave tė Lushnjės, mė demaskuan pėrpara gjithė fshatit nė njė mbledhje qė e kėrkoi brigadieri i zonės. Nė atė mbledhje nuk pranova asgjė, ndėrsa mua mė cilėsuan si armike tė brendshme tė regjimit komunist. Persekutimi ndihej nė ēdo hap qė hidhja…
    Kaluat 42 vjet nė kamp, ē’ju dhemb mė shumė?
    Fėmijėria dhe rinia ime vdiqėn nėpėr kampet e internimit ku kėmba ime shkel, dhe fakti qė i rezistova, do tė thotė se dėshira dhe forca pėr tė jetuar jetėn ishte mė e madhe se unė vetė. Nė fillim tė viteve 90’, kur perdja e hekurt e regjimit kishte rėnė disi, familjarisht u zhvendosėm nė Belgjikė, ku ende edhe sot jetojmė bashkė me Lekėn dhe fėmijėt. Im shoq zhvillon aktivitetin e tij letrar-artistik, si drejtor i revistės kulturore qė botohet nė Belgjikė, revista “Kuq e zi”. Pėrpos jetės atje, vijmė herė pas herė nė vendin tonė Shqipėri, sepse na merr malli pėr miqtė e tė afėrmit tanė. Sot falėnderoj Zotin qė jam ende gjallė, qė kam mundur t’i bėj ballė atij “tėrmeti” tė regjimit komunist.

ERMIRA ISUFAJ

---
    Nuk e paskam vene re me hollesi kete artikull qe ke prure. Jame kujoz te dije nese i ke njohur keta njerez Personalisht!

Ndoshta ti dhe gjithe te tjeret ne kete forum meson jeten e tyre nepermjet artikujsh te tille, Une i kam perjetuar keto artikuj sepse jame Rritur me Ta.

Sikur te hiqje masken e Ariut besoj besoj se mund te flisnim pak me shkoqur per keto pune O Brari.

Ne raste te tille nuk ma ha mendja se mund te beje deklaratat qe ben lart e posht forumit.

Jo vetem kaq por disa Barona e Baronesha linden dhe u rriten ne mese te gjithe te mirave , sigurisht me standarted e asaj kohe, dhe aq me teper kur ne ate kohe i kishin akoma buzet me qumesht sote na tregojn se si kane qene gjerat dhe se kush ka vuajtur dhe pervuajtur ne ate kohe.
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anėtarėsuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Mos ia vini re atij dhe te tjereve tellalle si puna e tij. I kane bere cope dacibaot sipas oreksit te "nishit".

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Jo vetem kaq por disa Barona e Baronesha linden dhe u rriten ne mese te gjithe te mirave , sigurisht me standarted e asaj kohe, dhe aq me teper kur ne ate kohe i kishin akoma buzet me qumesht sote na tregojn se si kane qene gjerat dhe se kush ka vuajtur dhe pervuajtur ne ate kohe.

Une nuk i kam perjetuar kampet e punes dhe internimet farefisnore, si shume miliona shqiptare te tjere qe jetonin nen "mbrojtjen" e klonit.
    Por mbaj mend rradhat kilometrike dhe vitrinat e zbrazura te dyqaneve. Mbaj mend preshin dhe lakrat qe hanim 5 muaj rresht ēdo dite ne kopesht apo buken me ēaj dhe djathe. E pra une beja pjese tek "njerzit e lire" dhe buzet i kisha me ēaj.
    Kur hodhen qelbesiren kam qene 8-vjeē. Prinderit me merrnin me vete dhe shkonim pothuajse ēdo pasdite tek studentet. Te garantoj, nuk isha vetem une 8/9/10 vjeēar ne mes te asaj turme populli te Tiranes. Kishte plot buzeēaj si puna ime qe ishin bashke me prindrit e tyre aty.
    Deri vone kam pasur ne shtepi numrin e pare te RD. Me vjen shume keq qe e kam humbur. Do t'a kisha dhuruar me shume deshire.
    Ta kam shpjeguar qe vuajtjet e kampeve te perqendrimit i mesova me vone, kur u "riatdhesuan" te perndjekurit e pare, eshte e kote t'i rikthehemi diskutimeve te shkuara.

E pra, mgjs linda dhe u rrita mes te mirave dhe ne ato vite isha akoma nje buzeēaj (buzequmshat e atehershem jane ne rradhet e "opozitareve") nuk jam fans i atij sistemi apo asaj nomenklature qe sot eshte "Opozita".

Ndersa ti o Maqellare, mgjs paske vuajtur, paske njohur urine dhe paske qene nje buzeuje ngordh nga deshira te jesh pak "opozitare", ne te njejtin rresht me inkuizitoret e tu.
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga Duaje Siveten Lexo Postimin
    Mos ia vini re atij dhe te tjereve tellalle si puna e tij. I kane bere cope dacibaot sipas oreksit te "nishit".

Ti DS, e mund poligrafin me noten 10/10.
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Une nuk mund te jem kurre opozitar i ketij sistemi qe akoma shgenjen e percan popullin ne te njejten menyre, sic ben gjat gjithe diktatures. Sepse po te isha opozitar do te pranoja ate sistem si nji sistem legjetim. Dicka qe nuk ka qene nuk eshte dhe nuk do te jete persa kohe klyshat e komunisteve te kamofluar me flamuj dhe emera joshes te sundojn vendin.

Per mua dhe "llojin" tim jetegjatesia dhe suksesi i atij sistemi eshte nje Thike ne Zemer dy here sote me shume se kurre. Nje here: sepse jane bijet e Fundrrinave qe para 20 vjeteve te fusnin ne burg vetem nese permendje Emrin e Zogut, te njejtet Funderrinae die shpallen vdekjen e Leka Zogut dite Zije per gjith e Kombin Shqipetare, sa per te Majten as nuk ja vlen te permenden ne kete rast. Dy Here: kur populli qe ka vuajtur me shume ne rajon, ndoshta ne te gjithe evropen akoma vazhdone ti mbaj ison krimenelave, dhe trajton Krimin e Diktatures si dicka Tabo, ne rastin me te mire jane indiferent.

Ne shqiperi akoma nuk eshte pergjigjur asnnjeri per krimet qe u ben gjate diktatures. Gjeja e pare qe duhet te bente "Pishtari yt i demokracise", ne se ishte i tille i vertet, ishte te gjykonte fajtoret, te implikuarit direkt te sistemit kriminal te diktatures. Jo vete qe nuk beri nje gje te teille por perkundrazi na Udhezonte tia dinim per nder Shokut Ramiz!!!

BlueBaron te lutem mos me Ofendo, kur mundohesh te rreplikosh me mua per tema te tilla. Une e kuptoj qe ti Ke nje arsye te fort, cilido arsya per mua ka pak rendesi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 02-01-2012 mė 13:36

Afer Baba Fajes Maska e Marinari
    Anėtarėsuar
    04-02-2005
    Vendndodhja
    Martanesh
    Postime
    1,015
    02-01-2012, 18:48

Maqellarjot

AKA-MANO

Anėtarėsuar: 16-06-2011

Vendndodhja: USA

Postime: 819

Citim:

Postuar mė parė nga Marinari

Bisede permes vargjeve per Enver Hoxhen me Blendi Fevziun - Toptanin

Arben Duka

Tani mushkėn bėjnė me barrė,

E s’u luan hiē sheqeri,

Del Fevziu e bėn libėr,

“Paska qenė homo Enveri” (!)

Enverist unė kurrė s’kam qenė,

As kur qe Enveri gjallė,

Po aspak nuk ėshtė e thėnė,

Tė besoj tani ēdo prrallė!

Unė jam fare i paanshėm,

rob i fjalės dhe i nderit,

O Fevzi, s’bėhesh shkrimtar

Se i hedh qymyr Enverit!

Ti shumė homo ke nė mend,

Se rrethuar je me djem,

Dhe ta thuash pėr ēdokėnd,

Nuk e paske hiē problem!

Ti nuk turpėron Enverin,

Se i ngjite ligėsinė,

Por ti Librit i nxin nderin,

Poshtėron gjithė historinė!

Po tė pyes me lezet,

Pėrgjigju me fjalė tė nderit,

Mendon ti, kish’lindur burrė

t’i ngrihej para Enverit?!

S’e duroj unė dot pisllėkun,

dhe pisllėk ėshtė gjithė ky rast,

Por s’mė shkon nė mend tė them,

“O Fevzi je pederast!”

Kurse ti del reciton,

edhe hiē s’tė dridhet syri,

se e di qė s’tė pickon,

as Sokoli, as Iliri!

Asnjėherė o Fevzi djali,

S’tė kam dashur e s’tė dua,

Po s’rrėzohet Enver mali,

Nga ato pordhėt e tua!

Rri aty tek “Opinioni”

rri aty ku pate fatin,

se Enveri, o Fevzi,

sa ē’je ti, kishte Hallatin!

Ahhhhhh sa qejf do te kisha te Takoja nje Here Njerez te Tille. Do te Kisha "Biseduar" me shume Endje dhe Gjalleri!!!! Nje bised e tille do te me kishte Nxjer "Mallin". Do tia kisha bere hallal cfare do qe te vinte si Pasoj e asa Bisede.

Daku!

E pate muhabetin me mua, atje ne ate temen per Fevzon?

Marinari
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Marinari : 03-01-2012 mė 01:23

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Une nuk mund te jem kurre opozitar i ketij sistemi qe akoma shgenjen e percan popullin ne te njejten menyre, sic ben gjat gjithe diktatures. Sepse po te isha opozitar do te pranoja ate sistem si nji sistem legjetim. Dicka qe nuk ka qene nuk eshte dhe nuk do te jete persa kohe klyshat e komunisteve te kamofluar me flamuj dhe emera joshes te sundojn vendin.

Per mua dhe "llojin" tim jetegjatesia dhe suksesi i atij sistemi eshte nje Thike ne Zemer dy here sote me shume se kurre. Nje here: sepse jane bijet e Fundrrinave qe para 20 vjeteve te fusnin ne burg vetem nese permendje Emrin e Zogut, te njejtet Funderrinae die shpallen vdekjen e Leka Zogut dite Zije per gjith e Kombin Shqipetare, sa per te Majten as nuk ja vlen te permenden ne kete rast. Dy Here: kur populli qe ka vuajtur me shume ne rajon, ndoshta ne te gjithe evropen akoma vazhdone ti mbaj ison krimenelave, dhe trajton Krimin e Diktatures si dicka Tabo, ne rastin me te mire jane indiferent.

Ne shqiperi akoma nuk eshte pergjigjur asnnjeri per krimet qe u ben gjate diktatures. Gjeja e pare qe duhet te bente "Pishtari yt i demokracise", ne se ishte i tille i vertet, ishte te gjykonte fajtoret, te implikuarit direkt te sistemit kriminal te diktatures. Jo vete qe nuk beri nje gje te teille por perkundrazi na Udhezonte tia dinim per nder Shokut Ramiz!!!

Maqellare, dibranet e njohin nderin e te miren. Po te mos ishte Sala dhe ata qe e mbeshteten sot e kesaj dite do ishe atje ku jetoje me friken e operativit te sigurimit, qe ju dinte edhe sa dhembe te prishur kishit ne goje. Pyet nenen tende me sa mundime e siklete te ka rritur, sa sakrifica ka bere per te te mbajtur gjalle me shpresen se diēka do te ndryshonte dhe mund te shpetoje nga ferri ku jetoje.
    Ndersa Leka Zogu sot mund te prehet i qete ne atdheun e vet, ndersa gjyshes se tij ia hodhen ne ere me dinamit varrin, baballaret e operativeve te sigurimit qe ju rrinin si hije atje ku jetonit.

BlueBaron te lutem mos me Ofendo, kur mundohesh te rreplikosh me mua per tema te tilla. Une e kuptoj qe ti Ke nje arsye te fort, cilido arsya per mua ka pak rendesi.

Ku te ofendova o Maqellare ??? Kur te thash, buzeuje ??? Po buzeuje ke qene or djale. Ndonjehere pije ēaj, kur mblidhje ne ndonje monopat mali ndonje barishte ēaji. Qumshi jam i sigurte qe te dilte vetem ne enderr.

Edhe te lutem me thuaj arsyen e forte qe paskam ???

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Arben Duka

Tani mushkėn bėjnė me barrė,

E s’u luan hiē sheqeri,

Del Fevziu e bėn libėr,

“Paska qenė homo Enveri” (!)

Enverist unė kurrė s’kam qenė,

As kur qe Enveri gjallė,

Po aspak nuk ėshtė e thėnė,

Tė besoj tani ēdo prrallė!

Unė jam fare i paanshėm,

rob i fjalės dhe i nderit,

O Fevzi, s’bėhesh shkrimtar

Se i hedh qymyr Enverit!

Ti shumė homo ke nė mend,

Se rrethuar je me djem,

Dhe ta thuash pėr ēdokėnd,

Nuk e paske hiē problem!

Ti nuk turpėron Enverin,

Se i ngjite ligėsinė,

Por ti Librit i nxin nderin,

Poshtėron gjithė historinė!

Po tė pyes me lezet,

Pėrgjigju me fjalė tė nderit,

Mendon ti, kish’lindur burrė

t’i ngrihej para Enverit?!

S’e duroj unė dot pisllėkun,

dhe pisllėk ėshtė gjithė ky rast,

Por s’mė shkon nė mend tė them,

“O Fevzi je pederast!”

Kurse ti del reciton,

edhe hiē s’tė dridhet syri,

se e di qė s’tė pickon,

as Sokoli, as Iliri!

Asnjėherė o Fevzi djali,

S’tė kam dashur e s’tė dua,

Po s’rrėzohet Enver mali,

Nga ato pordhėt e tua!

Rri aty tek “Opinioni”

rri aty ku pate fatin,

se Enveri, o Fevzi,

sa ē’je ti, kishte Hallatin!
    Bejtet e Arben Dukes vetem eksitojne ata qe pelqejne kete rryme ne letersi e cila ka mberdhif qe para 100 vjetesh.
    Arben Duka per dijenine e atyre qe nuk e kan njohur, ka qene oficer dhe turpi i ushtrise. Pijanec qe nuk e gjeje kurre esell. Njeri te cilin e kane rrahur edhe duke qene me uniforme (jam deshmitar).
    aresyeja perse Arben Duken nuk e perjashtuan nga ushtria me gjithe veset dhe perversitetet qe kishte, ishte se shkruante vetem per partine dhe shokun Enver.
    kushdo qe do e njihte nga afer do i vinte ndoht nga vetja nga ky pis qe ben pis cdokend te cilit i permend emrin.
    Le te thote sa te doje se nuk eshte Enverist. Le te ma thote mua ne sy po te doje. Turp te lexosh pislleqet e nje pisi, por mesa duket vetem keto ju frymezojne ne rrugen tuaj te ndritur
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Afer Baba Fajes Maska e Marinari
    Anėtarėsuar
    04-02-2005
    Vendndodhja
    Martanesh
    Postime
    1,015
    Nuk e njoh Arben Duken, nuk e kam takuar kurre, prandaj nuk mund te paragjykoj!

Por, nje gje di te them: me Fevzon duhet biseduar me kete gjuhe, sepse Fevzoja eshte medioker i lindur!

Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •