Close
Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 119
    AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga juelda Lexo Postimin
    une habitem me cinisģzmin e disa personave........
    me qellon te hape per te lexuar tema te ndryshme, o te lexoj intervente te ndryshem, mendime te cilat nuk i ndaj dhe nuk jane te gradimentin tim, por i kaloj dhe nuk kerkoj as te tallem, as te ironizoj o gjera te tilla. Eshte kaq e veshtire te rrish ne teme dhe te shprehesh mendimin tend pro o kunder pa kaluar ne cinizem??
    Juelda,

Ne anglishte egziston nje e thene "Opinions are like Assholes, everyone has one!. Nuk merzitem aq shume nga cinizmat te nivelit te kalamajve te kopshtit. Ne fakt ta them sinqerish me bejn per te Qeshur.

Ne qoftese letra do te perkraheshte nga te gjitha ate here nuk do te ishte "rreale' por nje perralle e Bukur. Sote akoma perkrahen dhe pelqehen filmat propagandistik te kohes se diktatures. Cfar mund te presesh nga nje mentaliteti i tille?

Ja...ky lart shikon duart e "zeza" ne video dhe kujton se eshte Obama
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 21-09-2011 mė 16:39
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Sipas njoftimeve me te fundit, letra e nisur ka mberritur ne zyren e presidentit Obama.

http://www.youtube.com/watch?v=fsjyIfayi9Y
    Dydrians,

ku e paske gjet kete Video...o DERRbardh!
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-09-2011
    Postime
    105
    Citim Postuar mė parė nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Juelda,

Ne anglishte egziston nje e thene "Opinions are like Assholes, everyone has one!. Nuk merzitem aq shume nga cinizmat te nivelit te kalamajve te kopshtit. Ne fakt ta them sinqerish me bejn per te Qeshur.

Ne qoftese letra do te perkraheshte nga te gjitha ate here nuk do te ishte "rreale' por nje perralle e Bukur. Sote akoma perkrahen dhe pelqehen filmat propagandistik te kohes se diktatures. Cfar mund te presesh nga nje mentaliteti i tille?

Per ate zot, bota eshte e bukur sepse eshte e variushme, une jam dakord me faktin qe jo te gjithe mun te bihen dakord mbi nje gje, (hall i madh po te ishte keshtu) jam dakord me kundershtimet, por cinizmin nuk me pelqen...
    Lumturia nuk eshte te besh c'do gje qe do, por te duash c'do gje qe ben!!

Juelda,

Sipas logjikes tende i bie qe une nese lexoj nickname Maqellarjot, duhet te kuptoj se behet fjale per nje katundar nga Maqellara diku ne kufirin greko-shqiptar!

Ruaje te qeshuren per me vone se te duhet!

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Sipas logjikes tende i bie qe une nese lexoj nickname Maqellarjot, duhet te kuptoj se behet fjale per nje katundar nga Maqellara diku ne kufirin greko-shqiptar!

Nuk do te ishte shume larg nga e verteta. Ne fakt une jame me origjine nga Peshkopia dhe Gjirokastra. Keshtu qe ke "preceptuar" gjysem te vertetn. Sa per Katundarin, Nuk konsideroj ate te jete gje e keqe, ne fakt do te favorizoja ate shume me perpara se disa "Qytetar" Shqiptare qe me eshte dhene rasti te takoj!

Dydrinas,

Shiko...edhe pse postimi i videos tende mund te merret si nje "ofendim" "Cinizem" apo "provokim", une prap e morra ate ne Kontekstin e nje shakaje. Ne fakt ne te dy nuk kemi "fol" kurre bashk, prezantimi jote qe me ane te nje video klipi qe nenkupton se cfar mendon ti per Letren. Une nuk mund te lejoj veten qe te mbaj inat ty apo cilin do qe nuk perkrah Letren qe kam shkruajtur une. Veprimi jote sido qe te interpretohet ishte i pavend. Megjithe ate une as nuk te shava, as nuk te ofendova dhe as nuk tu drejtova me minimumin e Ironise. Perkundrazi tu drejtova rrelativisht me gjakeftohtesi dhe me njerzillek. Kjo eshte edukata qe Ky Katundare nga "maqellara ne kufirin Greko-Shqiptare" ka marre qe ne femijeri ne shkollne e Katundit. Kur ben shaka me te tjeret duhet te jesh ne gjendje qe te Perballosh shakat e te tjereve.

Nejse... Besoj se gjithe kjo ka qene nje keqkuptim apo jo! Ajo qe ka me rendesi per mua eshte fakti qe jemi shqiptare dhe besoj se te dy kemi aq sense sa mund te merremi vesh me njeri tjetrin pa nevojen e "cinizmit".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 21-09-2011 mė 23:45

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ne cvit ke vajtur ne amerike o makellara?

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Dydrins maqellara en kufi em greqin?

allah allah
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Mire dakord,

kush ishte fituesi?
    Ai qe sipas procedures se vlefshme ligjore dhe institucionale ka fituar numrin me te madhe te votave.

Cila eshte kjo Alternativa qe te coka ne Dikature?
    Nese vazhdimisht nuk pranohen rezulatet e zgjedhjeve, pavaresisht kush i fiiton, atehere praktikisht mbesin vetem tri mundesi:
    1. Vazhdimi i pafund i kesaj loje, mospranimi i votes dhe veprimet perkatese radikale, qe kryesisht e demton popullin, shtetin, ekonomine, mireqenjen sociale,kulturen, stabilitetin dhe harmonine e shoqerise etj.
    2. Pranimi i rezultateve te votes dhe institucioneve si dhe bashkepunimi sa me i sinqerte per permiresimin e procedurave, ne menyre qe zgjedhjet te behen secilen here me te mira.
    3. Diktatura.

si eshte e mundur qe Gjykate e Larte, merre vendime qe jane poltesisht ne kontradikte me parimet e drejtesise.
    Ky eshte mendim yti dhe i atyre qe mendojne si ti. Te tjeret mendojne ndryshe, disave nuk ju intereson fare, e keshtu me radhe.
    Edhe nese gjykate e larte do te kishte vepruar ne kundershtim me kushtetuten, vendimi nuk mund te mohohet resp. eshte i obligueshem apo duhet te respektohet nga te gjitha strukturat shteterore. Kundershtimi i vendimit sigurisht se eshte i lejueshem.
    Ne momentin kur shumica e popullit -shumica e vertete dhe jo ajo e predenduar nga partite politike- eshte vertete e bindur se gjykata e larte dhe institucionet tjera te rendesishme marrin vendime arbitrare, te padrejta dhe ne kundershtim me interesin e tyre personal dhe shoqerore, atehere gjasat jane reltaivisht te mire qe ato institucione te bien. Kjo vlene kryesisht per sisteme demokratike dhe "semi-demokratike", dhe jo domosdoshmerisht edhe per dikatura te ashpera, regjime te huaja etj.
    Perndryshe, secili ka te drejte te luftoje me te gjitha mjetet e lejuara, edhe me propagande politike, per te arritur qellimet e veta politike.
    Por, nese dikush qellimisht shfrytezon kryesisht pakenaqesite sociale te nje pjese te mire apo te madhe te qytetareve si dhe ndasite traditionale politike, historike, regjionale, fetare etj. per ta demtuar legjitimitetin e institucioneve dhe te gjithe sistemit (demokratik) sa here qe i nevojtet per interesa personale, karrieriste etj., atehere eshte shume problematike te krijohen, te ruhen dhe te zhvillohen institucione mjaftueshmerisht te besueshme demokratike. Varesisht nga menyra apo forma e veprimit, me e moderuar apo me radikale, demtohet ose i gjithe populli dhe shteti -pavaresisht se kush e luan rolin e pushtetit dhe kush te opozites- ose ne raste te caktuara vendoset diktatura. Sigurish, varesisht nga historia, gjeografija dhe perberja demografike dhe etnike e shtetit, mund te vije edhe deri te ndarja e nje shteti apo nje populli.

Eshte rastesi qe vendime kontradiktore te tilla ndodhin gjate Qeverisjes se "kryeministrit"? Vendime kontradiktore qe ne te dyja rastet Favorizonin qeverine aktuale. Eshte njisoj sikur 2 vjet me pare te thuash qe gjyra Gri menjanon nga e Bardha me shume, dhe 2 vjet me vone te thuash ajo menjanon me shume nga e Zeza. Dhe kur ky individ ballafaqohet me keto deklarate kontradiktore e gjen shume te kollajshem te justifikoj ate duke thene se "nuk ka qeveri pa gabime" apo "juve" nuk qendroni ne kendin e duhur per te dalluar gjyren e vertet. Apo situata ishte keeeshshtuuu apo aaashshtuuu. Jane te gjitha Justifikime!

shikoni se ku eshte shqiperia sote, 20 me vone, ne krahasim me vendet e tjera ish-komuniste. Rrumania sote eshte ne BE. Bravo i qofte. Dhe nje Turp i madh per Shqipetaret, qe akoma lavderohen me anetarezimin ne NATO. Si mund te quhet anetarizimi ne NATO si nje arritje e qeverise kur kjo organizat mbahet gjalle nga kontributi financiar i vendeve anetare. Shqiperia ka me teper ushtar ne Afganistan se Greqia qe eshte 3 here me e madhe se Shqiperia. Keto jane gjera qe Financohen nga shteti shqipetare me djersen e Taxa paguesve. Cfar ka bere shteti konkretisht qe te permijesoj jeten e popullit? pervec pallavrave dhe premtimeve qe i ka ne maje te gjuhes?
    Une nuk dua te diskutoj per performancen e qeverise aktuale te Shqiperise.
    Ne ndonje teme perkatese ndoshta do te kisha vullnetin e duhur per nje gje te tille, por jo ne kete teme. Ketu po bisedojme per sistemin dhe problemet e sistemit, jo per mangesite apo performancen e dobet te qeverise. Keso gjerash jane me interesante per persona te partive politike.
    Mua ne kete teme nuk me interson kush eshte ne qeveri dhe cila eshte performanca e qeverise.

Pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 22-09-2011 mė 03:45

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-09-2011
    Postime
    105
    Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    Dydrins maqellara en kufi em greqin?

allah allah
    Kjo do te thote shume, mbi kulturen e personit ne flale hahahahaha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-09-2011
    Postime
    105
    Nuk do te ishte shume larg nga e verteta. Ne fakt une jame me origjine nga Peshkopia dhe Gjirokastra. Keshtu qe ke "preceptuar" gjysem te vertetn. Sa per Katundarin, Nuk konsideroj ate te jete gje e keqe, ne fakt do te favorizoja ate shume me perpara se disa "Qytetar" Shqiptare qe me eshte dhene rasti te takoj!

Dydrinas,

Shiko...edhe pse postimi i videos tende mund te merret si nje "ofendim" "Cinizem" apo "provokim", une prap e morra ate ne Kontekstin e nje shakaje. Ne fakt ne te dy nuk kemi "fol" kurre bashk, prezantimi jote qe me ane te nje video klipi qe nenkupton se cfar mendon ti per Letren. Une nuk mund te lejoj veten qe te mbaj inat ty apo cilin do qe nuk perkrah Letren qe kam shkruajtur une. Veprimi jote sido qe te interpretohet ishte i pavend. Megjithe ate une as nuk te shava, as nuk te ofendova dhe as nuk tu drejtova me minimumin e Ironise. Perkundrazi tu drejtova rrelativisht me gjakeftohtesi dhe me njerzillek. Kjo eshte edukata qe Ky Katundare nga "maqellara ne kufirin Greko-Shqiptare" ka marre qe ne femijeri ne shkollne e Katundit. Kur ben shaka me te tjeret duhet te jesh ne gjendje qe te Perballosh shakat e te tjereve.

Nejse... Besoj se gjithe kjo ka qene nje keqkuptim apo jo! Ajo qe ka me rendesi per mua eshte fakti qe jemi shqiptare dhe besoj se te dy kemi aq sense sa mund te merremi vesh me njeri tjetrin pa nevojen e "cinizmit".
    une e dmiroj qetesine tende ne te dialoguar, pegjegjesine tende ne te folur, dhe te them me sinqeritet qe ke stimen time...(per aq sa vlen). Do mundohem te marr shembull. Ne jete kerkoj te perfitoj te gjitha te mirat,te bukurat dhe te drejtat qe takoj "rruges"

Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •