Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 70
    i/e larguar
    Anėtarėsuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159

Mendime dhe ndihme per organizim dasme ..

Ateher tja fillojme keshtu .

Kam vendosur qe vitin qe vjen do martohem alla shqiptarce , por duke jetuar jasht shtetit qe kaq vite do bejm nje dasem te perbashket , pasi un shtepin time nuk e kam me nuk mund te bej me nje dasem 3-ditore sepse gjithcka nuk eshte me si ka qen ( dhe pse qefi do ma kishte te me kuptoni ).
    Dmth kjo mundesi fshihet nga lista , tani duke par se do bejme nje dasem 1 ditore , doja pak a shume nje ide ose shume ide se si organizohen dasmat ne shqiperi ne koherat e sotme ?
    Kam par e degjuar qe shume njerez marrin nga kta qe organizojn dasmat , dhe po shifja faqen zyrtare te Geraldina Spose-s , por me than qe ata me te vertet organizojne dasma bukur por dhe fotot genjejn keshtu qe bej kujdes .
    Dhe vet nuk jetoj ne shqiperi po ashtu dhe amorj-a ime nuk esht aty dhe pse ka prinderit ne tirane , por duke par se skan moshen per tu marr ata me gjithcka duhet te levizim dhe ne vet .
    Tani sa kohe duhet per te pergatitur nje dasem vet ? dhe sa duhet nese merr kto qe organizojne dasmat ?
    Sa lek shkon nje dasem e bukur ? Ku jan vendet e preferuara qe mund te dali nje dasem e bukur ?
    Ushqimi si preferohet ? bufe apo menyja tradicionale ?

Kam shume pyetje rreth dasmes dhe organizimit saqe dhe po i harroj .
    Kshuqe mirpres cdo lloj sygjerimi , ideje , ne te gjitha aspektet.

Flm paraprakisht
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga WALCHIRIA : 17-09-2011 mė 16:17

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    20-02-2011
    Vendndodhja
    Malaga (Espańa)
    Postime
    206
    Sorry se po pertoj me lexu gjith ato gjona qe ke shkrujt po i pytje kisha un .
    Burrin e ke gjet hala a jo ??

i/e regjistruar Maska e stern
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Citim Postuar mė parė nga WALCHIRIA Lexo Postimin
    Ateher tja fillojme keshtu .

Kam vendosur qe vitin qe vjen do martohem alla shqiptarce , por duke jetuar jasht shtetit qe kaq vite do bejm nje dasem te perbashket , pasi un shtepin time nuk e kam me nuk mund te bej me nje dasem 3-ditore sepse gjithcka nuk eshte me si ka qen ( dhe pse qefi do ma kishte te me kuptoni ).
    Dmth kjo mundesi fshihet nga lista , tani duke par se do bejme nje dasem 1 ditore , doja pak a shume nje ide ose shume ide se si organizohen dasmat ne shqiperi ne koherat e sotme ?
    Kam par e degjuar qe shume njerez marrin nga kta qe organizojn dasmat , dhe po shifja faqen zyrtare te Geraldina Spose-s , por me than qe ata me te vertet organizojne dasma bukur por dhe fotot genjejn keshtu qe bej kujdes .
    Dhe vet nuk jetoj ne shqiperi po ashtu dhe amorj-a ime nuk esht aty dhe pse ka prinderit ne tirane , por duke par se skan moshen per tu marr ata me gjithcka duhet te levizim dhe ne vet .
    Tani sa kohe duhet per te pergatitur nje dasem vet ? dhe sa duhet nese merr kto qe organizojne dasmat ?
    Sa lek shkon nje dasem e bukur ? Ku jan vendet e preferuara qe mund te dali nje dasem e bukur ?
    Ushqimi si preferohet ? bufe apo menyja tradicionale ?

Kam shume pyetje rreth dasmes dhe organizimit saqe dhe po i harroj .
    Kshuqe mirpres cdo lloj sygjerimi , ideje , ne te gjitha aspektet.

Flm paraprakisht

E dashur
    Ne radhe te pare Urimeeeee nga zemra
    po te pergjigjem une sepse identik kete problem kisha per dasmen time para 1 muaji
    Per pregatitjen e dasmes sime mu desh pothuajse 1 vit ngaqe e organizuam vete edhe pse te dy nuk jetonim ne Shqiperi,dhe me mire qe e organizuam vete sepse shija jone ndoshta smund te ishte e njejte me Familjen time ose te tim shoqi
    Dasma doli fenomenale por aman dhe cmimi me shkoj ne stratosfere shume shume me shtrenje sec mund te me shkonte ne Gjermani
    Te gjitha org.nepermjet telefonave
    Vetem dekorimi i lokalit 500 mije lek(te them te drejten mua mu duk shume shtrenjte sepse mendoja qe dekorimi do ishte pjese ne lokal pasi e pronetuam ate,ah per pronetimin e lokalit e berem 1 vit para
    Vende te bukura ka shume ne fakt
    por nje gje te them edhe pse shkoj shume shtrenjte ja vlen ta besh dasmen ne Shqiperi sepse kur nuk mund te me dilte aq e bukur besoj se ketu ku jetoj
    Dhe ne e berem dasmen ne nje dite pra te dyja familjet bashke ashtu sic ke ndermend edhe ti ta besh,eshte gje e mire per ne qe sjetojm ne Shqiperi
    prandaj filloj punet qe tani se viti iken shpejt
    te perqafoj fort dhe suksese e dashur
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Unė dua tė tė them ca gjėra pėr punėn e orkestrės, meqė do ta bėsh dasmėn si ato qė bėhen sot nė Shqipėri. Ki parasysh se kėto orkestrat e dasmave nė Shqipėri zakonisht janė ca ciganė qė luajnė muzikė tallava, kėngė tė tipit "Shiki shiki java".

Nuk ia vlen tė bėsh gjithė ato shpenzime pėr darkėn dhe dekorimet nė restorant me orkestėr tė tillė. Ki parasysh qė do ta incizozh dasmėn nė video dhe nė sfond do tė kesh muzikė tallava tė tipit "Shiki shiki java" ose "Moj dashnore, sa e mirė qė je"

Po tė jetė pėr orkestėr tė tillė, mė mirė bėje me magnetofon. Ka edhe orkestra tė mira, me muzikantė tė njohur dhe profesionistė qė kanė mbaruar shkolla muzike, por duhet t'i kėrkosh dhe janė mė tė shtrenjta.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Pėrderisa ti ke vendosur tė jetosh jashtė, them se nuk ia vlen tė harxhosh para me dasma nė Shqipėri. Bej njė njė dasmė tė thjeshtė aty ku jeton, ashtu siē bėhen jashtė.

Po ėshtė se nuk e ke gjetur burrin akoma, mos u nxito, prit vitin qė vjen dhe bėj njė dasmė tė thjeshtė siē tė thashė unė. Tė ndihmoj dhe unė po nuk merr vesh nga kėto gjėra.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Hajde urime e te trashigoheni.
    Kto shqetsime nuk kan naj baze te merakoseni .ps
    Sa per dekorim kjo e syretit lart do jet ne kontrast me dekorimet rreth lokalit sepsene sy te bien gjerat e bukura,andaj lere dekorimin.
    Kerko ne you tube Ferkia dhe u zgjodh edhe muzika,pastaj do ju propozoja te mos beni rremuj te madhe te ngelni te sharė.
    Ruani leket per kalamajt qe do vin insha Allah te bukur e te shendetshem se tjerat gjera do harrohen veq krismave te mbrenshme dhe te ashteme,
    Pyt naj tjeter se sdi..sdi veq ai kujtimi aouuuuu me ka ngel ne vesh nga dasma ime.

Te trashigoheni.

i/e regjistruar Maska e fadiola
    Anėtarėsuar
    21-04-2009
    Vendndodhja
    cte duhet ty
    Postime
    26
    Ne rradhe te pare per cdo dasem duhet pasur parasysh Buxheti te cilin ju keni. Normalisht kjo eshte pjesa me Jo- Romantike e gjithe kesaj ceremonie por dhe nje nga me te rendishme. Ne baze te buxhetit llogaritet cdo shpenzim.

Tradicionalisht babai i seciles pale paguan per dasmat por kohet kane kaluar shume shpejt dhe me me evolimin e kohes e te njerezve tani shumica e cifteve kane buxhetin e tyre dhe paguajne cdo gje bashke.

Me poshte eshte krijuar nje liste me disa nga gjerat me te domosdoshme te dasmes . Cmimet mund te varojne dhe te jene te ndryshme varesisht, se kush cfar dasme deshiron te bej. Gjithsesi keto jane disa nga gjerat qe jane te domosdoshme per organizimin e nje dasme.

• Fustani Nuses
    • Vello + aksesor
    • Kostumi dhendrrit
    • Kollarja
    • Kepucet e nuses
    • Kepucet e dhendrrit
    • Parukjerja
    • Restoranti
    • Orkestra ose DJ
    • Kameramani Fotografi
    • Unazat
    • Ftesat
    • Qerasja
    shiko ne internet qe ti shikosh,te trashgoheni dhe me jete te lumtur...

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Citim Postuar mė parė nga El_Culpable_ Lexo Postimin
    Sorry se po pertoj me lexu gjith ato gjona qe ke shkrujt po i pytje kisha un .
    Burrin e ke gjet hala a jo ??
    Ne kete teme nuk shof pjese per humor ...
    Po kerkoj ide me te vertet e jo per tu tallur ..

Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Pėrderisa ti ke vendosur tė jetosh jashtė, them se nuk ia vlen tė harxhosh para me dasma nė Shqipėri. Bej njė njė dasmė tė thjeshtė aty ku jeton, ashtu siē bėhen jashtė.

Po ėshtė se nuk e ke gjetur burrin akoma, mos u nxito, prit vitin qė vjen dhe bėj njė dasmė tė thjeshtė siē tė thashė unė. Tė ndihmoj dhe unė po nuk merr vesh nga kėto gjėra.

Kjo me shkriu BATO me te vertet .

Ndoshta u be pak keqkuptim kur thash kam vendosur te martohem, por mqs un jam antare dhe burri jo , ateher u shpreha ne nr njejes .
    Por burrin e kam dhe e kemi vendosur te dy dhe jo vetem une .
    Qe te jemi paksa te qarte e trasparent se mos na keqkuptoni ...

BATO nuk esht puna te harxhosh njeriu dasmen e ben fundja dhe per kenaqesin e vet , te ket se cte mbaj mend ne jete.

Tani te vim tek pjesa e ideve , flm juve qe keni shkruar , por pervecse rregullit dhe gjerave qe duhen thash mos keni dhe ju ndonje ide apo dasem qe keni par apo marr pjese , sepse sic e thash duke jetuar kaq vite larg sja kam haberin dasmave atje . Nese keni gjera konkrete , nje ide te cmimeve .
    Un spo them qe do bej dasem vip-ash por dua nje dasem te mirfillt ku te jen te gjitha te bukura dhe te kenaqemi .
    Ndoshta po ju bej konfuze dhe ju , por dhe vet jam keshtu sepse shume gjera kam ne mendje e sdi nga tja filloj ..

ps: do ju lutesha moredaratorve qe postimet jasht teme te lutem ti fshin , esht teme mese serioze dhe me rendesi per mua .
    Nese do lejoni shakat me mir fshijeni si teme dhe hidheni ne koshin e forumit . Flm.

i/e regjistruar Maska e saura
    Anėtarėsuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Val ne nje dasem jane te rendesishme fustani ,ambjenti,restoranti &guzhinjeri ,orkestra ,fotografi.
    Per restorantin nuk kam njohje por mund te interesohem me ato te geraldina spose...
    fotografin do ta gjej une ....me te mirin ne shqiperi...njoh shume profesionist artist por ne mes tyre do te sygjeroja njerin ...
    Per mendimin tim bej keshtu interesohu sa kushton ti besh ti keto gjera dhe sa kushton po ti besh me agjensin...nqs eshte aty aty ēmimi bej me agjensi qe mos te lodhesh shume (natyrisht do sygjerosh dhe vete se si e do ...)
    nqs ka diference te madhe ne ēmim beji vete ...
    Me shkruaj sa persona mendon se si e mendon dhe pyes ne telefon ...
    Bato te ka thene mire per orkestren te lutem ato me ngjyre sa me larg ...
    Une per vete e kam pas bere tek liqeni ....gatimet ishin top sepse....ahahahaha
    Me thuaj per ēfare ke nevoj se i zgjith dhe me telefon gjerat rrusho ahahaha puē.
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    hajde urime njehere,
    Shiko ca te them plaku, eshte e kote qe mendon per 'organizim' se me duket ke pare shume filma te huaj me dasem. Per gjithcka mendon pronari i lokalit ku do behet dasma, ki kujdes te zgjedhesh nje lokal me pervoje. Mjafton qe pjesen e adetit ku vijne miqte per urim/hedhje leku e organizon po ne lokal ne nje dhome vecante. Tashme as ketej nuk behen dasma 3 ditore, nuk behet me asgje ne shtepi pervec pritja e miqve. Ti paguj lekat dhe lokali mendon per reston. Pa orkester fare por me Dj.

Kaq, cfare te duhet me shume? Iken shpejt dasma, thesht do kesh detyren per te zgjedhur fustanin sepse per dekorin i lokalit ka dyqane qe e bejne si profesion, nese nuk e ben vete lokali di une se kush e ben. Kshu, mos u trash shume duke menduar per dasmen po shijije beqarllikun me burrin para se ta martosh.

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •