Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 47
    krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Kukësi funksionon si një qytet kazermë ushtarake, sepse atje të gjithë duhët të çohen nga gjumi në ora 05.00, që të kesh mundësinë të mbushesh të gjithë arsenalin e enëve mbushëse që e ka çdo familje, të paktën që 30 vite që i mbaj unë në mend.

Kush nuk çohet nga gjumi ka mbaruar për atë ditë për ujë! NUk ka asnjë mundësi tjetër.

Ne vitet 1984-1985 është ndërtuar një ujësjellës i ri për qytetin, më pas ky sistem është rikonstruktuar dhe modernizuar me fondet e bankës gjermane KfW.
    Pas luftës në Kosovë, rrjetit të ujësjellësit i është shtuar dhe një burim tjetër uji, nga zona e Lojmes.

Vjet është kryer një investim i ri në qytet, prej të cilit u shkatërruan tërësisht rrugët e qytetit, mirëpo ai ka ngelur në mes dhe Kukësi sot e kësaj dite nuk ka ujë.

Këtë verë vinte uji 2 herë në ditë (korrik), mirëpo në vijim (më saktë këto ditë) atje nuk ka furnizimi as edhe 2 herë në ditë.

Imagjino prindërit e mij në moshë të vjetër detyrohen të zbresin 3-4 herë në ditë në katin përdhe pë të mbushur ujë. Ti nuk e beson po nuk po më zë vendi.

Eshtë krim dhe shkatërrim për njerëzit! Askush nuk çan kokë! Turp! As spitali nuk ka ujë!

Eshtë mbushur çdo pallat banimi me pompa dhe me kazanë të të gjitha llojeve. Edhe prindërve të mij u kishin sugjeruar që të instalojnë pompë dhe kazan!

Viti 2011! Pretendojmë të integrohemi në familjen europiane!

po me habit more patriot..une jo me gjate se kesaj vere kam ndenjt me nje mik timin nga kukesi..e ka shtepine perballe hotel gjalices ne rreshtin e dyte te pallateve..me tha qe kemi uje..pastaj ai projekti gjerman me duket se ka qene mjaft i mire per qytetin e kukesit..une kam pare tubot e shtrira nga gjurra e kolosjanit dhe te them te drejten jam habit sa te medha ishin..kur ka qene drejtor ujesjellesi nje burre nga lusna me ka thene se deri 20 ore uje ka kukesi..sistemit te kolosjanit po i shtohet edhe ai i lakut te dardhes e prap kukesi me 1 ore uje ne dite..po habitem cka po degjoj tani..me duket e pabesueshme..gjithsesi ti je me prezent ne kukes dhe e di me mire situaten..une e dija si qyteti me mire i furnizuar me uje...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Ne qytetin tim (Kruje) ka vite qe s'kemi patur probleme me ujin. Shyqyr na vjen nga mali ndaj eshte tersisht i pishem por edhe te ne me orare. Mbaj mend qe te lagja halles sime vinte ne 5 te mengjesit e rrinte 2 ore; te lagja ime vinte ne 9 te mengjesit e rrinte po 2 ore plus vinte dhe nje ore mbasdite (as vete se kam marr vesh ndonjehere pse te ne vinte dy here).
    Por, ka nje muaj qe e kane bere nje dite po e nje dite jo e vetem nje ore Nuk e di se si erdhi tere ky ndryshim krejt papritur (ndoshta ngaqe s'ka patur shira fare !?)

Ama, s'behet fjale te kete familje te mos kete te pakten nje depozite minimumi 5 kuintal qe te mbushet me uje e te perdoret gjate dites se perndryshe s'ke uje as per te lare duart.

La vita non si spiega, si VIVE!

Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    po me habit more patriot..une jo me gjate se kesaj vere kam ndenjt me nje mik timin nga kukesi..e ka shtepine perballe hotel gjalices ne rreshtin e dyte te pallateve..me tha qe kemi uje..pastaj ai projekti gjerman me duket se ka qene mjaft i mire per qytetin e kukesit..une kam pare tubot e shtrira nga gjurra e kolosjanit dhe te them te drejten jam habit sa te medha ishin..kur ka qene drejtor ujesjellesi nje burre nga lusna me ka thene se deri 20 ore uje ka kukesi..sistemit te kolosjanit po i shtohet edhe ai i lakut te dardhes e prap kukesi me 1 ore uje ne dite..po habitem cka po degjoj tani..me duket e pabesueshme..gjithsesi ti je me prezent ne kukes dhe e di me mire situaten..une e dija si qyteti me mire i furnizuar me uje...
    Po po bëj të fala Jasharit. Miliona euro janë shpenzuar e sërish nuk ka ujë. Jashari e të gjithë ata që punuan aty u graduan në detyra pas vitit 1997!

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    mos rrej diten per diell o djali plangprishes i kukesit..te pakten ne temen e dydrinasit mos te genjeje pasi dydrinasi eshte vete banor aktual i qytetit te kuksit kurse ti e sheh me dykbi ate..ej medet ku arrin injoranca dhe mllefi..cdo gje te behet zi...kukesi eshte nder qytetet me te furnizuara me uje ne shqiperi e ky na e ben me nje ore uje ne dite..duket se ke kohe qe se ke vizituar vendlindjen..apo nuk te lidh gje me kuksin dhe kuksianet...o harrova ..ti nuk ke lindur ne kukes...
    Ja pra qe duhet te jesh ne nje vend perpara se te flasesh per te....

Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Ne qytetin tim (Kruje) ka vite qe s'kemi patur probleme me ujin. Shyqyr na vjen nga mali ndaj eshte tersisht i pishem por edhe te ne me orare. Mbaj mend qe te lagja halles sime vinte ne 5 te mengjesit e rrinte 2 ore; te lagja ime vinte ne 9 te mengjesit e rrinte po 2 ore plus vinte dhe nje ore mbasdite (as vete se kam marr vesh ndonjehere pse te ne vinte dy here).
    Por, ka nje muaj qe e kane bere nje dite po e nje dite jo e vetem nje ore Nuk e di se si erdhi tere ky ndryshim krejt papritur (ndoshta ngaqe s'ka patur shira fare !?)

Ama, s'behet fjale te kete familje te mos kete te pakten nje depozite minimumi 5 kuintal qe te mbushet me uje e te perdoret gjate dites se perndryshe s'ke uje as per te lare duart.
    Me një fjalë as Kruja në mes të malit nuk ka ujë!

Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Shyqyr që kisha makinën me vete. Për çdo ditë në bjeshkë të Kosovës për të bërë dush!

A ka diku ujë në Shqipëri gjatë 24 orëve?

Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Po po bëj të fala Jasharit. Miliona euro janë shpenzuar e sërish nuk ka ujë. Jashari e të gjithë ata që punuan aty u graduan në detyra pas vitit 1997!
    nuk e di cka ka bere dhe cka eshte graduar..keshtu me ka pas thene dikur..por une e kam pare vete me syte e mi tubacionin e shtrire nga kolosjani ne kukes..tani a e kan mbushe me uje ate tub a jo nuk e di..

Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    me tere ate ujesjelles valla nuk besoj se ka veq 1 ore uje ne dite..po mendoj me sasine e ujit nga gjurra e kolosjanit..ate gjurre e kan thithe krejtesisht..plus qe kukesi ka edhe linjen e vjeter..nuk eshte se kukesi u shtua ne banore si tirana e te mos i dilte uji..thjeshte vetem linjen e enverit po te kishte do kishte uje..

nejse e beme teme personale per kukesin..ishalla linja e re e lakut te dardhes po jua zgjidh hallin e ujit kuksianeve...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Shqipëria është një nga vëndet më të pasura për banorë në botë për uji, por ndër më ato që e menaxhojnë më dobët nga të gjithë.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Shyqyr që kisha makinën me vete. Për çdo ditë në bjeshkë të Kosovës për të bërë dush!

A ka diku ujë në Shqipëri gjatë 24 orëve
    ?
    tash e egzagjerove patriot..po ti thjeshte ne liqen me ra burr kishe ba banjo..skishe nevoje me shku ne kosove ..pastaj nese te merrte malli me u la me uje bjeshkesh ikje ne kolosjan e laheshe me uje kristal..bile skishe nevoje me ike aq lart por thjeshte te ura e uzines kishe me u la me ujin e lumit qe vjen nga gryka e vranave..plot zgjedhje..apo uji i bjeshkeve te kosoves ishe ma i mire se i bjeshkeve tona...

une jetoj afer tiranes dhe kemi uje 24 ore dhe e paguajme 100 %..ujin na e ka sjelle shteti pasi nuk kemi asnje burim natyral..jan rreth 1500 familje qe nuk kan as problemin me te vogel me uje..per kete te jesh i sigurte..kurse per qytete eshte pak veshtire edhe per pak kohe te kene 24 ore uje..

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670

A ka diku ujë në Shqipëri gjatë 24 orëve?
    Hmm, veshtire..nuk me kane zene veshet ndonje vend ne Shqiperi ku ka uje 24 ore...
    Ndoshta Kruma? Eshte qyteze e vogel e rrethuar me perrenj. Ka ndonje njeri dijeni per kete gje?

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •