Po dal pak jasht teme.
Berlini ka ujin me te paster ne gjithe Gjermanine fale maleve qe e rrethojne.
Shqiperia si vend fushor qe eshte do kete gjithmone probleme me ujin e pijshem.
me kujton tim shoq kur vajti nje here tek shumica per te blere uje ne shishe 1,5 l, erdhi qe ishte i habitur.
Me thote: "sa shume kushton uji ketu, nje bidon 800 leke, ne ketu, me nje rroge shume here me te larte, 40-50 cent gjen ujin me te shtrenjet (ne shishe plastike)ne supermercato...........
cudira shqipetare
Lumturia nuk eshte te besh c'do gje qe do, por te duash c'do gje qe ben!!
jo jo nuk jam dakord, do te kishte probleme myzeqeja por jo pjesa tjeter e shqiperise. Nuk duhet te kete probleme veriu se ka plot male, nuk duhet te kete probleme Korca, ashtu si nuk ka probleme skrapari, qe furnizon Beratin, por ne mes te qyteti derdhet so kascate e forte nga nje tub me diameter rreth 40 cm ne lum, dhe uje nuk kishte neper famile. skandalose kur e kam pare
Lumturia nuk eshte te besh c'do gje qe do, por te duash c'do gje qe ben!!
Furnizimi me ujë të pishëm është dhjer sa ka ardhur në krye të ujësjellësit tropoxhani Sait Dollapi. Më parë kishim ujë me orar normalisht, paradite dhe mbasdite nga darka, ndërsa tani kemi vetëm paradite, nja 8 orë rresht pa ndërprerje. Por që si hyn njeriu në punë se paradite njerëzit janë në punë, shkolla, dalin, e nuk bën dush njeri në 7 të mjesit. Pasdite kur të duhet uji, s'ke, sepse zoti Dollapi ka ndryshuar oraret lol.
Mirë ishte ashtu siç ka qenë, 4 orë nga paraditja dhe 4 orë nga pasditja 18-22. Mua s'më hyn në punë uji pandërprerë paradite, u bënë 2-3 muaj që lahem me ujë pa presion depozite vetëm se kanë ndryshuar oraret gomerët.
D.m.th. kishte uje 2 here ne dite pa tropojanin dhe tash ka 1 here ne dite me tropojanin. D.m.th. Saiti qenka ai qe paska ne dore te ndale apo te leshoje ujin!
Ja iku Saiti dhe vjen nje tjeter qe paska ne dore ta leshoje 2 here ne dite ujin nga 4 ore dhe kete e quan normale!
Te kesh uje 24 ore a eshte luks i tepert?
Problemi shtrohet se pse asnje qytet ne Shqiperi sot e kesaj dite nuk ka furnizim sasior dhe cilesor me uje panderprerje.
Ke qytetin e Kukesit qe eshte ne fakt nje gadishull mes liqenit, dhe eshte i rrethuar nga dhjetera lumenj e perrenj, por uje ka vetem nje ore ne dite, ne oren 4 te mengjesit (nese vjen). Pse, sepse katunaret cajne tubin dhe ujisin arat me ujin e pijshem. Cmenduri!
ok Dydrinas
po jap pershtypjet e mia per aq kohe sa kalova pushimet e mija ne Shqiperi
SKANALOZE persa i perket ujit ne Shqiperi
Leqe duhet te coheshe qe pa gdhire te shfrytezoje ate nje ore qe vinte uji per te mbushur te gjitha vasken,legenat,tasat etj dhe vinte uji me pikatore,skishe shans ta beje dushin e qete nga frika se mos te ikte uji dhe depozita asnjehere nuk mbushej
E kam fjalen ne Tirane se ndoshta ne disa qytete te tjera eshte me mire,ndoshta kane uje pa nderprerje
Bark te vjella e ku ta di une;dhe se pse sme hiqet nga koka mendimi qe keto me erdhen nga Uji i pishem atje
Ja i dashur kjo eshte eksperienca ime ne lidhje me ujin ne Shqiperi(po flas vetm per periudhen qe ndodhesha atje per nje muaj)
"Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."
Krijoni Kontakt