Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 133
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Te citoj sepse je njohes i fese islame ,ose me mire te them zedhenes i islamit ne F.SH!!!
    Nuk e di ku te paskam keqkuptuar, ti vet the ,po te mos ishte lufta e profetit islami do rrezikohej ndersa tani thua profeti duhet te jete shembull per muslimanet!!!
    Tani e tutje kur te tjeret ju etiketojne si te dhunshem mos i quani shpifes siq e keni zakon apo mos u mbroni duke thene islami eshte fe e paqes!!!!!
    Ane: Une askund s'kam pretenduar se une jam zedhenesi i islamit as ne F.Sh. e as jashte tij. Une thjesht KAM INFORMATA RRETH ISLAMIT, te cilet deshiroj t'i shperndaj me njerezit ketu, me aq sa kam mundesi.

Sikur Zoti te deshironte, do t'i mbyste te gjithe armiqte e Profetit te tij dhe do te mbaronte puna, mirepo urtesia e Tij ishte qe muslimanet te arrinin deri tek fitorja "ne baze te shkaqeve te caktuara" qe i ka fitorja, edhepse dora e ndihmes hyjnore nuk mungonte edhe ne keto raste.

Tregojn shoket e Muhamedit a.s. se nga nje ene ushqimi ka ngrene e gjithe ushtria, nga gishtat e tij ka rrjedhur uje, e keshtu me radhe, pra kishte nivel te ndihmes hyjnore, mirepo jo totale, qe muslimanet te mesohen me keto gjera dhe te jene te afte te udheheqin shtete vite e vite me rradhe, ashtu sic ndodhi, e sunduan boten per me shume se 1000 vite me rradhe. Spanjen e mbajten 800 vite, gati sa nuk e moren Parisin dhe Vienen e rrethuan disa here! Per fat te keq, nuk e nenshtruan tere Europen, po kjo eshte duke i bere tash ne menyre paqesore, po shtohen muslimanet si lepurosha ne Europe

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    TI Shqiptar - kjo duhet te jete shaka e vitit.

Si eshte sjellja ime ? dua te ju zgjoj humanizmin,atdhedashurine por kjo eshte e pamundur sepse nuk e keni , ju mungon meshira apo me mire kjo --------------------> Ndergjegja.

Ne rregull,por disa gjera negative mirren edhe nga bashkebiseduesi,e TI je prishesi nr.1 i temave ne kete forum.Thash te luaj edhe une lojen tende,meqenese nuk te denon kush....
    Roli,

Mos u ben hajgarexhi tash....ishe ti ai qe aludoj ne punen e "cifuteve"....une te drejtova samarin....

Nje fjale e urte popullore thot:

Qengji i bute thith ne dy nana.....por, eshte edhe kjo....Qengjit bute i kahet nana....mere me senze "sportive" sjelljen e muslimaneve asaj kohe....

Edhe ne kete rast po te rekomandoj (sa per te gjet qetesi shpirterore kuptohet, ngase ja u dua te miren), miru me mire me ata jehude qe u konvertuan ne musliman....i ke disa sahabe....une per vete biografine me te kulluar mbi pejgamberin e kame lexuar nga dora e nje ish jehudi (.....Muhammad Asad, i lindur jahudi ne Lemberg dhe i rritur ne Vjene, ne Vjene eshte nje Rruge qe mban emrin e tij, dhe bashkarisht me Muhammad Ikballin eshte edhe nje nder themeluesit e shtetit modern te pakistanit)......

Per nje njeri qe thot se eshte ateist dhe humanist, je pakez NAIV.......por sidoqoft, une ti fali gabimet sepse je penduar disa here, kjo me jep shpresa te medhaja ne teje....

Tungi

PS: sa per mua, se kush dhe cka jame, kur te vjen ne Vjene bisedojm......kurse sa per para, nuk kam nevoje o roli, kam mjaft elhamdulilah.....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 09-11-2011 mė 03:29
    albanish by nature

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Une ju perkulem vetem humanitetit njerezor,moralit,shkences dhe perparimit.Une respektoj vetem nje njeri religjioz ai eshte Jezu krishti por jo institucionet krishtere...per ata qe me etiketojne Islamofob une ne kohe te lire voluntoj (vullnetarisht ) ne nje organizate bamiresie Caritas - i ofrojm ndihme shendetsore ,materjale ne rradhe te pare refugjateve te Afrikes veriore ( musliman ) ....per cudi asnje anetare i rregullt i xhamise nuk ofrohet te ndihmoj...duhet ti lusim te na dhurrojn dic per ata njerez te mjere....kaq sa i perket humanizmit nder xhamija....
    i nderuari Roland,

Mu ketu qendron edhe problemi i yt me "realitetet" e kesaj "dynjaje".......nisesh nga ideali duke e dijtur shume mire se "ideali" eshte surreal dhe ne asnje moment te kohes qe ekziston njerezia nuk ka qene prezent dhe se nuk do te jete ne asnje kohe prezent. Nga kjo edhe akuza ime qe ti nuk ke idene se cfare shkruan, shkruan thejsht per te shuar nervin hedonist !!!, pra, per te mare ate qe e kerkon apo qe e pret, duhet paraprakisht ta drejtosh vetveten dhe te jeshe i sinqert ne qendriemt qe i ke. Une deri tash kam hetuar nje cfare mish mashi rhetorik ku leviz nga situata ne situate me nje konstante te vetme, qendrimin antiislam edhe ate, cdohere ne poziten e reaguesit, nga e cila perserit mantren e njohur te qarqeve kishtare, te cilat e bejne ate per arsye te ndryshme deri te ato politike....kurse ti e ben thjesht, ngase konzumon ate qendrim (ne internet ???), dhe kjo me le te mendoj, se njohuri te fundosur dhe te hulumtuar nuk ke.

Te meret thate, pa asnjecfare reference figura historike e Jezu Krishtit eshte poashtu nje pike dobesie e anes sate qe tregon thjesht doremarjen tende te ceshtjeve me vershime siperfaqesore dhe me kete ndarjen e problemeve ne kategorizimet me banale, thjesht, bardh e zi.....ti nuk e don Jezu Krishtin pse ka qene Humanist (qengji qe ka thith ne dy nana), por e don se ashtu thuan tjeret.....e njejta vlen vice verza edhe per Muhamedin.
    Natyrisht, arsyetimet nuk mungojn ne asnjeren ane, ashtu si nuk i mungojn arsyetimet edhe hajnit kur e then banken dhe e vret njeriun, e arsyeton edhe vjedhjen por edhe vrasjen......arsyetime ka sa te duash, por problemi qendron tek aftesia jone ta dallojm te drejten nga e shtrembeta, te verteten nga rrena, te miren nga e keqja....

Ti ne cdo diskutim me njerezit tjere qe jane me mendime te kunderta je zhyt ne polemika......ne banalizime....ne ofendime.....te cilat vetvetiu i quajte si "dobesi" te argumentuesit......pra, eshte hedonizmi qe te le te veprosh keshtu si vepron.....

Mua nuk me pengon perzonalisht asnje njeri ketu, por e mar te drejten ekskluzive te ja u plasi hundeve ato budallaki qe i leshoni pa "kryp" si thot populli jone i mencur.....

tung
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-11-2011
    Postime
    64
    O qeveria blu po ti bre thae se ishe musliman nga sllupcani e tani na dole besimtar i jezu krishtit.

Si duekt keta qafirat krishter ne shumicen e rasteve na dalin me te rezikshem se teroristat islamik ,por jan me te fshehur ne veprim ndersa keta budallenjt islamik jane me koke trashe .

fabrika e njejte vetem prodhim i ndryshem me shije te njejte ISLAMIK -KRISHTERIK-CIFUT = TERROR

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    http://www.youtube.com/watch?v=4PTAsOGZBec

shikoni se cfare thuhet nga sekonda e 55-te.
    BANI,Islami nuk mėsohet nga vetėm njė dijetar sepse tė gjithė mund tė gabojnė e edhe mund tė ia qėllojnė.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Qeveriablu: Krimet e luftes jane te ndryshme, disa gjera denimin e kane me vdekje, po qofte edhe pas "dorezimit" ne thojza. ....................

Ja se si ka qene situata e tyre: Ata ishin ne Medine dhe kishin marreveshje me muslimanet, ...............

Pas shpėrnguljes prej Mekės nė Medine, Muhamedi a.s. themeloi Shtetin Islam dhe pasi qė bėri marrėveshje me tė gjithė banorėt e Medinės pa dallim race, kombi dhe feje, atė marrėveshje Muhamedi a.s. edhe e shkroi, tė cilėn e njohim me emrin Karta e Medinės.

Nė Kartėn e Medines shkruhej:
    26. Pas traktatit, ēifutėt do tė jenė tė obliguar t’iu dorėzojnė muslimanėve ndihmė financiare, kur ata janė nė luftė me armikun.

..........fisi Benu Kurejdha nė vend qė tė ishte besnik ndaj Muhamedit a.s. dhe muslimanėve e pėr t’ia kthyer pjesėrisht ato tė mira tė shumta atyre, ai (Benu Kurejdha) pėrkundrazi, shfrytėzoi rastin dhe prishi marrėveshjen e lidhur me muslimanėt dhe i tradhtoi ata.
    ..................... Muhamedi a.s. nėpėrmes melekut Xhibril u urdhėrua nga ana e Allahut xh.sh., qė tė shkon tek fisi Benu Kurejdha dhe i rrethoi vendbanimet e tyre. Rrethimi zgjati 25 ditė, gjatė kėsaj kohe hebrenjtė u penduan pėr tradhtinė e tyre, por pėr shkak tė mendjemadhėsisė sė tyre, ata nuk kėrkonin falje nga Muhamedi a.s.
    .................................................. .............................
    Sikur ta falte Muhamedi a.s. fisin Benu Kurejdha dhe t’ia mundėsonte daljen nga vendbanimet e tyre, atėherė ata pa dyshim do tė bashkoheshin me fisin Benu Nedir dhe rreziku hebre do tė ishte shumė mė i madh pėr muslimanėt.
    .................................................. .............................

Gjykimi i Sa’d ibn Muadhit ndaj hebrenjve tė fisit Benu Kurejdha ėshtė edhe nė pėrputhshmėri me ligjin e Dhjatės sė Re. Shiko nė: Dhjata e Vjetėr, Ligji i Pėrtėrirė – Kapitulli 20, pikat: 10, 11, 12, 13, 14.
    10 Kur t’i afrohesh njė qyteti pėr ta sulmuar, do t’i ofrosh sė pari paqen.
    .................................................. ....................................
    Hebrenjtė e fisit Benu Kurejdha pėr masakrimin e 3000 muslimanėve (e kjo nėnkuptonte tradhti) nė Medine kishin tubuar kėto armė: 1500 shpata, 2000 shtiza dhe shigjeta, 300 jelek tė hekurt dhe 500 mburoja. Kjo nėnkupton se, ata paraprakisht ishin mobilizuar me armatim deri nė dhėmbė, kundėr muslimanėve tė pafajshėm.
    Pėrgatitur nga:
    Mr. Samir B. Ahmeti, profesor i Historisė Islame nė Medresenė e Mesme Alaud-din nė Prishtinė
    Gjithe kjo paēavure per te thene se myslimanet ishin ata qe i kishin vene nen zap ēifutet e Medines dhe se Muhamedi i masakroi jo se luftuan kunder tij, por sepse kishin grumbulluar arme per ta tradhetuar!! Njesoj sikur te ngrihet sot Izraeli e ti shfarose tere iranianet me pretksin se ata po grumbullojne arme per t'i sulmuar!!
    Thjesht e qarte, i "derguari" i Allahut, me porosine e ketij te fundit beri gjenocidin e pare ne historine e Islamit!!
    Jarigas

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Jari u dorezua ne debatin per krishterizmin, tash mundohet te na shes pallavra ketu.

Sa'd ibn Muadhi shkoi te jehudet dhe ua terhoqi verejtjen mos te thejn mareveshjen dhe mos t'iu shpallin lufte muslimaneve, ata filluan te tallen, e thyen mareveshjen dhe u shpallen lufte. Shume e qarte. Pastaj muslimanet ua keputen koka nje nga nje te gjithe "ushtareve" te tyre. Shume e qarte edhe kjo jari. Keshtu e ka lufta.

A e ke degjuar fjalen e urte: Pa lufte nuk mund te sjellesh paqen. Lufta e drejte sjell paqe. Iu desht krejt botes ta luftoj Hitlerin ne luften e dyte boterore per te sjellur paqe.

Jarigos Krishteros Amigos

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Qeveriablu: Krimet e luftes jane te ndryshme, disa gjera denimin e kane me vdekje, po qofte edhe pas "dorezimit" ne thojza. Me vjen mire qe e pranove gabimin dhe e pranove se Muhamedi a.s. nuk e theu marreveshjen me ta po ata e ben kete gje.

Ja se si ka qene situata e tyre: Ata ishin ne Medine dhe kishin marreveshje me muslimanet, shkon njeri prej paris se tyre dhe i nxite Mekasit dhe te gjitha fiset idhujtare arabe per t'i luftuar muslimanet dhe JU PREMTON SE KUR TE VIJN do ta thejn marreveshjen me muslimanet dhe do t'i sulmojn mas shpine.

Fiset idhujtare arabe tubohen dhe behet nje numer i madh i njerezve, ushtri me te madhe s'kishte pare ndonjeher gadishulli arabik. Muhamedit a.s. i vjen lajmi se ato ushtri po tubohen, andaj pas konsultimit me shoket vendosin ta hapin nje hendek ne mes te qytetit dhe ushtrise Mekase, pasiqe Medina eshte e rrethuar nga 3 ane me kodra dhe toke te pakaluar, vetem njera ane kishte mundesi te kalohet nga ushtria, ne kete ane e gropuan Hendekun dhe u reshtuan per ta mbrojtur Hendekun dhe qytetin.

Duke qene ashtu te reshtuar vjen lajmi se Hebrejt ne Medine po i sulmojn grate dhe femijet e tyre sepse e kane thyer marrveshjen.

Grat dhe femijet e muslimaneve hypin neper kodra, kurse hebrejt mundohen ti gjejn, njera prej muslimaneve trime zbret posht dhe ia keput koken nje hebrei, ata frikesohen sepse mendojn se ka edhe burra qe i mbrojn dhe kthehen ne shtepite e tyre.

Pra, ata pos asaj se e thyen marreveshjen, deshironin t'ua mernin grate dhe familjet prej mas shpine, pastaj pasiqe ushtria aleate mekase u kthye me deshtim, ata vazhduan per te hebrejt, te cilet nuk u dorezuan me deshire, po sepse rrethimi ishte i gjate dhe s'kishin ushqim.

Pas kesaj Muhamedi a.s. ju ofron qe ta zgjedhin njerin prej muslimaneve qe do te gjykoj mbi ta. Pasiqe ata s'pranonin qe Muhamedi a.s. t'i gjykonte, ata e zgjodhen SA'D IBN MUADHIN, sepse ne kohen e injorances kishin maredhenie te mira me ta.

Sa'd Ibn Muadhi gjykoi qe burat e mosheritur te vriten, kurse grat dhe femijet mos te vriten. Dhe keshtu ndodhi.
    Mire Islaminfo,kete qe e thua ti edhe mua me eshte e njohur.Simptomatike eshte ajo qe ti mundohesh me cdo kusht te arsyetosh preteksin dhe te gjesh rrugedalje nga nje gje qe nuk arsyetohet.
    Prishja e marreveshjes nga ndonje pale eshte legjitime kur mbron interesat e tuaja dhe neqoftese humb i mban pasojat.Por te jipet nje vendim i till i aprovuar edhe nga Muhamedi per shfarosjen kolektive te nje fisi pa ndergjegjen me te vogel dhe te vazhdosh misionin e tend edhe ate duke thirrur qe je i besuari i Zotit - me fal une nuk mund te besoje ne vertetesin e misionit te nje njeriu te till.Kompremetuese eshte fakti qe Muhamedi thote qe misioni i tij eshte i bazuar nga shpalljet hyjnore ndersa ne kete ngjarje nuk gjen arsye te Fal te dorezuarit.Kjo qe nenvizova me larte edhe ti e pranon qe ata u dorezuan mbas rrethimit 25 ditesh,ti thua pa qejf...por kjo nuk ndryshon gje ,nuk ka dorezim me qejf askund....
    Edhe me kompremetuese behet kur fatin e Banu Quraize e krahason me hyrjen e trupave te Muhamedit ne Meke (pervec 2-3 viktimave) ishte paqesor ,pra si fitimtare i fali armiqet e tij te Mekes qe edhe ti me siguri pajtohesh qe ben shume here gjera me te renda ndaj Muhamedit dhe Muslimaneve se sa fisi Hebre ne fjale.....Shtrohet pyetja pse ketu Muhamedi tregoi dhembshuri ? Sepse ishin te tijet,ishte populli dhe fisi i tij dhe si shtetare dhe politikan largepames e kishte te qarte qe nje qendrim i tille do ti sillte popullaritet te gjere ...ndersa hakmarrja e Muhamedit ndaj fisit /fiseve Hebreje eshte qarte e motivuar pershkak se ata nuk pranonin misionin e tij.... Ajo qe nuk qendron eshte ajo qe meshira e Muhamedit eshte e dozuar varesisht nga rrethanat dhe interesat,nuk eshte univerzale por varet nga interesat politike.....

Askush se mohon gjenialitetin e tij politik,zgjuarsin e tij mbi mesatare,burreshtetas qe krijoi perandori nga asgje dhe krijoi nje komb nga beduine te mjere,per kete ka vend ne historine e njerezimit ....POR misioni i tij fetare dhe jeta e tij private eshte larg,larg te qenit hyjnor.

Ne fund te fundit e gjithe biseda mund te permblidhet ne ate qe Ne dhe Ju kemi dallime thelbesore se c'eshte Etika....Ti gjithmon do te thuash qe ne rregull eshte te vriten 800 armiq te dorezuar ( e sidomos kur jane Hebre ) e Une cdohere do te them qe vrasja nuk arsyetohet,e cdo plumb ne kete rast thika mbas dorezimit eshte KRIM....

Nuk ka dinjitet me te madh se te Falish - kete ta thote Qeveriablu...Selam Alejkum
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Mu ketu qendron edhe problemi i yt me "realitetet" e kesaj "dynjaje".......nisesh nga ideali duke e dijtur shume mire se "ideali" eshte surreal dhe ne asnje moment te kohes qe ekziston njerezia nuk ka qene prezent dhe se nuk do te jete ne asnje kohe prezent. Nga kjo edhe akuza ime qe ti nuk ke idene se cfare shkruan, shkruan thejsht per te shuar nervin hedonist !!!, pra, per te mare ate qe e kerkon apo qe e pret, duhet paraprakisht ta drejtosh vetveten dhe te jeshe i sinqert ne qendriemt qe i ke. Une deri tash kam hetuar nje cfare mish mashi rhetorik ku leviz nga situata ne situate me nje konstante te vetme, qendrimin antiislam edhe ate, cdohere ne poziten e reaguesit, nga e cila perserit mantren e njohur te qarqeve kishtare, te cilat e bejne ate per arsye te ndryshme deri te ato politike....kurse ti e ben thjesht, ngase konzumon ate qendrim (ne internet ???), dhe kjo me le te mendoj, se njohuri te fundosur dhe te hulumtuar nuk ke.

Te meret thate, pa asnjecfare reference figura historike e Jezu Krishtit eshte poashtu nje pike dobesie e anes sate qe tregon thjesht doremarjen tende te ceshtjeve me vershime siperfaqesore dhe me kete ndarjen e problemeve ne kategorizimet me banale, thjesht, bardh e zi.....ti nuk e don Jezu Krishtin pse ka qene Humanist (qengji qe ka thith ne dy nana), por e don se ashtu thuan tjeret.....e njejta vlen vice verza edhe per Muhamedin.
    Natyrisht, arsyetimet nuk mungojn ne asnjeren ane, ashtu si nuk i mungojn arsyetimet edhe hajnit kur e then banken dhe e vret njeriun, e arsyeton edhe vjedhjen por edhe vrasjen......arsyetime ka sa te duash, por problemi qendron tek aftesia jone ta dallojm te drejten nga e shtrembeta, te verteten nga rrena, te miren nga e keqja....

Ti ne cdo diskutim me njerezit tjere qe jane me mendime te kunderta je zhyt ne polemika......ne banalizime....ne ofendime.....te cilat vetvetiu i quajte si "dobesi" te argumentuesit......pra, eshte hedonizmi qe te le te veprosh keshtu si vepron.....

Mua nuk me pengon perzonalisht asnje njeri ketu, por e mar te drejten ekskluzive te ja u plasi hundeve ato budallaki qe i leshoni pa "kryp" si thot populli jone i mencur.....
    Ti duhesh te dish qe une shkrimet e tuaja histerike nuk i lexoj,vetem i leshoj sy shkel e shko dhe shoh qe je budallepsur prap,ke fyer,ke treguar narcizoizmin tend te semure,ne nje shkrim ke shkruar dhjetra kontradikta....dhe ke treguar intelektualizmin tend siperfaqesor qe anetaret mesatare te ketij forumi eksitohen....por me shkrimet e tilla mirret ne menyre sistematike anetari Jarigas qe eshte penicilin per Ty... e pranoj qe je ti anetari i vetem ketu qe me shkon ne nerva dhe nuk kam durimin te te pergjigjem...

*Zoteri , problemi yt eshte ky: Ti mendon qe je nje orator i mire dhe nuk sheh vehten qe je ne balte.....keshtu pra,fjalet e gjuhes se zjarrte te shkruar ne karte !!!
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    kurse sa per para, nuk kam nevoje o roli, kam mjaft elhamdulilah.....
    E di qe nuk ke nevoje per para dhe te uroj te besh miliona,mua nuk me prishet qejfi aspak...1 euro per ty ishte nje sulm "nen brez" me qellim - te atij lloji qe ti i ke merak...por per ata qe thone publikisht qe jam i pasur dhe kam shum para ne Tetoven tende i thone Selak ( katundare ).....

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •