Close
Faqja 13 prej 14 FillimFillim ... 311121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 133
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Shiqo Xhaxhi Nuh ti ke deshire te prezentohesh si njeri i madh dhe i drejte,me nje fjale njeri korrekt e per hire te ketij atributi duhesh te thuash qe Une Qeverijablu nuk kam asgje me ish anetarin Chino TI kete e dine shume mire...me di me emer dhe mbiemer ,ku jetoj dhe cka punoj....pra, behu i madh nje here dhe demanto kete shpifje....
    E si dukem do te shohesh kur do te takohemi ne Wien....mos ki merak une do i paguaj pijet / kafen edhe pse ti je shume i pasur ....

Edhe jam korrekt, andej edhe thash, se ti nuk je jursit, por doktor.....por me nje rezerve per te kushtezuar edhe reagimin tend per konfirmim.....jo jo, akoma nuk je per rahmet.....

tungi

PS: ...sepse jam "cicaje" kam edhe para, apo ???, aman misafiri tek shqiptaret nuk paguan.....pra, lirisht eja me xhepat bosh.....
    albanish by nature

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ......kam deshire, apo jam ???

Edhe jam korrekt, andej edhe thash, se ti nuk je jursit, por doktor.....por me nje rezerve per te kushtezuar edhe reagimin tend per konfirmim.....jo jo, akoma nuk je per rahmet.....

tungi

PS: ...sepse jam "cicaje" kam edhe para, apo ???, aman misafiri tek shqiptaret nuk paguan.....pra, lirisht eja me xhepat bosh.....
    Jo jo le t'i merr ca leke, ma sigurte

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    ...heshtja ne islam eshte pajtueshmeri, me nje fjale, Pejgamberi i muslimaneve e ka pranuar ate gjykim, dhe si prijes fetare dhe politik, pergjegjesia supreme ka qen mbi ate, e jo mbi Saadin. Vendimin e ka mare Saadi, ngase ai eshte ngarkuar me ate DETYRE...si duket disa kronist jane munduar ti nxjerin majmunit shminka, fakt eshte, se pergjegjesia supreme naryrisht ka qene mbi Pejgamberin, sepse nuk eshte bere fjale per gjykimin e nje hajduti qe ka vjedh nje pule.......shume e thjesht meselja. Edhe pas vdekjes se pejgamberit jane mare VENDIME te rrenda dhe ekzistenciale, e ata i kane mare NXENESIT e tij. Edhe gjate vete jetes vet, Pejgamberi i muslimaneve ne disa raste va ka ndare detyrat dhe i ka lane te marin vendime te pamvarura, disa here bile as qe i ka interesuar se cfare vendimi eshte mare, per carsye, dhe kure.....kjo ka te beje me ndarjen e kompetencave dhe shtetformimin e jo se na paska patur frige dikush e goja qenka msheh pas dike.
    Ne rregull,vrasjen e pranoni -denimin per te dhene ju delegua tjeterkujt,Muhamedi u pajtua me ate vendim.Nuk e pa te arsyes qe te zbut ate denim drakonik !!!
    Sipas teje duhet perdorur cdo mjet qe te arrihet qellimi.Makijevelizam.Dhe don te thuash se une jam naiv qe nuk e kuptoj kete,qe jam nje endrrimtar idealist.JO....Ti duhesh te spjegosh kete filozofi te paqendrueshme - dua te di si "te duhemi" nga mbrenda,ne shpirt ndersa ne te njejten kohe "te mbrohemi si te mundemi".Ate qe e kemi ne ne mbrendesi manifestohet jashte nesh ...e jo "Une kam dashuri dhe meshire ,por tash kam disa probleme -tani kete nuk do e tregoj por do te perdori dhunen ".
    Eshte leht te jesh i mir kur te gjithe jane te mire,duhesh te jesh deri ne fund konsekuent ne vetvete dhe ne miresine edhe ate ne te gjitha situatat.Kjo eshte shume rende nuk eshte lehte nje qendrim i tille.Por,pse eshte rende nuk do te thote qe ti ikim nje qendrimi te till - sidomos kjo vlen per "pejgamberet".

Kuptoj Une, pikenisjen dhe prapavijen tende te arsyetimit te skandaleve te tilla....POR ti njeriu i zotit ,nuk mund te thuash qe nje ngjarje e till vrasje masive "e urrdheruar ne Kuran"-eshte vullnet i Zotit dhe e lejon AI....Te kishte Zotin ne vehte Muhamedi atehere AI nepermjet tij do te zbatonte vullnetin paqesor qe i jipni HYjnise dhe do te zgjidhte problemin ne menyre paqesore ....si nuk kupton, qe ne ne nje situate te tille problematike kur nuk kemi alternativ tjeter pervec vrasjes nuk do te thote qe vrasja eshte e arsyeshme,dhe me kete Zoti do te pajtohet ...natyrisht qe Zoti kupton poziten tone por kjo nuk do thote qe e lejon krimin...

Nuk mund te arsyetohet assesi qe Zoti jep urrdherra dhune...e pikerisht kete e bene dhe meson Muhamedi ,si dic e arsyetuar nga Hyjnija dhe e mirsearrdhuar ne pastrimin e llogarive armiqsore...te arrije drejtesine permes dhunes..!!! Kjo nuk ka te beje asgje me Zotin ...

Roli, nese nuk e pranon Muhamed Mustafane si "pejgamber", atehere nje burre shteti te tille njerezia deri sot nuk ka pare me sy.....vendimet e tija duhet te shqyrtohen ose nga syri i besimtarit, ose nga ai i politikanit. Mere si te duash, qe ne te dy pikepamjet ke te besh me njeriun me te madh te historise njerezore.....kjo, ngase sot e 1400 vjet islami eshte potent ne cdo pikepamje.....nje reference te tille nuk ka birre nane qe e ka te shkruar....ndash te miret, ndash tyranet, ndash diktatoret e ndash humanistet nuk e kane kete reference qe eshte e adresuar mbi arabin e shkretires.....

Natyrisht se ka burra e burreca, njeri kujtohet me "mos ju ndegjoft emri", tjetrit i thuhet "u djegt ne zjarrin e ferrit" etj......kurse 1,5 mrd. njerez disa her ne dite mbi Muhamedin thuan "Allahu e bekoft dhe i dhuroft paqe".....
    Une nuk e mohoj qe Muhamedi ka qene njeri i dalluar i kohes dhe sot merr vend te rendesishem ne historine e njerezimit....per asgje tjeter- mesimet e tij religjioze sot i ndjekin mbi nje 1 milijard njerez...por kjo s'do te thote qe dikush te inspirohet prej tij ,ka njerez shume me te medhenj dhe me zemergjere se AI.....hajt thuaj tani qe Majkl Hart e ka vendosur ne vendin e pare
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Per ne protokoll, Muhamedi i arabeve, jo qe i ka "masakruar" ata tradhetaret dhe besepreresit, ai edhe i ka zhduk qe mos te pingeroje fare jomuslimani ne ato troje.....sot e kesaj dite, fara e jomuslimanit as qe mer ere ne vendet me te shenjta te islamit, edhe ate, fale atij burri burrash, atij gjigandi te njerezise.....islami ka sukses, se e ka burimin e paster si uji qe del nga gurri...kjo nuk do te kish qene keshtu, po qe se mos kishin qen muslimanet konsekuent ne punen e tyre.....

http://www.forumishqiptar.com/showth...=138569&page=2 postimi 39
    Natyrisht se ka burra e burreca, njeri kujtohet me "mos ju ndegjoft emri", tjetrit i thuhet "u djegt ne zjarrin e ferrit" etj......kurse 1,5 mrd. njerez disa her ne dite mbi Muhamedin thuan "Allahu e bekoft dhe i dhuroft paqe".....

tung
    Ore, jo 1,5 miliarde njerez t'i luten Zotit qe ta bekoje Muhamedin, por edhe sikur te 150 miliarde njerez t'i luten, nuk do te mjaftonte qe Zoti ta nxjerre prej ferrit qe ka merituar per te gjitha te keqijat qe ka bere!! Po te kishte qene burre i mire ai, s'do te kishte nevoje qe t'i luteshit Zotit per te.......

....jarush,

...si je, a je mire ???, c'do gje perpjete ????

Thuaj lirisht dom kcires dhe adhuruesve.....vend ne token shqiptare per ata nuk ka.....nje shqiptare i mire eshte vetem ai, qe shqiptarin musliman, katalik, e te pafeee e mbron, e nuk i nxit njeri kunder tjetrit.....armiket tone nuk e kane gjuhen shqipe gjuhe nane....do ta mesoj edhe kete.....

tungi
    Shko ere meso shqipen perpara vete ti e pastaj ec e na mbaj leksione ne Shqiptareve......rrace turqelie!! Dom Kēira kishte parasysh tipa si puna jote qe qajne per sulltanet turq e qe perbuzin Skenderbene e nuk foli per ndasira fesh, siē ben ai hoxha Krasniēi juaj.......
    Jarigas

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    [QUOTE=Nuh Musa;3259553][QUOTE]
    Shiqo,Ti Nuh Musa ti nuk je bashkebisedues normal.Mund ta kontrollosh bestijalitetin tend dhe lehtesine e padurueshme te provokimit.Mund njehere te mos perdoresh "fenen dhe pordhen e ujkut" "nuk ke lidhje" "eni te axha te ju mesoj" "Hedonist " etj. Kend e akuzon TI per Hedonizem,atehere kjo vlen edhe per JU si besimtare sepse ju jetoni sot per te perjetuar kenaqesi hedoniste qe ju premtohet ne boten tjeter e ne po jetojm tash hedonizmin.Pra,Ne tash e ju me vone do beheni hedonist....dhe mund te shkruash shkrime me te shkurtera se Une nuk kam zellin religjioz dhe indoktrinimin extrem tuajin por as kohen qe tu ju pergjigjem percudnimeve Harabe mesjetare, mua me mjafton nacionalizmi shqiptare...e jo Muhameda,ebu Taliba,ebu Sufjana dhe te gjith ebu Hamamat e tjere.... Ndonjehere pyes do te dinit ju Islamiket gje po te mos dinit per allahun,muhamedin.Ne cilen menyre do te ishit njerez pa kete Muhamedin ?
    "Vlerat" islame jane aq te larta sa qe do te munde ti shpallte edhe mjerani me i fundit ne kete bote sepse aq jane profane dhe lineare - EPP / Dunjalluk i paster....shpesh here te kam thene qe nuk eshte e rastesishme qe nje UTILITARIST si "Allahu" ka zgjedhur nje TREGTARE per "profet" te vetin....

Nese flasim per 700 deri 800, atehere vendimi i muslimaneve eshte me se i arsyetuar, ngase kane te bejne me nje "ushtri" qe ish diku 3 ose 4 her me e vogel se vet ushtria e tyre ! dhe qe do te thote se ne rast lufte (sic ish ajo e hendekut) ishte nje kanosje "ekzistenciale".
    Nje grusht Hebrejesh ne detin e beduineve Harap jane kercenim "ekzistencial" per misionin Muhamedan ? Lufte nuk pati me fisin ne fjale por Dorezim ; ne llogaritjet e ftohta politike mund te gjesh c'fardo preteksti per te eliminuar kundershtarin - "Kishin mbledhur arme Banu Quraize " dhe kjo eshte e mjaftueshme qe ti vrasim, "mbanin lidhje me Mekasit".Ne gjendjen qe ishin Hebrejet e Medines eshte legjitime qe te lidhesh aleance shpetimi me cdo kend ndaj armiqeve Musliman ; banu Quraizet ishin vendas ne Jatrib (medine) dhe kishin te drejte qe te organizohen per shpetim nga nje i huaj i arrdhur ne qytetin e tyre sic ishte Muhamedi i cili me mallaverzime politike mori pushtetin ne qytet...Nuk ben asgje me shume se sa bente Muhamedi me tentime aleance me Bizantin ,Abisinin dhe aleanca tjera , secili i forcon pozitat e tija.
    Por une nuk kritikoj Banu Quraize si pale e humbur ne konflikt por Pergjegjesia e krimit bie direkt mbi Muhamedin sepse ju e paraqitni ate njeri si shperdares i ligjit Hyjnor.Ai ishte fitimtare ne kete konflikt dhe shikonte prerje kokash rehat nga sheshi i Jatribit ;ndergjegje e celikt per nje njeri te "madh" .... por per koncepte me te larta etike dhe njerezore eshte e pamundur te flasish me nje Islamik - sepse botkuptimi i tyre i njerezores eshte gati,gati sa i nje "krimineli" ordiner ; kete e thua TI shume here "Ne presim koka" edhe ate e potencon me kenaqesi !!!
    Kush te thote teje, se nese do te deboheshin, ata nuk do te ishin akoma rrezik (sic ishin ata jehudet e meparshem, te cilet ne intrigen e banu kuraizve ishin poashtu te kycur) ?
    E kush te thote TI qe nje grusht njerezish do ishin te rrezikshem...dhe pergjigju pse nuk i ofroi Muhamedi debimin si denim me human ; edhe debimim nuk qendron sepse fisi ishte vendas dhe neqoftese ben dic dhe si te humbur pergjegjesine per nje veper te till do te duhej te mbanin udheheqesit e tyre.Ndersa ju prene koken te gjithe meshkujve.Islamik i terbuar Nuh Musa duhet te perkujtoj mendjes sate qe pergjegjesi kolektive askund nuk ka ?
    Cfare ndikimi kish kjo ndodhi ne veprimin e metutjeshem te mekkasve ???
    E c'fare ndihme ne lufte do ju ofrojshin Mekasve nje "fuqi" e till e Banu Quraizme...edhe te hynin ne lufte krahas Mekasve ( gje qe nuk ndodhi) fati i luftes nuk do ndryshonte, me gjuhen e Nuh Muses "fene ujku" ishte fisi ne fjale....tentimi yt qe ti jap nje rendesi ushtarake Banu Quraizme eshte sa qesharak aq naiv....mbrojtes amator je Ti ....

A te eshte e qarte, se mekkasit pas ketij akti te muslimaneve me nuk moren ekspidicione ndaj muslimaneve, se muslimanet e medines perfundimisht u forcuan dhe bene ushtri potente. Pas kesaj vijon kontrata e hudebijes, pas kesaj vijon lufta ne Haibar, ku banu nadiret e debuar nga medina me heret, perseri u ndeshen me muslimanet ne lufte.
    Mekasit nuk i sulmuan me Muhamedin sepse humben luften dhe i konvenonte marreveshja paqesore Mekasve ,cka ketu per te filozofuar...
    Pyetja eshte, perse psh. muslimanet nuk i ekzekutuan Banu Nadiret ne qytezen Haibar, ku u vendosen pas debimit nga medina, por lidhen me ata kontrate paqesore edhe pse i mposhten ???
    Epo,nuk je i disponuar cdo dite qe te presh koka,per nje gje te tille duhesh te kesh nerva te forta dhe te gjitha rethanat nuk jane te njejta,muslimaneve ne rradhe te pare ju interesonte qe te ju mirret pasurija fiseve hebreje qe te financohej lufta ...prejme koka,vjedhim pasuri te beduineve dhe Hebrejeve dhe marshojm drejt "rruges" se zotit te pergjakur
    Vendimi i muslimaneve me rastin e banu kuraizes eshte absolutikisht vendim ushtarak, dhe nuk ka analist bashkkohore qe e denon.
    Kush te thote kete - etika yte qe ne postimin me poshte e perqesh egzistimin e moralit...natyrisht te jesh i pamoralshem nuk te duhet shume...
    Pastaj, edhe ne lufterate meparme, si ne luften e badrit psh. kane mare muslimanet vendime per ekzekutimin e te burgosurve.
    Egzekutimin e te burgosurve - krenari Islame ; nuk ka faj bota bashkohore qe juve Islamikeve ju sheh si nje force e erret mesjatare, dhe me keto qendrime nuk eshte cudi qe ju urren e gjith bota e civilizuar ; mund ju te shkepurrdheni sa te doni por keshtu eshte.
    Nuk do me thene se "ushtari" i dorezuar nuk mund te denohet me vdekje, per kete edhe te permenda rastin e sadamit, ku ekzekutimi i mare ne baze te pergjegjesise se te ekzekutuarit eshte poashtu edhe sipas dispozitave "moderne" i arsyetueshem.
    Sadami nuk u dorezua vet por u zu rob,mos bjere paralele qe nuk qendrojne....Banu Quraize nuk e kane rolin e sadamit...konflikti ne Jatrib ishte lufte qytetare dhe nuk bene krime mbi simpatizantet e Muhamedit Hebrejet...u elimnuan sepse humben ne ate lufte nga nje i arrdhur...rolin e Sadamit per kete ngjarje sot do te duhej ta mbante Muhamedi ,sipas standardeve te botes se sotme...
    Ndoshta ka patur mundesi per gjykim me te bute, por ne saje te rrethanave eshte gjykimi i pranueshem. Sidomos kur shihet qarte progressi i muslimaneve ne vijim, mund te thuhet se ki gjykim, ka nje domethenje kyce ne zhvillimet e metejshme politike te shtetit te medines !!!
    Natyrisht nga pikepamja e nje dogmatiku total c'do gjer eshte e pranueshme.Progresi i muslimaneve ne vijim- natyrisht qe pas kesaj masakre qe beri Muhamedi i hyri "friga ne bark" te gjitha fiseve barbare Harabe dhe me lehte ishte qe ti nenshtroje fiset tjera....mire thua kishte domethenje kyqe eliminimi i fisieve Hebreje sepse qyteti etnikisht u pastrua dhe u konsilidua pushteti ....

Vendimi nuk eshte mare ne baza fetare, por ne baza politike. Me vjen keq qe nuk je ne gjendje te bejsh dallime te qarta ketu. Te kam thene, se NUK KRAHASOHEN pejgamberet ndermjet !!!, ne pergjithesi, nese ne kete bote ka "lindje", ka edhe "vdekje", dualizmi eshte ekzistencial, motori i ekzistences......DIKUSH duhet te mare vendime, qe vijn ne dobi te tjereve, e shkojn ne dem te dikuj....
    Athua filozof Wienez ,ti na flet per dualizem.Ti qe nuk pranon njerin dualizem "te miren" si gje qe eshte e dobet dhe jofitimprurese dhe hymnizon luften ( te keqen ) per te arriturr qellimin me c'do kusht...vendimet dhe luftrat Muhamedane nuk kishin motive fetare ...e te masakruarit ishin Hebrej...pih , ti je i pacipe dhe duhet publikisht te thuhet "Nuh kontradikta" midis shume nofkave perqeshese qe i mban mbi supe ne kete forum...ne cdo shkrim fiton nje nofke te re

Mire eshte per arsye te ndryshme te jeshe "kunder" islamit.....a eshte ki qendrim i mire apo i keq, kjo ka te beje drejtperdrejt me teje, dhe me askend tjeter, ashtu si per shembull (shembull makaber), si jeton nje pedofil me arsyetimin e perdhunimit te foshnjes.....ashtu jetoj une si musliman, e ty si jomusliman....secili per fasonin e vet....symptomatike kjo, ngase nje fjale e urte e jona thote poashtu, se, secili do te varet per kemben e vet.....por kur behet fjale per shoqerine, eeee, ngadal beg se ka hendek thone....aty vallahi te priten veshet, te raset nje sllupec ne prapanice.....pak a shume, shqiptaret jane musliman, dhe ne ate kallep qendron "realiteti" jone....
    Ahe, Ti lejon qendrim personal kunder Islamit tend ; e them qe ne rastin tim i motivuar nga extremizmi Islamik dhe perpjekjet antikombetare te ushtruesve me radikal te tij por nuk lejon qe kjo kritike te shtrihet me gjere ne popull sepse atehere cenon interesat kombetare...dhe kjo e thene nga njeriu i cili asnjehere nuk ka ngritur zerin kunder Islamisteve sulmues te kombit Shqiptare dhe figurave te shquara te tij,te atij kombi qe ti ja mban "dertin" ..kurr ti nuk ngrite zerin per shkrime makabre te shokeve te tu te nenforumit Islam te pakten ne kete forum....kurr nuk denove ketu fjalimet fyese te shume hoxhallareve prapanik qe sulmojn direkt kete popull....dhe mbas gjith kesaj pretendon qe je i sinqerte ,cudi duhesh te kesh turp ;se paku,por ti as nuk skuqesh....

.
    ..nuk mund de, andej edhe me cuditni se si mundoheni te arsyetoni qendrime te pakrypura.....te cilat ju bjerin nga lart si veze pule e squrthen, shpeerrrrth.....kupton ???.....vezen edhe sa larte ta ngrejsh, kur e leshon per toke, ajo squrthet.....aq vlere ka misioni i "meshires, dashurise dhe faljes", sa nje veze pule......po qe te kish patur "referenca", do te bisedonim ne dy bukuroshat pak me ndryshe.....jam kurioz cfare sallto do te beni, per te caktuar "nivelin e besuesshmerise".....mbi cfare baza....
    Shuaje kuriozitetin tend luftenxites dhe te dhunshem neper faqet Islamike qe propagandojne dhunen dhe luften si motive perparimi,une mjerimin tend shpirteror nuk mund te ta sheroj...ti nuk mund te gjesh vehten ne nocionet e tilla si "meshire,dashuri dhe falje" sepse aq dine dhe aq je."burrerija" yte nuk i pranon ato ; suksesi gjakatar Muhamedan te pelqen.C'fare suksesi i tij sot eshte munde te shihet neper rruget e Evropes e mbushur me refugjat Harap dhe luftera qytetare ne shtetet Islame....Aq vlerat Muhamedane paten jehon dhe potence ,perparuan ne shekujt e pare pershkak te zellit luftarak dhe dobesive te shteteve te sulmuara dhe me kalimin e kohes u struk atje ku edhe e meritonte - ne prapambetje dhe vlera qe sot jane te tejkaluara,prapanike dhe parake.Mund te shkepurrdhesh sa te duash por sot bota Muslimane eshte shtresa me e dhunshme ne bote,me e indoktrinuara dhe me e pareformuar krejt kjo ne mase te madhe e arrdhur nga vlerat totalitare qe shperdan muslimanizmi....me vjen keq, po nuk ju don askush ne bote...

....cfare abzśrditeti !!!, islami eshte "zotnej", zotnej i thuan ka tetova nje burri veshur me rroba te bukura, i sjellshem, pareli dhe i drejte.
    Islami sot eshte fukara,zoteri, i veshur keq dhe i mbytyr ne llom...nuk te duhet me shume se sa nje turne neper vendet e sotme Islame - zgjidh cilindo shtet Musliman ne bote dhe e analizojm nga te gjitha kendet -
    ....intervenimi i NATOS ne kosove dhe libi si t'u duk teje ???, legjitim ???
    Natyrisht qe intervenimi i Nato-s eshte legjitim edhe ne Kosove,edhe ne Libi ...e ne te arrdhmen do te jete legjitim edhe ne Iran,Siri dhe extaza do te arrije kur do te rrezoj regjimin fashizoid ne Arabin Saudite...
    .Roli, kujdes me argumentet, mos krisni me fenda uki, si thone tetovaret.... gabimi i jot eshte, se e krahason me cdo kusht islamin me nje "ideal" nga bota e fantazise.
    Sot Islami prodhon vetem "fena ujku" ne tentimet e tij qe te promovohet dhe te mbrohet, aq eshte impresionues ;ju duhet te reformoheni qe te jeni te pranueshem per boten e qyteteruar..
    ..islami eshte REAL.....ai pret koka o shoc.....
    E dime kete - per ate edhe ju luftojme dhe nje ideologji e till makabre do te mboshtet...ne te vertet jeni te mboshtur por keto qe beni ju jane vetem shkelmimi i nje te pacienti ne "agoni" duke rene diktaturat jane me te rrezikshme...por duke shkuar ne berrlog te historise meriton nje "shkelm bytheve" ketyre prerez kokash ..
    .mos e harro kete....nuk do te ndryshoj puna se radaka jote ne rastin e jehudijve te "farosur" eshte trondit ne themelet......deshmi per kete qe te shkruaj jane perandorite e ndryshme muslimane....ti nga friga e madhe per te "justifikuar" qendrimin je ne kerkim te legjitimiteteve te cilat i kap ku te jepet mundesia.....kujdes, ndoshta vlejn per teje ato, por jo edhe per mua, per neve tjeret eshte qarte vija kausale e argumenteve domethenese..
    ..Rradakja ime nuk eshte tronditur,por rradakat Islamike jane te tronditura nga dhuna Hebreje..e cila eshte plotesisht legjitime kur ke te bejsh me persona te tille...ne mungese disipline qe ju mungon ketyre popujve Harap e mirsearrdhur eshte pedagogjija Hebreje...nuk mund te dergoni as ndihme humanitare vellezerve te tuaj ne Gaze , nuk ju le Mossadi....
    Per c'fare argumente causale flet ti o i mjere ...

.....cka te beje etika dhe morali me vendimin ekzistencial te muslimaneve...
    Meqenese nuk eshte asgje etika / morali per ju perse atehere llomotitni per sulmet anti Islam...neqoftese nuk duhet egzistuar keto vlera eshte e lejuar cdo gje...edhe fshirja nga faqa e dheut te Islamit tend te dashur,perse te ju kursejm ne nje bote te tille...perse
    .....ooo jahu, islami pret koka, a do te hije teje kjo ne radake ???,
    ooo jahu,e morem vesh kete...por si do mbroje vehten nga njerez te tjere qe mbajne kesi qendrime si ti,qe jane kunder teje ..
    .nuk eshte bre evidente "bukuria" e rruges per tek suksesi, por suksesi ne fjale.....muslimanet kane korre sukses..
    O Nuhic, c'fare suksese kane arriture muslimanet e tu o dibidus...me c'far krenohet bota yte muslimane...cfar suksesi dhe pristigji keni sot ne bote...jeni mjerana ore,sic nuk e sheh..

Pyet arusha, o jahu, a ke ardh ne gjah, apo ke ardh me u shk.....dhy ketu ???
    Shiqo c'far fjalie bjer ketu katunari i Tetoves " arusha u shkerrdhy" ,ik ore shko ne mal bashk me arushen tende bene ate pune...

Morali dhe etika ???, lem bre rehat......nuk folet per keto te dyja ketu.....ato nuk kane te bejne me ceshtjen ne fjale....ato i ke si legjitimitet per te qendruar ne ate pozite ku je, por se i ke pa bazament nuk e verren, dhe nuk do ta verresh....
    Une te pakten them qe duhet respektuar morali dhe etika njerezore por ti ne cfare bazamente mbeshtet bindjet tuaja,ne dhunen Muhamedane dhe Islamin tend...jo ore tere diten ti shkruaj ketu ,nuk te bene dobi...je perkrahes i dhunes dhe primitivizmit,ja mu keshtu....meqenese perkrah nje bote te till atehere nuk ke arsye te hidherrohesh qe njerezit te te tregojn vendin ku e ke...e neqoftese nuk ndegjon atehere edhe dhunen duhet perdorur...

ti nuk ke njohuri te mjaftueshem, andej edhe keto perfundimet per hajgarellek te atyre qe e njohin ceshtjen.
    Po ore po ,e dime kete ...te njohim edhe teje...si nuk sheh vehten qe je karikature ne kete forum....

....eh, kesaj ne tetova i thona "cirkuzllek".....kunderthenje une nuk kam, nese i veren, atehere, bojrum, silli, qendrimi i im eshte i qarte, argumente politike aty ku pejgamberi ka vepruar si politikan, argumente humane aty ku ka vepruar si humanist.....nese mes ketyre fillojm te zhonglirim, atehere jemi "cirkuza", por jo diskutant serioz.
    Natyrisht qe shumica e shkrimeve tua jane cirkuzlluk, asgje me shume...nuk do te isha pergjigjur kurr personalitetit tend por ti e bene kete konstant dhe ndjej obligim qe te pergjigjem si nje kontribut modest uljes se narcizoismit tend,une e di profilin tend psikologjik por kjo ketu nuk me intereson te ta them,ti thjesht je rast i humbur dhe duhesh pranuar qe kam raste te panumerta personalitetesh te tilla ne karrierren time mjekesore...c'ti besh "deluzion religjioziteti" Muhamedan...vetem me shkakton "bezdin e mizave" por per hire te citimeve qe mi ben duhet te duroj......thjesht vetem me merr kohen me keto shkrime kilometrike...
    Burime hebreje NUK KA, burimet e vetme jane nga dora e muslimaneve, dhe ato i kane ruajt jo per te ja bere varin vetvetes, por per te deshmuar se muslimanet presin edhe koka kur e kerkon nevoja !!!,
    Mir o Palaco mire,nuk ke nevoje te thuash cdo here qe muslimanet presin koka,nuk me impresionon nje retorike e till e semur...quej si te duash pastaj si ironi,cinizem apo cfar...thjesht me bezdis ky primitivitet
    ...PATJETER te dominoje besimi ne NJE ZOT, qe eshte ALLAHU, kurse ajo dominance nuk arrihet me trandafila dhe karanfila, por me diplomaci, me vendosshmeri, me drejtesi aboslute (nese e don ndihmen e Allahut) dhe pa piken e friges
    .... Mire ore mire,le te dominoj ALlhau yt,por kjo do te mbreteroj vetem ne mendjen tende dhe te shokeve te tu...ju do te dominoni,brekgrisurit...ajoj...

Mire bre roli........evoluimi i qenies NJERI qofte nga pika e ujit, qofte nga Ademi dhe Hava, e kushtezon kete bre.
    Ardhja e Isaut alejhiselam nuk ka qene per te ju treguar njerezve se ju keni faj se u debuat nga parajsa, e nese me besoni mua ju shlyhen fajet, por per te mbush nje shprazetire ne ate shkalle te evolucionit (qendrimi i kishes nuk eshte per mua i bindshem ketu, thua se edhe per teje jo, apo ???)......gjendja e jone aktuale eshte nje zhvillim i panderprere qe nga njeriu i pare deri me sot.....dhe ne kete zhvillim ka patur te ashtuquajtur "pejgamber", qe na thojne, se i ka derguar njecfare hyjneshe me emrin ZOT, per te sjelle ndermjte njerezve ne ate vijen e evoluimit harmoni ne dobi te tyre......pra, ne kete vije, edhe Isau alejhiselam nuk ka patur detyren me te madhe a me te vogel, sec e ka pat Muhamedi alejhiselam.

Ritet fetare per shembull jane te ngjashem tek fete monoteiste, nisur nga "uji" per pasterti, nga marja e nje qendrimin trupore te vecante ne moment adhurimi, deri tek perfundimi univerzal "amin" qe e shqiptojn te tri fete nje lloj si shembull....

Per te perfunduar se Isau alejhiselam ka qene me "human" se sa pejgamberi i muslimaneve, duhet te kesh evidenca....kurse ato nuk i ke....ngase per Isaun per shembull referohet vetem nga bibla, dhe atij i jane mvesh epitete tejet hyjnore, ngase vet feja e krishtere bazohet mbi ate qe i mveshet Isaut. Pra, sidoqofshin ato perfundime, ato jane krejtesisht te gdhendura, te romantizuara, te idealizuara ne ate shkalle, qe sot kisha te kete themel, kuptueshem kjo.
    Por, te miret tash ki realitet ( i krijuar, ngase burime autentike nuk ka, ose jane shume te vonshme), dhe te pasqyrohet mbi realitetin e pejgamberit te muslimaneve, mbi te cilin ka referenca ne perpjesetim me Isaun diku 100:10, eshte jo abzurde, por sipas cdo pikepamje joserioze dhe mund te jete vetem tendecioze e asgje me shume. Ne kete shkalle eshte per mua thjesht e "turpshme" dhe "humbje kohe" te diskutoj me tej....kupton ???
    Mire ore mire,hajt se po ta pranoj se me lodhe me...!!!
    Sipas cdo vleresimi, krishterimi nuk eshte nje "fee" tejet e re, por nje evoulim anesore i cifutizmit, i cili fale mesazhit "univerzal" (dhe kjo deshmon edhe detyren e gjith pejgambereve tjere te banu iszraileve) depertoj nga rrethi i hekurt i cifuteve qe ja kane thurur vetvetes si popull i zgjedhur.....i zgjedhur po, aman ne shembull, jo ne fare e race.....qe e keqperdoren deri tek Isau alejhiselam....dhe me sukse akoma e vazhdojn, edhe pse ajo sjellje para 60 viteve u shkaktoj nje shfarosje disa milioneshe.....edhe pse ne palestine poashtu do t'ju shkaktoj nje denim ne te ardhmen, por kesaj rradhe kane fat, se kane te bejne me muslimanet, te cilet me siguri se nuk e perdorin aktin e hendekut, ngase 1,5 mrd. muslimant sot nuk kane kanosje ekzistenciale nga disa qindramije hedonist prepotent.....
    Mire ore mire,hajt se po ta pranoj edhe kete- se me lodhe !!!

I fali mekassit pse ish HUMAN dhe se nuk ka faj kollektiv.

I fali edhe banu kuraizet, pervec "ushtareve" qe i denoj me ligj ushtarak, me ekzekutim. Pse e haron se nuk i vrau femijet, grate dhe pleqet ???
    Po ore po,femijet,grate i shiten si rober lufte per kuaj dhe arme...kishte nen Muhamedin skllavopronari apo gabim jam ?
    Muslimanet natyrisht e respektoj Isaun alejhiselam. Kuptueshem, per muslimanet eshte PEJGAMBER I ALLAHUT, e jo nje njeri me epitete hyjnore, i cili ka ardh per te shpetuar njerezit nga nje faj, qe kinse e paska bere baba i njerezise, e per te, te vuajn tash gjith pasardhesit....cfare humanizmi sheh ne kete mesele ???, e ke shqyrtuar njehere ceshtjen ne kete vije ???
    Kurse, sa i perket emertimit te femijeve, si ne cdo sfere tjeter, edhe tek emerimi islami ka nje kulture jashtzakonisht te larte, se ti nuk e njeh, eshte dobesi e rrethit dhe kultures shoqerore ku jeton, por, beso, ISA ma quajn djalin, JO se eshte tradite ne shoqerine tone....une edhe femijeve tjere ju kam lan emra te zgjedhur !!!
    mir de,mir hajd ti japim fund kesaj maskarade qe sjell ti ketu...edhe kete po ta pranoj !!!
    Interesant se ne kulturen perendimore thuajse gjith emrat kane karakter fetare, e vetem shqiptaret kane probleme me "emrat fetare"......edhe ate, tash disa 10-ra vite, jo me shume.....kulture, shoku roland, i thuan nje "zakoni" qe ka mbi shpine QINDRA vjet, e jo se i eshte cuar dikujt bibilushi e i meson njerezit se kinse mexhet e ares jane ketu, e jo atje ku thot baba.....por, natyrisht, eshte me se e mireseardhur te perdoret edhe gjuha jone e bukur ne emerimin e femijeve, aman, per hire te bibilushit te dikujt, nuk da denoj djalin me emrin NGADHNJIM, apo vajzen me emrin SKEDERLAJDA.....
    Ashtu Nuh Musa cdo femij Shqiptar duhet te kete emer muslimani...cte them une ty ? te ndosh emer te paster Shqiptari" mazallah" te ndodh kjo gje do ishte turpi i botes .....

Te ja u mbaje shqiptareve musliman dertin sic ja u mban ketyre cifuteve, vallahi do te ishim ne dy shok te pandare.....
    Simbas teje duhet urryer nje popull ( Hebre) qe dikush ti plotesoje standardet e tua per tu ofruar....jo,ore Nuh Musa nuk jemi te nje niveli ....

hajt tjeta se u lodha ....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 17-11-2011 mė 21:27
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Ne rregull,vrasjen e pranoni -denimin per te dhene ju delegua tjeterkujt,Muhamedi u pajtua me ate vendim.Nuk e pa te arsyes qe te zbut ate denim drakonik !!!
    Sipas teje duhet perdorur cdo mjet qe te arrihet qellimi.Makijevelizam.Dhe don te thuash se une jam naiv qe nuk e kuptoj kete,qe jam nje endrrimtar idealist.JO....Ti duhesh te spjegosh kete filozofi te paqendrueshme - dua te di si "te duhemi" nga mbrenda,ne shpirt ndersa ne te njejten kohe "te mbrohemi si te mundemi".Ate qe e kemi ne ne mbrendesi manifestohet jashte nesh ...e jo "Une kam dashuri dhe meshire ,por tash kam disa probleme -tani kete nuk do e tregoj por do te perdori dhunen ".
    Eshte leht te jesh i mir kur te gjithe jane te mire,duhesh te jesh deri ne fund konsekuent ne vetvete dhe ne miresine edhe ate ne te gjitha situatat.Kjo eshte shume rende nuk eshte lehte nje qendrim i tille.Por,pse eshte rende nuk do te thote qe ti ikim nje qendrimi te till - sidomos kjo vlen per "pejgamberet".

Kuptoj Une, pikenisjen dhe prapavijen tende te arsyetimit te skandaleve te tilla....POR ti njeriu i zotit ,nuk mund te thuash qe nje ngjarje e till vrasje masive "e urrdheruar ne Kuran"-eshte vullnet i Zotit dhe e lejon AI....Te kishte Zotin ne vehte Muhamedi atehere AI nepermjet tij do te zbatonte vullnetin paqesor qe i jipni HYjnise dhe do te zgjidhte problemin ne menyre paqesore ....si nuk kupton, qe ne ne nje situate te tille problematike kur nuk kemi alternativ tjeter pervec vrasjes nuk do te thote qe vrasja eshte e arsyeshme,dhe me kete Zoti do te pajtohet ...natyrisht qe Zoti kupton poziten tone por kjo nuk do thote qe e lejon krimin...

Nuk mund te arsyetohet assesi qe Zoti jep urrdherra dhune...e pikerisht kete e bene dhe meson Muhamedi ,si dic e arsyetuar nga Hyjnija dhe e mirsearrdhuar ne pastrimin e llogarive armiqsore...te arrije drejtesine permes dhunes..!!! Kjo nuk ka te beje asgje me Zotin ...

Une nuk e mohoj qe Muhamedi ka qene njeri i dalluar i kohes dhe sot merr vend te rendesishem ne historine e njerezimit....per asgje tjeter- mesimet e tij religjioze sot i ndjekin mbi nje 1 milijard njerez...por kjo s'do te thote qe dikush te inspirohet prej tij ,ka njerez shume me te medhenj dhe me zemergjere se AI.....hajt thuaj tani qe Majkl Hart e ka vendosur ne vendin e pare
    Miremengjesi roli,

Mos fillozofo !!!, referencat e islamit gjate historikut te tije deshmojne nje pasqyre te kthjellet ku mund secili musliman te shiqohet dhe mos turperohet !!!
    Nese mund te me nxjerish nje pasqyrete tille edhe per kulturat tjera gjate nje kohe te ngjajshme, mund atehere te fillojm te filozofojm.

Vet fjalori ushtarak psh. permban fjale me burime islame, qe deshmon nje kopjim te strukturave dhe rrendeve ushtarake te muslimaneve.

Pra, artin e "luftes" bota e ka mesuar edhe nga dorra e muslimaneve, se paku ate art qe eshte moralisht dhe etikisht i nenvizuar. Se ju nuk e shihni malin pershkak te shume drujve nuk ju kam une faj por mungesa e diturise dhe preokupimet. Se islami ndjek secilen politike, perpos asaj makjaveliste, te deshmon multifetarizmi dhe multietniciteti i shteteve me shumice muslimane, ne kontrast te kundert qendrojn ketu shtetet perendimore, te cilat diku 60 vitet e fundit (perpos atyre amerikane, por edhe atje apartheidi ka qen prezent deri ne vitet e 60ta) ndeshen me natyre kosmopolite......

Faktikisht mundohesh te sulmosh gjenezen me produktin e saje !!!, dhe kjo eshte shenje e mungeses se plote te kompetencave per te diskutuar ketu mbi ceshtjet qe i shtroni.

Sa per informacion, LUFTA, eshte vegel e njerezise qe edhe ne shek. 21 nuk ka pushuar se perdoruri, te fundit ne rrethin tone e kemi perjetuar mbi shpinen tone, por si duket zhytja ne teorizma dhe idealizime ja u ka terbelluar realitetin.

Sa njerez kane vrare bombat e natos ??? (ato ne serbi ndoshta nuk te dhimbsen, por per cudi nuk te dhimbsen edhe ato ne kosove, ngase e keqja dhjetfish mbulohet nga e mira - dhe kjo eshte makiavelizem, nje llogari e thjeshte), mere pra realitetin me fiset jehude te medines si "llogari te thjeshte".....te intereson prapavija per te vetmen arsye, per te justifikuar qendrimin qe ke, dhe natyrisht per te bere kete eshte denuncimi i tjetrit i patjetersueshem. Qe te maskerohet ki denuncim, perqendroheni ne personalizma dhe pasqyrime mbi njerez, te cilet i keni nga rrethi, nga mjedisi, nga familja, nga shoqeria, ku vetem etiketimi "ashtu ose keshtu", ju legjitimon ti sulmoni, dhe mer guximin dhe paturpersine mua te me nencmosh me makiavelizem ???....fukarallek eshte kjo, o roli....

Po te dini thelbin e kontradiktes, nuk do te merrni guximin te sulmoni islamin me armen e vet (ceshtjet mbi jehudet kane vetem burime islame, ergo, argumentet jane ne kete kallep te perqendruara, cdo tjeter kahje eshte interpretim, me kete, tendecioze), nuk do te merrni guximin te sulmoni vlerat e etikes dhe moralit mbi baza te vlerave bashkkohore, te cilat sa i perket artit te luftes, burim e kane vet islamin.

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Ore, jo 1,5 miliarde njerez t'i luten Zotit qe ta bekoje Muhamedin, por edhe sikur te 150 miliarde njerez t'i luten, nuk do te mjaftonte qe Zoti ta nxjerre prej ferrit qe ka merituar per te gjitha te keqijat qe ka bere!! Po te kishte qene burre i mire ai, s'do te kishte nevoje qe t'i luteshit Zotit per te.......

Shko ere meso shqipen perpara vete ti e pastaj ec e na mbaj leksione ne Shqiptareve......rrace turqelie!! Dom Kēira kishte parasysh tipa si puna jote qe qajne per sulltanet turq e qe perbuzin Skenderbene e nuk foli per ndasira fesh, siē ben ai hoxha Krasniēi juaj.......
    ...shume thjesht shoku fukara, shume thjesht,

Pejgamberi i muslimaneve eshte NJERI, dhe eshte nje NDER i madh per njeriun kur dikush i lutet ZOTIT per te.....nuk lutesh ti ???, nuk lutesh per te afermit ???....nuk ju ben nder atyre ???....e ndaluar, apo ne terminologjine qe e kupton "haram" eshte, qe ti lutesh dikuj tjeter per NDERMJETESIM tek Allahu, pra, pak a shume ate qe ju e beni nepermjet te shpines se te mjerit Isa.........

Po te kishe kulture, do te dije, se fjalia qe i prapavin emrit te Pejgamberit ne terminologjine e pershtatshme quhet eulogji, dhe ka te beje me nder dhe me respekt.

Dhe po te kishe nje fije te vogel dituri islame, do te dije, se edhe xhenetlijt jane ne kategorizime te ndare, ngase Allahu eshte DFREJTESIA ABSOLUTE......ne te berit mire, ka edhe me mire, shume me mire etj.......

Pra, muslimaneve nuk ju mjafton qe pejgamberi i tyre para Allahut te gezoje vetem respektin e xhenetlijut, ne deshirojm qe pejgamberi jone te perqendrohet ne shkallen ME TE LARTE TE XHENETIT.....e meriton, apo jo ???, dhe per kete i lutena Allahut !!!....nje nder pikat qe i revolton te krishteret eshte se Muhamedi alejhisela me rastin e miraxhit referon se e ka takuar Isaun alejhiselam ne shkallen e pare te xhenetit, respektivisht ne ate me te ulten.....

...e sheh, sa do te rrosh, do te mesosh nga axha nush....

tungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    [QUOTE=qeveriablu;3260092][QUOTE=Nuh Musa;3259553]
    Shiqo,Ti Nuh Musa ti nuk je bashkebisedues normal.Mund ta kontrollosh bestijalitetin tend dhe lehtesine e padurueshme te provokimit.Mund njehere te mos perdoresh "fenen dhe pordhen e ujkut" "nuk ke lidhje" "eni te axha te ju mesoj" "Hedonist " etj. Kend e akuzon TI per Hedonizem,atehere kjo vlen edhe per JU si besimtare sepse ju jeto..............urryer nje popull ( Hebre) qe dikush ti plotesoje standardet e tua per tu ofruar....jo,ore Nuh Musa nuk jemi te nje niveli ....

hajt tjeta se u lodha ....
    Roli,

Thuaj se nuk je histerik ???

Une cka pata per te thene, te thash, dhe jame konform me qendrimet e shumices te analisteve qe e shqyrton ceshtjen me gjakeftohtesi, dhe se nuk ja u nin palla a hidherohen muslimanet apo jo, se nuk i presin ne dasem....per habi (per teje, se nuk eshte habi qendrimi i tyre), perfundimet qe i bejn analistet jane te nje natyre pranuese, duke e nenvizuar qendrimin e tyre posacerisht me referencat e islamit, te cialt deshmojn qarte dhe bukur karakterin ushtarak te vendimit, e jo karakter social, racist, shovinist apo mazallah sadist....

Une shume mire ti argumentova ndodhite, dhe ne asnje moment nuk te kam shpaluar "mendimin" tim......qe me le te dyshoj ne aftesite e tua ne te kuptuarit, ngase gjith punen e reflekton mbi perzonin tim.....cudi edhe kjo....

Une perzonalisht jam i te njejtit mendim si shumica e analisteve, jo se jam musliman, por se kam njohuri, dhe se dije te llogariti nje plus njeshin....por me e rrendesishmja eshte, se une nuk kam ndonje krize identiteti, qe te me bente te jem ne kerkim te justifikimeve.....

Sa per emrat e femijeve....pergjegjesine per femijen, ndash para gjyqit te njeriut ndash para atij te zotit, e ka prindi. Eshte detyre e shejte per mua te ja zgjedhi femijes tim emrin me te bukur dhe me te pershtatshem per rrethin ku jeton, per kultures ciles i takon, dhe per gjakun qe e ka.....

Pra, emrat qe i mbajn femijet e mij, jane te "thjeshte" ne shprehje (pasi me rriten ne austri, nuk dua qe te tallen femijet tjere me ndonje emer qe do te tingellonte ne gjuhen gjermane si tallje), te bukur ne shkrim (te shkurt) dhe domethenes per kulturen dhe gjakun.....shpresoj se teje nuk te kane emeruar pas futbalerit te hollandes...

...perndryshe, ke edhe literature, se si jane zgjedhur emrat ne kulturen islame....dhe do te veresh, se laramanizmi i emertimit ne islam eshte i PASHOQ, dhe njekohesisht shenje e kultures te zhvilluar te popujve musliman....per cudi, shqiptaret mbajne emra turqish, emra arabesh, emra persianesh, emra biblik....por popujt e permendur nuk mbajn emra shqiptaresh.....pse keshtu ???

Sa per hajgare, a ka ne rrusi ndonje femije me emrin ENVER ???......din kush ndonje kuriozitet te tille ???

tung

PS: mbaje mend mire kete ne vijim, UNE NUK PROVOKOJ, por te qortoj.....provokime ju bej serbeve dhe armiqeve tane, thjesht per tu talle me ta. Nese i mer keto shenimet e mija si provokime, atehere ke probleme me vetbesimin, je i luhatshem dhe nuk din si te sillesh me mua......kjo eshte simptomatike, andej edhe nuk do ti ofendojshi diskutuesit me ofendime te klases se ulet, si turqeli, magjup, gabel, harap e bla bla bla.....mere pa rezerva, une foli nga me del shpirti.....se qendrimet e mia jane PROISLAME, kete duhet ta veresh qe nga 1000 km larg......andej edhe nofka ime aq e qarte.........signatura ime.....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 18-11-2011 mė 08:44
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ...shume thjesht shoku fukara, shume thjesht,

Pejgamberi i muslimaneve eshte NJERI, dhe eshte nje NDER i madh per njeriun kur dikush i lutet ZOTIT per te.....nuk lutesh ti ???, nuk lutesh per te afermit ???....nuk ju ben nder atyre ???....
    Jo, Tunxh, nuk u bej nder!!! Lutem per te afermit sepse mendoj se kane nevoje per lutjet e mia.....lutem per mekataret dhe jo per shenjtoret, o Tunxh me zile!!
    Dhe po te kishe nje fije te vogel dituri islame, do te dije, se edhe xhenetlijt jane ne kategorizime te ndare, ngase Allahu eshte DFREJTESIA ABSOLUTE......ne te berit mire, ka edhe me mire, shume me mire etj.......
    Po, po.....Allahu ka shume hotele me 2,3,4,5,6,7 yje.....fundja ju keshtu e imagjinoni Allahun, si nje xhelat me sens humari!!
    Pra, muslimaneve nuk ju mjafton qe pejgamberi i tyre para Allahut te gezoje vetem respektin e xhenetlijut, ne deshirojm qe pejgamberi jone te perqendrohet ne shkallen ME TE LARTE TE XHENETIT.....e meriton, apo jo ???,
    Pra, "e meriton apo jo", ju deshironi qe te jete ne shkallen me te larte te xhenetit, praktikisht te jete sekretar i Allahut!! Mua do te me vinte turp te pretendoja "shperblimin" me te larte per nje faqezi!!
    dhe per kete i lutena Allahut !!!....nje nder pikat qe i revolton te krishteret eshte se Muhamedi alejhisela me rastin e miraxhit referon se e ka takuar Isaun alejhiselam ne shkallen e pare te xhenetit, respektivisht ne ate me te ulten.....

...e sheh, sa do te rrosh, do te mesosh nga axha nush....
    Po,po....me dokrra sish eshte plot Islami!! Muhamedi epileptik, Muhamedi analfabet, Muhamedi i shpetuar prej merimanges, Muhamedi qe u pret kokat ēifuteve, Muhamedi qe zhduku faren e jomyslimaneve, Muhamedi qe ndau henen perghysem, Muhamedi qe fshin prapanicen me gure e jo me bajga, Muhamedi qe fshin prapanicen me doren e mengjer, Muhamedi qe zbret ajetet me porosi, etj, etj......O Tunxh!! Sa te thuash ti rrush, une kam ngrene nje kosh!!
    Po ty turpi nuk te ze.....ti je mysliman!!
    Jarigas

Vegla muzikore..., u bera kaq por se kisha degjuar edhe kete...!
    Nuk e di sa eshte e vertet.
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

Faqja 13 prej 14 FillimFillim ... 311121314 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •