Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Islaminfo ore burr,
    pse nuk me pergjigjesh per pyetjen qe te bera me larte? Pse e ke kete lloj te mbrapsht komunikimi? Pse i ik pergjigjes, nuk din te pergjigjesh? Cili eshte problemi yt?

9:94. Kur të ktheheni te ata, ata do t'ju kërkojnë falje, thuanju: "Mos u arsyetoni, ne nuk ju besojmë, për gjendjen e juaj na ka njoftuar All-llahu. Veprën tuaj do ta shohë All-llahu dhe i dërguari i Tij, e pastaj ju do të ktheheni te Ai që i di të fshehtat dhe të dukshmet, e Ai do t'ju lajmërojë për atë që keni vepruar.
    Ky ajet shum kjarte sqarohet nga ajeti paraprak, por ti ske kapacitet ta kuptosh:

9:93. Por ka vend për t’u qortuar ata, që kërkojnë leje nga ti, duke qenë të pasur. Ata kënaqen të rrinë me ata që nuk shkojnë në luftë. Allahu ua ka vulosur atyre zemrat, por ata nuk dinë.
    Per kete Allahu porosite Profetin Muhamed qe tu thote: Mos u arsyetoni...per gjendjen e juaj na ka njoftu Allahu..., pra Allahu e ka njoftu se ata qe kerkuan leje, duke qene te pasur, Ai ua ka vulosur atyre zemrat....

Kuptove??

Hajt tash te lutem pergjigjmu pyetjes ne postimin paraprak qe te bera.

Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    9:94. Kur të ktheheni te ata, ata do t'ju kërkojnë falje, thuanju: "Mos u arsyetoni, ne nuk ju besojmë, për gjendjen e juaj na ka njoftuar All-llahu. Veprën tuaj do ta shohë All-llahu dhe i dërguari i Tij, e pastaj ju do të ktheheni te Ai që i di të fshehtat dhe të dukshmet, e Ai do t'ju lajmërojë për atë që keni vepruar.

A e ka dite Pejgamberi a.s. kujt duhet t'ia thoje keto fjale apo jo???

Per gjendjen e kujt e ka informuar Allahu Pejgamberin a.s.?

Padyshim se ai i dinte ata Munafike per te cilet i tregoi Allahu e jo te gjithe.

Andaj Allahu i tha: "Mos ia fal xhenazen asnjerit prej tyre qe vdes dhe mos qendro te varri i tij."

Sikur mos ta dinte se kush eshte ai, a do te kishte kuptim ti thuhet mos ja fal xhenazen?????

Edhe keto jane ne Kuran, po ti ske lidhje per komentimin e Kuranit, prandaj mundohesh te zbulosh dicka, o injorant i paftyre, pis i poshter. Pendohu sa s'eshte vone dhe mbylle gojen, se nuk te takon ty te flasesh per kete fe.

Kuptimi i asaj qe solle gjendet ne varg me ajete dhe mund te kuprohet ne te pakten dy prej tyre;
    Surja 9 ;
    91. Nuk është ndonjë mëkat për të dobëtit, as për të sëmurët, e as për
    ata që nuk kanë me çka të përgatiten, kur janë të sinqertë ndaj Allllahut
    dhe të dërguarit të Tij, pra për të mirët nuk ka rrugë qortimi.
    All-llahu falë shumë, është mëshirues.
    92. (nuk ka qortim) Dhe as për atë që kur erdhën te ti për t'i bartur
    me kafshë, u the: "Nuk kam me çka t'ju bartë. Ata u kthyen, e prej
    pikëllimit se nuk kishin me çka të përgatiteshin nga sytë e tyre
    ridhnin lotë.
    93. E keqja është për ata që duke qenë pasanikë kërkuan leje dhe u
    pajtuan të mbeteshin me ata që nuk vajtën. Po, All-llahu ka vulosur
    zemrat e tyre, ata nuk do të gjejnë rrugë.
    94. Kur të ktheheni te ata, ata do t'ju kërkojnë falje, thuanju: "Mos u
    arsyetoni, ne nuk ju besojmë, për gjendjen e juaj na ka njoftuar Allllahu.
    Veprën tuaj do ta shohë All-llahu dhe i dërguari i Tij, e pastaj
    ju do të ktheheni te Ai që i di të fshehtat dhe të dukshmet, e Ai do
    t'ju lajmërojë për atë që keni vepruar.

pra ata(pasaniket) vete u ekzpozuan , duke qene pasanike dhe duke kerkuar leje,pra Zoti e beri te ekzpozohen ne kete forme dhe keshto ne kete menyre te informohen , apo njoftohen besimtaret se kush jane ata qe nuk besonin,

dhe kuptohet kjo ishte per cfare ishin te njoftuar nga Allahu , pasi u ekzpozuan dhe Allahu i ekzpozoi ne kete menyre,
    pra u ekspozuan ne rastin konkret "pasaniket" qe kerkuan leje.
    pra ajeti flet per ata pasanike qe kerkuan leje per t'u justifikuar , e jo per sahabet,

pikerisht ne rastin konkret per jopjesmarrjen ne lufte te pasanikeve, pasi dy ajete te se njejtes sure , pak me heret na informojne se e gjithe kuptimi eshte per kete mospjesmarrje ne lufte nga ana e ketyre pasanikeshve;

86. E kur zbritët një kaptinë (që thotë): të besoni All-llahun dhe
    luftoni së bashku me të dërguarin e Tij, ata të pasurit kërkuan leje
    prej teje dhe thanë: "Na le të mbesim me ata që rrinë!"

87. U pajtuan të mbesin me ata që nuk vajtën (në luftë). Po zemrat e
    tyre janë mbyllur, andaj ata nuk kuptojnë.

sepse ajeti flet posacerisht per to, kuptimi i del duke lexuar te gjithe tekstin e jo duke marre nje fragment dhe duke e komentuar sipas asaj qe te intereson,

mos shaj , mos ofendo ,
    paqe !
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 15-09-2011 më 07:49
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Ju ose me te vertet s'dini asgje, ose shtireni si te tille.

Krejt ajetet ne suren Teube flasin per munafikat, saqe aq mire e qartesoi Allahu punen e tyre, krejt sahabet me e dinin se per ke behet fjale.

Thote Allahu ne suren Muhamed:30. E sikur të kishim dashur Ne, do t'i tregonim ty se kush janë ata, e do ti njihje konkret po me siguri do t'i njohësh përmes mënyrës së fjalës së tyre, e All-llahu i di veprat tuaja.

Permes shume shenjave dhe cilesive ata ishin te njohur tek te gjithe sahabet.

Andaj Allahu e ndaloi po ne suren Teube qe t'ua fal namazin e xhenazes.

Krejt ata pasanikat qe kerkuan leje Allahu tregoi se shkak i kesaj ishte dyftyresia e tyre, andaj Muhamedi a.s. e dinte se jane dyftyresha edhepse Allahu nuk ja permendi emrat e tyre ne Kuran.

Pervec 3 vetave te cileve Allahu ua fali sepse u penduan, edhe keta Muhamedi a.s. e dinte se kush jane.

Qellimi eshte me tregu se Muhamedi a.s. nuk ju ka besu asgje prej fese atyre, hadithet dhe Kuranin, e asgje tjeter.

Keto gjera jane bere nga sahabet, te cilet sipas definicionit islam nuk i perfshijn edhe munafikat.

Tema jote master bjen ne uje.

Une nuk debatoj me injoranta dhe "misionar" anti-islam si ti dhe bani, po ju tregoj se jeni jomusliman sipas te gjithe muslimaneve qe 1400 vite.

Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    Ju ose me te vertet s'dini asgje, ose shtireni si te tille.

Krejt ajetet ne suren Teube flasin per munafikat, saqe aq mire e qartesoi Allahu punen e tyre, krejt sahabet me e dinin se per ke behet fjale.

Thote Allahu ne suren Muhamed:30. E sikur të kishim dashur Ne, do t'i tregonim ty se kush janë ata, e do ti njihje konkret po me siguri do t'i njohësh përmes mënyrës së fjalës së tyre, e All-llahu i di veprat tuaja.

Permes shume shenjave dhe cilesive ata ishin te njohur tek te gjithe sahabet.

Andaj Allahu e ndaloi po ne suren Teube qe t'ua fal namazin e xhenazes.

Krejt ata pasanikat qe kerkuan leje Allahu tregoi se shkak i kesaj ishte dyftyresia e tyre, andaj Muhamedi a.s. e dinte se jane dyftyresha edhepse Allahu nuk ja permendi emrat e tyre ne Kuran.

Pervec 3 vetave te cileve Allahu ua fali sepse u penduan, edhe keta Muhamedi a.s. e dinte se kush jane.

Qellimi eshte me tregu se Muhamedi a.s. nuk ju ka besu asgje prej fese atyre, hadithet dhe Kuranin, e asgje tjeter.

Keto gjera jane bere nga sahabet, te cilet sipas definicionit islam nuk i perfshijn edhe munafikat.

Tema jote master bjen ne uje.

Une nuk debatoj me injoranta dhe "misionar" anti-islam si ti dhe bani, po ju tregoj se jeni jomusliman sipas te gjithe muslimaneve qe 1400 vite.
    ketu ti islaminfo thua qe;
    Pejgamberi a.s. i dinte se kush jane ata dhe nuk i afronte ngat vetes. Madje edhe listen e munafikave ia ka treguar Hudhejfe Ibn Jemanit.
    kurse ne hadithet SAHIH te Buhariut dhe te MUSLIMIT thuhet qe;

Sahih Bukhary, dhe Sahih Muslim, të dy raportuan për të njëjtin hadith:

I dërguari i Allahut, duke biseduar me sahabët e tij, tha: “Në ditën e gjykimit, disa nga Ummeti im, do të futen në anën e majtë, dhe unë do të them, “për ku?”. Do të marrë përgjigje “për në ferr”, unë do të them, “Zot, këta ishin shokët (sahabët) e mi.” Do të më thuhet “Ti nuk e din cfarë trilluan ata pas teje. Ata u kthyen prapa që kur ti i le ata.” Unë do të them “në shkatërrim, shkatërrim pë rata që ndryshuan gjërat pas meje”.
    tani sipas logjikes te mbetet , ose te mohosh ate qe the , ose te mohosh hadithet SAHIH te Buhariut dhe te Muslimit qe transmetojne te njejten gje.
    pra Muhamedi , ose i njihte , ose nuk i njihte se kush jane munafiket , sepse ketu kemi dy thenie qe bien ne kundershtim me njera tjetren.

surja 47 Muhamed;
    [47:30]. E sikur të kishim dashur Ne, do t'i tregonim ty se kush janë ata, e
    do ti njihje konkret po me siguri do t'i njohësh përmes mënyrës së
    fjalës së tyre, e All-llahu i di veprat tuaja.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 15-09-2011 më 08:09

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Keto kane kunderthenie tek ti, sepse nuk e din se fjala "sahab" ne aspektin me gjere gjuhesor perdoret edhe per "pasues", i cili pasues mund te jete deri ne Diten e gjykimit.

Madje transmetimi tjeter i po te njejtit hadith e qarteson sepse thote: "O Zoti im! Umeti im Umeti im."

Pra, fjala sahab ne transmetimin e pare eshte perdorur ne domethenien e fjales "umet", e cila eshte me e gjere.

Pejgamberi a.s. ka treguar se ata qe i kane dhene beslidhjen "Bejatur-ridvan" nuk do te hyjn ne Xhehnem. Ata ishin me mijera.

Pra, te gjithe ata qe neve na e kane transmetuar fene, kane qene te afert me Pejgamberin a.s., prandaj u ka besuar atyre.

Ata munafika qe kane qene afer dhe kane pas mundesi te bejn problem Allahu ua ka qartesuar punen, qe muslimanet mos te mashtrohen prej tyre.

Kurse pas clirimit te Mekes, ne fe hyjn me qindra mija njerez, mirepo ata skane qene prej atyre te cileve u eshte besuar shpallja dhe qe e kane transmetuar kete fe, andaj pas vdekjes se Muhamedit a.s. disa prej tyre dezertuan prej feje, kurse "SAHABET" qe ishin ne Medine i luftuan ata derisa u kthyen ne fe perseri.

Krejt kjo tregon se ata te cilet u eshte besuar feja kane qene ata qe Allahu e ka dit se do te jene besnik dhe s'do te jene banues te zjarrit.

P.S. Ju keshilloj qe per gjerat qe nuk i dini si duhet te pyetni si njerez, e jo te sulmoni palidhje, sepse per cdo paqartesi ka sqarim.

Ketu perfundon shkrimi im ketu, sepse spo du te mirem me te humbur si ju dy.

Keni frike Allahun dhe mos u merni me shpifje dhe gjera te kota.

Sepse ai qe flet per kete fe pa dije denimin e ka te rende.

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Bani dhe Master jane duke e shkatrruar politiken ARABE
    ju pergzoj, ju muhamedanet pergjigjuni me argumente e jo me ofendime .
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Ti islaminfo , perpiqesh t'a pershkruash Muhamedin si nje njeri me veti mbinjerezore , qe kishte mundesi t'i njihte njerzit nga larg dhe e dinte shume mire se cfare bente, dmth duke afruar prane vetes vetem ata qe e dinte qe do te shkonin ne parajse , gje e cila nuk eshte e vertete, sepse Kurani n'a informon qe;
    Muhamedi ishte i gabueshem;

41:6. Thuaj: "Unë jam vetëm njeri sikurse edhe ju, mua më shpallet se Zoti
    juaj është vetëm Zoti një, pra drejtonju Atij dhe kërkoni falje prej
    Tij. Për idhujtarët është mjerim i madh,

18:110. Thuaj: "Unë jam vetëm njeri, sikurse ju, mua më shpallet se vetëm
    një Zot është Zoti juaj, e kush është që e shpreson takimin e Zotit të
    vet, le të bëjë vepër të mirë, e në adhurimin ndaj Zotit të tij të mos
    përziejë askë.

66:1. O ti pejgamber (o ti, që të është sjellë kumtesa nga qielli),pse ia
    ndalon vetes atë që All-llahu ta lejoi? A kërkon me të pajtimin e grave
    tuaja? All-llahu është mëkatfalës, mëshirues.

17:74. Dhe sikur Ne të mos të kishim forcuar ty, ti gati anove diçka pak
    te ta.
    17:75. E atëherë Ne do ta shijonim mundimin dyfish të kësaj jete dhe
    dyfish të jetës tjetër, e pastaj ti nuk do të gjeje mbrojtës kundër
    nesh.

33:37. (Përkujto) Kur i the atij që All-llahu e kishte shpërblyer (me
    besim) e edhe ti i pate bërë mirë: "Mbaje bashkëshorten tënde dhe kij
    frikë na All-llahu!", e ti e mbaje fshehtë në veten tënde atë që All-llahu
    do ta zbulojë dhe u frikësohesh njerëzve, por më e drejtë është
    që t'i frikësohesh All-llahut. E pasi që Zejdi e kishte vendosur atë që
    kishte menduar ndaj saj, Ne ta kurorëzuam ty atë, e për të mos pasur
    besimtarët vështirësi (mëkat) në martesë me gratë e të adoptuarëve të
    tyre, kur ata heqin dorë prej tyre. E vendimi i All-llahut është kryer

80:3. E ku mund ta dish ti, ndoshta ai do të pastrohet.
    80:4. Apo do të këshillohet dhe këshilla do t'i bëjë dobi!
    80:5. E ai që nuk ndien nevojë (për Zotin) pse ka pasuri,
    80:6. Ti atij i vë veshin (i drejtohesh
    )!
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 15-09-2011 më 09:17

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Teolog, prap po i ik pyetjes ne fillim te temes qe te kam bere.

tani, ose pergjigjmu rreth ajetit 9:101, ose ik e mos hyn mo ne kete teme se vetem po e rrit numrin e postimeve dhe asgje spo thua. Pergjigju e pastaj bisedojm, ose ik nga ketu.

shikoni ngjashmerine e ketyre ajeteve;

[9:101] Mes Arabëve mes jush, ka hipokritë. Gjithashtu, mes banuesve të qytetit ka që
    janë të mësuar me hipokrizi. Ju nuk i njihni ata, por ne i njohim. Do të dyfishojmë
    ndëshkimin për ta, pastaj ata përfundojnë të parashtruar në ndëshkim të tmerrshëm.

[47:30]. E sikur të kishim dashur Ne, do t'i tregonim ty se kush janë ata, e
    do ti njihje konkret po me siguri do t'i njohësh përmes mënyrës së
    fjalës së tyre, e All-llahu i di veprat tuaja.

pastaj lidhini keto dy ajete me lart me ajetet e tjera me poshte ku qartas thuhet qe Muhamedi eshte nje njeri i gabueshem si te gjithe ne, dhe nxirrini vete konkluzionet;

Muhamedi ishte i gabueshem;

41:6. Thuaj: "Unë jam vetëm njeri sikurse edhe ju, mua më shpallet se Zoti
    juaj është vetëm Zoti një, pra drejtonju Atij dhe kërkoni falje prej
    Tij. Për idhujtarët është mjerim i madh,

18:110. Thuaj: "Unë jam vetëm njeri, sikurse ju, mua më shpallet se vetëm
    një Zot është Zoti juaj, e kush është që e shpreson takimin e Zotit të
    vet, le të bëjë vepër të mirë, e në adhurimin ndaj Zotit të tij të mos
    përziejë askë.

66:1. O ti pejgamber (o ti, që të është sjellë kumtesa nga qielli),pse ia
    ndalon vetes atë që All-llahu ta lejoi?
    A kërkon me të pajtimin e grave
    tuaja? All-llahu është mëkatfalës, mëshirues.

17:74. Dhe sikur Ne të mos të kishim forcuar ty, ti gati anove diçka pak
    te ta.

17:75. E atëherë Ne do ta shijonim mundimin dyfish të kësaj jete dhe
    dyfish të jetës tjetër
    , e pastaj ti nuk do të gjeje mbrojtës kundër
    nesh.

33:37. (Përkujto) Kur i the atij që All-llahu e kishte shpërblyer (me
    besim) e edhe ti i pate bërë mirë: "Mbaje bashkëshorten tënde dhe kij
    frikë na All-llahu!", e ti e mbaje fshehtë në veten tënde atë që All-llahu
    do ta zbulojë dhe u frikësohesh njerëzve, por më e drejtë është
    që t'i frikësohesh All-llahut.
    E pasi që Zejdi e kishte vendosur atë që
    kishte menduar ndaj saj, Ne ta kurorëzuam ty atë, e për të mos pasur
    besimtarët vështirësi (mëkat) në martesë me gratë e të adoptuarëve të
    tyre, kur ata heqin dorë prej tyre. E vendimi i All-llahut është kryer

80:3. E ku mund ta dish ti, ndoshta ai do të pastrohet.
    80:4. Apo do të këshillohet dhe këshilla do t'i bëjë dobi!
    80:5. E ai që nuk ndien nevojë (për Zotin) pse ka pasuri,
    80:6. Ti atij i vë veshin (i drejtohesh)
    !

si pasoje , edhe hadithet qe transmetoheshin nga ai(Muhamedi) jane te gabueshme.

Paqe te keni te gjithe !
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 15-09-2011 më 09:31

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •