Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 40
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-05-2011
    Postime
    78
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Citrusse, kam shoqe qe kaloi depresion. Une e njoha mbasi e kishte kaluar dhe nuk dija gje. Me tha ja tre here si larg e larg pastaj nje here tjeter troc qe me duhet te shkoj te rimbush ilacet. Ketu krijova idene qe vuan nga dicka por edhe kesaj here nuk i vura shume rendesi sepse si tip nuk pyes te tjeret per gjera personale. Studionim shume bashke dhe njera nga keto ditet e lam takimin tek apartamenti im dhe ate nate ndejti tek tek une. Duke studiuar e merr i ati ne telefon, mbasi flet me thote mua gjithe qejf me tha babai "Dita me e lumtur per mua do te jete kur te marresh ti diplomen". Une i thashe po normale qe flet ne kete menyre, prinderit jane te tille. Ajo "jo babi im, i cili me ka luftuar gjate gjithe kohes cte duhet doktorata". U cudita, thashe ta perseriste prap se s'me duket normale.

Pastaj filloi vete te me tregonte sesi pa perkrahjen e asnjerit mbasi mbaroi Bachelors degree aplikoi dhe filloi doktoraturen qe duhet ta ndiqte larg qytetit qe jetonte. I fejuari ankoheshe tek i ati dhe vellai i saj dhe te 3 i benin presion ta linte shkollen. Kur i merrte ne telefon apo kur ikte ne shpi cdo 4 muaj per te pare njerezit degjonte llafe si mos ik me, rri ne shpi dhe martohu. E di qe te duket e pa besueshme, kam ndejtur tere naten zgjuar duke folur me te se s'kisha degjuar qe ne Amerik te beheshin gjera te tilla. Te kisha pasur une te fejuar fanatik te tille babi im e kish nxjerre me shkelma jashte shtepise. Kurse asajt i kishte ndodhur e kunderta....je fejuar dhe ky eshte fati yt, bej c'thote burri, mos fol cfare ke ne mendje, rri urte, burri te do pa shkolle rri pa shkolle. Prej kesajt u kthye ne shtepi per nje vit dhe gjate kesaj kohe u nda nga i fejuari, i ati u cmend fare, e ema ishte e kontrolluar totalisht nga i ati, pra s'kishte perkrahje. Dhe nga gjithe kjo kaloi depresion.

Iku tek mjeku per vizite se nuk ndiheshe mire dhe i rekomanduan psikologjistin. Psikologjisti ne kulturen e saj, (eshte nga Guyana e Amerikes se jugut) eshte per "njerezit e cmendur" prandaj hezitoi. Por e ndjehu qe per te ishte o psikologu o rruga tjeter "it was either the psychologist or the other way". Me kete "other way" nenkuptohet vetevrasja. Ncnc me kujtohet vetja kur degjova kete, sa me hyri frika, nuk me punonte as mendja nga emocionet. Nuk doja qe ta zgjaste me shume ate "other way" se do isha gati ti thoja hajde ti lutemi zotit. Po te tregoj kete histori per te thene qe nga menyra sesi fliste ajo une ndjehja cdo gje qe kaloi ajo dhe nga kjo eksperience kuptoj pak nga cfare ndjen dhe ti. Po ashtu dua te them qe kjo historia e shoqe sime ka happy ending.

Kur iku tek psikologu i dhane mjete (menyre) per ta mesuar sesi te mendoj pozitivisht, sesi ti shmanget njerezve qe e bejne te ndihet keq, sesi te flas me babane e saj ne nje menyre qe ai ta kuptoje...dhe gjithe kjo e ndihmoi jashte mase dhe ta njohesh sot nuk te duket fare qe ka pasur nje te kaluar te tille. Shume e gezuar, i ati po ashtu filloi te ndryshoje shume dhe ta perkrah ne menyre qe s'ka bere me perpara. Prandaj ishin aq domethenese ato fjalet "Dita me e lumtur per mua eshte kur te marresh ti diplomen". Prandaj dhe njerezit qe e njohin tani s'dine qe ajo ka pasur nje te kaluar te tille. Prandaj Citrusse me beso qe mbasi te marresh ndihmen e duhur nga psikologu, qofte dhe ilace, kur te ja hedhesh kesajt do thuash me veten tende ku kam qene me para. Nuk eshte turp. Une shoqen vazhdoj ta trajtoj njesoj dhe mbasi ajo me tregoi kete ngjarje. Historia jote eshte ndryshe nga kjo e shoqes sime por me ndihmen e duhur edhe ti do ndihesh normal si te tjeret dhe s'ka pse te mungoj vetja jote e meparshme. Ndryshimi eshte i ngadalshem, nuk ndodh tak fakt menjehere, do durim dhe perkushtim. Avash avash dhe ti do te gjesh mjetet e duara per te ndryshuar nese kerkon ndihmen e duhur. Nuk e di sa do te ndihmoje kjo histori por shpresoj qe te jap force te kerkosh ndihmen qe te nevojitet.

Good luck!!
    Falemnderit
    Me ndihmoi.
    Tani, ke ndonje ide se se per sa kohe mund te perdor ilace ne baze te eksperiences tende me shoqen????

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga citrusse Lexo Postimin
    Falemnderit
    Me ndihmoi.
    Tani, ke ndonje ide se se per sa kohe mund te perdor ilace ne baze te eksperiences tende me shoqen????
    Ishim bashke per 6-7muaj. Gjate kesaj kohe ishte me ilace. Por nuk e di sa muaj me pare filloi trajtimin. Kur ishim bashke nuk kishte me nevoje per psikologen, e merrte ne telefon vetem kur kishte nevoje per rimbushjen e ilaceve, edhe kjo ndodhi ja dy here.

Ti me duket se ke nevoje dhe te flasesh me to. Per ti treguar cfare te brengos dhe te mesojne sesi te mendosh ndryshe. Kete pike e nenvizoi shume shoqa. Qe perpara se te fliste me psikologen nuk e kishte idene qe ka menyre tjeter per te menduar pra me optimizem sepse ishte mesuar me negativitet. Kjo ndikoi shume per permiresimin e saj plus ilacet. "I was in hell" isha ne ferr thonte per veten e saj mepare. Duke te lexuar ty dhe pershkrimi qe i bente ajo vetes, ti mua me dukesh se ke nevoje qe te mesoj dikush sesi te mendosh. Te japin udhezim kur ndodh pika 1 duhet te mendosh ne kete menyre etj. Si femijet kur i meson matematiken 1 +1 =2, te japin mjete sesi te ndryshosh mendimet ne favorin tend.

Mepas shoqa nuk kishte nevoje te fliste me psikologen (ne kete kohe e takova une), vazhdonte vetem me ilacet. Kurse tani jemi te dyja te zena dhe s'jetojme afer njera tjetres qe ta di nese vazhdon ende ilacet. Nuk eshte pyetje normale ta marre ne telefon e ti them akoma je me ilace .

Gjate kohes qe e njoha une, javen e pare kur u takuam ishte shume ne tension mbase nga frika qe filloi serisht shkollen, pastaj u permiresua. Dua te them qe ishte normale dhe akoma merrte ilace. Pra ta shihje, te flisje me te, te kaloje aq shume kohe sa une do te dukej krejtesisht normale dhe e zgjuar por edhe me kete vazhdonte akoma ilacet. Te jesh me ilace nuk te ben te semure sic eshte mentaliteti ne Shqiperi.

Cdo njeri eshte ndryshe dhe cdo trajtim eshte ndryshe. Prandaj nuk kam pergjigje te sakte per sa kohe ishte me ilace.

Ne fillim kur e takova e kam pare me shirit prej llastiku (rubber band) qe mbante rreth e qark dores. Nga kurioziteti e pyeta cne? Pa ditur gje c'kishte ajo. Me tregoi qe e mbaj dhe ne momentin qe me vijne mendime negative e terheq qe t'me vrase pak dhe mendja ime te fokusohet tek llastiku dhe jo cfare po mendoja mepare. Ok i thashe. Dola me e hutuar me pergjigjen e saj. Por kjo ishte perpara se te dija historine. Pra njera nga menyrat qe i kishte thene psikologia per ti cmangur mendimeve negative ishte kjo.

Fotoja e llastikut qe mbante.
    http://www.healthline.com/blogs/exer...nd2-795868.JPG
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga s0ni : 16-09-2011 mė 12:28

Citim Postuar mė parė nga citrusse Lexo Postimin
    Falemnderit
    Me ndihmoi.
    Psikologu mund te te ndihmoje mos mendo direkt zgjidhjen te lehte ilacet...
    nuk besoj se ke nevoje per ilace eshte dicka qe do kaloje me nje ndihme nga psikologu
    por si do qe te jete prikologu do te te thote nese ke nevoje a po jo per psikiater
    kete e them sepse nga njeher ilacet te lene pasoja edhe nuk te ndihmojne vertet
    sepse mesohesh me to
    duhet te mesohesh ti perballosh avash avash vete me menyrat qe do te ti shpjegoje doktori....
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-06-2007
    Postime
    173
    ne keto raste ndihma e nje psikologu eshte sh e rendesishme, po eshte akoma dhe me rendesishme eshte ne dore te kujt bie, ama!

ceshtja e ilaceve nuk eshte ceshtje kaq e thjeshte, mund te kthehet sh lehte ne thike me dy presa. e perseris, profesionaliteti i psikologut ka sh rendesi, uroj qe te mos jete nga ata qe marrin rrugen me te shkurter.... e mbi te gjitha, uroj te mos jete shqiptar!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-10-2006
    Postime
    241
    Pi alkol droge shko me prostituta kto zakonisht funksjonojne...e kam seriozisht spo tallem...kto psikolloget e gjera te tilla jane per femra ose meshkuj qe veshin bluza ngjyre roze

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anėtarėsuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    me ndodhi para 2 javesh dhe deri sonte nuk me besohet..u ndjeva keq qajta u merzita shume por nuk kam ca ti bej thash pastaj me vete jeta do vazhdoj si me perpara
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

E larguar pergjithmone Maska e izabella
    Anėtarėsuar
    12-07-2009
    Vendndodhja
    Ne nje cep te kesaj bote...
    Postime
    1,780
    Me kane ndodhur shume gjera ne jete....dmth kam patur ulje dhe ngritje....por ajo qe eshte me e keqja eshte humbja e njerezve te familjes (vdekja) vetem ajo gje nuk "rregullohet" me

Jeta eshte nje lufte e vertete dhe ka situata ne te cilat njeriu mendon se nuk do ja dali me....

Jeta nuk eshte te kerkosh kartat me te mira, por me ato karta qe ke te luash sa me mire.

Te uroj ta kalosh sa me shpejt kete situate ne te cilen ndodhesh dhe kerko ndihmen e pikologut sepse nuk eshte aspak turp te kerkosh ndihme te tille....ka gjera dhe situata qe ne vete nuk arijme ti shohim sic duhet dhe nje ndihme profesionale te ndihmon per ti qartesuar shume gjera.
    Non mollare mai !!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Sme ka ndodh te perjetoj fatkeqsi e te mendoj se ska ndodh asgje haahah turlifar psikologi ktu mer wlla.
    Jetė e rėndė.......!!!

gjerat e keqija normal qe me merzisin, por jam vete i tille qe nuk mund ta shpreh, me vepra
    te qaj, te stresohem.... thjesht e mbaj perbrenda! :S
    She's the morphine queen of my vaccine.

i/e regjistruar Maska e evanescense
    Anėtarėsuar
    10-10-2010
    Postime
    46
    e tille eshte jeta....vazhdoj te eci perpara
    Nė gjumė dhe nė errėsirė ēdo gjė ėshtė e bukur.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •