Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Bani nuk i takon fese islame sepse beson se ka profet, te derguar dhe lajmetar tjeter pas Muhammedit a.s. i cili eshte RESULI dhe PROFETI i fundit ne besimin e te gjithe muslimaneve qe 1400 vite.

Injorojeni kete femohues sepse vetem propagande anti-fetare din me ba asgje tjeter!

Cdo RESUL eshte edhe NEBIJ sipas te gjithe muslimaneve.

Andaj kur thote Allahu per Muhamedin se ka qene "NEBIJI I FUNDIT" d.m.th. se pas tij ska as NEBIJ as RESUL, sepse cdo RESUL eshte NEBIJ.

Mos ja varni veshin ketij, se i takon nje sekti jomusliman!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    ne fakt nje gje nuk kam kuptuar ban vellai..pse je kaq shume i shqetesuar..mos te ka mbetur ty ne dore demaskimi i dikujt apo dickaje..nuk besoj...ty te shqeteson fakti se ka edhe nje fe tjeter veq asaj qe beson ti...ti ke kaluar cakun e normales drejt anes ekstremiste..ty dhe nje pjese si puna jote ketu te te gjitha kraheve ju rrin mendja pse ka edhe te tjere qe mendojne ndryshe nga ju..mundohu ta rrespektosh mendimin ndryshe..sido qe te mundohesh nuk mundesh ti besh te gjithe ne nje mendje..kjo eshte teoria e diversitetit...

kush je ti more te vleresosh kush eshte fe e paqes apo fe e luftes..kush je ti qe ta vleresosh kush eshte e quajtur dhe kush eshte e ashtuquajtur..nje hiq je..pikerisht duke qene nje hiq arrin ne vleresime te tilla..personalitete te shquara boterore me renome deri shenjterore e kan vleresuar dhe e vleresojne fene islame si fe e paqes e ti na paske arritur tjeter perfundim dhe tash te ka dale detyra ne demaskim te saj..ti je me i famshem se papa gjon pali apo personalitete te tjera te kishes romane qe e kan vleresuar me superlativa feme islame..ti sdenjon te vizitosh nje xhami apo nje vend te shenjte islam kurse papa gjon pali me gezim vizitoi vendet e shenjta ne arabine saudite apo vende te tjera..nuk e di por mendoj se keni rrjedhur.
    Qysh, qysh, MALSORI??!Bani duhet te respektoje mendimin tend, ndersa ti nuk duhet te respektosh mendimin e tij??!!Ai na qenka nje "hiq", pasi e menduaka ndryshe nga ti???!!
    nuk e di se sa mendjen e holle e kan malsoret jarigas por di qe malsorin e karakterizon maturia dhe dashuria per te tjeret..ne kete kategori hyj edhe une dhe nese kam shkruar dicka me mllef jam kushtezuar per kete gje..mllefin nuk e kam pse ti apo te tjere jan te nje feje tjeter nga feja ime po e kam te ajo qe nuk rrin burri tere dites duke rremuar internetit me gjet dicka per ta perdore si flamur per te share..
    ...dhe kjo maturia jote, ku tretet kur fillon e flet perēart??! Ku ta paska share fene Bani ty??!!
    Perderisa ai nuk shpif, madje kerkon te ta pastroje fene(ai vete eshte mysliman), ty ēfare te djeg??!! Nese te vjen turp prej fese tende nuk eshte faji i Banit apo imi.......e pastaj, nuk eshte puna jote se ēfare ben nje anetar tjeter tere diten, mos i personalizo temat!!!
    ne cdo krah fetar mund te gjesh dhe mund te interpretosh gjera qe dikujt i duken absurde e dikujt i duken te mire..
    ...jo,jo, mos flit per te tjeret, por pergjigju vete temes: Per ty nuk jane absurde keto denime??!?!
    ..njeriu duhet te rrespektoje lirine e tjetrit per te besuar..a beson ne fene e muhamedaneve apo te dushmaneve eshte e drejt e tij..as ti e as une e askush tjeter nuk ka te drejte tja vere ne dyshim besimin e ti..nese te cenon ty apo dike tjeter atehere ke te drejt te kundershtosh...
    Me cenon mua dhe popullin tim!! Per mua kush predikon dhe kerkon te perhape keto elemente te nje kulture tejet te prapambetur, e cila pretendon te na "civilizoje" me gurezim, prerje duarsh, mjekrra cjepesh e thase ne krye,nuk ka vend ne shoqerine shqiptare!! Eshte njesoj sikur te kerkosh perhapjen e nazizmit!!!
    te kam thene diku tjeter qe nuk duhet te te udheheqe ekstremizmi..
    ...eh, malsori me opingen e holle....ku e paske pare kete ekstremizmin tim??!
    edhe pse une jam muhamedan edhe pse ka plot te tjere ketu qe jan muhamedane duhet te me nderosh dhe rrespektosh per ate cka jam dhe cka jemi jo per ate cka ti do te deshiroje te jem apo te jemi..jemi ne temen e tolerances fetare ku ne te vertete me duket se eshte me keq se tema e urrejtjes fetare..
    Absolutisht nuk eshte e vertete qe une duhet te te respektoj e madje nderoj cilado qefte sjellja jote!!!
    Nuk mund te respektoj nje nazist apo nje kriminel, nje pedofil apo nje tradhetar, duke e perligjur nje gje te tille si "tolerance"!!
    Ne te njejten menyre nuk mund te te respektoj nese ti je pro gurezimit, prerjes se duarve, vrasjes se apostateve, kunder lirise se fjales, etj......ti nese mendon se je ne te drejte, sill argumenta per te mbrojtur fene tende....perndryshe, ky eshte nje problem i yti!!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Bani nuk i takon fese islame sepse beson se ka profet, te derguar dhe lajmetar tjeter pas Muhammedit a.s. i cili eshte RESULI dhe PROFETI i fundit ne besimin e te gjithe muslimaneve qe 1400 vite.

Injorojeni kete femohues sepse vetem propagande anti-fetare din me ba asgje tjeter!

Cdo RESUL eshte edhe NEBIJ sipas te gjithe muslimaneve.

Andaj kur thote Allahu per Muhamedin se ka qene "NEBIJI I FUNDIT" d.m.th. se pas tij ska as NEBIJ as RESUL, sepse cdo RESUL eshte NEBIJ.

Mos ja varni veshin ketij, se i takon nje sekti jomusliman!
    BAni mbeshtet gjithmone ne Kuran dhe hadithe kur flet, ndersa ti gjasme "teolog", ben vetem llogje!!
    Ku i ke argumentat per ate qe llomotit??!!
    Jarigas

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Qysh, qysh, MALSORI??!Bani duhet te respektoje mendimin tend, ndersa ti nuk duhet te respektosh mendimin e tij??!!Ai na qenka nje "hiq", pasi e menduaka ndryshe nga ti???!!
    cka flet o jarigas..ku e ke diku mendimin e banit pash zotin..kam kenaqesi kur debatoj me ty pasi ti flet me koken tende e jo te te tjereve siq flet bani apo ndonje tjeter..ai i merr copy paste te gjitha shkrimet e tij..thjesh jua shton nja dy rreshta ne kry a ne mes dhe aq..nuk eshte se mendon ndryshe nga une por ai thjesh nuk mendon..thjeshte kopjon...

dhe kjo maturia jote, ku tretet kur fillon e flet perēart??! Ku ta paska share fene Bani ty??!!
    Perderisa ai nuk shpif, madje kerkon te ta pastroje fene(ai vete eshte mysliman), ty ēfare te djeg??!! Nese te vjen turp prej fese tende nuk eshte faji i Banit apo imi.......e pastaj, nuk eshte puna jote se ēfare ben nje anetar tjeter tere diten, mos i personalizo temat!!!
    dikur nuk flisja perqart..sidomos per ty..tani flitkam e..ok..eshte e drejte e jotja te mendosh si te duash per mua por te pakten banin mos na e shit si nje pastrues feje aman..kam frike se qeshin njerezia..nese ka mbet pastrimi i fese islame ne dore te banit valla e paska marre tatpjeten..

mua nuk me vjen fare turp prej fese..nuk eshte dicka qe ma imponojne me zor..po te me vinte turp nuk do deklarohesha musliman..thjeshte do thoja se nuk besoj..une jam krenar qe jam musliman dhe sa here te jete e nevojshme do e shprehu kete krenari..gjithsesi pa cenuar krenarine e nje feje tjeter..sijcila ka vendin e vet...

...jo,jo, mos flit per te tjeret, por pergjigju vete temes: Per ty nuk jane absurde keto denime??!?!
    nuk po pergjithesoj gje jarigas..kudo gjen dicka qe ty duket e mire dhe mua e keqe apo e kunderta..eshte marri te thuash ju nuk gjen dot..veq nje fakt po te them jarigas..cka ishin kryqezatat..nje turp i te krishtereve ne gjykimin e sotem e nje triumf i te krishtereve ne kohen kur u bene keto kryqezata..nese nuk do ishte keshtu perse kerkoi falje papa..apo episode sporadike imorale te prifterinjeve neper vende te ndryshme neper bote...por nuk duhet te sherbejne episode te tilla per te bere fushata gjoja pastruese te nje fejesi po na beka bani..sejcila fe ka shkenceterat e saj dhe nuk ka nevoje per forumniste per ta bere kete pune..

denimet qe permend ti e bani jan te denueshme fillimisht nga muslimanet e pastaj nga pjesteret e feve te tjera..por nuk duhet te merren te tilla episode nga vende te humbura te planetit per te sulmuar muslimanet shqiptare...cdo vend ka zakonet traditat e veta dhe cdo vend ka njerez qe ne emer te dickaje abuzojne per te mbajtur nen kontroll nje krahine apo nje komb..shtrohet pyetja a ka pase raste te tilla ne trojet shqiptare..jo ..atehere hidhe ne kosh si argument...sme duhet gje mua se si abuzoka pushteti ne pakistan apo kryetari i fisit ne hololustan...per mua nuk jane udherrefyes keto mbeturina..

Me cenon mua dhe popullin tim!! Per mua kush predikon dhe kerkon te perhape keto elemente te nje kulture tejet te prapambetur, e cila pretendon te na "civilizoje" me gurezim, prerje duarsh, mjekrra cjepesh e thase ne krye,nuk ka vend ne shoqerine shqiptare!! Eshte njesoj sikur te kerkosh perhapjen e nazizmit!!!
    wow..me habite jarigas..shume u shqetesuake per popullin tend e..po lere o jarigas mos le nam..eshte per te qeshur..kemi zgjedhur disa njerez qe na perfaqesojne dhe na mbrojne..dhe ata te zgjedhur jua dhane pergjigjen ketyre qe po thua ti ne parlamentin e kosoves..ja pra qe nuk ke pse shqetesohesh..me shume shqetesohemi ne muslimanet per keto marrina se sa duhet te shqetesohesh ti e bani..
    Absolutisht nuk eshte e vertete qe une duhet te te respektoj e madje nderoj cilado qefte sjellja jote!!!
    Nuk mund te respektoj nje nazist apo nje kriminel, nje pedofil apo nje tradhetar, duke e perligjur nje gje te tille si "tolerance"!!
    Ne te njejten menyre nuk mund te te respektoj nese ti je pro gurezimit, prerjes se duarve, vrasjes se apostateve, kunder lirise se fjales, etj......ti nese mendon se je ne te drejte, sill argumenta per te mbrojtur fene tende....perndryshe, ky eshte nje problem i yti!!!

edhe nazist na bere..edhe kriminele..edhe pedofile..edhe etj etj..mos more jarigas mos lajthit..ku i ke kriminelet..ku i ke pedofilet..ku i ke nazistet..a merr shembull ne ndonje individ dhe o burra e..jo jarigas..nje e dy e 10 persona nuk perfaqesojne as malsine e as islamin..ashtu siq nuk e perfaqesojne kristianizmin disa prifta apo klerike qe bejne paudhesi..ka nje fjale populli ku thote .. cdo berr varet ne kemben e tij..

gjithsesi meqe ju ka ra barra e pastrimit te fese islame ju uroj suksese ne kete pune..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 15-09-2011 mė 13:03
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    cka flet o jarigas..ku e ke diku mendimin e banit pash zotin..kam kenaqesi kur debatoj me ty pasi ti flet me koken tende e jo te te tjereve siq flet bani apo ndonje tjeter..ai i merr copy paste te gjitha shkrimet e tij..thjesh jua shton nja dy rreshta ne kry a ne mes dhe aq..nuk eshte se mendon ndryshe nga une por ai thjesh nuk mendon..thjeshte kopjon...
    Edhe une kam kenaqesi te debatoj me ty,edhe pse ne kete rast nuk mund te pajtohem me ty! Eshte e vertet qe bani sjell citime te haditheve dhe Kuranit, por e ben qe te mbeshtese mendimin e tij, pikerisht kunder atyre qe e akuzojne per shpifje!!
    dikur nuk flisja perqart..sidomos per ty..tani flitkam e...........nese ka mbet pastrimi i fese islame ne dore te banit valla e paska marre tatpjeten..
    Dikur nuk flisje perēart e tashi po....ēdo njeri mund te gaboje, po ashtu si ēdo njeri mund te merret me pastrimin e fese se vet: te gjithe jemi te barabarte perpara zotit, si ti, si une e si Bani!!

nuk po pergjithesoj gje jarigas..kudo gjen dicka qe ty duket e mire dhe mua e keqe apo e kunderta..eshte marri te thuash ju nuk gjen dot..veq nje fakt po te them jarigas..cka ishin kryqezatat..nje turp i te krishtereve ne gjykimin e sotem e nje triumf i te krishtereve ne kohen kur u bene keto kryqezata..nese nuk do ishte keshtu perse kerkoi falje papa..apo episode sporadike imorale te prifterinjeve neper vende te ndryshme neper bote...por nuk duhet te sherbejne episode te tilla per te bere fushata gjoja pastruese te nje fejesi po na beka bani..sejcila fe ka shkenceterat e saj dhe nuk ka nevoje per forumniste per ta bere kete pune..
    Gabim!! Duhet te nisemi pikerisht ne episodet sporadike per te parandaluar infeksionin ne mase!! Kisha kerkoi falje per te gjitha masakrat qe jane bere ne emer te Zotit....ne nje fč te Paqes, nuk mund te kete vend per besimtare qe gjykojne te tjere besimtare!!!
    denimet qe permend ti e bani jan te denueshme fillimisht nga muslimanet e pastaj nga pjesteret e feve te tjera..por nuk duhet te merren te tilla episode nga vende te humbura te planetit per te sulmuar muslimanet shqiptare...
    E shoh qe qenke lenduar shume, por lufta eshte kunder atyre qe lufton edhe ti ne rradhet e myslimaneve, kunder atyre qe duan te sjellin edhe mes shqiptareve keto tradita te urryera shkretinore te veshura me petkat e fese!!!
    cdo vend ka zakonet traditat e veta dhe cdo vend ka njerez qe ne emer te dickaje abuzojne per te mbajtur nen kontroll nje krahine apo nje komb..shtrohet pyetja a ka pase raste te tilla ne trojet shqiptare..jo ..atehere hidhe ne kosh si argument...sme duhet gje mua se si abuzoka pushteti ne pakistan apo kryetari i fisit ne hololustan...per mua nuk jane udherrefyes keto mbeturina..
    Drejt e ke, por a me thua se si duhet te sillemi kundrejt atyre qe pellasin poshte e perpjete per "jihad", per "sheriat", por vendosjen e tradites arabe ne trojet tone??!!
    Ti e din me mire se une se sa te rinj te pafat bien prč e ketyre gjarperinjve!!!
    wow..me habite jarigas..shume u shqetesuake per popullin tend e..po lere o jarigas mos le nam..eshte per te qeshur..kemi zgjedhur disa njerez qe na perfaqesojne dhe na mbrojne..dhe ata te zgjedhur jua dhane pergjigjen ketyre qe po thua ti ne parlamentin e kosoves..ja pra qe nuk ke pse shqetesohesh..me shume shqetesohemi ne muslimanet per keto marrina se sa duhet te shqetesohesh ti e bani..
    Bani eshte mysliman!! E sidoqofte, eshte me mire t'i paraprish epidemise, sesa ta kurosh!!
    edhe nazist na bere..edhe kriminele..edhe pedofile..edhe etj etj..mos more jarigas mos lajthit..ku i ke kriminelet..ku i ke pedofilet..ku i ke nazistet..a merr shembull ne ndonje individ dhe o burra e..jo jarigas..nje e dy e 10 persona nuk perfaqesojne as malsine e as islamin..ashtu siq nuk e perfaqesojne kristianizmin disa prifta apo klerike qe bejne paudhesi..ka nje fjale populli ku thote .. cdo berr varet ne kemben e tij..
    Jo,jo, MALSORI, mos mi keqinterpreto fjalet!! Une thashe tekstualisht se nuk mund te respektoj nje mysliman qe predikon prerje duarsh, gurezim, etj, po ashtu si muk mund te respektoj nje nazist, kriminel, etj...pra, e thashe per t'iu kundervene tezes sende se duhet te jemi tolerante me ēdo kusht e te respektojme kedo!!!
    gjithsesi meqe ju ka ra barra e pastrimit te fese islame ju uroj suksese ne kete pune..
    Jo, MALSORI, jo....mos me zhgenje!! Ti ke qene i pari qe u ke rene ne koke ketyre funderrinave qe jane bere si kanceri i vete muslimaneve shqiptare e une te kam pergezuar gjithmone per kete, jo se jam shume fetar une, por sepse shikoj ne ty zemren e atdhetarit!! Eshte barre e te gjithe atdhetareve te pastrojne Kombin e vet!!
    Tu rrit'te ndera!!!
    Jarigas

dikur nuk flisja perqart..sidomos per ty..tani flitkam e..ok..eshte e drejte e jotja te mendosh si te duash per mua por te pakten banin mos na e shit si nje pastrues feje aman..kam frike se qeshin njerezia..nese ka mbet pastrimi i fese islame ne dore te banit valla e paska marre tatpjeten..

mua nuk me vjen fare turp prej fese..nuk eshte dicka qe ma imponojne me zor..po te me vinte turp nuk do deklarohesha musliman..thjeshte do thoja se nuk besoj..une jam krenar qe jam musliman dhe sa here te jete e nevojshme do e shprehu kete krenari..gjithsesi pa cenuar krenarine e nje feje tjeter..sijcila ka vendin e vet...

denimet qe permend ti e bani jan te denueshme fillimisht nga muslimanet e pastaj nga pjesteret e feve te tjera..por nuk duhet te merren te tilla episode nga vende te humbura te planetit per te sulmuar muslimanet shqiptare...cdo vend ka zakonet traditat e veta dhe cdo vend ka njerez qe ne emer te dickaje abuzojne per te mbajtur nen kontroll nje krahine apo nje komb..shtrohet pyetja a ka pase raste te tilla ne trojet shqiptare..jo ..atehere hidhe ne kosh si argument...sme duhet gje mua se si abuzoka pushteti ne pakistan apo kryetari i fisit ne hololustan...per mua nuk jane udherrefyes keto mbeturina..

Kush te ka mesuar te hamendesosh dhe hamendjen tende t'ua parashtrosh te tjereve si fakt,
    po t'a them se me te vertete , per t'i gjetur ato fakte me kane lotuar syte dhe me eshte dashur nje periudhe kohore me se 4 vjecare, dhe ti mendon se e gjithe kjo per t'i lexuar tipa si ti!> JO!! te jeshe i sigurte qe jo , sepse e di qe disa mendje jane te prirura te mos ndryshojne , por ama ka me te vertete njerez qe duan te dine dhe te degjojne te verteten mbi fene Islame mbi anticivilizimin, korruptimin , manipulimin ,devijimin, mashtrimin, dizinformimin, ē'nderimin, diskretitimin, ē'kombtarizimin, asimilimin, arabizimin, keqargumentimin, terrorizmin, shfytezimin ,shperdorimin, keqtrajtimin,intolerancen, injorancen, dhe pseudopaqesoret e fese Islame, ashtu sic Islami n'a paraqitet sot
    .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 15-09-2011 mė 14:25
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    ERDHI E KOTA DHE U MUNDUA TA ZHDUK TĖ VĖRTETĖN ... VĖRTETĖ E KOTA GJITHMONĖ GĖNJESHTĖR KA QENĖ...HASBUNALLAHI UE NIAMEL UEKIL
    dmth juve jeni dakord me kete hadith sahih qe kush nderron fe duhet te vritet?, pasi hadithi eshte nje nder hadithet e perserotura te Buhariut dhe eshte SAHIH;

Sahihul Buhari; http://buhariu.com/buhariu/default.aspx?Libri=57

1294. Ikrima r.a. tregon se, kur Ibn Abbasit r.a. i erdhi lajmi se Aliu r.a. kishte djegur disa njerėz nė zjarr, tha: "Po tė kisha qenė unė nė vendin e tij nuk do t'i kisha djegur, pasi Pejgamberi a.s. ka thėnė: 'Mos ndėshkoni kėnd me Ndėshkimin e Allahut7,- por do t'i kisha vrarė, siē ka thėnė Pejgamberi a.s.: 'Atė musliman qė ndėrron fenė e tij (Islamin), vriten." (3017)
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    Kush te ka mesuar te hamendesosh dhe hamendjen tende t'ua parashtrosh te tjereve si fakt,
    po t'a them se me te vertete ,
    per t'i gjetur ato fakte me kane lotuar syte dhe me eshte dashur nje periudhe kohore me se 4 vjecare,
    dhe ti mendon se e gjithe kjo per t'i lexuar tipa si ti!> JO!! te jeshe i sigurte qe jo , sepse e di qe disa mendje jane te prirura te mos ndryshojne , por ama ka me te vertete njerez qe duan te dine dhe te degjojne te verteten mbi fene Islame mbi anticivilizimin, korruptimin , manipulimin ,devijimin, mashtrimin, dizinformimin, ē'nderimin, diskretitimin, ē'kombtarizimin, asimilimin, arabizimin, keqargumentimin, terrorizmin, shfytezimin ,shperdorimin, keqtrajtimin,intolerancen, injorancen, dhe pseudopaqesoret e fese Islame, ashtu sic Islami n'a paraqitet sot
    .
    ty hallall ta befte zoti..qenke vertete njeri me durim..po a per hobi e ke bere kete pune ne zbulimin e '' fakteve ' apo ke qene i punesuar per nje qellim te caktuar..4 vjet duke lotuar vetem e vetem me nxjerre fakte jan nje mrekulli..nje qellim shume i madh te ka detyruar te rrish duke lotuar kaq gjate..do te propozoj tek selia e shenjte te te shpalin shenjtor..ti qofsh..
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Kisha kerkoi falje per te gjitha masakrat qe jane bere ne emer te Zotit....ne nje fč te Paqes, nuk mund te kete vend per besimtare qe gjykojne te tjere besimtare!!!
    me vjen mire jarigas qe pranon qe ne emer te fese se krishtere jane bere masakra..dhe mire ben qe e pranon..te njejten gje kan bere , bejne e do te bejne edhe disa muslimane..ne emer te muhametit , te sheriatit apo te gjerave te tjera te fese islame shume njerez abuzojne..kjo do te thote se nuk duhet te rrish 4 vjet duke te lotuar syte siq i lotojne banit per te gjetur abuzime te tilla dhe sot ti perdorim kunder fese islame..me pare te permenda qe kryqezatat po ti gjykojme me mentalitetin e sotem jan nje marri e te krishtereve..por po ti gjykojme me mentalitetin e kohes kur u kryen ata ishin nje mrekulli e te krishtereve..ja qe edhe epokat kur ndodhin gjerat kane gjykime te ndryshme..nuk eshte mentaliteti njerezor sot i njejte me ate mentalitet qe ishte ne mesjete...

nje gje nuk po ndahet qarte jarigas..zakonet dhe traditat fetare nga zakonet dhe traditat kombetare..cdo vend dhe cdo komb ka traditat e tij kombetare dhe ato fetare..ka tradita te perbashketa me kombet e tjera por ka edhe mjaft tradita te veqanta..pikerisht marrja e ketyre traditave kombetare te kombeve te tjera dhe veshja e tyre si tradita fetare nuk jane te mira..pikerisht shume njerez abuzojne me keto lloj traditash duke ja veshur fes islame per ta denigruar ate..nje shembull te thjeshte po te jap..na kan merzite shume pastrues te fese islame se pse ka poligami te muslimanet..duke lexuar ne internet pashe se ky fenomen nuk eshte fetar por zakon i vendeve te ndryshme..bile kishte zakone martesore qe po ti degjojne shqiptaret bene duart ne koke..ne azi jan fise te ndryshme qe praktikojne martesen e lire..ku asnje femije nuk ka baba te veqante por shume baballare..apo martesa e nje femre me me shume se nje mashkull..asnje nga keto fise nuk i perkasin fese islame...kurani ka dispozite per kete gje ..ai nuk te detyron te martohesh me shume se nje here...ai thjesht nuk e quan te keqe martesen..dhe shume te ndritur ketu kan hape 1000 tema per kete gje..

me kete gje desha te them ate qe duhen ndare gjerat..kush eshte e kombit tone eshte e kombit tone ..diskutojme per gjerat e kombit tone dhe jo per marrinat e afganeve apo pakistanezeve apo e hajvaneve...cka eshte e jona eshte e jona ,cka eshte e huaja nuk na intereson shume...

Ti ke qene i pari qe u ke rene ne koke ketyre funderrinave qe jane bere si kanceri i vete muslimaneve shqiptare e une te kam pergezuar gjithmone per kete, jo se jam shume fetar une, por sepse shikoj ne ty zemren e atdhetarit!! Eshte barre e te gjithe atdhetareve te pastrojne Kombin e vet!!
    une vazhdoj ti kritikoj tipa te tille ekstremiste..por nuk merzitem shume..sepse shoh qe jan nje grusht njerezish..kam pare se nuk kan asnje force me shume se sa te rrahin ndonje hoxhe apo ndonje grua..kaq kan hapin..ne shqiperi jo e jo por as ne kosove nuk kan me shume fuqi..e pane edhe ne rastin e fundit..veq me gabel bene demostrate..

me shume i kritikoj jo per marrinat qe thone e qe duan te bejne por per ate qe abuzojne me ndjenjat e nje kombi per perfitime materiale apo politike...jan te njohura lojrat me ndjenjat kombetare te nje kombi dhe perfitimi mbi flamurin e ketyre ndjenjave..shembulli me i qarte ishte levizja vetvendosje..albini e nuhati mire ndjenjen nacionaliste te kombit tone dhe luajti fort me kete flamur..u be parti politike dhe opa 12 vende ne parlament..po te mos kishte kete flamur ma keq se rexhep qosja kishte me perfunduar..prite cka do te ndodhe me aleancen kuq e zi ne shqiperi ne prag te zgjethejve ne 2013..po luajne fort me ndjenjen nacionaliste dhe opa kur te hyjne ne parlament ..edhe te ashtuquajturit islamiste kan interesa materiale dhe politike kur bejne ham ham..nuk ju plas shume a po shtypet a jo feja ne kosove..aspak..u pa nga deputetet e partise se drejtesise..kishin thene se do e braktisnin kualicionin nese nuk kalojne ato gjera qe kishin kerkuar dhe kur kjo nuk u be nuk ju degjua zani..ju dhimbsej karriga..qe besa cdo deputeti me i than a ta ve prapa dhe mbaje karrigen apo ta hoqa karrigen do pranoje te paren..
    te tjere gjoja islamiste kan krijuar ojq dhe ju duhen keto veprime per tju thene atyre qe i financojne se ja ne po perpiqemi te zhvillojme islamin ne kosove..dhe paret vuuu nga ekstremiste nga vende te ndryshme..shembulli me i qarte ishte ai hoxha ne fshatin morine qe merrte fonde te majme nga britania vetem e vetem pse jua mbante grate pjellore fshatit morine..

keshtu pra jarigas behen abuzimet ne emer te fese..duke ditur kete gje nuk duhet te rrime tashme me lupe ne dore internetit te gjejme keto lloj abuzimesh e tja veshim fese se ja sa e keqe eshte filan apo fistek fe..po te them dicka qe nese kurani i madhnueshem zbatohet me perpikmeri ashtu siq e ka derguar allahu atehere nuk ka me gje e paqte ne bote se ai..por e keqja eshte te abuzimi me te dhe ne emer te tij..dhe keto lloj abuzimesh nuk duhet ti perdorim gjoja si argumenta per natyren e nje feje..abuzimi eshte abuzim...lumi e ka ujin e paster ne burim por ja bejne pis gjate rruges...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 18-09-2011 mė 03:13
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •