Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-05-2011
    Postime
    192

Produktet ushqimore që rrisin aftësinë e mësimit

Ushqimi është shumë i rëndësishëm për zhvillimin e fëmijës. Por, duhet pasur kujdes në produktet ushqimore, ngase ka shumë të tilla të cilat mund të kenë ndikim negativ. Në vazhdim do të paraqesim produktet ushqimore të cilat rrisin aftësinë e mësimit.

Patatja - rrit në mënyrë të ekuilibruar sheqerin në gjak dhe produktivitetin e zgjuarsisë.

Lakra - për shkak të ngadalësimit të gjëndrave tiroide mundëson një mësim më të pa stresuar.

Fasulja - e pasur me fibra dhe proteina, hap zgjuarsinë veçanërisht tek fëmijët.

Mishi i kuq pa yndyrë - është i pazëvendësueshëm për rruazat e kuqe të gjakut dhe ndikon pozitivisht në zhvillimin e trurit.

Salmoni - me ndihmën e yndyrës omega-3 mbron trurin dhe kujtesën.

Çokollata - me magneziumin dhe përbërësit antioksidues që përmban transporton oksigjen në tru dhe mundëson aktivizimin e tij.

Luleshtrydhja - përmban lëndën e njohur fisetinë, e cila pakëson efektet e humbjes së kujtesës.

Domatja, karota, speci i kuq - antioksiduesit që përmbajnë mbajnë aktiv trurin për një kohë të gjatë.

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga fighterme Lexo Postimin
    Ushqimi është shumë i rëndësishëm për zhvillimin e fëmijës. Por, duhet pasur kujdes në produktet ushqimore, ngase ka shumë të tilla të cilat mund të kenë ndikim negativ. Në vazhdim do të paraqesim produktet ushqimore të cilat rrisin aftësinë e mësimit.

Patatja - rrit në mënyrë të ekuilibruar sheqerin në gjak dhe produktivitetin e zgjuarsisë.

Lakra - për shkak të ngadalësimit të gjëndrave tiroide mundëson një mësim më të pa stresuar.

Fasulja - e pasur me fibra dhe proteina, hap zgjuarsinë veçanërisht tek fëmijët.

Mishi i kuq pa yndyrë - është i pazëvendësueshëm për rruazat e kuqe të gjakut dhe ndikon pozitivisht në zhvillimin e trurit.

Salmoni - me ndihmën e yndyrës omega-3 mbron trurin dhe kujtesën.

Çokollata - me magneziumin dhe përbërësit antioksidues që përmban transporton oksigjen në tru dhe mundëson aktivizimin e tij.

Luleshtrydhja - përmban lëndën e njohur fisetinë, e cila pakëson efektet e humbjes së kujtesës.

Domatja, karota, speci i kuq - antioksiduesit që përmbajnë mbajnë aktiv trurin për një kohë të gjatë.
    Ia pasken rrit menen edhe pasulit.

Kompliment te tille nuk ka marre pasuli qysh se e njeh veten. Komplimenti i vetem deri me tani ka qene "pasuli t'i mbush kater qoshet e barkut". lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga illyrian rex : 12-09-2011 më 19:20

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    vlersimi i temes 5 yje,kjo eshte shume me rendesi sidomos per femijet,tash shumica apo te them 99% femijet pelqejne me shume ushqim te shpejte..

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Ia pasken rrit menen edhe pasulit.

Kompliment te tille nuk ka marre pasuli qysh se e njeh veten. I vetmi deri me tani ka qene "pasuli t'i mbush kater qoshet e barkut". lol
    haha Illyrian Rex lexo me vemendje se thote hap zgjuarsinë veçanërisht tek fëmijët per ty nuk vlen se je i rritur

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga USA NR1 Lexo Postimin
    haha Illyrian Rex lexo me vemendje se thote hap zgjuarsinë veçanërisht tek fëmijët per ty nuk vlen se je i rritur
    Edhe une kam qene i vogel dikur o i madhi dhe i plotefuqishmi USA NR1

Ne turnin e trete sonte a?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •