Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    ca lesh identiteti rujn mer rush?

60 vjec burri nuk i fliste dy fjale shqip.

ju ka qerru syte feja ju.

merre dhe korbin shkoni kerkoni azil ne turqi.
    Ore derezi , per mua le te flet edhe gjuhen kineze , perseri do ngel ai vellau im o koktul njejte sikurse ai i ashtuquajtur Arvanit , dhe nese te pengojne ty muslimanet kush po ta var , jo do behem sikurse ata te fshatit tuaj http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=137957
    Aty shkruaj o berllog , aty eshte tema per ku ti vie nga ai regjion e jo ketu .

Valle arberore nga vellezerit Shqiptar ne Turqi
    http://www.youtube.com/watch?v=x1MJqnIzY0w

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga Genti.. Lexo Postimin

Valle arberore nga vellezerit Shqiptar ne Turqi
    http://www.youtube.com/watch?v=x1MJqnIzY0w
    Keta femije jane nga "Shqiperia" qe jane ftuar nga nje shoqate turko-shqiptare ne Stamboll. E mbaj mend mire se kjo video eshte afishuar tek forumi i shqiptareve te Turqise arnavutum.com qe ka mbi 11.000 anetare, ku shumica absolute nuk dinin shqip edhe pse kishin shume interes ta mesonin gjuhen shqipe, bile benin plane te organizonin edhe kurse dhe te punesonin ndonje student shqiptar qe studionin ne Turqi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 13-09-2011 më 11:01

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Une kam qene ne Turqi, dhe kam takuar shume shqiptare. Kishte nga ata qe ishin nga Kosova, qe e kishin ruajtur gjuhen dhe e flisnin shume mire, megjithese ishin brezi i 3-4rt. Por kishte dhe nga ata qe dinin vetem nga 2-3 fjale ne shqip. Sidoqofte, te vjetrit qe jane ende gjalle dhe e mbajne mend diten e largimit nga Kosova e vise te tjera, me kane thene qe kur shqiptaret mberriten ne Turqi, moren azil dhe dokumenta, ne kembim te moskerkimit te te drejtave te tyre si minoritet etnik dhe moskerkimit te hapjes se shkollave ne shqip. Keto jane deshmi te te vjeterve, per me teper duhen bere hulumtime te tjera.

Ajo fjala salam qe ke ne fund te pergjigjes ndaj drague, cfare eshte? Po e shan e po i thua sallam?
    Nuk kam ndeshur ndonje material te konfirmuar te kesaj natyre dhe nuk e kam degjuar nga emigrantet e rinj apo te vjeter si deshmi apo ankese, apo histori. Di qe na quajne dhe konsiderojne trima te marre dhe te pushkes dhe te penes, sepse na ka provuar historia besojne se ne dite te keqija na jane gjendur prane e do te na gjenden . E keqja jone eshte se nuk po bejme dote Shqiperine qe t'i rikthenim edhe shqiptaret nga e gjithe bota ne atdhe. Turqia eshte nje nga opsionet me pozitive per aleance, nje strateg i afte politik nuk e humbet kete rast, gjithmone pa u cenuar dinjiteti, historia dhe interesat tona materialo-shpirterore.
    Salam!
    Bese dhe hakmarrje.

Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 13-09-2011 më 16:45

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Korbi999 Lexo Postimin
    Nuk kam ndeshur ndonje material te konfirmuar te kesaj natyre dhe nuk e kam degjuar nga emigrantet e rinj apo te vjeter si deshmi apo ankese, apo histori. Di qe na quajne dhe konsiderojne trima te marre dhe te pushkes dhe te penes, sepse na ka provuar historia besojne se ne dite te keqija na jane gjendur prane e do te na gjenden . E keqja jone eshte se nuk po bejme dote Shqiperine qe t'i rikthenim edhe shqiptaret nga e gjithe bota ne atdhe. Turqia eshte nje nga opsionet me pozitive per aleance, nje strateg i afte politik nuk e humbet kete rast, gjithmone pa u cenuar dinjiteti, historia dhe interesat tona materialo-shpirterore.
    Salam!
    Epo eshte deshmi nga te vjeter ne Kosove qe kane deshmuar largimin dhe pastaj deshmite e vellezerve e motrave te tyre ne Turqi. Dhe disa here e kam hasur kete deshmi, qe ata duhej te nenshkruanin qe nuk do te kerkonin kurre te drejta si minoritet nese donin te qendronin ne Turqi.

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Epo eshte deshmi nga te vjeter ne Kosove qe kane deshmuar largimin dhe pastaj deshmite e vellezerve e motrave te tyre ne Turqi. Dhe disa here e kam hasur kete deshmi, qe ata duhej te nenshkruanin qe nuk do te kerkonin kurre te drejta si minoritet nese donin te qendronin ne Turqi.
    Nese behet fjale per ndonje format aplikimi per nenshtetesine turke ligji(perfshi kurdet, greket, armenet, sirianet etc) nuk i jep te drejten e organizimit si minoritet jashte kuadrit te tij. Ligji eshte ligj dhe veshtire te nderrohej per shqiptaret(megjithese vete shqiptaret kane patur dore ne themelimin e ligjeve atje dhe duhej nje "privilegj"). Kam kohe pa shfletuar materiale te asaj kohe(gjysmes se pare te
    shek te kaluar) per te dhene nje mendim te plote.
    Deshira per te qendruar ne Turqi, ne fakt, po citoj pjesen e fundit te postimit tuaj(nese donin te qendronin ne Turqi.), dilte pak me tej nga plotekuptimi i "dua", sepse ketu kishim te benim me vetem nje zgjidhje, pasi ardhja ne Shqiperi ishte dicka e pamundur, ne fakt e papreferuar si pasoje e paqendrushmerise si shtet. nuk mundte Shqiperia te afordte mes fukarallekut te tjere fukarej. Pavaresisht sec ndodhi, aktualiteti dikton kujdes dhe mencuri, per kete desha te ngul kembe mes mardhenieve tona me Turqine e re, e theksoj, Turqine e neserme.
    Salam!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Korbi999 : 17-09-2011 më 20:19
    Bese dhe hakmarrje.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •