Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670

Krishtlindjet në kishën e Shën Mërisë në Elbasan

Në kishën e Shën Mërisë në Elbasan është mbajtur mesha e Krishtlindjeve. Mesha tradicionale është mbajtur nga At Nikolla Marku, i cili këtë vit bëri thirrje për më shumë paqe, dashuri dhe solidaritet mes njëri-tjetrit.

Pas kësaj meshe, ku morën pjesë edhe përfaqësues të Aleancës Kuqezi, kryetari i kësaj force politike vlerësoi at Nikolla Markun për misionin e tij.

“At Nikolla ka qenë në këto vite një nga mbrojtësit më të fortë të Kishës Autoqefale Shqiptare, një kishë ku fatkeqësisht kryepeshkopi Janullatos nuk gjen fonde për të mbuluar çatinë që pikon. Në ditën e Krishtlindjeve, Zoti dha bekimin për të gjithë. Ne jemi këtu për t’u solidarizuar më gjithë shqiptarët”, deklaroi Spahiu.

Mëngjesin e ditës së sotme përfaqësues të Aleancës Kuq e Zi bashkë me Z. Kreshnik Spahiu kanë marrë pjesë në meshën e zhvilluar në kishën e “Shën Merisë” në Elbasan, e cila është e vetmja kishë Autoqefale Shqiptare jashtë ndikimit të Janullatosit.
    At Nikollë Marku ka zhvilluar meshën në gjuhën shqipe mbështetur në librat fetarë të përkthyer nga Imzot Fan S. Noli një prej themeluesve të Kishës Autoqefale. At Nikollë Marku është ndër të paktët përfaqësues të klerit ortodoks që kundërshton Kryepeshkopin Anastas i cili ka shpërfytyruar në këto vite Kishën Autoqefale Shqiptare, duke i humbur identitetin e saj autentik.
    Mesha e cila zgjati rreth një orë u shoqrua me lutje dhe urime për kombin shqiptar.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280
    Citim Postuar më parë nga Selita80 Lexo Postimin
    Në kishën e Shën Mërisë në Elbasan është mbajtur mesha e Krishtlindjeve. Mesha tradicionale është mbajtur nga At Nikolla Marku, i cili këtë vit bëri thirrje për më shumë paqe, dashuri dhe solidaritet mes njëri-tjetrit.

Pas kësaj meshe, ku morën pjesë edhe përfaqësues të Aleancës Kuqezi, kryetari i kësaj force politike vlerësoi at Nikolla Markun për misionin e tij.

“At Nikolla ka qenë në këto vite një nga mbrojtësit më të fortë të Kishës Autoqefale Shqiptare, një kishë ku fatkeqësisht kryepeshkopi Janullatos nuk gjen fonde për të mbuluar çatinë që pikon. Në ditën e Krishtlindjeve, Zoti dha bekimin për të gjithë. Ne jemi këtu për t’u solidarizuar më gjithë shqiptarët”, deklaroi Spahiu.

Mëngjesin e ditës së sotme përfaqësues të Aleancës Kuq e Zi bashkë me Z. Kreshnik Spahiu kanë marrë pjesë në meshën e zhvilluar në kishën e “Shën Merisë” në Elbasan, e cila është e vetmja kishë Autoqefale Shqiptare jashtë ndikimit të Janullatosit.
    At Nikollë Marku ka zhvilluar meshën në gjuhën shqipe mbështetur në librat fetarë të përkthyer nga Imzot Fan S. Noli një prej themeluesve të Kishës Autoqefale. At Nikollë Marku është ndër të paktët përfaqësues të klerit ortodoks që kundërshton Kryepeshkopin Anastas i cili ka shpërfytyruar në këto vite Kishën Autoqefale Shqiptare, duke i humbur identitetin e saj autentik.
    Mesha e cila zgjati rreth një orë u shoqrua me lutje dhe urime për kombin shqiptar.
    Mire qe kishte vajtur kreshniku qe ja mbushi kishen me militante te ardhur me autobus nga tirana se sbesoj se shkon njeri te degjoje Nikolla Markun.Po te shikoni me vemendje videon do te shihni se personat aty nuk dine te bejne as kryqin,femijet qe mbajne kryqin dhe qirinjte ju duket sikur kane shkuar ne teatrin e kukullave saqe mezi po e mbajne te qeshuren sepse skane pare ndonjehere meshe dhe per me teper ungjilli qe ai mban ne dore ngjan si ato librat qe ndajne sektet protestante per femije.Te pakten e kane furnizuar me nje pale veshjesh prifterore se ngeli me kemisha te zeza qe me siguri i ka blere ne tregu cam.
    PALO PRIFT QE SDI TE BEJE DHE KRYQIN.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830
    Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Te pakten e kane furnizuar me nje pale veshjesh prifterore se ngeli me kemisha te zeza qe me siguri i ka blere ne tregu cam.
    PALO PRIFT QE SDI TE BEJE DHE KRYQIN.
    Cudi gati te njejten shprehje e kam lexuar ne nje teme tjeter nga nje anetar tjeter rreth ketij prifti.
    Korca123 je i ri gje apo je futur me pseudonim tjeter??

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280
    Citim Postuar më parë nga Toffee Lexo Postimin
    Cudi gati te njejten shprehje e kam lexuar ne nje teme tjeter nga nje anetar tjeter rreth ketij prifti.
    Korca123 je i ri gje apo je futur me pseudonim tjeter??
    Kete shprehje e kam lexuar dhe une nga dikush tjeter dhe me ka ngelur ne mendje sepse eshte shume domethenese.Kjo hedh poshte gjithe tymnajen qe paraqitet ne media "kryepeshkopi i kishes ortodokse kombetare autoqefale shqiptare" quhet nje person qe nuk ka as robat e priftit dhe paraqitet sikur perfaqeson qindra mijra persona kur pame se edhe kishen mezi ia mbushi kreshniku me militantet e tij.Te jesh i bindur qe une jo vetem qe nuk jam ai person qe mendon ti por as ia kam idene se kush eshte ai...

i/e larguar Maska e ionian
    Anëtarësuar
    27-12-2002
    Vendndodhja
    *
    Postime
    200
    Une cuditem edhe me nje gje tjeter. Shiko si eshte puna ... Lexoj neper gazeta qe kudo u festuan krishtelindjet . Po ajo 7 % qe nxorri numerimi i censusit qe jane kaur nuk del qe te festohet kudo . O tempora o mores...

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280
    Ja si i festojne ortodokset e vertete krishtlindjen.

i/e regjistruar Maska e peshkatari2011
    Anëtarësuar
    14-02-2011
    Postime
    258
    HHHHHHHHHHHHHeeeeeeeeeeeeeeeeeee,doli koka ,nuk tha njeri se pse duhen lutur greqisht,,,,,,,,,dhe te perkthehet shqip

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,111
    Postimet në Bllog
    22
    Keshtu po ka lezet. Te gjithe nacionalistet faqezinj jane mbledhur ne kishen e tyre ne Elbasan, e degjuan keshillen e Albos ne forum. Tani o Niko zeri me rradhe keta nacionalistet qe u qan shpirti per ortodoksine, e pagezoi me rradhe. Se keta nuk pushojne po nuk u bene ortodokse te vertete.

E puthi Spahiu kryqin mo Niko, e puthi?

Albo

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet në Bllog
    1

Për: Krishtlindjet në kishën e Shën Mërisë në Elbasan

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Keshtu po ka lezet. Te gjithe nacionalistet faqezinj jane mbledhur ne kishen e tyre ne Elbasan, e degjuan keshillen e Albos ne forum. Tani o Niko zeri me rradhe keta nacionalistet qe u qan shpirti per ortodoksine, e pagezoi me rradhe. Se keta nuk pushojne po nuk u bene ortodokse te vertete.

E puthi Spahiu kryqin mo Niko, e puthi?

Albo
    "Nacionalizmi dhe patriotizmi jane streha e fundit e maskarenjve", ti e njeh kete sentence besoj Albo, dhe ne fakt keshtu po ndodh..., por eshte "e fundit", dhe kjo strehe duket se filloi te permbytet pak nga pak, s`e ka te gjate, ..BE dhe SHBA u riprononcuan per keto ekstremizma,...., j`u dolen lakrat ne shesh dhe nuk mund te fshihen me...,
    Pervec pakenaqesise se natyrshme qe ndjejme ne orthodhokset kur shikojme "maskarallekun" e grumbulluar se bashku,..ndjejme njekohesisht edhe keqardhje per fyerjen qe i behet Kishes se Shen Marise, grabitur nga keta,...
    Duaje te afermin tend si veten

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •