Në kishën e Shën Mërisë në Elbasan është mbajtur mesha e Krishtlindjeve. Mesha tradicionale është mbajtur nga At Nikolla Marku, i cili këtë vit bëri thirrje për më shumë paqe, dashuri dhe solidaritet mes njëri-tjetrit.
Pas kësaj meshe, ku morën pjesë edhe përfaqësues të Aleancës Kuqezi, kryetari i kësaj force politike vlerësoi at Nikolla Markun për misionin e tij.
“At Nikolla ka qenë në këto vite një nga mbrojtësit më të fortë të Kishës Autoqefale Shqiptare, një kishë ku fatkeqësisht kryepeshkopi Janullatos nuk gjen fonde për të mbuluar çatinë që pikon. Në ditën e Krishtlindjeve, Zoti dha bekimin për të gjithë. Ne jemi këtu për t’u solidarizuar më gjithë shqiptarët”, deklaroi Spahiu.
Mëngjesin e ditës së sotme përfaqësues të Aleancës Kuq e Zi bashkë me Z. Kreshnik Spahiu kanë marrë pjesë në meshën e zhvilluar në kishën e “Shën Merisë” në Elbasan, e cila është e vetmja kishë Autoqefale Shqiptare jashtë ndikimit të Janullatosit.
At Nikollë Marku ka zhvilluar meshën në gjuhën shqipe mbështetur në librat fetarë të përkthyer nga Imzot Fan S. Noli një prej themeluesve të Kishës Autoqefale. At Nikollë Marku është ndër të paktët përfaqësues të klerit ortodoks që kundërshton Kryepeshkopin Anastas i cili ka shpërfytyruar në këto vite Kishën Autoqefale Shqiptare, duke i humbur identitetin e saj autentik.
Mesha e cila zgjati rreth një orë u shoqrua me lutje dhe urime për kombin shqiptar.
Krijoni Kontakt