Zgjidh boot ne bios dhe vere hdd te parin ose ktheje ne factory setting
Zgjidh boot ne bios dhe vere hdd te parin ose ktheje ne factory setting
Nese mundesh te futesh ne bios shko tek HD dhe zgjidhe compatiblity modus dhe me pas startoje pc
JO NEGOCIATA - VETĖVENDOSJE
Ne BIOS nuk arrita te futem, por nxora Baterine, bera shkarkimin e rrymes, dhe vetem pas kesaj kalova ne Bios. Nxora HDD primar, kalova PC ne "Default" dhe tani jam ne rregull, por kur startoj del F1 - Boot.
Cfare mund te bej tjeter qe PC te hapet normalisht. Gjate hapjes kerkon edhe test per HDD. A mund te jete edhe difekt i HDD ? Flm
Po nuk pate nje te kaluar te besueshme, nuk mund te kesh nje te ardhme te sigurte.
Ke ketu pak me pare per F!, por une desha te di se si e bere shkarkimin e rrymes?!
Hdd juaj eshte drejt shkaterrimit te plote dhe kjo eshte thjesht ceshtje kohe. mundohu te ruash informacionet qe ke ne HDD dhe pastaj prit diten e gjykimit per HDD tuaj
Ky difekt vjen si pasoje e fikjes jo normale dmth nderpreje te energjise fikje te dhunshme pas nje bllokimi te pc suaj ose dicka e ngjashme.
Diagnostikimi
Cdo fikje abuzive shkjakton nje boot sector te shkaterruar dhe ata jane disa dhjetera per secilin disk, por do mjaftonte qe njeri nga 8 disqet e HDD-se te mos boot-nte dhe komplet hard drive bllokon proceduren dhe me pas informon bios-in per problemin e hasur. bios shfaq mesazhin.
Shkarkimi i rrymes, ose zbrazja nga diferenca potenciale e kondensatoreve elektrolitik behet pasi te kesh hequr baterine e madherboardit, klikon disa here pa nderprerje butonin e ndezjes se PC. Ne keto veprime PC duhet te jete me tension te stakuar. Me pas vendoset Bateria, lidhet tensioni, hyhet ne Bios, rregullohet Data e Ora, e pastaj....
Po nuk pate nje te kaluar te besueshme, nuk mund te kesh nje te ardhme te sigurte.
Po une qe i bera Clear passwordit te BIOS me ane te heqjes se baterise. Por tani me kerkon HDD Password. Hyj ne BIOS por nuk me jep mundesi qe ta bej disable kte password, me jep mundesine vetem per SET, por qe ta bej SET me duhet passwordi i vjeter. Ndonje ndihme per kte?
Kompjuteri eshte LapTop, Samuns R530, Model: NP-R530, Model Cde: NP-R530-JA50IT
Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni
Pershendetje a mundeni te me ndihmoni te hap pak laptopin sepse e kam te bllokuar edhe nuk e mbaj mend passwordin e pc lloji i laptopit eshte Packard Bell. Model no zyl. Ju faleminderit
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rrjeti : 04-04-2017 mė 11:17
Krijoni Kontakt