Problemin mund ta kete CPU, MoBo, Coler, Fan , Charger, Bateria, Mbi nxefja e laptopit, EPROM, BIOS jep pak detaje me te gjera se si ndodhi ky problem cfare modeli eshte Compaq etj etj
Problemin mund ta kete CPU, MoBo, Coler, Fan , Charger, Bateria, Mbi nxefja e laptopit, EPROM, BIOS jep pak detaje me te gjera se si ndodhi ky problem cfare modeli eshte Compaq etj etj
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Mund te jete shkak nxehtesia.Duhet pastruar brenda ventilatori mbi procesor
dhe zona perreth per te hequr pluhurat,duhet pastruar edhe exiti ku del ajri i ngrohte jashte laptopit.Mund te jete edhe bateria difektoze,ose bateria nuk eshte karikuar,kerkon karikim 100%,pastaj provon start laptopin.
Shiko edhe butonin e startit,kur e shtyp dhe e leshon,levizja e butonit eshte e rregullt
e menjehershme,e lemuar apo ka ndonje ngecje,ferkim dhe nuk shkon plotesisht
lart.Mbaje shtyp per pak sekonda butonon e startit dhe pastaj leshoje.
Mund te kerkoje qe te ndrrohet bateria,nqs laptopi eshte 3 vjet e gjys-4 vjet i vjeter.
Per nje vit perdorim bateria humbet 25% te fuqise dhe mban me korrent laptopin
25% te kohes me pak.
Nqs pasi laptopin e ke blere bateria te mban 5 ore,atehere
pas vitit te pare te perdorimit bateria te mban me pak,25% te kohes me pak te 5 oreshit dhe i bie te mbaje diku 4 ore.
Ne fund te vitit te dyte bateria te mban 25% te kohes me pak te 4 oreshit
dhe i bie te mbaje 3 ore.Keshtu shkon me nje fjale dhe vjen nje dite qe bateria duhet nderruar,ose blehet nje laptop i ri me karakteristika hardware me te mira,laptop me i fuqishem.
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Baterine e kam hequr fare ,laptoip punon dhe pa baterine,dhe ushqyesin e ka te rregullt.
Nuk behet llafe per viruse,
Edhe kjo puna e mbinxehjes nuk shkon sepse laptpi nuk ndizet fare
,nqs do te kishte probleme me mbinxehjen ajo do te qendronte ca sekonda,
kurse kjo te shuhet NE SEKOND .Kam bere klloj llj eksperimente , i kam hequr ramin, procesorin etj e kam ndezur e kam rivene por perseri SAPO SHTYP BUTNON E NDEZJES AJO SHUHET BRENDA SEKONDIT .
I ke hequr ramin dhe e ke ndezur laptopin?
Laptopi nuk ndizet pa patur ram.
Nqs i ke hequr procesorin dhe ndezur pa procesor
kjo mund te shkaktoje djegien e madherbordit.
Nqs i ke nderruar copat ram dhe futur copa te tjera ram
kjo mund te jete shkaku qe laptopi nuk ndizet
pasi copat e reja ram nuk jane kompatibel
me modelin e madherbordit.
A eshte ventilatori i paster brenda?
A ka pluhura brenda?
Duket qe madherbordi eshte prishur.
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Jo jo ramin dhe procesorin e kam patur te vene , thjesht i kam hequr dhe i kam rivene perseri,
Me cfare testohen motherbardet ne pergjithesi, per te pare psh nese i eshte djegur rami apo procesori apo motherboardi i djegur , SI DIAGNOSTIKOHEN KETO ???
E teston me multimeter por duhet kesh skemen elektronike te madherbordit
per te ditur sa duhet te jete voltazhi dhe amperazhi per chipsat,tranzistoret,kapacitoret,rezistencat dhe siguresat.Nga matjet me multimeter,te ajo pjese ku voltazhi eshte keq,ose amperazhi eshte keq ajo pjese duhet nderruar me komponent identik duke e salduar me kallaj.
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Te njejtin problem kam patur edhe une para disa kohesh ne nje pc ....
Sapo fillonte te lancohej windows fikej.
problemi ishte tek procesori....kish zene nje si shtrese dhe pasi u pastrua cdo gje shkoj ne regull.
Mund ta shikosh kete pa hequr fare procesorin, pasi te eshte fikur shiko menjehere procesorin nese eshte shume i nxehte atehere aty qendron problemi
JU FALENDEROJ SHUM PER PERGJIGJET TUAJA !
Per motherboardin e kam skemen e saj, kam dhe nje multimeter,
Per ta testuar motherboardin ramin,procesorin, ekranin, tastieren ,mausin, eshte e
NEVOJSHME ti montoj ne motherboard ?,
A ka ndonje manual qe te tregon se si ti kontrollosh pjeset ?
Do beje mire qe mobo ta testoje load-free, pra pa preiferialet e tjera te lidhura ne te(pa tastiere, mouse, ekran,etj).
Biles do te sugjeroja qe te provoje te ndizje sistemin me etapa, ne cdo etap hiq nga sistemi nje nga periferialet (Psh. hiq lidhjen e ekranit e provo ta ndezesh, nqs veren qe procesi i ndezjes vijon me teper se hert e tjera ta ka ekrani. Duke hequr elektrikisht komponentet e mundeshme nje nga nje mund te arrish te mesosh cili komponent te krijon problemin.
Pastaj bej nje inspektim me shikim edhe me nuhatje (eshte per te qeshur por funksionon) Shiko me imtesi pjese te mobo nese shikon ndonje c'ngjyrim ne ndonje pjese te mobos, mbase te eshte djegur ndonje capacitor, resistor apo chip e ste lejon kalimin e rrymes ne ndonje pike et mobo. Mundoho te nuhasesh per ere djegijeje, ka nje ere tipike e djegura komponenteve qe mund ta dalosh me te nuhatur s'mund ta shpjegoj ndrryshe.
Mund edhe te kontrollosh me nje xham zmadhues tek kembet e procesorit, chipave, edhe ram slots nese veren ndonje shkeputje te ndonje prej kembeve. Shpesh, nese ke pasur probleme me nxehjen e PC pos s'ke qen ne dijeni te problemit, ndodh qe sistemi te nxehet deri ne ate pike sa te shkrije havine e te shkepus ndonje nga kontaktet e chipave me mobo.
Veshtro mos ke tym apo pisllek mbi mobo edhe ne varesi te dendesis edhe permbajtjes se tymit mund te behet ndonje qark i shkurter e sljeon ndezjen.
Pasi te kesh konfirmuar qe ske djegje apo shkeputje te ndonje komponenti fillo bej matjet e duhura ne mobo. Por nuk eshte aq e thjeshte sa te verifikosh cdo gje me ane te nje multimetri. Do te duhet edhe nje osiloskop. Gjithashtu skematika e mobo duhet et jete e detajuar.
Por me qe je entuziast e do qe te gjesh problemin fillo me matjen e rrymes ne hyrje te mobos, veshtro ku ke ushqyesat per chipat e procesorin. Zakonisht ke tensionin kryesor, 12-24 V ne varesi te sistemit, (ne hyrje te mobo) e kjo pastaj shperndahet ne nivele te ndrryshme (12V, 5V, etj) per qarqet perkatese.
Mat qe rrymat e duhura shkojne ne pikat e caktuara. Nese gjen ndonje pike qe s'merr rrymen e duhur fillo testo te tera komponentet e atij qarko.
Mund te jete qe cdo pike ka rrymen e duhur te tensionit por ndodh qe ndonje nga chipat apo komponentet konsumon me shume korent nga c'duhet. Kete mund ta vertetosh duke matur korentin ne pikat e caktuara ose duke pare per shenja tymi nga ndonje nga chipat/ komponentet.
Shum Faleminderit Per Pergjigjet Tuaj !!!...
Krijoni Kontakt