ne trojet Shqiptare ?? Te gjithe e dime qe Islami erdhi ne shqiperi me pushtimin e dhunshem 500 vjecar turk . Shpesh here kam pare ne forume por edhe ne youtube apo kam degjuar edhe nga hoxhallare (te cilet nuk kane asnje kompetence per te folur per histori pervec faktit qe e tregojne historine ashtu sic u pelqen atyre) se Islami ne Shqiperi paska ardhur jo me ane te dhunes por me ane te tregtarve . Pyetja ime eshte kjo. Me qene se Islami paska ardhur me ane te tregtarve pse ne shqiperi paska ardhur kaq vone dhe jo me heret psh ne vitin 800 apo 900 apo 1000 duke marre parasysh se profeti Muhamet ka vdekur ne vitin 632 dhe Islami ne boten arabe u perhap gjate jetes dhe fill pas vdekjes se profetit Muhamet?? Apo ndoshta shqiperia nuk ka pasur tregtare deri ne ardhjen e turko-mongolve ne ballkan ? Mos ka ne kete mes nje nevoje te madhe per te justifikuar me fakte historike te rreme ardhjen e islamit pasi ne te kundert do te dukej si nje fe e imponuar dhe pasoje e dhunes shumevjecare turke?
Krijoni Kontakt