Postuar më parë nga
Nuh Musa
...kujdes,
Per asnje anetare te familjes time nuk ka qen problem as certifikata e lindjes, as pasaporta....edhe ne kohen e komunizmit jane siguruar pasaporta, natyrisht kane kushtuar deri 10 000 Marka Gjermane, por shkau ka ngran dhe do te haje edhe disa vite, por kjo nuk do me thene se njeriu nuk mund te kryj pune !!!
Mua te tri femijet me jane linde ne vjene, vet babai im ka shkuar te "maticari" i ka rregjistruar dhe sot kane te tri shtetesine, keshtu gjetiu ne terre farefisin dhe shoqnine qe i njoh une ne gurbet......nese ai qe pyet e ka baben e lindur ne maqedoni, nevojitet vetem KOHE dhe PAK PARA qe te ja arrijn qellimit......
Situata nuk eshte aspak ashtu sic e shkruan, korrupcioni dhe keqtrajtimi e keqperdorimi nuk jane faktoret qe jane evident per nevojen qe kane njerezit, ato e veshtiresojne apo e lehtesojne qellimin, aman nuk ka shanca shteti i maqedonise ti kushtezoje shqiptaret ndryshe se sllavomaqedonet. Kuptohet, atje ku shqiptaret jane ne numer te vogel (pra, jashta anes veriore, si psh. rrethi i ketij shokut qe pyet) e kane me veshtire, por, nese jane dokumentet ne rregull, nuk ka shanc ne kete kohe mos kryjsh pune.
Tjera jane ato meselet, se sa kane punuar dhe sa kane mundur te punojn politikanet tane per ceshtjen shqiptare...
Ja, u hetua parregullsi ne regjistrimin e popullates, dhe u nderpre menjehere.....kane kaluar koherat ku ka punuar shkau si ka patur qejf.....thjesht, shqiptaret jane SHTETFORMUES dhe me pasurine e tyre edhe GARANTUES te shtetit te maqedonise.....
saber shoki, saber......
me nderime
Krijoni Kontakt