Close
Faqja 4 prej 28 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 275
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-10-2004
    Postime
    238
    Citim Postuar më parë nga Kanina Lexo Postimin
    mos ua qaj shume hallin avokateve dhe gjyqtareve se realisht ka aq shume per tu vrare me buke ne goje sa ti nuk e ke iden sidomos ne gjykaten e vlores e cila eshte gjykata me e korruptuar ne gjithe shqiperin. keta punonjes te drejtesis bejne padrejtesit me te medha qe ti mund te imagjinosh dhe shpesh here u takon plumbi dhe bomba me shume se cdo krimineli tjeter. keta jane rraca me e keqe dhe mafia me e keqe se cdo mafie tjeter.
    une nuk e di pse eshte vrare ky por siqnerisht une dyshoj te kete qene burre aq i mire sa ka sakrifikuar deri aty sa te humbi dhe jeten per te bere drejtesi. ka shume mundesi te kete qene vete ky qe ia ka bere borxh dikujt ose ka dhe mundesi te kete pasur vete lidhje me pare me mafie por per ceshtje llogarish apo gjerash te tjerash sjane mare me vesh me nejri tjetrin. ose ose vrasja mund te mos kete lidhje fare me profesionin e tij por mund te jene ceshtje te tjera jashte ambientit profesional.
    ne fund fare mbetet dhe ajo mundesia e fundit ku ky gjykates ka qene burri me i mire i dhe doli me shpat ne dore kunder te gjitheve per te bere drejtesi dhe e pagoi me jeten e tij. une kete mundesi personalisht do ta lija te fundit.
    Me e mira do te ishte qe ndonje nga Vlora te na sillte ndonje informacion me te sakte per kete si gjykates e si person!

Nga ana tjeter po te nisemi nga pervojat shqiptare te arrish deri ne ate posicion ne drejtesine shqiptare duhet te kesh leva e topa shume te fuqishem ...dhe kete arsye nuk e mohon dot asnjeri.

Citim Postuar më parë nga Ozzy Lexo Postimin
    Nga ana tjeter po te nisemi nga pervojat shqiptare te arrish deri ne ate posicion ne drejtesine shqiptare duhet te kesh leva e topa shume te fuqishem ...dhe kete arsye nuk e mohon dot asnjeri.
    Më falni, për çfarë pozicioni e keni fjalën, që të bësheh gjyqtar po thoni? Ky i ndjeri ka kryer Shkollën e Magjistraturës veç 4 viteve fakultet që ka bërë për t'u diplomuar jurist. E di ti se çfarë është magjistratura, e di ti se nuk është kollaj ta fitosh me ndërhyrje poshtërsira të tjera, por të dalin trutë duke mësuar nenet/ligjet përmendësh ?
    Shumica e atyre që kanë kryer magjistraturën, janë nga familje shumë të thjeshta, dhe i njoh shumë prej tyre personalisht.

Kështu të paktën, pak më rrespekt jo vetëm për një njeri të aftë, por mbi të gjitha tashmë të vdekur!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-10-2004
    Postime
    238
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Më falni, për çfarë pozicioni e keni fjalën, që të bësheh gjyqtar po thoni? Ky i ndjeri ka kryer Shkollën e Magjistraturës veç 4 viteve fakultet që ka bërë për t'u diplomuar jurist. E di ti se çfarë është magjistratura, e di ti se nuk është kollaj ta fitosh me ndërhyrje poshtërsira të tjera, por të dalin trutë duke mësuar nenet/ligjet përmendësh ?
    Shumica e atyre që kanë kryer magjistraturën, janë nga familje shumë të thjeshta, dhe i njoh shumë prej tyre personalisht.

Kështu të paktën, pak më rrespekt jo vetëm për një njeri të aftë, por mbi të gjitha tashmë të vdekur!
    Mos kujto se une vije nga hena dhe nuk e di se cndodh ne Shqiperi.
    Kushurinjte e mije kane nga 15 vjet qe jane neper gjygje per pronat pikerisht me gjykatesa te tille qe kane bere jo vetem shkollen e magjistratit ne Tirane por dhe mastera ne angli itali e amerike dhe sot jane gjykatesa te "persosur" ne gjykatat e shqiperise.

Pa dale nga tema jane gjykatesit qe i lene ceshtjet rrugeve per tja rritur vleren sa me teper (kush dorovit me teper ai fiton gjygjin ). Ta them troc po spate mikun (interesin e ndonej tjetrit) apo po nuk dorovite nuk mbarron kurre pune ne gjykatat e tiranes.

Meqe punoke dhe vete ne drejtesi duhet ta dish shume me mire se une se jane pikerisht firmat e betonit dhe te ndertimit qe fitojne gjygjet dhe jo drejtesia e njeriu i thejshte.

Per mendimin tim ajo shkolla e magjistratures eshte kot fare mesoji sa te duash ligjet per mendesh kot nuk thone jevgu jevg ngelet edhe po te rritet ne oborrin mbreteror.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ozzy : 09-09-2011 më 11:07

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165

Ti e ve doren ne zjarr per ndershmerine e ktij njeriu ne pozicionin si gjygjtar? Une personalisht JO. Kjo ngjarje mban ere ,ndoshta eshte heret te flasim e paragjykojme (per kte te jap te drejte) por dhe te themi qe ky njeri u vra kot ,ose u vra se beri punen e tij ndershmerisht se themi dot? apo jo? Zakonisht koha na ka treguar qe ne shqiperi s'para te vret njeri kot sepse je i drejte dhe i ndershem ne pune ,por eshte e anasjellta ajo qe sjell atentate te ksij lloji.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Endri_ : 09-09-2011 më 11:09
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

Citim Postuar më parë nga Ozzy Lexo Postimin
    Per mendimin tim ajo shkolla e magjistratures eshte kot fare mesoji sa te duash ligjet per mendesh kot nuk thone jevgu jevg ngelet edhe po te rritet ne oborrin mbreteror.
    Kështu flasin vetëm dështakët dhe ata që paragjykojnë ! Nga komentet e tua, mund të thuash sa të dush se ke të njohurit e tu gjyqtarë shumë të aftë, sepse kollaj nga këtu në internet, di të them edhe unë që kam babin kryetar gjykate, vetëm sa për të dalë e imja në bisedë. Dhe pikërisht nga komentet e tua, mbi atë që të citova më lart, ti duket që nuk ia ke idenë fare, madje edhe nëse të pyes unë tani se çfarë është, çfarë proçedura dhe kushte pranimi ka, etj etj ti nuk ia ke fare idenë.

Ta dish që vitin që shkoi, madje kjo shkollë ia mohoi konkurimin edhe vajzës së Topit sepse nuk plotësonte kushtet e konkurimit.

E sa për ç'a bëhet brenda në gjykatë, unë shqip thashë se ka shumë edhe nga ata të llumit që në fakt nuk iu hyn ferra në këmbë, dhe ka edhe nga ata që janë të ndershëm dhe punojnë gjithë kohës nën presion.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 09-09-2011 më 11:17

Citim Postuar më parë nga Endri_ Lexo Postimin
    Ti e ve doren ne zjarr per ndershmerine e ktij njeriu ne pozicionin si gjygjtar? Une personalisht JO. Kjo ngjarje mban ere ,ndoshta eshte heret te flasim e paragjykojme (per kte te jap te drejte) por dhe te themi qe ky njeri u vra kot ,ose u vra se beri punen e tij ndershmerisht se themi dot? apo jo? Zakonisht koha na ka treguar qe ne shqiperi s'para te vret njeri kot sepse je i drejte dhe i ndershem ne pune ,por eshte e anasjellta ajo qe sjell atentate te ksij lloji.
    Unë nuk po vë dorën në zjarr për asnjë njeri, por siç thashë nuk janë të gjithë njësoj.
    A vritet kot apo jo dikush i drejtësisë, ke dëgjuar ndonjëherë për Paolo Borsellino, e të tjerë si ai?

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Kanina, unë jam pjesë e atij sistemi, dhe në qoftë se ju njihni të korruptuar e matrapazë (ka sa të duash në fakt)
    unë njoh shumë mirë edhe nga ata që bëjnë jetë të ndershme,

po ja ata te ndershmit jetojne te qete dhe dalin pa as me te voglen frike rrugeve te shqiperise..nuk i nget kush..nuk te nget kush po nuk e pate mbushur kupen..ky rrezikziu ndoshta ( them ndoshta se as se njoh e as nuk di gje per te ) e ka mbushur kupen dhe i ngjau ajo qe na trondit te gjitheve..

askush nuk i fut te gjithe ne nje thes por se ka llum ne drejtesi ka plot..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Unë nuk po vë dorën në zjarr për asnjë njeri, por siç thashë nuk janë të gjithë njësoj.
    A vritet kot apo jo dikush i drejtësisë, ke dëgjuar ndonjëherë për Paolo Borsellino, e të tjerë si ai?
    Pse pikerisht more si shembull nje italian? Jane mbi 19 atentate gjygjtaresh qe pas viteve 90 ne shqiperi. Me thuj nje emer gjygjtari shqiptar qe eshte vrare sepse ka kryer punen e tij ndershmerisht? S'ka. Seicili prej tyre ka qene i perlyer me dicka. Prandaj dhe ti solle si shembull paolon sepse shqiptar si paolo nuk gjen. Te pakten per momentin jo.
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

Më vjen keq që shqiptarët nuk i lënë të tjerët as t'u pushojë Shpirti në Paqe, dhe fillojnë e bëjnë gjyqe popollure mbi moralin e të vdekurve!
    Tashmë nuk më habit asgjë nga ky vend. Veç uroj të mos më gjejë që një fat i tillë ndonjëherë, jo për vdekjen se kemi për të vdekë të gjithë një ditë, por që mos të lënë as të pushosh në paqe, duke hedhur hipoteza mbi ndershmëri të dyshimtë...

Nga ana ime nuk kam çfarë shtoj më tepër, më vjen shumë keq që dikush vdes në këtë mënyrë dhe njerëzit e përflasin...
    I pushoftë Shpirti në Paqe!

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Eshte e turpshme e pafalshme te aludosh apo hipotezosh per te justifikuar sadopak kete krim mafioz teper te rrezikshem per istitucionin e drejtesise. Vertete te gjithe ne shqiperi jetojme shohim edhe padrejtesi nga trupa gjyqesore te korruptuara, por kurre nuk do justifikoja kete lloj krimi teper te frikshem mbi njerezit e ligjit, perse valle keshtu do shkohet drejt se drejtes duke vrare ata qe bejne drejtesine! E pashe videon dhe indivin qe humbi jeten dhe nuk te jepte pershtypjen e nje te korruptuari por te nje nje djali te ri energjik.

Respekt, pak respekt per vleren e jetes.

Faqja 4 prej 28 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •