Brar...
Nuk flet kot ozzy jo se i di mire keto pune ...se fisi im bredh prej 15 vjetesh neper gjygje per pronat e veta e deshmite nuk i kemi prej 1919 po prej 1800.
Po ma thuaj pak si ka mundesi qe jugori shqiptar i thjeshte te martohet me jugosllave ?
Ku e njohu ai ate ? Te ishte ndonje verior apo kosovar apo shkodran dhe e besoja sepse ata kane bere qemoti tregti me me ta ..por te vije bircoja nga jugu dhe te marri jugosllave kjo me le pak hamnedje ...
Ku u njohen ...me siguri ne ndonje mbledhje cobejsh .....
Se cfare emri eshte ozzy kete e dine te gjithme tashme..... :-)
Me kujtohet njehere si tani ne nje emsion ku behej fjale per jugun e shqiperise kishte greke e vlleh e shqiptare e disa historijane ishte dhe ki Konomi jornalisti me syze te zeza si Man in Black.
Me beri pershtypje fakti se te gjithe flisnin per origjinat e familjeve te tyre e si e kur e qysh kishin ardhur e vendosur ne jug.
Vetem ky foli per "PRONAT" e sipas tij i teri Uji e Ftohte e disa zona te tjera ne bregdet, nuk ja mbajti te permende erin e Gjirit te Lalzit por tah zona ne bregdet ne shqiperi te mesme jane te familjes sone.
U cudita sepse te them te drejten nuk kam degjuar ndonjehere qe jugore te kene qene bejlere e latifondiste ne rrethin e durrsit e kavajes.
Ajo qe meben pershtypje me teper eshte se 90% e shqipetareve i kane tapite deri tek gjyshi (perjashto ketu disa latifondiste grosiste qe njihen dhe jashteshtetit per pasurite e tyre) dhe jo si ketu ne gjermani apo austri qe i kane tapite deri 7 breza para tyre.
Me cfare lekesh u blene pronat athere ???? te vije bircoja nga uji i ftohte te martohet me serbe e te bleje gjysmen e durrsit e pastaj direkt ja jep me koncesion italise ben jo pak por shume muuuuuuuuuuuu
Mos harrojme se cfare kohe ka qenen athere ...korrupsion i gjalle ....shqiperia ishte ne rrezik te shuhej nga harta e botes e kush e grricte per nje cope dokument e tapi toke.
Dhe dicka po te them o Brar megjithse jam i bindur se e di shume me mire se une...
se sigurimi i shteti ka qene plot me vllehista e greekista e aarixhinj sepse nje shqiptar sido qe te ishta puna nuk mund ta trajto si qen nje shqiptar tjeter vetem ata qe nuk lidhje ndjesore e shpirterore e biologjike me kete vend qt quajtur shqiperi ata sillen si lugeter e kriminele sepse nuk ndjejne piken e pergjesise per kete popull e vend.
vedem Koc-Xoxistat duan ta shkaterrojne kete vend e vvrasin e presin ku ti dale...
E si ata ka akoma plot neper shqiperi...
ja nga e kam marre artikullin:
http://www.shekulli.com.al/shekulli/2011/09/13/emra-vip-ne-dosjen-e-prones-se-konomit/
Krijoni Kontakt