Close
Faqja 22 prej 22 FillimFillim ... 12202122
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 216 prej 216
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Arsyeja ndoshta qendron ne ate qe ne kete forum eshte nje koalicion i pashpallur,joparimor Ortodoksizem & Islam kunder Katolicizmit

Rrofte Papa dhe Vatikani
    Epo une kujtoja se Albo ishte paksa me i urte se Nuh Musa....paskam qene gabim!!
    Rrofte Shqiperia e mendimtareve te lire nga vargonjte e dogmave, cilado qofshin ato!!
    Rrofte Shqiperia e Shqiptareve si ti qeveriablu!!
    Zoti don njerzit e mire, pa asnje dallim!!E don edhe njerezit e keqinj, pa dallim....Ai eshte Prendia e dashurise dhe miresise se pafund!!
    Po a mund ta pranojne nje gje te tille fetaret "paqesore" te tipit te Albos dhe Nuhit??!!
    Jarigas

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Epo une kujtoja se Albo ishte paksa me i urte se Nuh Musa....paskam qene gabim!!
    Ja qe njerezit gjithmon te deshperojne.Mua nuk me takon qe te ndaje leksione (jam ndoshta nje nder me te rinjet ne forum ) por do i lejoj vetes te te them qe - Njeriu nuk duhet lejuar vetes pritshmeri te madhe ndaj njerezve,sepse ne fund te deshperojne.Sa te jete pritshmerija me e larte zhgenjimi do jete me i madh.Si thote Nuh Musa ligjet e causalitetit
    Ketu po e le,se nuk guxoj te hi me fell kunder Albos se ai eshte i modhi i forumit dhe eshte P.SH.R ( person shume i rendesishem )
    E don edhe njerezit e keqinj, pa dallim....
    Te luaj edhe une rolin e expertit te gjuhes shqipe . Me duket se duhet thene " I don edhe njerezit e keqinj,pa dallim ".Edhe pse kam kryer vetem disa klase mesimi ne gjuhen Shqipe,duhet ti a pranoj vetes qe goxha kam perparuar ne Gjuhen Shqipe.Aq saqe i permisoj edhe forumistet me me pervoje (kete lirisht injoroje se ishte shaka !! )
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 28-11-2011 mė 23:42
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Zoti yne qe rri ne Qiell
    E lartesuar qofte Mbreteria jote
    Buken tone te perditshme falna e sot!
    O Zoti yne Jisu Krishti!

Me te vertete pata nevoje per nje lutje shpirterore tani heret ne mengjes. Flm

P.S. Pata me ba edhe nje pyetje per kete vargun e fundit te lutjes, por po me duket nuk eshte e pershtatshme se e kane fshi njehere. Po ndihem e diskriminuar pak por nejse, se duhet te respektohet liria e fjales dhe e pyetjes!

Pyetja ka te beje me ardhjen e te derguarve te Zotit dhe ardhjen e Zotit vet, po nejse se spo e bej se mos po lendohet najkush!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 29-11-2011 mė 02:59

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Ja ,nje liste e gabimeve logjike dhe mosperputhjeve qe sherbehen te ashtequajtur besimtare ne tentimet e tyre qe te bindin vehten dhe te tjeret ne korrektesin e religjionit te tyre.

*Argumentum ad ignorantium - Neqoftese dic nuk mund te vertetohet me saktesi qe eshte e gabuar ,atehere e kunderta eshte e vertet p.sh.zoti egziston sepse ju nuk mundeni te deshmoni qe Ai nuk egziston.

*Logjika cirkulare - Kurani eshte fjale e zotit.
    - Si e dime kete ?
    -Sepse Muhamedi ka thene.
    -E fjale te kujt ka transmetuar Muhamedi ?
    -Fjalet e zotit.
    -E kush na garanton qe ato jane fjalet e zotit ?
    -Muhamedi ore...cte duhet te pyetesh me...

*Plurium interrogationum-Kerkim i pergjigjeve te thjeshta ne pyetjet komplekse.Neqoftese zoti nuk e ka krijuar Boten,trego atehere kush e ka krijuar ate...

*Ad hominem - Fyerje drejtuar bashkebiseduesit si "Zemra yte nuk eshte e hapur per te verteten,je ne rruge te gabuar dhe do te digjesh si pabesimtare qe je.Je viktime e propagandes Ateiste....

*Argumentum ad nausem - Sa here te kam thene qe zoti egziston....e percjelluar zakonisht me fyerje...

*Argumenti prej autoritetit - Filan,filani ka thene,e ai ka qene dijetare i madh dhe si i ditur -ka ditur cflet...kush jemi ne ta kundershtojme...

*Argumenti "e nxjerrur nga konteksti/perkthim i gabuar " - Kjo fjal/fjali eshte gabim e perkthyer ,gjuha Arabe eshte shume fleksibile dhe nje fjale mund te kete shume kuptime.....pra gjuha shqipe nuk mund te apsorboje fjalite kuranore sepse arabishtja eshte shume e pasur.

*Inati femijeror - celulari im eshte me i mire se i yti.Mbrojtja e religjionit te vet duke sulmuar religjionin tjeter.

*Ergo propter hoc- ngjarje qe nuk kane lidhshmeri mes veti spjegohen si verejtje nga zoti si termetet ,cunami jane shenja qe po afrohet dita e gjykimit.

*Argumentum ad novitatem - parashesh, qe dic eshte me e mire sepse eshte me e re...Islami eshte religjion i vertet sepse Muhamedi ka qene profet i fundit, vulos gjithcka.

etc...etc...etc...etc... te gjitha keto gjoja argumente meritojne nje ikone perqeshje te forumit edhe ate te trefishte

Ne kur duam te kemi nje produkt psh grurin , misrin, fasulen, duhet qe te plotesohen kushte qe te rriten keto dhe zhvillohen.

Po ty,mua,ati,atyre... Kush ua pershtati ambientin qe te rritemi, qe te zhvillohemi dhe pastaj si u be qe te vdesim.. Ti do thuash eshte ligj i natyres, kush e krijoj ligjin e natyres. Ti e di qe dikush e shkruajti kete postim por ti faktikisht nuk me njeh beson qe dikush e ka shkruar sepse beson qe egzistojn njerezit dhe beson vetem ne gjera qe ti i shef sepse te mungon besimi i plot... une egzistoj edhe pse ti nuk me shef sepse ky postim vetvetiu nuk eshte shkruar.

Pra edhe Zoti i solli keto gjera ne toke per ne thjesht kemi argumente me mijra.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Ketu po e le,se nuk guxoj te hi me fell(hy me thelle) kunder Albos se ai eshte i modhi i forumit dhe eshte P.SH.R ( person shume i rendesishem )
    Edhe personat e rendesishem mund te shkruajne gomarlleqe e neve na takon t'ua bejme te qarte!!
    Te luaj edhe une rolin e expertit(ekspertit) te gjuhes shqipe . Me duket se duhet thene " I don edhe njerezit e keqinj,pa dallim ".Edhe pse kam kryer vetem disa klase mesimi ne gjuhen Shqipe,duhet ti a pranoj vetes qe goxha kam perparuar ne Gjuhen Shqipe.Aq saqe i permisoj(permiresoj) edhe forumistet me me pervoje (kete lirisht injoroje se ishte shaka !! )
    Me behet qejfi shume qe rradhet e kultivuesve te shqipes se paster u shtuan me nje element tjeter dhe me keqardhje duhet te shtoj se kesaj here nuk ia ke qelluar!!(te lutem te me ndreqesh sa here qe e sheh te arsyeshme)
    Gabimi i vetem qe kam bere aty, eshte mungesa e nje presjeje, pasi ajo "E"-ja , nuk perfaqeson peremrin e shkurter vetor , por lidhezen "e", e cila ne rastin tone e lidhte fjaline e dyte me ate te paren!! Thjesht i ndava gjymtyret e fjalise per t'i dhene me shume theks!! Pra, duhej lexuar keshtu: "Zoti don njerzit e mire, pa asnje dallim.....!!E , don edhe njerezit e keqinj, pa dallim...." Nuk eshte shume drejtshkrimore te fillosh fjaline me nje lidhez, por une kam leje poetike....!
    Zoti i shtofte dashamiret e shqipes si ti!!
    Jarigas

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Po ty,mua,ati,atyre... Kush ua pershtati ambientin qe te rritemi, qe te zhvillohemi dhe pastaj si u be qe te vdesim.. Ti do thuash eshte ligj i natyres, kush e krijoj ligjin e natyres. Ti e di qe dikush e shkruajti kete postim por ti faktikisht nuk me njeh beson qe dikush e ka shkruar sepse beson qe egzistojn njerezit dhe beson vetem ne gjera qe ti i shef sepse te mungon besimi i plot... une egzistoj edhe pse ti nuk me shef sepse ky postim vetvetiu nuk eshte shkruar.
    Pse TI mendon qe ke pergjigje perfundimtare dhe je i bindur ne pyetjet "kush na pershtati ambientin " "Perse vdesim " "Kush na krijoi", ti me keto bindje qe mbeshtetesh te zoti nuk ke bere gje tjeter vetem e ke zhvendosur problemin ne nje fushe tjeter dhe e ke shtyre tutje.Egzistojne njerez sikur ju qe asnjehere nuk jane te kenaqur me gjerat qe egzistojne dhe jane te prekshme dhe reale.Nuk ju eshte e mjaftueshme njohurite pozitive.Nuk eshte as zoti e as besimi ne zot qe njerezin e kan prure ne ditet tona ne kete shkalle te zhvillimit.Por eshte rezultat i punes se njeriut ,intelegjences se tij,njohurit e fituar gjate kesaj rruge mijevjecare.
    Cdo here kerkoni dic tjeter,dic qe eshte ndryshe nga ato njohurit fizikale te njohura dhe te spjeguara bindshem nga shkenca.Fizika ,njeri i zotit nuk eshte disipline e mbyllur dhe askush nuk thote qe kemi zbuluar te gjitha ligjshmerite qe egzistojne ne natyre.
    Perse ju gjithmon keni probleme me gjerat qe ju rrethojne,me natyren,me univerzin,me spjegimin e vetvetes.Ndersa,per cudi asnjehere nuk keni probleme me nje entitet hipotetik i quajtur zot.Ky entitet ju sherben si deus ex machina - dhe krijoni bindjen se me nje entitet te tille i zgjidhni te gjitha dilemat e juaja.Habiteni shume pse gjindeni ne kete bote e nuk habiteni aspak perse zoti duhet te jete ketu !!
    Kur ,aq pak dini per ligjshmerite e natyres ndersa dini aq shume per zotin,atehere do ishte korrekte te na tregoni dhe spjegoni qarte -Perse nevoja per te ? cilat jane vetit e tij ? si ta njohim ? si te bindemi ? . Bjereni vetem nje fakt,vetem nje ( e jo mijera ).
    Asnje spjegim shkencor nuk ju intereson,e shpallni si te pavlefshem te pavlere.E vetmja gje qe beni eshte perkulja ,te renit ne gjunje adhurimi i nje "Big Brother" te panjohur i cili ju vezhgon nga qielli...ne vend qe te beni kete do te duhej te vleresoni gjerat me drejte dhe ti valorizoni ne menyre me te ndershme rrjedhen e gjerave.Ajo qe duhet te ju impresionoj eshte Arritjet e njerezimit , e bere vetem me forcat dhe vullnetin e tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 29-11-2011 mė 12:18
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Faqja 22 prej 22 FillimFillim ... 12202122

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •