Ardi: Deshtove qe ne start sepse ske burrni te perfaqesosh nje ideologji te caktuar.
Nuk mund te debatosh duke mos perfaqesuar asgje.
Ti deshiron vetem te besh pyetje rreth islamit e une te pergjigjem. Kesaj nuk i thone debat!
Ardi: Deshtove qe ne start sepse ske burrni te perfaqesosh nje ideologji te caktuar.
Nuk mund te debatosh duke mos perfaqesuar asgje.
Ti deshiron vetem te besh pyetje rreth islamit e une te pergjigjem. Kesaj nuk i thone debat!
Je shume gabim cuno une nuk faila biles triumfova sepse ti sapo vertetove teorine time qe ju nuk mund te "mbroni" islamin si islam po e "mbroni" ne varesi te "sulmusit" ndryshe me nje e ndryshe me nje tjeter. Pika e dyte ku ti deshtove eshte se me klasifikove si njeri pa ideologji vetem se une nuk i perkas ndarjeve grupore fetare. Pa pike vlere une perfaqesoj llogjiken qofte kjo te ateistit qofte te agnostikut qofte te krishterit pra lllogjiken e nje njeriu qe ve trurin ne funksjon edhe mendon para se te flase e flet per vete nga vetja jo per veten nga muhamedi apo kurani apo x e y.
Gabim perseri kur mendon se une dua te bej pyetje per islamin. Nuk me intereson te pyes per islamin por une dua te debatoj per islamin jane dy gjera te ndryshme. Psh eltony ka thene se femija mer besimin para llogjikes gje qe bie ne kundeshtim me realitetin kur femija fillon te perdore llogjiken ndosha edhe pa dashur shume here para se te mesoje te lexoje e jo me te kutpoje fene. Cfare do thuash ti per kete si eshte mendimi i muhamedid per kete pike?
Ardi
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Ardi, une nuk e mbroj islamin varesisht nga debatuesi, po edhe nese do ta beja nje gje te tille aty nuk ka asgje te keqe, mirepo une po ta them shtruar, as une nuk jam per te debatuar me dikend qe nuk tregon se cka perfaqeson e ne kete menyre i le vetvetes hapesire per te kcyer prej andej kendej sa here qe t'i kujtohet.
Une nuk jam per te pritur sulme si thes boksi, o do te tregosh se cka perfaqeson qe te zhvillohet biseda ne menyre racionale, o shko hudhu dikund se mu nuk me intereson per ty!
Ca po flet o cun. Ca rendesie ka se cfare perfaesoj une. Une perfaqesoj jo muslimanin nje person qe nuk beson ne islam. Perfaqesoj nje individ qe tere ideologjia islame i duket e pakuptimte ku do qendroje ndryshimi nese une do jem i krishtere apo ateist apo agnostik. Ti perfaqson islamin une perfaqesoj pjesen tjeter. Ne kete menyre une nuk te le ty menyre justifikimi te tipit "ju te krishteret jeni mashtruar nga papa" ose "ju ateistet keni prejardhjen nga majmuni" ose "ju komunistet ju ka shperkare trurin enveri". Ska pune per te kercyer as nga nje vend ne vendin tjeter pasi do flitet per nje gje te vetme une mendoj se islami eshte nje peralle arabe e shkrojtur nga x apo y ti je ai qe beson se islami eshte besimi i vertete. Cfare te keqe e veshtiresi ka ne kete mes?
Ardi
N. H. Schwarzkopf
Unė tė pyes,nėse njė fėmiu ia merr qokollaten dhe ia kthen gjysmake,ai nuk do t'a pranonte,PSE?!
Ne kemi theksuar nocionet,LOKOMOTIVĖ,TREN dhe VAGONĖ prandaj nėse LOKOMOTIVĖN e shtyn diēka mbrenda saj,ajo ēka e shtyn ėshtė pjesė e LOKOMOTIVĖS,pra cilėsi a veēori e saj...Ta ve doren ne soba? --- jo sepse radhen e kaluar u dogja. ketu hyn ne pune llogjika por nese ne familje femijes i imponohet besimi llogjika mer dominancen e dyte. se femija nuk do veje ne pune llogjiken e vet e te thote dale se lokomotiva nuk ka gje perpara qe ta terheqe kshu qe ajo duhet te kede nje gje brenda qe e shtyn. ndersa nga ana e besimit femija do thote lokomotiven e terheq allahu se ai di me se miri. Ky eshte dallimi i llogjikes me besimin.
Prandaj logjika dhe besimin kėtu nė kėtė mendim racional janė paralele.
Ku paska bėrė gabim...sjell njė fakt qė ju bėn juve tė mendoni se All-llahu nuk ekzistojka!!!Po atehere allahu ka bere nje gabim se une arita me llogjike te gjej se ai nuk ekziston atehere si mund te kem kaluar une dijen qe ai ka dashur te me jape?
PAQE!
Kjo puna e COKOLLATES nuk ka te beje fare as me llogjiken as me besimin nuk e mar vesh se ku do te dalesh me kete. Sido qe te jete arsyeja veprimi i femijes varet nga momenti, femija, cokollata. Pra ne baze te ketyre kushteve eksperimenti nuk ka asnje statistike te sakte se femija do e mare apo jo. Ti supozon se femija nuk do e mare COKOLLATEN gje qe eshte gabim llogjik pasi ne kushte te mirfillta femija ose e mer ose nuk e mer pra eshte 50/50 shanci qe femija do e mare apo jo.
Ku hyn besimi ne kete qe thua ti? prap ben te njejtin gabim si me pare sepse ti supozon qe lokomotiva ka vetem nje vecori ate te shtyrjes edhe jo vecorine e terheqjes. ketu ti anashkalon faktin baze qe lokomotiva shtyn veten e terheq vagonat ne kete gje perbehet ai nocjoni TREN. ketu puna e lokomotives eshte shume e thjesht po ti per te munduar te verteosh se besimi ecen paralelisht me llogjiken ben disa supozime te gabuara.
fakti qe allahu nuk ekziston rjedhon nga mungesa e fakteve qe vertetojne ekzistencen e tij. Pra duke mos patur asnje fakt qe verteton ekzistencen e tij i jep llogjikes arsyen per te mos besuar ekzistencen e tij. Pra ekzistence e allahut eshte thjesht nje hipoteze e pa vertetuar qe besimtaret e besojne si gje te vertete prandaj e quhet besim e jo teori. Per sa ne dime ai zoti qe ne mendojme te jete i mbinatyreshem mund te jete nje civilizim shume here me i avancuar se ne ndonje tip Alien pra derisa te vertetohet ekzistenca e nje zoti atehere llogjika nenkupton se zoti nuk ekziston.
Ardi
N. H. Schwarzkopf
Pėrshendetje!Mirė e keni analizuar,mirpo as unė nuk i kam thėnė pėrparėsi 1/2 se do e marr para 1/2 tjetėr se nuk do e marr...Dhe natyrisht pajtohem me ju se kėtu ēėshtja qėndron tek probabiliteti 1/2,ose kjo ose ajo.
Problematika ėshtė aty se fėmija e merr ose nuk e merr dhe qėndron ashtu siē e keni cekur edhe ju,pėr ēdo njėren me gjasa 50%. Mirpo ai asesi nuk e pranon si tė plotė dhe kjo ėshtė e vėrtetė,padyshim dhe mund t'a provoni edhe ju vet.
Njė pyetje,kush e tėrheq nė kėtė rast LOKOMOTIVĖN?!!Ku hyn besimi ne kete qe thua ti? prap ben te njejtin gabim si me pare sepse ti supozon qe lokomotiva ka vetem nje vecori ate te shtyrjes edhe jo vecorine e terheqjes. ketu ti anashkalon faktin baze qe lokomotiva shtyn veten e terheq vagonat ne kete gje perbehet ai nocjoni TREN. ketu puna e lokomotives eshte shume e thjesht po ti per te munduar te verteosh se besimi ecen paralelisht me llogjiken ben disa supozime te gabuara.
Ahh,ju jeni ateist mendoj. Njė pyetje,ama njė fakt logjikė sipas juve,pse nuk ekzistojka Zoti?!!fakti qe allahu nuk ekziston rjedhon nga mungesa e fakteve qe vertetojne ekzistencen e tij. Pra duke mos patur asnje fakt qe verteton ekzistencen e tij i jep llogjikes arsyen per te mos besuar ekzistencen e tij. Pra ekzistence e allahut eshte thjesht nje hipoteze e pa vertetuar qe besimtaret e besojne si gje te vertete prandaj e quhet besim e jo teori. Per sa ne dime ai zoti qe ne mendojme te jete i mbinatyreshem mund te jete nje civilizim shume here me i avancuar se ne ndonje tip Alien pra derisa te vertetohet ekzistenca e nje zoti atehere llogjika nenkupton se zoti nuk ekziston.
Ardi
PAQE!
Ajo se cfare po tentosh te shpjegosh ti nuk ka te beje fare me kete corbe qe ti ke shkrojtur. ndoshta edhe pa dashur po ke ngatruar nje lemsh vetem per te thene se "edhe sikur ta mare edhe sikur mos e mare ai nuk e konsideron cokollaten si te plote por si gjysmake" cfare ka te beje kjo qe ti po thua me llogjiken? po me besimin? Bjeri shkurt e elytony drejt e ne thela ska pse mundohesh ta zbukurosh me dicka qe nuk mund ta spjegosh dot.
Vete lokomotiva e terheq veten edhe e shtyn veten kjo varet gjithmone ne cilin sistem objektiv do ta maresh e cilet komponente meren parasysh.
Nuk jam ateist edhe prap po ju them edhe njehere mjani u munduhat te beni debat me dike ne baze te besimit qe ai mund te kete pasi kjo sjell anesi diskutimi sepse ju mundoheni te shpjegoni dicka ne baze te besimit te tjetrit. Llogjika e fakti jane dy gjera te ndryshme mos i ngatro Fakt per mos ekzistencen e allahut nuk ka sikunderse nuk ka fakt per ekzistencen e tij kety hyn ne pune llogjika qe nje person me llogjike e trajton kete ceshtje ne aspektin: Meqe fakt per ekzistencen e zotit nuk ka atehere presupozohet llogjikisht te mos ekzistoje. E kam permendur edhe here te tjera ne tema te tjera mjani u munduat te vertetoni me fakte shkencore ekzistencen e zotit pasi nuk mund ta arini dot prandaj quhet BESIM ne ZOT e jo Shkenca e ZOTIT.
Teolog islami llogjika eshte dicka qe fitohet ne vite jete nuk eshte dicka qe jepet apo dhurohet. Llogjika ime eshte e hapur pasi une nuk e kufizoj llogjiken me nje pseudo liber gjasme te bazuar ne llogjike ku nuk ka pike llogjike. Prandaj me mua nuk ka vickla me mua jane thjesht e bukur fakte, teori, hipoteza jo fjale hidh e perdridh lart e poshte per te humbur kuptimin e debatit.
Per te dy ju teologe te islamit thoni qe ju adhuroni nje e vetem nje allahun por ama nga ana tjeter ngrini lart e me lart figuren e muhamedit qe sipas jush ishte nje njeri i thjesht edhe i rendomte. Neper forum kam lexuar shume debate tuaja me disa antare te tjere lidhur me nje tip tjeter reshad kalif a si e ka ai emrin qe ju po e ulni poshte e me poshte per ti ngritur vlera muhamedid. Llogjikisht kjo imponon se ju adhuroni edhe muhamedin ne fene tuaj. Tani a e adhuroni muhamedin apo jo nese po pse pretendoni te adhuroni vetem allahun e nese jo atehere nga mund ta dini me siguri se ky reshad kalif a ca dreqin e ka emrin nuk mund te jene nje lajmetar, ose edhe ca do lloj gjeje ta quash kur ai bazohet ne kuran edhe ndjek te gjitha ato te kuranit edhe adhuron zotin e jo muhamedin ?
N. H. Schwarzkopf
>>> Une vetem nje pyetje kisha per ty, "Qeveria Blu".
> Nese pranojme qe ligjet e natyres jane te pa thyeshme (pa u futur pse jane ashtu dhe a mund te ishin ndryshe) dhe dikush arrin ti thyej keto ligje, per ty eshte nje rast qe te fut ne mendim apo thjeshte nuk te ben pershtypje?
La verita' ti rendera' libero!
Krijoni Kontakt