Close
Faqja 5 prej 22 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 216
    Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga busavata Lexo Postimin
    qeveriablu , paske shum qef me shkrue , si po mendon ti , qe Zoti secilit njeri ti troket ne der edhe ti thot : hej une jam Zoti . Ai i ka dergue profetet edhe shkrimet (librat ) .. ti nese don ti lexojsh edhe besosh ne to asht zgjidhje e jote vullnetare..
    Gabim Xhejms Din,gabim.Ti ke 3.298 shkrime(3.14 ne dite) ,une vetem 240(2.08 ne dite) del qe ti ke qejf me shume te shkruash.

Pse te mos i troket ne dyer cdokujt zoti dhe bukur te prezentohet "Ej njerez ja ku jam,boll me u grindet.Egzistoj nuk egzistoj mbylleni me gojen edepseza,se u bete hore.Turp te ju vie..."

Cka i kushton te gjithfuqishmit te beje kete.Dhe nuk eshte fer nga Ai te fshihet me mijera vite e ne ketu te rropatemi me filozofira te kota....te behet burre dhe te dal publikisht-Ja ku jam
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Opa, u ngjall qeveriablu nga te vdekurit.

Cdo gje qe t'i e perserit si papagall eshte shtjelluar me larte shume bukur.
    Selamu alelejkum e rametula e bereketahu,allahu teala te amin.Do te thote ti u dorezove ai qe e lene fushen e mejdanit pranon humbjen.Pra ,a je burre shtrije doren dhe prano humbjen.Perndryshe vazhdojme
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Betejat e Bedrit, Uhudit dhe sidomos ajo e Hendekut, kur Muhamedi me idhujtaret e tij, preu kokat e 700 arabeve te fisit Kuraish, te cilit ishin dorezuar pas 25 ditesh rrethim!! Vrau ata qe ishin dorezuar!!!!!Ndersa grate dhe femijet u shiten si skllever!!!!
    ....lufte klassike me NORMA dhe RREGULLA....kane vra dhe kane roberue me "still"....e papare deri atehere... kete shembull e solle per me i bere LAVD islamit, apo cka ???.......ekzekutimi, dhe marrja PENG e roberve, kembimi i tyre per materiale, para, apo pengje lufte te anes sate....tejet RREGULLA civilizuese....

Nese sheh nje "dallim" mes sjelljes se muslimaneve, dhe konvencionit te gjeneves, "bojrum", urdhero....

Nese nuk eshte tmerr kjo masaker, atehere mund te thuash me te drejte se Islami eshte fe e paqes!!!
    ....lufta eshte cdohere TMERR.....per kete i ke edhe konvencionet e gjeneves.....nuk parashtrohet pyetje, LUFTE PO OSE JO, por, LUFTA si ???

Te thash, nese don te diskutosh me mua mbi baza "objektive", atehere behu i perpiket dhe rri kausal, mos u hedh e perdredh sipas qejfit !!!

Une bera nje pyetje te thjeshte: "ēfare parashikon Islami per apostazine", e ti me thua qe s'jam i sakte!!!! Ke probleme me shqipen apo si??!!
    .....islami ???....islami eshte "fryme"....muslimanet jane ata, qe e perbejn islamin !!!, apostazia sipas doktrines islame eshte NATYRISHT e lejuar....jane shtetet, gjegjesisht QEVERITE e ndryshme brenda historise qe e kane denuar apo lejuar ne shkalle te ndryshme.....pra, doremarja me apostazine nuk preket nga doktrina, por nga "kushtetuta", ose me kuptueshem, nga sheriati !!!, ne pergjithesi, apostazia edhe me sheriat nuk eshte e ndaluar, se eshte RRENDE, kjo nuk ka diskutim....por, per kete mund me hollesisht te te informojn "advokat" qe e njohin drejtesine islame, i ke edhe ne perendim ata....

Prape me llogje pa yndyre ti Nuh??Thashe sill nje shembull si prove te asaj qe pohon, e ti hiē!!!!!
    ....shembuj i ke mbi 6000 ajete kuranore !!!, por, per teje ato nuk vlejn si shembull, kurse shembull tjeter duhet ti me na sjell, nese mendon se mund te gjejsh nje perputhshmeri me pohimet qe i bejme ketu !!!

Qysh, qysh....ajo fraza qe shkruajte me pare: "Argumenti ne perberjen e vet nuk ka fillim ose mbarim absolut. Pesha e tije mvaret prej objektivave qe i perdorin argumentuesit. Kushti i vetem i argumentit eshte paanshmeria ndaj rezulltatit te synuar.", eshte e barazvlefshme me kete siper??!!!Ne cilen logjike harape, Nuh??!!

.....o duhet me ngran ma shume pasul jarigas per me me kupturar ne kete rast !!!.....ka te beje me "synimin", qe e percaktova is KUSHT TE VETEM nese argumentojm...

Thjesht, argumenti ne shembullin ka te beje me "filozofine" e te tretit !!! ne momentin !!!, mund ti ndaje ose mund te gezohet !!!, vetem njeri veprim mund te "argumentohet".....pra, per ta kuptuar, nese meret definimi i sipert i imi, atehere nuk ka rruge tjeter per te tretin, perpos se te nderhyj per te ndare, kurse motivi qe e shtin te tretin te beje kete, mund te "argumentohet"....kurse nese ai gezohe, psh. sic e bejme kur shikjojm ndeshje BOKSI, nuk mund te "argumentohet"....

A?"doremarjen"??!!Ka edhe ndonje kuptim kjo qe ke shkruar??!!
    ...ala shiptarce, don fshatari te mesoj qytetarin se "cka eshte cokollada" ????, e kape ???

tung
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 09-09-2011 mė 04:23
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Pikerisht ajo qe deshem te provonim: Islami ka lindur me tmerre dhe masakra!!!
    Te lumte Islaminfo per deshmine....!
    ....argumente per kete ???, ngase jemi ne replike mbi kete thelb !!!

E njeh BERTHAMEN e islamit "politik" ???.....e ka nje nje sallon "berberi".....ku pejgamberi i muslimaneve ka qen duke u "pocishat", apo, duke i prere floket !!!.....pra, NUK ISH MUHAMEDI alejhiselam berthama e islamit "politik", por tjeter kushi.....

MESO o jarigas, MESO, ose diskuto me mua ketu ne menyre te civilizuar, dhe do te mesoj ate qe nuk ta ka mesuar baba dhe nena muslimane....

tungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    nuk e dija qe paskan hap medrese ne Vlore.

une nuk kam asgje me besimtaret cfaredo feje te jene.por jeni ju qe keni probleme me qafirat.

here tjeter mos ofendo antaret .
    ...mund ta "argumentosh" kete ???, mesimbesimin ne shkolla, shamija ne rruge dhe ne shkolla, nuk jane probleme te shqiptareve musliman, pra, nuk jane probleme te 90% te popullit.....thjesht, ne perpjesetime matematikore te "argumentoj" budallakine e "perfundimit" tend....

Me shkurt, ne nje shtet musliman, nuk jane muslimanet ne poziten e "pranuesit" por te "urdheruesit".......

Keto muhabete qe i bejme ne ketu, ne shoqerite perendimore nuk jane diskutuar moti kohe, gjegjesisht, qe nga lufta 30 vjecare i kane ndare hesapet....u luftuan, u pergjaken, u shfarosen pjeserisht deri ne 70% dhe me ne fund than.........oooooooo shit, lose/lose sitiation......kurse ja vlen te kacafitet vetem nese shihen nje win/win situacion......

Pra, ndegjoje lalen nush, nese deshiron te kesh gjumin e ambel naten.....

tungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Ti ishe ai qe kishe kulture debati dhe kerkoje njerezit nje e nga nje ne ring e qe pastaj u zvarrite tutje si gjarper!!!!! Tani paske therrit edhe nje krimb moderator per ndihme??! Ani, se shqiponja nuk ka dert nga krimbat dhe gjarpernjte.....
    Ke fakte historike per kete qe shkruajte, ti efendi??? Mendoj se jo.....sidoqofte, edhe sikur te ishte keshtu sikerse shkruan ti, Muhamedi nuk kishte asnje te drejte t'u imponohej me force banoreve te Mekes qe e s'e donin ne qytet nje predikues kunder tyre!!!
    E njejta gje do te ndodhte sot ne Arabine Saudite sikur ndonje personi t'i vinte ndermend te fillonte predikimin ne nje fč tjeter, madje, do t'ia prisnin koken ne vend!!Por, Muhamedi nuk u mjaftua te predikoje fene e tij, jo, ai donte ti detyronte qe te braktisnin fete e tyre, gje qe sipas pikeveshtrimit islam, u jepte plot te drejte ta perzinin me shqelma prej qytetit!!!
    Ata 70 islamiket qe e ndoqen ne Medine ishin te gjithe brekegrisur me perjashtim te Muhamedt, i cili, fale vejushes ēifute, ishte bere pasanik!!! Ata myslimanet qe thua ti, nuk luftuan per fene e tyre, por per shkaterrimin e feve te tjera dhe per dominimin e Mekes, qe isht ende dore te Kurejsheve!!!
    ....leri ti mesimet e kishes mbi islamin....

Argumento ketu:

- U debua Muhamedi nga Mekka, apo Mekkasit ???
    - Shkune Muslimant ne Mekke apo Mekkasit ne Medine (lufterat e para i kishe lexuar diku, mendoj se e din kush cilin e luftonte)???

Ne cilen ane qendron "aggresiviteti" ???....hajt te ta shohim llogjiken qe e ke....

joooj, cfare argetimi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 09-09-2011 mė 05:04
    albanish by nature

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Selamu alelejkum e rametula e bereketahu,allahu teala te amin.Do te thote ti u dorezove ai qe e lene fushen e mejdanit pranon humbjen.Pra ,a je burre shtrije doren dhe prano humbjen.Perndryshe vazhdojme
    Cfar humbje o dardalec? A te duket se ke potencuar dicka duke thene se kush e krijoi Zotin, apo duke e krahasuar Zotin me krijesat, apo duke thene se koha eshte e perjetshme? Pastaj nese e sheh me sy kritik cdo gje qe ti e ke sjell une e kam permbledh me dy fjale shume te bukura dhe te drejta, skam fol palidhje si ti, nuk kam kerkuar qe ti te shkruash me pak ose me shume, nuk kam kerkuar nga ti pergjigje tjeter, sepse ate qe une ta dhash ti se kupton.

Ti o i nderuar ke probleme te medha me vetveten, sepse po te ishe i qet ne besimin tend sdo te kishe nevoje ketu te shkallavitesh si femije.

Qe ne fillim une te deklasova, keshtuqe tash shkelmo sa te duash se ska gje prej teje.

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Cfar humbje o dardalec? A te duket se ke potencuar dicka duke thene se kush e krijoi Zotin, apo duke e krahasuar Zotin me krijesat, apo duke thene se koha eshte e perjetshme? Pastaj nese e sheh me sy kritik cdo gje qe ti e ke sjell une e kam permbledh me dy fjale shume te bukura dhe te drejta, skam fol palidhje si ti, nuk kam kerkuar qe ti te shkruash me pak ose me shume, nuk kam kerkuar nga ti pergjigje tjeter, sepse ate qe une ta dhash ti se kupton.

Ti o i nderuar ke probleme te medha me vetveten, sepse po te ishe i qet ne besimin tend sdo te kishe nevoje ketu te shkallavitesh si femije.

Qe ne fillim une te deklasova, keshtuqe tash shkelmo sa te duash se ska gje prej teje.
    Prap nuk na afrove asgje .As atyre qe te perkrahin as lexuesve te pa anshem as mua si kundershtar i yti.Vetem pasurove fondit tend te fyerjeve.Cdo fjale e ytja eshte Ad Hominem asgje me shume.Lere dordolecin por fillo te rrezosh ato qe ti shkruajta sepse ne debate shihet dhe profilizohet diturija e jo duke ikur.Kush ik nga debati eshte dezertor
    Une u nisa nga atributet qe ju i veni zotit dhe shume lehte munde te shihen qe bien ne kontradikt njera ndaj tjetres.Definicioni i zotit eshte i juaji une nuk definova gje,kete e bera per te mos pasur mosmarreveshje.
    Meqenese nga BabaHoxhe nuk ka gje me vlere te citohet une do shtoja kete-Mendoj qe ne baze te njoherive qe kemi konsideroj qe Ateizmi eshte modus me i denje se sa teizmi jo ne apektin ontologjik te problemit (sepse ka argumente edhe pro edhe contra te egzistimit te zotit) por si qendrim me i sinqerte dhe me pak kontradiktore.Neqoftese aq pak dime pse besimi te jete me i vertet se Ateizmi.Gjithsesi e kunderta eshte me e vertet ,sepse duke u bazuar ne arsyen dhe ate qe dime eshte qendrim logjikisht me kopetent .
    Pra,problemi i tere eshte metoda se si arrijm deri te e verteta.Te injorosh cdo gje qe na ofron arsyeja dhe pervoja duke e zavendesuar kete me fjale te bazuara ne nje liber apo me shume libra qe jane tejet kontradiktore ,eshte ne mase te madhe injorim i fuqise se vet njeriut ne aftesite e veta.
    Nuk me the prap, pajtohesh me atributet/cilesite e zotit qe i ceka apo jo ?

Trego pak dituri BabaHoxhe ,pse i ik debatit mbi problemet ontologjike te egzistences se zotit.Lirisht me cito qe te zhvillohet debat e jo fjale Ad Hominem.
    Selam alejkum

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    O ti i nderuar ti s'tregove asgje sepse une te theva ne te gjitha pikat tua:

1. Te thash se Zoti nuk mund te jet i krijuar, sepse ateher do te ishte krijes e jo Krijues, pra kjo pyetje eshte kunderthenese ne vetvete.

2. Te thash se cdo gje qe t'i e ke te jam pergjigjur, problemi yt eshte se ti thua se Zoti nuk mund te bej cdogje, sepse pasi qe e ka ditur se keshtu do te veproj, ateher nuk mund ta ndroje kete veprim, e per kete nuk eshte i lire.

Kjo ishte matematika yte. Mirepo Zoti qe ne fillim e di se do t'i veproj ato qe jane me te mirat, Ai nuk eshte krijes qe pas nje kohe te deshiroj ta ndroj mendimin.

Pra te qartesova shume bukur se ketu s'ke asgje.

Une e cilesoj Zotin me ato cilesi qe eshte cilesuar Ai, sepse Zoti nuk mund te njihet komplet vetem nepermjet trurit, sepse ne nuk mund ta njohim Zotin me mire se Ai qe e njeh vetveten.

Tash ti tregom se si jane kunderthenese cilesit e Zotit, e une do t'i hedhi poshte nje nga nje ashtu sic ti hodha ato 8 pika, sepse Zoti nuk eshte krijese.

Kjo mua me tregon dicka, se ti pra ke nje lufte te brendshme, a te pranosh ateizmin, apo krijimin. Zoti ta mundesofte ta shohesh te verteten.

i/e regjistruar Maska e Konstantin
    Anėtarėsuar
    11-12-2010
    Postime
    447
    besimi i verber eshte dhurata me ironike qe mund ti behet krijuesit te intelegjences!

Faqja 5 prej 22 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •