Close
Faqja 2 prej 22 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 216
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim Postuar mė parė nga Jack Watson Lexo Postimin
    Dy njerezit e parė ishin Adami dhe Eva / Ademi dhe Havaja. Kėta u kryqėzuan dhe lindėn fėmijė. Kėta fėmijėt kur u rritėn me kė u kryqėzuan pėr t'u shtuar mė tej?
    Me gjethin dhe mollen.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Ja ,nje liste e gabimeve logjike dhe mosperputhjeve qe sherbehen te ashtequajtur besimtare ne tentimet e tyre qe te bindin vehten dhe te tjeret ne korrektesin e religjionit te tyre.
    Kjo eshte GABIM !!!

Islami ne doktrinen e vet nuk e ka tentimin per "bindje" te jomuslimaneve per korrektesine e islamit", ai vetem THIRREN, nuk BINDEN (te kish qene keshtu, sot bota do te ish muslimane, kurse historia perplot me tmerr dhe massakra)....perkundrazi, islami nuk i PREK assesi religjionet tjera. Gjith doktrina e islamit ka te beje me MUSLIMANET, dhe me jetesimin e kultures islame ne perditshmeri, kurse jomuslimanet jane te lire te bejne cte duan !!!, kjo, ngase muslimani i mbeshtetet ne kete rast kuranit, i cili "urdheron", JU fene e juaj, NE fene tone.

Cdo AJET kuranore miret si "argument" ne kuptimin e fjales. Kurse interepretimi i tyre eshte absolutikisht ne sense "pozitive". Dhe validiteti i tyre ka te beje absolutikisht VETEM me muslimanet. Ki kausalitet eshte i pashmangshem per ata qe deshriojn te njihen me islamin.

Argumenti ne perberjen e vet nuk ka fillim ose mbarim absolut. Pesha e tije mvaret prej objektivave qe i perdorin argumentuesit. Kushti i vetem i argumentit eshte paanshmeria ndaj rezulltatit te synuar.

Te besuarit eshte "argument" i besimtarit qe nuk mund assesi te kunderargumentohet. Ndeshje te te drejtave absolute. Asgjesim i kahjeve te kunderta, ngase ato ne raste se argumetohet patjeter kundershtohen.

Nese synohet nje e vertete absolute, atehere ajo, te cilen Descarte e perkufizon me "cognito, ergo sum".....nese mendon, se ti ke me shume te drejte se une.....e ke gabim.....une nuk mund te te argumentoj se e ke gabim, por edhe ti nuk mund te me argumentosh se e e ke te drejte, pa mos me cenuar ne ndonje sfere....dhe kjo te rrezon cdo argument.

tung
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Kjo eshte GABIM !!!

Islami ne doktrinen e vet nuk e ka tentimin per "bindje" te jomuslimaneve per korrektesine e islamit", ai vetem THIRREN, nuk BINDEN (te kish qene keshtu, sot bota do te ish muslimane, kurse historia perplot me tmerr dhe massakra)....
    Historia e lindjes se Islamit eshte plot tmerr dhe masakra, te urdheruara prej vete "profetit"!!!
    perkundrazi, islami nuk i PREK assesi religjionet tjera. Gjith doktrina e islamit ka te beje me MUSLIMANET, dhe me jetesimin e kultures islame ne perditshmeri, kurse jomuslimanet jane te lire te bejne cte duan !!!, kjo, ngase muslimani i mbeshtetet ne kete rast kuranit, i cili "urdheron", JU fene e juaj, NE fene tone.
    Islami prek te drejtat themelore te njeriut: "ēfare parashikon ISlami per apostazine"????(pa dashur te sjell te gjitha ajetet lufte dhe urrejtje-nxitese)
    Cdo AJET kuranore miret si "argument" ne kuptimin e fjales. Kurse interepretimi i tyre eshte absolutikisht ne sense "pozitive". Dhe validiteti i tyre ka te beje absolutikisht VETEM me muslimanet. Ki kausalitet eshte i pashmangshem per ata qe deshriojn te njihen me islamin.
    Per shembull?? Merre njerin dhe interpretoje ne te dyja menyrat, qe ta kuptojme me mire!!
    Argumenti ne perberjen e vet nuk ka fillim ose mbarim absolut. Pesha e tije mvaret prej objektivave qe i perdorin argumentuesit. Kushti i vetem i argumentit eshte paanshmeria ndaj rezulltatit te synuar.
    A??
    Te besuarit eshte "argument" i besimtarit qe nuk mund assesi te kunderargumentohet. Ndeshje te te drejtave absolute. Asgjesim i kahjeve te kunderta, ngase ato ne raste se argumetohet patjeter kundershtohen.
    Pra "besimi" nuk mund te argumentohet!!! Shume e drejte!!!

Nese synohet nje e vertete absolute, atehere ajo, te cilen Descarte e perkufizon me "cognito, ergo sum".....nese mendon, se ti ke me shume te drejte se une.....e ke gabim.....une nuk mund te te argumentoj se e ke gabim, por edhe ti nuk mund te me argumentosh se e e ke te drejte, pa mos me cenuar ne ndonje sfere....dhe kjo te rrezon cdo argument.
    Atehere, perse e fillon kete postim me fjalen "Gabim!"??!!
    Jarigas

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Historia e lindjes se Islamit eshte plot tmerr dhe masakra, te urdheruara prej vete "profetit"!!!
    ....masakrat dhe tmeret e islamit jane mire te dokumentuara...urdhero me shembuj...

Islami prek te drejtat themelore te njeriut: "ēfare parashikon ISlami per apostazine"????(pa dashur te sjell te gjitha ajetet lufte dhe urrejtje-nxitese)
    ....apostazia nuk ndalohet me kuran, por me "sheriat"....sheriati eshte kushtetura e shteteve muslimanev, me te cilin qeverisin....tradicionalisht njihen DISA sheriate, si ai i hanefijve, i hanbelijve, i shafiijve, i malikiijve, sheriati i shiave etj....sot akoma ka edhe me shume, ngase ka diku me shume se 50 shtete muslimane ne bote.....pra PERKUFIZOHU dhe BEHU ME I SAKT NE DISKUTIMIN...

Per shembull?? Merre njerin dhe interpretoje ne te dyja menyrat, qe ta kuptojme me mire!!
    ......cdo gje ne kuran vlen per MUSLIMANET.....per te argumentuar kuranin, duhet te miren para sysh VETEM argumentet e muslimaneve....kurse une nuk kam as deshire e as kohe te te sqaroj vleren e fese time per vetveten time....je ka kupton konfuzionin qe do te shfaqej mes neve bukuroshave ???.........kjo qe te shkruajta eshte thjesht nje INFORMATE.....mere, ose lere....ti ke te drejte te interpretosh kuranin si te ta ket qejfi, por kjo nuk e prek kuptimin e nje muslimani qe e ka mbi kuranin, kete te vertete te deshmon edhe historia e kesaj feje dhe muslimaneve....pra, muslimant te deshmojn me te kaluaren e tyre, se une kam te drejte kur te them, se kuranin duhet ta kuptojn VETEM muslimanet, dhe ata e KUPTOJN, perndryshe nuk do te sundonin ne kete shkalle, ne kete shtrirje dhe me kete fuqi maramendese.....

A??
    kuptimi jarigasian:
    ...kur dy kaqafiten gezohet i treti.....

kuptimi im:
    ....kur dy kaqafiten, i treti i ndane....

Atehere, perse e fillon kete postim me fjalen "Gabim!"??!!
    ja per kete qe e sheh vet edhe ti.....

Pra "besimi" nuk mund te argumentohet!!! Shume e drejte!!!
    ..........gabim, ngase gjith tema e hapesit qellon ne piken e "besimit" dhe doremarjen e muslimaneve me kete, duke u munduar kete doremarje ta pasqyroje mbi methoda dhe menyra zberthimi me parakushte tejet tjera....

tungi
    albanish by nature

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Kjo i dashur moderator bie ne Argumentum Ad Hominem -qe do te thote "Une nuk mirrem me tezat tua por une te sulmoj ty..." dhe nuk me intereson e verteta por me intereson te deklasoj personalitetin tend.Dhe te jete cudira me e madhe deklaroheni pasues te besimit qe parasheh falje,dashuri,mirekuptim dhe ndihme per cdo njeri qe ka "gabuar rrugen".Ku eshte ketu sinqeriteti....Askund ...eshte tretur .... mendje fshataresh cdo kritik e marrin si deklaron ti "masturbim ndaj nesh" thua se ju jeni te zgjedhurit e zotit dhe jeni te pa prekshem.Neqoftese zoti egziston te gjithe ne jemi te Tij e jo vetem JU...permenda ne shkrimin tim Islamin,Muhamedin dhe Myslymanet sepse jeni me shume ketu dhe jeni me agresivet ...dhe per nje arsye ju permenda sepse vetem me ju te nenforumit Islam njeriu nuk munde te bisedoj dhe te shkembej mendime,kjo nuk ndodh me pjesetaret e besimit Katolik dhe Ortodoks ne forum dhe kjo duhet te ju sherbej si shembull.....
    Ma,cka flas une Ti Smth Poetic nuk lejon te postoj ne nenforumin qe moderon as edhe anetarin BANI qe eshte pjestar i fese tuaj por i perket tjeter tarikati...kush eshte tru-shkulur ketu ?

*Smth Poetic deklarohesh besimtare e aq nuk ke shpirtgjeresi qe te lejosh nje antari te thjesht si BANI (qe eshte i juaji ) qe te thote mendimin e tij.Besimtare dhe shpirtngusht,kercenues dhe fjalendotes forumi ja keshtu jeni....per fat te keq ke dhe nje turme mbas veti !
    Ti po ben propogande agjitacion per tezat e tua e te banushit apo cfare? lol
    Ku e sheh ti frymen e kritikes tek paragrafet e tua sepse une e kam te veshtire ta spikas nje gje te tille?
    Problemi me ju fobisket ose fobianet, nqs anoni nga west-i me shume(lol) , eshte se ju e keni pothuajse te pamundur te formuloni ide te identifikuara si te pavarura anymore , sepse e keni lejuar trurin tuaj , me dije ose pavetdije , te injeksohet me dosa te medhaja propogandiste kundra dickaje qe ne te ardhmen behet fobi. Prandaj edhe argumentet e tua perkrah asaj fobie qe ti formove jane te destinuara te jene perhere te dobeta, sepse drogimi i trurit ka dhe efekte anesore si qerrimi i syve dhe helmimi i zemres qe perfundimisht rezulton ne qendrimin tend si ''biased'' .
    Nuk pres nga ty reagime pozitive nga ky opinion i imi ndaj teje , qe eshte i lire meqe ra fjala , sepse eshte e veshtire te shpetosh nga crregullime te tilla mendore si fobite.

Mgjth te uroj good luck se mbase do te nevojitet ne te ardhmen.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ....masakrat dhe tmeret e islamit jane mire te dokumentuara...urdhero me shembuj...
    Betejat e Bedrit, Uhudit dhe sidomos ajo e Hendekut, kur Muhamedi me idhujtaret e tij, preu kokat e 700 arabeve te fisit Kuraish, te cilit ishin dorezuar pas 25 ditesh rrethim!! Vrau ata qe ishin dorezuar!!!!!Ndersa grate dhe femijet u shiten si skllever!!!!
    Nese nuk eshte tmerr kjo masaker, atehere mund te thuash me te drejte se Islami eshte fe e paqes!!!
    ....apostazia nuk ndalohet me kuran, por me "sheriat"....sheriati eshte kushtetura e shteteve muslimanev, me te cilin qeverisin....tradicionalisht njihen DISA sheriate, si ai i hanefijve, i hanbelijve, i shafiijve, i malikiijve, sheriati i shiave etj....sot akoma ka edhe me shume, ngase ka diku me shume se 50 shtete muslimane ne bote.....pra PERKUFIZOHU dhe BEHU ME I SAKT NE DISKUTIMIN...
    Une bera nje pyetje te thjeshte: "ēfare parashikon Islami per apostazine", e ti me thua qe s'jam i sakte!!!! Ke probleme me shqipen apo si??!!
    ......cdo gje ne kuran vlen per MUSLIMANET.....per te argumentuar kuranin, duhet te miren para sysh VETEM argumentet e muslimaneve....kurse une nuk kam as deshire e as kohe te te sqaroj vleren e fese time per vetveten time....je ka kupton konfuzionin qe do te shfaqej mes neve bukuroshave ???.........kjo qe te shkruajta eshte thjesht nje INFORMATE.....mere, ose lere....ti ke te drejte te interpretosh kuranin si te ta ket qejfi, por kjo nuk e prek kuptimin e nje muslimani qe e ka mbi kuranin, kete te vertete te deshmon edhe historia e kesaj feje dhe muslimaneve....pra, muslimant te deshmojn me te kaluaren e tyre, se une kam te drejte kur te them, se kuranin duhet ta kuptojn VETEM muslimanet, dhe ata e KUPTOJN, perndryshe nuk do te sundonin ne kete shkalle, ne kete shtrirje dhe me kete fuqi maramendese.....
    Prape me llogje pa yndyre ti Nuh??Thashe sill nje shembull si prove te asaj qe pohon, e ti hiē!!!!!
    kuptimi jarigasian:
    ...kur dy kaqafiten gezohet i treti.....

kuptimi im:
    ....kur dy kaqafiten, i treti i ndane....
    Qysh, qysh....ajo fraza qe shkruajte me pare: "Argumenti ne perberjen e vet nuk ka fillim ose mbarim absolut. Pesha e tije mvaret prej objektivave qe i perdorin argumentuesit. Kushti i vetem i argumentit eshte paanshmeria ndaj rezulltatit te synuar.", eshte e barazvlefshme me kete siper??!!!Ne cilen logjike harape, Nuh??!!

..........gabim, ngase gjith tema e hapesit qellon ne piken e "besimit" dhe doremarjen e muslimaneve me kete, duke u munduar kete doremarje ta pasqyroje mbi methoda dhe menyra zberthimi me parakushte tejet tjera....
    A?"doremarjen"??!!Ka edhe ndonje kuptim kjo qe ke shkruar??!!
    Jarigas

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Betejat e Bedrit, Uhudit dhe sidomos ajo e Hendekut, kur Muhamedi me idhujtaret e tij, preu kokat e 700 arabeve te fisit Kuraish, te cilit ishin dorezuar pas 25 ditesh rrethim!! Vrau ata qe ishin dorezuar!!!!!Ndersa grate dhe femijet u shiten si skllever!!!!
    Ti kur s'din asgje per historine islame ateher mos ja fut kot ok?

Sepse edhe ne forumin musliman u argumentoheshe me shpifje te tilla.

Ne luften e Bedrit ata qe jane zane rober, nese i kane mesuar 10 musliman shkrim-lexim, jane leshuar te lire, ne luften e Uhudit s'ka pas vrasje jashta luftes, e as ne luften e Hendekut nuk jane rrethuar arabet, po arabet i kane rrethuar muslimanet, per kete shkak muslimanet kane hapur hendek, qe ata mos mund te hyjn ne Medine.

Pra, krejt informatat i ke rrena nga truri yt. Asgje te sakte.

Ata qe jane vrare kane qene JAHUDIJT e Medines, te cilet i tradhtuan muslimanet ne luften e Hendekut, sepse prej mbas shpine ben lidhje me pabesimtaret, edhepse me heret kishin marveshje me muslimanet.

Pastaj lufta keshtu e ka o torollak, me vrasje, nuk eshte me lule.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin

Ne luften e Bedrit ata qe jane zane rober, nese i kane mesuar 10 musliman shkrim-lexim, jane leshuar te lire, ne luften e Uhudit s'ka pas vrasje jashta luftes, e as ne luften e Hendekut nuk jane rrethuar arabet, po arabet i kane rrethuar muslimanet, per kete shkak muslimanet kane hapur hendek, qe ata mos mund te hyjn ne Medine.

Ata qe jane vrare kane qene JAHUDIJT e Medines, te cilet i tradhtuan muslimanet ne luften e Hendekut, sepse prej mbas shpine ben lidhje me pabesimtaret, edhepse me heret kishin marveshje me muslimanet.

Pikerisht ajo qe deshem te provonim: Islami ka lindur me tmerre dhe masakra!!!
    Te lumte Islaminfo per deshmine....!
    Jarigas

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin

Mos u merr me ate kopukun se ai vetem me debate te tipit hidh-e-prit eksitohet.
    Mos ja ver re .

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Mos u merr me ate kopukun se ai vetem me debate te tipit hidh-e-prit eksitohet.
    Mos ja ver re .
    nuk e dija qe paskan hap medrese ne Vlore.

une nuk kam asgje me besimtaret cfaredo feje te jene.por jeni ju qe keni probleme me qafirat.

here tjeter mos ofendo antaret .

Faqja 2 prej 22 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •