Kjo eshte GABIM !!!
Islami ne doktrinen e vet nuk e ka tentimin per "bindje" te jomuslimaneve per korrektesine e islamit", ai vetem THIRREN, nuk BINDEN (te kish qene keshtu, sot bota do te ish muslimane, kurse historia perplot me tmerr dhe massakra)....perkundrazi, islami nuk i PREK assesi religjionet tjera. Gjith doktrina e islamit ka te beje me MUSLIMANET, dhe me jetesimin e kultures islame ne perditshmeri, kurse jomuslimanet jane te lire te bejne cte duan !!!, kjo, ngase muslimani i mbeshtetet ne kete rast kuranit, i cili "urdheron", JU fene e juaj, NE fene tone.
Cdo AJET kuranore miret si "argument" ne kuptimin e fjales. Kurse interepretimi i tyre eshte absolutikisht ne sense "pozitive". Dhe validiteti i tyre ka te beje absolutikisht VETEM me muslimanet. Ki kausalitet eshte i pashmangshem per ata qe deshriojn te njihen me islamin.
Argumenti ne perberjen e vet nuk ka fillim ose mbarim absolut. Pesha e tije mvaret prej objektivave qe i perdorin argumentuesit. Kushti i vetem i argumentit eshte paanshmeria ndaj rezulltatit te synuar.
Te besuarit eshte "argument" i besimtarit qe nuk mund assesi te kunderargumentohet. Ndeshje te te drejtave absolute. Asgjesim i kahjeve te kunderta, ngase ato ne raste se argumetohet patjeter kundershtohen.
Nese synohet nje e vertete absolute, atehere ajo, te cilen Descarte e perkufizon me "cognito, ergo sum".....nese mendon, se ti ke me shume te drejte se une.....e ke gabim.....une nuk mund te te argumentoj se e ke gabim, por edhe ti nuk mund te me argumentosh se e e ke te drejte, pa mos me cenuar ne ndonje sfere....dhe kjo te rrezon cdo argument.
tung
albanish by nature
Historia e lindjes se Islamit eshte plot tmerr dhe masakra, te urdheruara prej vete "profetit"!!!
Islami prek te drejtat themelore te njeriut: "ēfare parashikon ISlami per apostazine"????(pa dashur te sjell te gjitha ajetet lufte dhe urrejtje-nxitese)perkundrazi, islami nuk i PREK assesi religjionet tjera. Gjith doktrina e islamit ka te beje me MUSLIMANET, dhe me jetesimin e kultures islame ne perditshmeri, kurse jomuslimanet jane te lire te bejne cte duan !!!, kjo, ngase muslimani i mbeshtetet ne kete rast kuranit, i cili "urdheron", JU fene e juaj, NE fene tone.
Per shembull?? Merre njerin dhe interpretoje ne te dyja menyrat, qe ta kuptojme me mire!!Cdo AJET kuranore miret si "argument" ne kuptimin e fjales. Kurse interepretimi i tyre eshte absolutikisht ne sense "pozitive". Dhe validiteti i tyre ka te beje absolutikisht VETEM me muslimanet. Ki kausalitet eshte i pashmangshem per ata qe deshriojn te njihen me islamin.
A??Argumenti ne perberjen e vet nuk ka fillim ose mbarim absolut. Pesha e tije mvaret prej objektivave qe i perdorin argumentuesit. Kushti i vetem i argumentit eshte paanshmeria ndaj rezulltatit te synuar.
Pra "besimi" nuk mund te argumentohet!!! Shume e drejte!!!Te besuarit eshte "argument" i besimtarit qe nuk mund assesi te kunderargumentohet. Ndeshje te te drejtave absolute. Asgjesim i kahjeve te kunderta, ngase ato ne raste se argumetohet patjeter kundershtohen.
Atehere, perse e fillon kete postim me fjalen "Gabim!"??!!Nese synohet nje e vertete absolute, atehere ajo, te cilen Descarte e perkufizon me "cognito, ergo sum".....nese mendon, se ti ke me shume te drejte se une.....e ke gabim.....une nuk mund te te argumentoj se e ke gabim, por edhe ti nuk mund te me argumentosh se e e ke te drejte, pa mos me cenuar ne ndonje sfere....dhe kjo te rrezon cdo argument.
Jarigas
....masakrat dhe tmeret e islamit jane mire te dokumentuara...urdhero me shembuj...
....apostazia nuk ndalohet me kuran, por me "sheriat"....sheriati eshte kushtetura e shteteve muslimanev, me te cilin qeverisin....tradicionalisht njihen DISA sheriate, si ai i hanefijve, i hanbelijve, i shafiijve, i malikiijve, sheriati i shiave etj....sot akoma ka edhe me shume, ngase ka diku me shume se 50 shtete muslimane ne bote.....pra PERKUFIZOHU dhe BEHU ME I SAKT NE DISKUTIMIN...
......cdo gje ne kuran vlen per MUSLIMANET.....per te argumentuar kuranin, duhet te miren para sysh VETEM argumentet e muslimaneve....kurse une nuk kam as deshire e as kohe te te sqaroj vleren e fese time per vetveten time....je ka kupton konfuzionin qe do te shfaqej mes neve bukuroshave ???.........kjo qe te shkruajta eshte thjesht nje INFORMATE.....mere, ose lere....ti ke te drejte te interpretosh kuranin si te ta ket qejfi, por kjo nuk e prek kuptimin e nje muslimani qe e ka mbi kuranin, kete te vertete te deshmon edhe historia e kesaj feje dhe muslimaneve....pra, muslimant te deshmojn me te kaluaren e tyre, se une kam te drejte kur te them, se kuranin duhet ta kuptojn VETEM muslimanet, dhe ata e KUPTOJN, perndryshe nuk do te sundonin ne kete shkalle, ne kete shtrirje dhe me kete fuqi maramendese.....
kuptimi jarigasian:
...kur dy kaqafiten gezohet i treti.....
kuptimi im:
....kur dy kaqafiten, i treti i ndane....
ja per kete qe e sheh vet edhe ti.....
..........gabim, ngase gjith tema e hapesit qellon ne piken e "besimit" dhe doremarjen e muslimaneve me kete, duke u munduar kete doremarje ta pasqyroje mbi methoda dhe menyra zberthimi me parakushte tejet tjera....
tungi
albanish by nature
Ti po ben propogande agjitacion per tezat e tua e te banushit apo cfare? lol
Ku e sheh ti frymen e kritikes tek paragrafet e tua sepse une e kam te veshtire ta spikas nje gje te tille?
Problemi me ju fobisket ose fobianet, nqs anoni nga west-i me shume(lol) , eshte se ju e keni pothuajse te pamundur te formuloni ide te identifikuara si te pavarura anymore , sepse e keni lejuar trurin tuaj , me dije ose pavetdije , te injeksohet me dosa te medhaja propogandiste kundra dickaje qe ne te ardhmen behet fobi. Prandaj edhe argumentet e tua perkrah asaj fobie qe ti formove jane te destinuara te jene perhere te dobeta, sepse drogimi i trurit ka dhe efekte anesore si qerrimi i syve dhe helmimi i zemres qe perfundimisht rezulton ne qendrimin tend si ''biased'' .
Nuk pres nga ty reagime pozitive nga ky opinion i imi ndaj teje , qe eshte i lire meqe ra fjala , sepse eshte e veshtire te shpetosh nga crregullime te tilla mendore si fobite.
Mgjth te uroj good luck se mbase do te nevojitet ne te ardhmen.
Betejat e Bedrit, Uhudit dhe sidomos ajo e Hendekut, kur Muhamedi me idhujtaret e tij, preu kokat e 700 arabeve te fisit Kuraish, te cilit ishin dorezuar pas 25 ditesh rrethim!! Vrau ata qe ishin dorezuar!!!!!Ndersa grate dhe femijet u shiten si skllever!!!!
Nese nuk eshte tmerr kjo masaker, atehere mund te thuash me te drejte se Islami eshte fe e paqes!!!
Une bera nje pyetje te thjeshte: "ēfare parashikon Islami per apostazine", e ti me thua qe s'jam i sakte!!!! Ke probleme me shqipen apo si??!!....apostazia nuk ndalohet me kuran, por me "sheriat"....sheriati eshte kushtetura e shteteve muslimanev, me te cilin qeverisin....tradicionalisht njihen DISA sheriate, si ai i hanefijve, i hanbelijve, i shafiijve, i malikiijve, sheriati i shiave etj....sot akoma ka edhe me shume, ngase ka diku me shume se 50 shtete muslimane ne bote.....pra PERKUFIZOHU dhe BEHU ME I SAKT NE DISKUTIMIN...
Prape me llogje pa yndyre ti Nuh??Thashe sill nje shembull si prove te asaj qe pohon, e ti hiē!!!!!......cdo gje ne kuran vlen per MUSLIMANET.....per te argumentuar kuranin, duhet te miren para sysh VETEM argumentet e muslimaneve....kurse une nuk kam as deshire e as kohe te te sqaroj vleren e fese time per vetveten time....je ka kupton konfuzionin qe do te shfaqej mes neve bukuroshave ???.........kjo qe te shkruajta eshte thjesht nje INFORMATE.....mere, ose lere....ti ke te drejte te interpretosh kuranin si te ta ket qejfi, por kjo nuk e prek kuptimin e nje muslimani qe e ka mbi kuranin, kete te vertete te deshmon edhe historia e kesaj feje dhe muslimaneve....pra, muslimant te deshmojn me te kaluaren e tyre, se une kam te drejte kur te them, se kuranin duhet ta kuptojn VETEM muslimanet, dhe ata e KUPTOJN, perndryshe nuk do te sundonin ne kete shkalle, ne kete shtrirje dhe me kete fuqi maramendese.....
Qysh, qysh....ajo fraza qe shkruajte me pare: "Argumenti ne perberjen e vet nuk ka fillim ose mbarim absolut. Pesha e tije mvaret prej objektivave qe i perdorin argumentuesit. Kushti i vetem i argumentit eshte paanshmeria ndaj rezulltatit te synuar.", eshte e barazvlefshme me kete siper??!!!Ne cilen logjike harape, Nuh??!!kuptimi jarigasian:
...kur dy kaqafiten gezohet i treti.....
kuptimi im:
....kur dy kaqafiten, i treti i ndane....
A?"doremarjen"??!!Ka edhe ndonje kuptim kjo qe ke shkruar??!!..........gabim, ngase gjith tema e hapesit qellon ne piken e "besimit" dhe doremarjen e muslimaneve me kete, duke u munduar kete doremarje ta pasqyroje mbi methoda dhe menyra zberthimi me parakushte tejet tjera....![]()
Jarigas
Ti kur s'din asgje per historine islame ateher mos ja fut kot ok?
Sepse edhe ne forumin musliman u argumentoheshe me shpifje te tilla.
Ne luften e Bedrit ata qe jane zane rober, nese i kane mesuar 10 musliman shkrim-lexim, jane leshuar te lire, ne luften e Uhudit s'ka pas vrasje jashta luftes, e as ne luften e Hendekut nuk jane rrethuar arabet, po arabet i kane rrethuar muslimanet, per kete shkak muslimanet kane hapur hendek, qe ata mos mund te hyjn ne Medine.
Pra, krejt informatat i ke rrena nga truri yt. Asgje te sakte.
Ata qe jane vrare kane qene JAHUDIJT e Medines, te cilet i tradhtuan muslimanet ne luften e Hendekut, sepse prej mbas shpine ben lidhje me pabesimtaret, edhepse me heret kishin marveshje me muslimanet.
Pastaj lufta keshtu e ka o torollak, me vrasje, nuk eshte me lule.
Krijoni Kontakt