Close
Faqja 20 prej 22 FillimFillim ... 101819202122 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 216
    Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Une vetem nje pyetje kisha per ty, "Qeveria Blu".
    > Nese pranojme qe ligjet e natyres jane te pa thyeshme (pa u futur pse jane ashtu dhe a mund te ishin ndryshe) dhe dikush arrin ti thyej keto ligje, per ty eshte nje rast qe te fut ne mendim apo thjeshte nuk te ben pershtypje?
    I nderuari Volsiv , te thyej dikush ligjet e natyres eshte e pamundur.I vetmi qe ndoshta e ka bere ne historine e njerezimit ka qene Jezu Krisht superstar....por si do qofte as ai nuk e ka arritur kete....
    Apo pyetja duhet te jete ne ate drejtim - cfare fakti do te mjaftonte qe te besosh ne qendrueshmerine e konceptit Zot.Fakt qe do ishte i pamohueshem...p.sh. Zoti eshte omnipotent.Qe don te thote mundet gjithcka."Gjithcka" eshte fjale qe neve si njerez na perkujton dhe perfshin ne vehte apsolutikisht shume,"iracionalisht shume" gati e paimagjinueshme per ne nje gje e tille.Por, mjafton qe te kufizohemi ne ate qe ne e njohim ne kete univerzum.
    Egzistojn gjera qe Zoti do mund ti bente e ne nuk do te mund ti kuptonim.Nje nder to eshte te intervenoj ne aksiomet matematikore.Te themi drejtezen e cila eshte e paraqitur me dy pika ,entiteti omnipotent mund te bente kete drejtez vetem ne nje pike !!!! apsolutikisht cmenduri nga ana yne, por nje entitet i tille i mbuluar me termin omnipotent do te rrezonte kunderargumentin tone qe nuk eshte e mundur,e pakapshme!!!

Gjera e dyte do te ishte te intervenoj ne Logjiken.Zoti do te mund ti thyente silogjizmat me te thjeshta.Logjikisht e pamundur por prap bie ne uje para fuqise apsolute hyjnore.

Apo,zgjidhja e testit me Gurin ,qe eshte e njohur per te gjithe ....

Apo,intervenim dhe thyerje te ligjeve te natyres ( e ketu neqoftese ndodh dic do te mundemi te kuptojme,te detektojme,te masim ).P.sh. te thyej ligjet termodinamike - qe zjarri ne pyll "digjet mbrapsht" apo vaza e thyer te "kthehet mbrapsht me copeza " ne gjendjen e meparshme.Kjo mund te behet edhe me trik,por neqoftese do ishte e vertet do mund te cilesojm thyerje te ligjeve te natyres...Por ,kete nuk do e lejoj kurr Entropija....

Pra, Ne ndoshta jemi misteri me i madh ne univerz dhe sipas meje haperojme drejt fundit bashke me univerzin drejt asgjeje ....kete na thone ne menyre brutale dhe te ftohte vet ligjet e natyres....

Askush me i lumtur se une ,neqoftese eshte ndryshe ...por neqoftese arrin ti thyej dikush keto ligje atehere une do i falem jo 5 here ne dite por 50 here ,e me shume
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 06-11-2011 mė 20:12
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    I nderuari Volsiv , te thyej dikush ligjet e natyres eshte e pamundur.I vetmi qe ndoshta e ka bere ne historine e njerezimit ka qene Jezu Krisht superstar....por si do qofte as ai nuk e ka arritur kete....
    Apo pyetja duhet te jete ne ate drejtim - cfare fakti do te mjaftonte qe te besosh ne qendrueshmerine e konceptit Zot.Fakt qe do ishte i pamohueshem...p.sh. Zoti eshte omnipotent.Qe don te thote mundet gjithcka."Gjithcka" eshte fjale qe neve si njerez na perkujton dhe perfshin ne vehte apsolutikisht shume,"iracionalisht shume" gati e paimagjinueshme per ne nje gje e tille.Por, mjafton qe te kufizohemi ne ate qe ne e njohim ne kete univerzum.
    Egzistojn gjera qe Zoti do mund ti bente e ne nuk do te mund ti kuptonim.Nje nder to eshte te intervenoj ne aksiomet matematikore.Te themi drejtezen e cila eshte e paraqitur me dy pika ,entiteti omnipotent mund te bente kete drejtez vetem ne nje pike !!!! apsolutikisht cmenduri nga ana yne, por nje entitet i tille i mbuluar me termin omnipotent do te rrezonte kunderargumentin tone qe nuk eshte e mundur,e pakapshme!!!

Gjera e dyte do te ishte te intervenoj ne Logjiken.Zoti do te mund ti thyente silogjizmat me te thjeshta.Logjikisht e pamundur por prap bie ne uje para fuqise apsolute hyjnore.

Apo,zgjidhja e testit me Gurin ,qe eshte e njohur per te gjithe ....

Apo,intervenim dhe thyerje te ligjeve te natyres ( e ketu neqoftese ndodh dic do te mundemi te kuptojme,te detektojme,te masim ).P.sh. te thyej ligjet termodinamike - qe zjarri ne pyll "digjet mbrapsht" apo vaza e thyer te "kthehet mbrapsht me copeza " ne gjendjen e meparshme.Kjo mund te behet edhe me trik,por neqoftese do ishte e vertet do mund te cilesojm thyerje te ligjeve te natyres...Por ,kete nuk do e lejoj kurr Entropija....

Pra, Ne ndoshta jemi misteri me i madh ne univerz dhe sipas meje haperojme drejt fundit bashke me univerzin drejt asgjeje ....kete na thone ne menyre brutale dhe te ftohte vet ligjet e natyres....

Askush me i lumtur se une ,neqoftese eshte ndryshe ...por neqoftese arrin ti thyej dikush keto ligje atehere une do i falem jo 5 here ne dite por 50 here ,e me shume

>>> Shqipen tende nuk e kuptoj 100% por gjithsesi ajo qe ka rendesi eshte fjalia e fundit qe une te keshilloj te mos e harrosh gjate jetes.
    Edhe dicka nese me lejon, mos harxho energji per te rrezuar dicka qe krijon nga asgjeja por harxho energji per tu afruar dhe kuptuar ate. Kjo te ben nga nje shkencetar te verber nje shkencetar te lumtur dhe qe e sheh qarte komplet tabllone e kesaj jete.
    La verita' ti rendera' libero!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Ja ,nje liste e gabimeve logjike dhe mosperputhjeve qe sherbehen te ashtequajtur besimtare ne tentimet e tyre qe te bindin vehten dhe te tjeret ne korrektesin e religjionit te tyre.
    Njerezit qe nuk e njohin Perendine, qe nuk e kane gjetur ndonjehere vetveten ne prani te Tij, qe nuk jane prekur ne jeten e tyre prej Tij, detyrimisht qe nuk kane se si te flasin per Zotin, pasi nuk e njohin. Detyrimisht, nuk u ngelet gje tjeter vecse te "llogjikojne" ne mendjen e tyre per ate qe Perendia eshte apo nuk eshte. Duke bere kete gje, ata ashtu pa vetedije, sic ben edhe ti me lart, e vendosin veten ne pozitat e Zotit.

Po ti qe nuk beson se ka nje Zot, mos valle ashtu ne ate vetedijen tende, je duke dashur te thuash: "Une jam Zot"?! Eshte forma origjinale e hyrjes se mekatit ne kete bote. Cfare i ofroi gjarpri Eves e Adamit ne kembit te shkeljes se urdhri te Zotit?!

*Argumentum ad ignorantium - Neqoftese dic nuk mund te vertetohet me saktesi qe eshte e gabuar ,atehere e kunderta eshte e vertet p.sh.zoti egziston sepse ju nuk mundeni te deshmoni qe Ai nuk egziston.
    Njeriu e njeh Perendine, aq sa Perendia ka zgjedhur ti zbuloje per Vetveten, dhe aq sa natyra njerezore e lejon njeriun qe te njohi Perendine. Natyra njerezore eshte nje gote uji. Natyra hyjnore e Zotit eshte nje oqean. Gota e ujit nuk mund te mbaje dot gjithe ujin e oqeanit, dhe njeriu nuk e pi dot ujin e dijes se atij oqeani hyjnor, edhe sikur te pije gjithe jeten e tij.

*Logjika cirkulare - Kurani eshte fjale e zotit.
    - Si e dime kete ?
    -Sepse Muhamedi ka thene.
    -E fjale te kujt ka transmetuar Muhamedi ?
    -Fjalet e zotit.
    -E kush na garanton qe ato jane fjalet e zotit ?
    -Muhamedi ore...cte duhet te pyetesh me...
    Nga e di ti qe ti je i biri i X, nipi i Y dhe sternipi i Z? Sepse babai ti tha me gojen e tij. Pra e degjove nga goja e prinderve, dhe e BESOVE, pavaresisht se nuk i njohe paardhesit e tu qe jetuan ne nje kohe tjeter.

Te dish dhe te besosh jane dy gjera te ndryshme. Te dish do te thote te kesh nje menyre per ta verifikuar me shqisat e tua. Te besosh do te thote te pranosh si te veretete ate qe ke degjuar por nuk ke pare apo vertetuar dot me shqisat e tua.

*Plurium interrogationum-Kerkim i pergjigjeve te thjeshta ne pyetjet komplekse.Neqoftese zoti nuk e ka krijuar Boten,trego atehere kush e ka krijuar ate...
    Pyetja e besimtarit ka per qellim qe te te beje ty te kuptosh qe: a) ti nuk e di kush e ka krijuar boten b) ti nuk je Zot qe te mund te shpikesh te verteta e bote paralele. Une si besimtar besoj se boten e ka krijuar Zoti. Ti qe nuk je besimtar, nuk e di se kush e ka krijuar boten. Dhe nese do te me bindesh mua qe boten nuk e ka krijuar Zoti, me thuaj atehere, kush e krijoi?

*Ad hominem - Fyerje drejtuar bashkebiseduesit si "Zemra yte nuk eshte e hapur per te verteten,je ne rruge te gabuar dhe do te digjesh si pabesimtare qe je.Je viktime e propagandes Ateiste....
    E ke marre mundimin qe te njihesh me besimin e atij qe bisedon? Kur nuk e ke marre, cfare te kualifikuon ty qe te jesh kaq ekspert dhe te besosh se ai besimtari eshte ne rrugen e gabuar e ti je ne rrugen e drejte?

*Inati femijeror - celulari im eshte me i mire se i yti.Mbrojtja e religjionit te vet duke sulmuar religjionin tjeter.
    Ata besimtaret qe zihen duke mbrojtur besimin e tyre, kane dicka per te mbrojtur. Por ti, qe nuk beson as ne njeren fe e as ne tjetren, perse e ndjen te nevojshme per te marre pjese ne keto diskutime? E ke vene re se sa njerez qe nuk besojne fare ne Zot, e shohin te nevojshme qe te japin mend ne keto diskutime e tema?

etc...etc...etc...etc... te gjitha keto gjoja argumente meritojne nje ikone perqeshje te forumit edhe ate te trefishte :p :p :p
    Le te themi se ti ke te drejte. Le te themi se ai besimtari musliman eshte ne rrugen e gabuar dhe feja e tij nuk eshte e drejte. Perseri, ne syte e Perendise, ai eshte nje krijese shume me me vlere se 1000 jo-besimtare si puna tende. E di pse? Qe te behesh musliman apo i krishtere, duhet te ndjesh etjen per Perendine ne shpirtin tend. Te gjithe njerezit pa perjashtim e ndjejne kete etje te pashuar shpirterore. Dallimi mes besimtarit musliman dhe teje, eshte se ai e kerkon Perendine me gjithe shpirt, kurse ti ngelesh peng i mekatit origjinal: e mohon Perendine, ne menyre qe ti besh qejfin vetes sikur je vete zot.

Albo

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Duket se ketu disa kur ballafaqohen me te verteten e nuk dijne mej dhene kahje, kthehen e fshijne postimet. Nojsen, ska problem per ne neqoftese munet edhe gjetiju mej fshi gabimet e veta por dyshoj......

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Njerezit qe nuk e njohin Perendine, qe nuk e kane gjetur ndonjehere vetveten ne prani te Tij, qe nuk jane prekur ne jeten e tyre prej Tij, detyrimisht qe nuk kane se si te flasin per Zotin, pasi nuk e njohin.
    Perse nje Ateist nuk ka ligjitimitet te flas per nje teme te till e ate cka thone Teistet eshte korrekte.Ateistet ne te vertet nuk e mohojne egzistimin e zotit ,por vetem mungese besimi ne nje koncept te tille qe perfaqesojne religjionet e institucionalizuara.Kete keqkuptim duhet sqaruar si shihet deri sa univerzi te perjetoje vdekje termale .
    Neqoftese Ti thua qe Zoti egziston,shume bukur mua nuk me pengon ; Une si Ateist jam plotesisht i hapur per nje mundesi te tille - vetem se refuzoj te marr ne shqyrtim pa ofruar argumente bindese.Citatet Biblike / Kuranore nuk jane te mjaftueshme qe nje njeri skeptik dhe racional ta bindin...
    Si mund te argumenton nje besimtare qe jeta e tij eshte e percjelluar nga meshira e zotit.Perse jane te sigurte qe jane te prekur prej zotit dhe perse kjo meshire e perendise eshte e rezvuar vetem per ato qe pranojne te tjeret edhe pse mund te kene shpirt te paster dhe humanitet nuk ju rezervohet nje privilegj i tille ?
    Ndersa teje te lejohet te spekulosh me terma te tilla edhe pse ne te dyte kemi te njejta njohuri .Ti nga pozitat e tua je mjaftuar me spjegimet autoritare Biblike ndersa une Jo ,kerkoj me shume.Cila rruge eshte me e denje ?
    Detyrimisht, nuk u ngelet gje tjeter vecse te "llogjikojne" ne mendjen e tyre per ate qe Perendia eshte apo nuk eshte. Duke bere kete gje, ata ashtu pa vetedije, sic ben edhe ti me lart, e vendosin veten ne pozitat e Zotit.
    Por cka na mbetet tjeter neqoftese e injorojme logjiken ? enderrime sufiste ,vetmashtrim qe kemi perjetuar extaze shpirterore ,perjetime placebo nga peshperitjet e prifterinjeve nga katedrat e tyre - tjeter nuk na mbetet.
    Deri sa jemi ne kete bote ne kete realitet,duhemi te mbeshtetimi ne racion tone.Per me shume si thua ti "prekje e zotit" duhet izoluar ne nje bote tjeter (manastir) qe eventualisht te perjetojme pervoja te tilla.E meqenese i ikni kesaj sfide -cdo pretendim i tille e thene ne menyre kategorike eshte i pasinqerte.
    Po ti qe nuk beson se ka nje Zot, mos valle ashtu ne ate vetedijen tende, je duke dashur te thuash: "Une jam Zot"?! Eshte forma origjinale e hyrjes se mekatit ne kete bote. Cfare i ofroi gjarpri Eves e Adamit ne kembit te shkeljes se urdhri te Zotit?!
    Te mos besosh ne nje zot nuk do te thote qe veten te perjetosh te tille.Kjo eshte akuze e ulet.te jesh "Zot" i fatit tend kjo po.I mbushur me vetbesim dhe heroizem dhe i afte te jesh i denje ne kete jete si ne aspektin moral / etik nuk na duhet nje shok imagjinar ne qiell.
    Te mohosh zotin nuk eshte mekat.Mekat eshte kur Kisha e pasur shperdan "lajmin e mire" mes te varfereve
    Eva,Adami dhe gjarperi - hyrja Biblike "Genesis" eshte qesharake.

Nga e di ti qe ti je i biri i X, nipi i Y dhe sternipi i Z? Sepse babai ti tha me gojen e tij. Pra e degjove nga goja e prinderve, dhe e BESOVE, pavaresisht se nuk i njohe paardhesit e tu qe jetuan ne nje kohe tjeter.
    A jo,nuk qendron kjo.Une jam djali ,nipi dhe sternipi i dikujt kjo lehte vertetohet.Por si do vertetoje Ti "te vertetat Biblike" mbi Jezusin X,shpirtin e shenjet Y dhe Zotin Z.Une njoh babain tim,baben plak. TI mund te vertetosh X,Y dhe Z tend?
    Te dish dhe te besosh jane dy gjera te ndryshme. Te dish do te thote te kesh nje menyre per ta verifikuar me shqisat e tua. Te besosh do te thote te pranosh si te veretete ate qe ke degjuar por nuk ke pare apo vertetuar dot me shqisat e tua.
    pajtohem ! te besosh don te thote qe nuk ke fakte - po te mund te vertetohet atehere nuk do ishte besim.Besimi eshte dhunti e nje njeriu dhe askush se sulmon,nuk e di pse egersoheni ! Tema qe hapa kishte te bente veten me metodat qesharake qe perdorin besimtaret. Apo as kjo nuk lejohet ?

Pyetja e besimtarit ka per qellim qe te te beje ty te kuptosh qe: a) ti nuk e di kush e ka krijuar boten b) ti nuk je Zot qe te mund te shpikesh te verteta e bote paralele. Une si besimtar besoj se boten e ka krijuar Zoti. Ti qe nuk je besimtar, nuk e di se kush e ka krijuar boten.
    Kush te thote qe Une e di kush e ka krijuar Boten.Une pretendoj qe spjegimi shkencore eshte shume ,shume me i qendrueshem se sa "krijimi" kreacionist i juaji.Dhe keshtu do jet deri sa te dal nje teori me bindese,shkenca nuk eshte dogmatike qe te kete "te verteta" te perjetshme.
    Dhe nese do te me bindesh mua
    Nuk eshte qellimi im te bind dike,aq me behet se si besojne njerezit.Nuk jam fanatik qe te mirrem me gjera te tilla.Shkruaj sepse eshte forum dhe prezentoj mendimet e mia,dhe nuk me prishet qejfi neqoftese jam ne minorance.
    qe boten nuk e ka krijuar Zoti,me thuaj atehere,kush e krijoi ?
    Argumenti plurium interrogationum - kerkim i pergjigjeve te thjeshta ne pyetjet komplekse.

E ke marre mundimin qe te njihesh me besimin e atij qe bisedon? Kur nuk e ke marre, cfare te kualifikuon ty qe te jesh kaq ekspert dhe te besosh se ai besimtari eshte ne rrugen e gabuar e ti je ne rrugen e drejte?
    Edhe nje akuze e pabaze...cila eshte rruga e drejte ? askush nuk eshte ne rrugen e drejte....
    E ke vene re se sa njerez qe nuk besojne fare ne Zot, e shohin te nevojshme qe te japin mend ne keto diskutime e tema?
    Kjo qe "jep mend" nuk te duhej,por nejse....cdo bisede me besimtaret mbaron keshtu,ne mungese te pergjigjeve dinjitoze qe kerkon pala tjeter....ngritni hundet dhe akuzoni qe luajm rolin e "expertit"....ne vend te "fyerjes" qe perjetoni mund te perdorni metoda tjera me efikase - Perjashtimin nga forumi per personin tim.Sidomos mund ta besh Ti kete si i "madhi i forumit"

Le te themi se ti ke te drejte. Le te themi se ai besimtari musliman eshte ne rrugen e gabuar dhe feja e tij nuk eshte e drejte. Perseri, ne syte e Perendise, ai eshte nje krijese shume me me vlere se 1000 jo-besimtare si puna tende.
    Kjo qe ke thene me larte eshte komprimitim i rend i yti.I thene si ne koherat me te arta te inkuzicionit fetare.
    e mohon Perendine, ne menyre qe ti besh qejfin vetes sikur je vete zot.

Albo.
    E sqaruam me larte .

Qeverijablu.
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Le te themi se ti ke te drejte. Le te themi se ai besimtari musliman eshte ne rrugen e gabuar dhe feja e tij nuk eshte e drejte. Perseri, ne syte e Perendise, ai eshte nje krijese shume me me vlere se 1000 jo-besimtare si puna tende. E di pse? Qe te behesh musliman apo i krishtere, duhet te ndjesh etjen per Perendine ne shpirtin tend. Te gjithe njerezit pa perjashtim e ndjejne kete etje te pashuar shpirterore. Dallimi mes besimtarit musliman dhe teje, eshte se ai e kerkon Perendine me gjithe shpirt, kurse ti ngelesh peng i mekatit origjinal: e mohon Perendine, ne menyre qe ti besh qejfin vetes sikur je vete zot.

Albo
    Kjo qe ke shkruar Albo, eshte nje fyerje qe i ben Perendise!!
    Nese Perendia eshte i etur per "besimtare" e jo per njerez te mire, atehere ajo peredi, nuk mund te jete Perendia!!Me sa mend ti pohon se Perendia preferon "besimtarin ne rruge te shtrember" kundrejt "pabesimtarit ne rruge te drejte"??!!
    Thjesht tregove se botekuptimi yt mbi Perendine eshte i njejte me ate qe kane myslimanet!!
    Edhe pohimi yt mbi mekatin fillestar(origjinal), eshte gabim; nuk eshte absolutisht mohimi i Zotit ai mekat, perndryshe te gjithe njerezit lindin mohues te Zotit sipas kesaj teze!!
    Une mund te pohoj se ne syte e Perendise nje person si qeveriablu, qe shpenzon nje pjese te jetes se tij duke ndihmuar krijesat e tjera te Perendise qe kane nevoje, edhe pse nuk pajtohet me botekuptimin e nje besimtari mbi Perendine, eshte 1.000.000 here me i vlefshem ne syte e Perendise se sa nje besimtar si ti e une, qe merremi vetem me llogje mbi menyren dhe formen e adhurimit te Perendise!!! E te mos flasim pastaj per myslimanet qe mohojne edhe nenen e baben per te qene ne rradhet e ushtrise islamo-harape.....!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 14-11-2011 mė 06:01
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    Cila ėshtė ajo sure,sjelle se nga e keni marr,ku ndodhėt?!!
    Nėse e keni fjalėn pėr ndonjė sure kur'anore,sjelleni suren nga Kur'ani ashtu siē ėshtė si dhe vendin ku ndodhėt ajo nė Kur'an,pa shtuar apo pa larguar diēka nga ajo...Kupton?!
    Suren qe patet kerkue ta pata sjedhe me perpikeni, por duket se dikujt nuk i ka konvenue meu pergjigje dhe i ka fshij te gjitha. Pse thirreni ateher ne te vrteten ?

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Nese Perendia eshte i etur per "besimtare" e jo per njerez te mire, atehere ajo peredi, nuk mund te jete Perendia!!Me sa mend ti pohon se Perendia preferon "besimtarin ne rruge te shtrember" kundrejt "pabesimtarit ne rruge te drejte"??!!
    Thjesht tregove se botekuptimi yt mbi Perendine eshte i njejte me ate qe kane myslimanet!!
    Ka dy lloje besimtaresh. Besimtare qe besojne ne vetvete. Besimtare qe besojne ne Zot. Dallimi mes te dy paleve, eshte shume evident ne kete teme e ne keto mendime te shprehura. Ju u pelqen ta perkufizoni Perendine, ashtu sic ju vjen ju per mbare, me botekuptimin, llogjiken, e deshirat tuaja. Nuk jeni shume te interesuar per te njohur Perendine, ashtu si Vete Perendia na eshte shfaqur ne keto mijera vjecare te historise sone te njerezimit.

Eshte ne fakt ligj i thjeshte: Perendia u afrohet te gjithe atyre njerezve, qe e kerkojne ate me nje zemer te hapur e te sinqerte, dhe qe heqin dore nga vullneti i tyre i mbrapshte njerezor, ne menyre qe te mund te njohin Vullnetin e Perendise ne jeten e tyre. Perendia u qendron larg, te gjithe shpirtrave kryenece dhe te dashuruar me vetveten, qe e pikturojne Zotin ashtu sic u vjen per mbare ne mendjet e tyre. Keta njerez jane pengje te vullnetit te tyre te mbrapshte njerezor. Ti je shembulli i mire i ketij grupit te dyte, se bashku me hapesin e temes.

Muslimani mund te jete nje besimtar qe beson ne nje besim te gabuar, nuk ka zbuluar akoma besimin e vertete. Por ne syte e Perendise, ky musliman, ka me shume vlera se 1000 kryenece si puna e juaj. Ai muslimani, e ndjen etjen shpirterore per te njohur Krijuesin, dhe e kerkon ate ne menyre te sinqerte. Kurse ti e kompani, nuk keni se si ta kerkoni Perendine e vertete e as nuk keni per ta gjetur ndonjehere, per aq kohe sa nuk i thoni mendjes tuaj boll trillove perendi te rreme!

Per aq kohe sa mendja juaj trillon e nuk pushon, zhurma e ketyre mendimeve do t'iu pengoje qe te degjoni Zerin e Perendise ne jeten tuaj. Prandaj njerezit besimtare e kerkojne kungimin me Perendine ne heshtje e me nje zemer te penduar.

Une mund te pohoj se ne syte e Perendise nje person si qeveriablu, qe shpenzon nje pjese te jetes se tij duke ndihmuar krijesat e tjera te Perendise qe kane nevoje, edhe pse nuk pajtohet me botekuptimin e nje besimtari mbi Perendine, eshte 1.000.000 here me i vlefshem ne syte e Perendise se sa nje besimtar si ti e une, qe merremi vetem me llogje mbi menyren dhe formen e adhurimit te Perendise!!! E te mos flasim pastaj per myslimanet qe mohojne edhe nenen e baben per te qene ne rradhet e ushtrise islamo-harape.....!
    Nje oficer romak, pagan ne tradite, shpetoi nje dite nje fshat te tere besimtaresh te krishtere, ne kohen e persekutimit te te krishtereve. Gjithe besimtaret e fshatit e falenderuan dhe u luten per te. Ate nate, oficeri pa ne enderr "njeriun e ikones" qe kish pare ne Kishe, dhe e ndoqi ate nga pasi trupi i tij leshonte nje drite te mahnitshme. Kur e arriti, "njeriu i ikones" i ktheu kurrizin dhe u largua.

Te nesermen oficeri shkoi tek prifti i fshatit, dhe e pyeti se kush ishte "njeriu i ikones". Prifti i tha se ishte Zoti yne Krisht. Me pas ushtari i tregoi per enderren qe kish pare dhe i kerkoi me insistim se perse Krishti u soll ashtu me te. Prifti i shpjegoi se Zoti i ktheu shpinen pasi shpirti i tij nuk mbante Vulen e Shpirtit te Shenjte, nuk ishte pagezuar e mirosur ne Kishe.

Ta tregoj kete histori, qe ti e shume si ty, te mesoni, se filantropi me i madh i botes, ne syte e Perendise eshte nje hic, per aq kohe sa ai nuk rilind ne Krisht, per aq kohe sa shpirti i Tij nuk mirroset me Shpirtin e Shenjte. Te zbatosh urdherimet e Zotit eshte vetem nje hap i pare. Te veshesh Zotin e te marresh Shpirtin e Shenjte te Perendise, eshte gje tjeter. Jo me kot, sherbesa e Pagezimit ne Kishen Orthodhokse, fillon me denoncimin e qoftelargut tek dera e Kishes.

Qe te behesh i krishtere, duhet te denoncosh qoftelargun, ne menyre qe te njihesh me Krishtin.
    Qe te marresh misterin me te madh te Kishes Orthodhokse, ushqimin shpirteror te gjithe besimtareve, Kungimin e Shenjte, qe eshte trupi dhe gjaku i Krishtit, duhet me pare te rrefesh mekatet e tua.

Prandaj Rrefimi eshte nje nga misteret me te rendesishme qe Kisha ofron dhe besimtari perfiton. Gjeja e pare qe Zoti yne Krisht beri kur hyri ne boten tone, ishte thirrja e njerezve ne pendim. Nje shpirt i penduar, rrefen mekatet e tij. Nje shpirt krenar e kryenec, nuk i rrefen mekatet e tij, por i shumon ato.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 23-11-2011 mė 10:47

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Ka dy lloje besimtaresh. Besimtare qe besojne ne vetvete. Besimtare qe besojne ne Zot. Dallimi mes te dy paleve, eshte shume evident ne kete teme e ne keto mendime te shprehura. Ju u pelqen ta perkufizoni Perendine, ashtu sic ju vjen ju per mbare, me botekuptimin, llogjiken, e deshirat tuaja. Nuk jeni shume te interesuar per te njohur Perendine, ashtu si Vete Perendia na eshte shfaqur ne keto mijera vjecare te historise sone te njerezimit.
    E nis diskutimin me nje paragjykim!! Kjo s'eshte e drejte!!
    Ne asnje postim timin nuk mund te gjesh nje "perkufizim" per Perendine; e shumnta un them se ēfare nuk mund te jete Perendia, ashtu siē the edhe shen Thomai(San Tommaso): Nuk mund ne asnje menyre te imagjimojme se si eshte Perendia,e shumta mund vetem te themi se si nuk eshte!!

Eshte ne fakt ligj i thjeshte: Perendia u afrohet te gjithe atyre njerezve, qe e kerkojne ate me nje zemer te hapur e te sinqerte, dhe qe heqin dore nga vullneti i tyre i mbrapshte njerezor, ne menyre qe te mund te njohin Vullnetin e Perendise ne jeten e tyre. Perendia u qendron larg, te gjithe shpirtrave kryenece dhe te dashuruar me vetveten, qe e pikturojne Zotin ashtu sic u vjen per mbare ne mendjet e tyre. Keta njerez jane pengje te vullnetit te tyre te mbrapshte njerezor. Ti je shembulli i mire i ketij grupit te dyte, se bashku me hapesin e temes.
    A mos valle Perendia e hedh shiun vetem per disa?? Apo e nxjerr diellin vetem per disa??!!
    Perendia u afrohet te gjithe krijesave pa perjashtim, pune tjeter pastaj se kush e sheh e kush jo!! Arsyetim pa logjike ky, thjesht arsyetim dogmatik...!
    Muslimani mund te jete nje besimtar qe beson ne nje besim te gabuar, nuk ka zbuluar akoma besimin e vertete. Por ne syte e Perendise, ky musliman, ka me shume vlera se 1000 kryenece si puna e juaj. Ai muslimani, e ndjen etjen shpirterore per te njohur Krijuesin, dhe e kerkon ate ne menyre te sinqerte. Kurse ti e kompani, nuk keni se si ta kerkoni Perendine e vertete e as nuk keni per ta gjetur ndonjehere, per aq kohe sa nuk i thoni mendjes tuaj boll trillove perendi te rreme!
    Si mund t'i thote vetes "besimtar" i drejte nje arrogant si ti, i cili jo vetem shkruan perla te tipit "nje besimtar qe beson ne nje besim te gabuar"(gati-gati, po bie ne nivelin e Nuh Muses), por i jep vetes te drejten te flase ne emer te Perendise??!!!Une refuzoj t'i besoj nje perendie qe ēmon me shume nje besimtar mysliman qe vret njerez te pafajshem ne emer te tij, sesa nje jobesimtar te virtytshem qe punon per te miren e njerezimit!!Ai nuk mund te jete Perendia!!

Per aq kohe sa mendja juaj trillon e nuk pushon, zhurma e ketyre mendimeve do t'iu pengoje qe te degjoni Zerin e Perendise ne jeten tuaj. Prandaj njerezit besimtare e kerkojne kungimin me Perendine ne heshtje e me nje zemer te penduar.
    Eshte pikerisht ajo ēka thashe une, oj dele e Perendise e mjaft me arrogancen tende per te na treguar se ē'mendojme apo ē'nuk mendojme !!
    Nje oficer romak, pagan ne tradite, shpetoi nje dite nje fshat te tere besimtaresh te krishtere, ne kohen e persekutimit te te krishtereve. Gjithe besimtaret e fshatit e falenderuan dhe u luten per te. Ate nate, oficeri pa ne enderr "njeriun e ikones" qe kish pare ne Kishe, dhe e ndoqi ate nga pasi trupi i tij leshonte nje drite te mahnitshme. Kur e arriti, "njeriu i ikones" i ktheu kurrizin dhe u largua.

Te nesermen oficeri shkoi tek prifti i fshatit, dhe e pyeti se kush ishte "njeriu i ikones". Prifti i tha se ishte Zoti yne Krisht. Me pas ushtari i tregoi per enderren qe kish pare dhe i kerkoi me insistim se perse Krishti u soll ashtu me te. Prifti i shpjegoi se Zoti i ktheu shpinen pasi shpirti i tij nuk mbante Vulen e Shpirtit te Shenjte, nuk ishte pagezuar e mirosur ne Kishe.
    Pra edhe Zoti yt i damkoska krijesat e veta njesoj si Allahu i myslimaneve??!!Apo njesoj si Satanai??!!
    Nje zot qe i kthen shpinen nje njeriu te mire, nuk mund te jete Perendia.....kjo perralla jote eshte e denje per myslimanet, jo per katoliket!!....e as per te tjeret.....

Ta tregoj kete histori, qe ti e shume si ty, te mesoni, se filantropi me i madh i botes, ne syte e Perendise eshte nje hic, per aq kohe sa ai nuk rilind ne Krisht, per aq kohe sa shpirti i Tij nuk mirroset me Shpirtin e Shenjte. Te zbatosh urdherimet e Zotit eshte vetem nje hap i pare. Te veshesh Zotin e te marresh Shpirtin e Shenjte te Perendise, eshte gje tjeter. Jo me kot, sherbesa e Pagezimit ne Kishen Orthodhokse, fillon me denoncimin e qoftelargut tek dera e Kishes.
    .....e, edhe myslimanet e fillojne shelbimin e tyre me denoncimin e Muhamedit.....njesoj jeni!! Ti mendon se nje indigjen i virtytshem qe s'ka degjuar kurre per Krishtin, nuk mund te kete shelbim, pasi perendia nuk e ka pare te arsyeshme t'i deshmoje per Krisht e Muhamed??!!
    Ai nuk mund te jete Perendia i Vertete!!

Qe te behesh i krishtere, duhet te denoncosh qoftelargun, ne menyre qe te njihesh me Krishtin.
    Qe te marresh misterin me te madh te Kishes Orthodhokse, ushqimin shpirteror te gjithe besimtareve, Kungimin e Shenjte, qe eshte trupi dhe gjaku i Krishtit, duhet me pare te rrefesh mekatet e tua.
    ....harrove qe "besimtari i vertete kerkon kungimin e Perendise ne heshtje"???
    Prandaj Rrefimi eshte nje nga misteret me te rendesishme qe Kisha ofron dhe besimtari perfiton. Gjeja e pare qe Zoti yne Krisht beri kur hyri ne boten tone, ishte thirrja e njerezve ne pendim. Nje shpirt i penduar, rrefen mekatet e tij. Nje shpirt krenar e kryenec, nuk i rrefen mekatet e tij, por i shumon ato.
    Albo
    Albo!! Ti je djale i menēur dhe nuk mund ta dredhesh debatin ne kete menyre; nuk diskutohet nese duhet te pendohemi per mekatet tona, gje qe eshte jasht ēdo dyshimi, porse a eshte e domosdoshme ta bejme ne prani te priftit!!
    E sheh se si paragjykimi te ēon ne rruge te gabuar.....!!!
    Jarigas

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Albo
    ....albo,

"qoftelargu", eshte kjo shprehje truallsore ne rrethin tend ???

Edhe ne gjuhen truallsore te tetoves perdoret kjo shprehje, pra "kofshinlarget", per xhinet e keqinj, shejtanin, djallin .....

tung
    albanish by nature

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •