Close
Faqja 14 prej 22 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 216
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Tung,zotri Nuha !edhe ti sherbehesh me Ad Hominem.E si ta vleresojm denjesine e "religjionit " tend qe mban, "Fukara".Une nuk do thoja.Meqenese ti e gjen lumturine atje ,mbaje.
    *E pse ne cdo citim permend vitet e mia.Me keto vite ti qe cek per mua une kam kryer medicen ne njerin nga fakultetet me prestigjioze ne Europ.Cka duhet te beje sipas teje-te me shperblejne me cmimin Nobel,qe te jem i denje per ty.Nuk kerkohet arsimimi ne debate por argumente dhe dinjitet njerezor.Nuk pretendoj qe jam me i dituri dhe po "shes " mend.Lirisht rrezoni ato qe shkruaj,askush me i lumtur se une nuk eshte.Do vime me prane te vertetes.Une edhe pajtohem me ate qe thua "Obican" por ju asesi.Duani te jeni te vecant apo "Sebican".
    Ne te vertet ,ju pretendoni qe mbani "monopol" mbi te verteten.Ju vrete syte cdo shkrim ndryshe.

Edhe mund te jete ,por nuk po e shpalos.Ne te vertet me te as nuk mund te bisedosh.Duhet te mbetet patjeter e tij.Cdo fjal kunder e merr si sulm ndaj vetes,dhe thote nuk mund te me lekundi besimin.Thua se ky eshte qellimi yne.
    Ndersa,e merr rolin e avokatit,atehere per hir te korrektesise duhesh ti a terheqesh verejtjen edhe IslamInfo per sjelljen e tij.Pa e provokuar fillon dhe te fyen vetem pse i ben oponenc.Nuk eshte e denje per nje Hoxhe nje sjellje e till. Pse nuk duhet te polimizojme me IslamInfo.Shkrimet e tij qe i ben ne forumin Islam une nuk nderhy,por ketu eshte ne terren tjeter dhe nuk duhet pritur qe do ulim koken.Sidomos kur sjell fjale jo te denja prej nje kleriku dhe argumentime te cekta.
    Ne te verte,ai ne kete teme ka ardhur si mysafir i paftuar.Vete ka reaguar nuk po kerkon askush prej tij pergjigje.Nuk e di pse i jep rendesi aq vehtes !
    mirmengjesi qeveriablue,

...ndoshta ndonjehere tingelloj si perzonal, por edhe nese e ndjen vetveten te prekur, kete nuk e bej me qellime paraprake per te denoncuar apo cvleresuar, por thjesht per shkaqe teknike. Perndryshe kjo qe beje une eshte edhe shkence ne vete dhe quhet epistemologji. Per mua eshte fundamentale te jem ne vetedije mbi arsyet e diskutuesit perse "argumenton" apo "polemizon" ashtu si e ben. Kjo ka te beje me ineteresin tim per tu mare serizosiht me problemet, e jo per te treguar mendjemadhesi (qe kajher ma mvesh kete !!!)......shpresoj se me kupton !!!, pra, ne te ardhmen, jo se do te me behej qejfi, por edhe e kerkoj nga ju qe te "mbroheni" dhe te ma bene me dije, kur mendoni se jame bere perzonal.

Tung
    albanish by nature

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Per mua eshte fundamentale te jem ne vetedije mbi arsyet e diskutuesit perse "argumenton" apo "polemizon" ashtu si e ben. Kjo ka te beje me ineteresin tim per tu mare serizosiht me problemet
    Ne te vertet qellimi im ishte, qe tema te shkoj ne ate drejtim qe ne bashke te terheqim nje linje te qarte midis besimit si fenomen psikologjik / neurologjik /apo edhe epistomologjik dhe besimit qe eshte i institucionalizuar ne xhami / kishe apo sinagog.Besimi i institucionalizuar te themi ashtu sic e prezentojn Imamet /priftat eshte i bazuar ne parimin "credo qua apsordum ".Dhe kjo duhet spjeguar.
    Dhe dic tjeter kisha deshir qe te shihet qe besimi rrit mundesin e arsyetimit te gabueshem.

*Por,cka ndodh - ende pa u zhvilluar Tema menjehere reagojn emocionalisht "mbrojtesit kujdestar te Islamit ne forum " me emocione dhe i japin kahje krejt tjeter diskutimit,dhe te etiketojn menjehere Islamofob , me nje fjale ata qe sulmojn e tregojn vehten qe jane "Katunar forumi qe kan shit lopen dhe kan blere PC " .

*Mes meje e teje ska asgje personale,lirisht me sulmo.Kjo do ishte sfide nga te dy palet.Une kam ndare bukur kohe te lexoj postimet tua dhe pergjigjen e ke marr ne PM.

*Dhe nje kerkese neqoftese vie ne Wien do me shoqerosh deri te muzeu ku gjindet shpata e Gjergjit,apo emocionet Islame nuk do te lene te shohesh shpaten e nje katoliku
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 12-09-2011 mė 23:12
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Jo shejtani po Allahu e krijoi Aishen qe ne ate moshe te ishte e pjekur edhe fizikisht edhe psiqikisht per ta pasur Muhammedin burr. Madje kjo njihet ne vendet e nxehta se ata hyjn ne pubertet me heret. Pastaj ai nuk ja mori me zor vajzen Ebu Bekrit, po ai ja dha me deshire. Pastaj Aishja nuk e kundershtoi kete po e pranoi.

,Ajsha nente vjeqare paska pranu ,se di a ka pas akullore ne kohen e Muhamedit a jo???

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin
    Besimi ska te beje asgje me logjiken.

Pershendetje
    Pėrshendetje edhe pėr juve! A BESONI SE EKZISTON LOGJIKA?![Pyetja ime]

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Tani e pash, kete qe ke shkruar...kete po vecoj se te tjeret jane bla bla bla....Qeveriablu aspak nuk nderhyri ne definicionin dhe atributet qe ju i jipni hyjnores tuaj.Ja,per te 1001 here te them dhe ti prap nuk pergjigjesh !!!! jane keto cilesi qe ju i jipni zotit dhe ne qoftese i ik kesaj atehere mundesh ti cekesh ti cilet jane.
    Une e kuptoj qe pozitat e mija jane me te veshtira se te tuat.Juve Besimtareve nuk ju duhet shume Brainpower.Ne parim nese je Besimtare e mjaftueshme eshte qe te behesh kokeforte dhe askujt te mos i argumentosh."Zoti egziston dhe une besoj ne te dhe askush nuk mund te me luhat nga kjo " dhe kjo pergjigje eshte solide ne boten e besimtareve,por ketu kerkohet me shume.
    Une jam i sigurte qe ashtu sic e prezontoni zotin ju permes Kuranit,AI nuk egziston dhe nuk duhet shume mund te rrezohet ajo.Ti thua e beson zotin permes kuranit e ende nuk ke prure definicion te tij,qe mund une te komentoj.E vetmja gje qe ben ti eshte "Pi barazon atributet e zotit me ate te krijesave" ,si te lutem kur ju thuani qe keto cilesi i ka zoti.

*Ja,te marrim ate qe thuani Zoti eshte i perjetshem - Limes kur N tenton ne infinity (pafundesi) eshte O,neqoftese dic eshte 0 atehere ajo eshte asgje,nuk egziston,hic,zbrazet.Pra,neqoftese zotin e shikojm si funksion dhe e veme ne limit pershkak te epitetit te tij pafundesise del qe eshte 0.
    Tani me merr mendje qe do thoni keshtu-
    A.Zoti eshte entitet spiritual dhe nuk ndikojne ligjet e botes materjale
    B.Zoti e ka krijuar Univerzin dhe me kete nuk eshte i kufizuar ne ligjet e tij
    C.Zoti gjindet jashte univerzit dhe nuk eshte i lidhur me realitetin e krijesave ne kete univerzin tone
    -Mirepo qe te trija jane Wrong,sepse nen A.Neqoftese zoti eshte spirituel,sipas fizikes spiritualja nuk mund te egzistoj dhe nuk egziston.
    B.Gjithcka qe egziston ne kontakt me univerzin eshte e lidhur me ligjet e saj dhe i varur prej tij.
    C.Nuk mund te jete jashte univerzit.Neqoftese egziston ne kete univerz tonin atehere do te mund te hetohet,mund te masim masen.

E gjith kjo 0 + 0 = ?
    0 e pare - zoti qe eshte i perjetshem (i pakufizuar ).Sepse ashtu thone besimtaret ,te ishte i kufizuar nuk do munde te krijonte boten.Ndersa nga Matematika e dime qe limesi i saj eshte O.
    0 e dyte - sasia e materies qe sipas jush besimtareve duhet te krijoje.E qe te krijosh duhesh te kesh materie fillestare.
    Ndersa sipas jush ekuacioni 0 + 0 = 1. Si eshte e mundur ? 0 + 0 = 0.

Shiqo,te gjitha "faktet" qe ju besimtaret neve na hedheni ne sy jane autokontradiktore .Shiqo mosegzistencen e dickaje mund te zgjidhesh ne menyre elegante por ju me qellim beheni "te krisur " sepse ashtu eshte me thjesht te jetosh,apo me mire ju konvenon indoktrinimi juaj.
    Paramendoje njė TREN me 80 VAGONA,vagonin e 80 e tėrheq i 79,tė 79 i 78 e kėshtu me radhė derisa vijmė tek LLOKOMOTIVA. Po LLOKOMOTIVĖN kush e tėrheq?!!!![Pyetja ime]

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    Logjika eshte diēka e perkufizuar prej njeriut, prandaj s'ka te beje besimi me te....

Paramendoje njė TREN me 80 VAGONA,vagonin e 80 e tėrheq i 79,tė 79 i 78 e kėshtu me radhė derisa vijmė tek LLOKOMOTIVA. Po LLOKOMOTIVĖN kush e tėrheq?!!!![Pyetja ime]
    Forca e ferkimit me shinat.......e pastaj??!!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e aadili
    Anėtarėsuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ti po ben propogande agjitacion per tezat e tua e te banushit apo cfare? lol
    Ku e sheh ti frymen e kritikes tek paragrafet e tua sepse une e kam te veshtire ta spikas nje gje te tille?
    Problemi me ju fobisket ose fobianet, nqs anoni nga west-i me shume(lol) , eshte se ju e keni pothuajse te pamundur te formuloni ide te identifikuara si te pavarura anymore , sepse e keni lejuar trurin tuaj , me dije ose pavetdije , te injeksohet me dosa te medhaja propogandiste kundra dickaje qe ne te ardhmen behet fobi. Prandaj edhe argumentet e tua perkrah asaj fobie qe ti formove jane te destinuara te jene perhere te dobeta, sepse drogimi i trurit ka dhe efekte anesore si qerrimi i syve dhe helmimi i zemres qe perfundimisht rezulton ne qendrimin tend si ''biased'' .
    Nuk pres nga ty reagime pozitive nga ky opinion i imi ndaj teje , qe eshte i lire meqe ra fjala , sepse eshte e veshtire te shpetosh nga crregullime te tilla mendore si fobite.

Mgjth te uroj good luck se mbase do te nevojitet ne te ardhmen.
    Tė lumtė i nderuar Smth Poetic.

Sa bukur qe e paske shkruar, respekt.
    Kjo ka qenė pėrgjigja me e mire qe e kam lexuar deri sot pėr dike qė tallet dhe ofendon nė ēdo temė ku shkruhet pėr islamin.

Allahu tė shpėrbleft pėr kėte.
    Me Respekt.
    aadili.

i/e regjistruar Maska e aadili
    Anėtarėsuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    ,Ajsha nente vjeqare paska pranu ,se di a ka pas akullore ne kohen e Muhamedit a jo???
    Pse?
    Ti e paske provu me Akulloren.
    Po nuk don tė thot se tė gjithė pėr njė akullore bien dakord.

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Meqenese don te shkosh ne "shkaktarin e pare"- "zoti"( vend ku besimtaret cdohere ikin ne debate ) edhe une te beje nje pyetje nga Logjika mund te argumentosh "Egziston Hena kur ne nuk e shohim" ???
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Logjika "fle" qendron ne Ne dhe rrjedh nga vet egzistimi yne,permes saj ne ndertojme qendrime dhe mendime.Logjika rrjedh direkt nga "esenca" jone dhe tutje zhvillohet nga pervoja.Dhe neqoftese ne kete lakore (mendime) gjejme se nuk ka shmangie nga faktet dhe realiteti atehere mund te nxjerrim perfundimin qe kemi gjetur Logjiken tone qe reziston.
    Askush nuk eshte mbi Logjiken as Allahu yt

Faqja 14 prej 22 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •