Personalisht nuk po dij cilin term me perdor me sakt ,sepse pavarsia eshte shum fjale aktuale nder Shqiptarė
Pavarsia
Pamvarsia
Panvarsia (kte e lexova dikun ktu ne FSH edhe pse eshte gabim sigurisht).
Ju falemnderit per kontribut nese jepni .
Personalisht nuk po dij cilin term me perdor me sakt ,sepse pavarsia eshte shum fjale aktuale nder Shqiptarė
Pavarsia
Pamvarsia
Panvarsia (kte e lexova dikun ktu ne FSH edhe pse eshte gabim sigurisht).
Ju falemnderit per kontribut nese jepni .
PAVARUR mb.
1. Qė nuk ėshtė i varur ekonomikisht e politikisht, i mėvetėsishėm. Vend (shtet) i pavarur. Jeton i lirė e i pavarur.
2. Qė nuk ėshtė i varur nga njė tjetėr, qė nuk ėshtė nėn urdhrat, nėn pushtetin a nėn varėsinė e njė tjetri. Njeri i pavarur. Organizatė e pavarur.
3. Qė qėndron mė vete, qė s'varet nga diēka tjetėr; bėhet, shfaqet a shprehet nė mėnyrė tė mėvetėsishme. Puna e pavarur e nxėnėsve (e studentėve). Zhvillim i pavarur. Mendim (qėndrim) i pavarur. Fjalė me kuptim leksikor tė pavarur. gjuh. Vepron nė mėnyrė tė pavarur. * Fjali e pavarur gjuh. fjali qė s'varet gramatikisht prej njė fjalie tjetėr dhe qė s'plotėsohet nga njė fjali tjetėr.
Une e di pavaresi kam lexuar edhe pamvaresi por "panvaresia" nuk e kam lexuar/degjuar ndonjeher. sipas fjalorit
independence
pavarėsi {f}, pamvarėsi {f
I LOVE GOD
j&g
pa -varur ,pa-varsi vet fjala varur ,varje zakonisht perdoret "varet ne litar", e ne ket rast pavarsia nuk eshte akt denim varje ne litar, po perkundrazi .
pa-mvarsi,pa-mvarur,mvaret prej dickaje ,
sdi per vete , prap ndonje spjegim gjuhesor dhe shkencor do te na ndihmonte
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shefqeti : 07-09-2011 mė 14:24
Pamvaresi me pelqen por me qe Europa nuk do ndryshim kufish eshte me mire Nje komb i bashkuar ne Europen e bashkuar.
Da steh' ich nun, ich armer Tor,
Und bin so klug als wie zuvor!
Panvarsia.
Keshtu e kemi shkruajtur ne shkolle.
"Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."
"Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."
Krijoni Kontakt