Irani nuk e njeh Kosovën për shkak të aleancës me serbët
Irani kurrë nuk do njoh pavarësinë e Kosovës, edhe pse këtë e kërkojnë disa nga anëtaret e Organizatës Islamike. Kjo u theksua mbrëmë nga ndihmës ministri i punëve të jashtme të Iranit, Muhamed Mehdi Akondzadeh, në një darkë të organizuar me gazetarët serb në rezidencën e ambasadës iraniane në Beograd.
“Irani nuk e njeh Kosovën. Kam krijuar përshtypjen se populli serb është i fuqishëm dhe i ndershëm. Kam parë ndërtesat e rrënuara nga bombardimet e NATO-s dhe kam përshtypjen se edhe këto aksione nuk kanë arritur që të shkatërrojnë identitetin e popullit tuaj”, theksoi Akondzadeh.
Zyrtari i jashtëm iranian po merrë pjesë në Konferencën e vendeve të painkuadruara që po mbahet në Beograd. Ai ka paralajmëruar se Irani do të forcojë marrëdhëniet me Serbinë me projekte konkrete në të ardhmen në Ballkan.
Tema
Shtrohet pyetja se edhe sa kohe do te jete kjo kaste ajatollahesh ne pushtet ne Iran?
Rrethi po ju mbyllet çdo dite e me shume. Regjimet barbare arabe u rrezuan dhe po rrezohen nje nga nje e tashme kembanat po bien prane Teheranit.
Krijoni Kontakt