Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    Mire ështe puna mire Maska e PLAKU
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443

Amon: Shqipëria është në Evropë, madje fuqishëm

Amon: Shqipëria është në Evropë, madje fuqishëm

Shqipëria është në rrugë të mbarë të integrimit evropian, kjo për faktin se qeveria Shqiptare ka bërë ndryshime të mëdha këto vitet fundit. Është ky vlerësimi i deputetit të parlamentit austriak, Verner Amon i cili kryeson delegacionin prej 10 deputetësh të cilët ndodhën në një vizitë në qytetin e Shkodrës.
    Ai shtoi se gjatë takimeve që do ketë me deputetë shqiptarë, do t’i inkurajojë ata në punën drejt integrimit në Evropën e Bashkuar si dhe vlerësoi se çdokush që mendon se Shqipëria është jashtë Evropës e ka gabim.
    “Shqipëria është në Evropë, madje fuqishëm”, tha Verner Amon, kryetar i delegacionit të deputetëve austriakë. Në lidhje me qëndrimet e opozitës, deputeti austriak i Partive Popullore, vlerëson se si në çdo demokraci të konsoliduar në botë, divergjencat dhe dallimet janë, por në të gjitha këto demokraci mbizotëron kompromisi për të mirë të vendit dhe këtë duhet ta kenë parasysh deputetët në nisje të këtij sesioni parlamentar.
    Ndërkaq, kreu i delegacionit austriak gjatë vizitës së tij në Bashkinë Shkodër, u takua me kryetarin Lorenc Luka dhe deputetin Astrit Bushati. Qeveria austriake në bashkëpunim me qeverinë shqiptare kanë kryer një sërë investimesh të rëndësishme në infrastrukturë në qytetin e Shkodrës.
    Kryebashkiaku Luka i informoi mbi rëndësinë që ka ky bashkëpunim si dhe mbi punën që është bërë në drejtim të integrimit evropian.
    Bota Sot

Pa Kosovë e Çamëri nuk ka Shqipëri

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Shumë normale. Europa ndodhet në vështirësi dhe ka nevojë për Shqipërinë dhe për zgjerim tregjesh drejt Lindjes. Por për Shqipërinë nuk ka nevojë vec për treg. Historia e ka treguar vetë se sa herë Perandoritë e mëdha kanë qënë në rrezikun më të madh të kolapsit, kanë qenë zakonisht këto popuj, përkatësisht Shqiptarët që e kanë reformuar atë. Kështu me Romën, kështu me Bizantin, kështu me Otomanët deri diku, e kështu do jetë dhe për Europën e Bashkuar. Shqiptarët kanë nevojë për një shtëpi të tyren, të madhe të mjaftueshme për të qenë të pavarur nga politikat fqinje. Kjo mund të vijë vec me bashkimin e Shqipërisë me Kosovën sa më parë, dhe futja e rrajonit në EU njëherazi është ky moment.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Sa cudi qe vetem kur vijne ne Shqiperi bejne te tilla deklarata e nderkohe qe kur jane ne shtetet e tyre apo ne takimet me BE cuditerisht tregojne mijra asrye pse Shqiperia nuk po ecen mire, pse Shqiperia ska akoma asnje kusht per te hyre ne Europe. Hajde merri vesh... megjithse jane shume te afte keto njerez, nga njera dore te japin, nga tjetra te marrin!

La vita non si spiega, si VIVE!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Shumë normale. Europa ndodhet në vështirësi dhe ka nevojë për Shqipërinë dhe për zgjerim tregjesh drejt Lindjes. Por për Shqipërinë nuk ka nevojë vec për treg. Historia e ka treguar vetë se sa herë Perandoritë e mëdha kanë qënë në rrezikun më të madh të kolapsit, kanë qenë zakonisht këto popuj, përkatësisht Shqiptarët që e kanë reformuar atë. Kështu me Romën, kështu me Bizantin, kështu me Otomanët deri diku, e kështu do jetë dhe për Europën e Bashkuar. Shqiptarët kanë nevojë për një shtëpi të tyren, të madhe të mjaftueshme për të qenë të pavarur nga politikat fqinje. Kjo mund të vijë vec me bashkimin e Shqipërisë me Kosovën sa më parë, dhe futja e rrajonit në EU njëherazi është ky moment.
    Shqiperia i perket Europes fuqishem padiskutim, por te mos ekzagjerojme, e shkuara eshte e shkuar, e tashmja eshte e tashme ! Me ke do e reformosh Europen zoteri? me Berishen?! apo Ramen?!

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Po pra , se sheh ti. Ne shqipet paskemi qene shpetimtaret e perandorive. lol Shyqyr qe s'pretendove se paskemi qene edhe krijuesit e tyre .

Ne jemi barbare , rob primitive, te cilet s'jemi akoma koshent per kete gje.
    Une do te thoja se sa me pare ta pranojme kete realitet , aq me shpejt kemi per te dale nga erresira.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    vijne ne shqiperi dhe na bejne qejfin, se keshtu e ka dipllomacia, ne fakt ata s`duan qe ne te shkojme drejt kines apo turqise.
    dhe ne anen tjeter ne austri, ata thone se shqiptaret jane njerez te trashe dhe jetojne si ne mesjete.
    neqofte se gjermanet dhe anglezet na i donin te miren ata do e kishin pranuar shqiperine ne evrope qe ne vitet 90.

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    O Ziti

Para viteve 90 ka ardhur nje zyrtar gjerman ne shqiperi dhe u ka propozuar anetaresimin ne BE po te plotesonin disa kushte qe ne krahasim me keto tani nuk ishin asgje.
    Intelekti jon per te cilin ne shquhemi nuk e pranoi nje gje te till sepse ata jetonin ne vendin me te bukkur dhe gjermani i lig donte te perfitonte.

Gjermani me sa di un tha nese anetaresoheni ju greqia do e ket me te veshtir nese ju nuk anetaresoheni, do anetaresohet greku dhe me kaq do e mbyllim me ballkanin per nje far kohe.

Beri buj si lajm pastaj filluan spiunet po talleshin deri sa njerezve nuk ju mbushej mendja dhe e injoruan dhe ata kete gje

Esht cik si thashethem kafenesh po di qe esht e vertet ju vlersoheni vet
    Emocioni i ben castet e jetes te paharueshme ndersa arsyeja dhe vetdija i bejn ato te rendesishme

Për djall sec m'u kujtuan dy vargje kur i këndohet Ali Pashës: "Koka në Stamboll e trupi në Janinë".

Është e vërtetë se Shqipëria ( trojet shqiptare ) fizikisht qëndrojnë në Evropë, por kjo nuk mjafton. Duhet edhe koka ( mendja ) të jetë në Evropë.

Është koha të mendojmë evropianikisht!

ja edhe kënga për ALi pashanë
    http://www.youtube.com/watch?v=gQt57...eature=related
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 05-09-2011 më 19:14
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Është koha të mendojmë evropianikisht!
    si mendojne evropianet?
    per mendimin tim gjithe bota njesoj eshte.
    mirepo fuqit e medha disa vende te vogla i pengojne te ecin perpara per arsye gjeopolitike.
    gjermanet dhe francezet e kane thene troc se evropa eshte nje klub katolik. perse nuk e thone edhe ne shqiperi nje gje te tille.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga brandon* Lexo Postimin
    Shqiperia i perket Europes fuqishem padiskutim, por te mos ekzagjerojme, e shkuara eshte e shkuar, e tashmja eshte e tashme ! Me ke do e reformosh Europen zoteri? me Berishen?! apo Ramen?!
    Boll u fute me emra të ndryshëm se le nam.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •