Postuar mė parė nga
Nuh Musa
...shqiptari qe e njeh gjuhen e armikut, ta thot ate !!!, andej shqiptaret edhe nuk do te mposhten kurre, se e njohin gjuhen e armikut !!!
...häääää ???, me paske keqkuptuar !!!, e MIRA e TE KEQES eshte, se, fillimisht stigmatizimi, qe kish per qellim te ofendoje, diskriminoje, diskreditoje (atehere kur i mori attributet), SOT, NE DITET E SODIT, eshte shnderuar ne nje term metaforik, i cili perdoret ne perditshmeri nder shiqptaret MUSLIMAN, tamam ne te njejtin senz, kur per shembull i thua dikujt, O LESH, ose, O SMOTAN, ose, O HAJVAN.....pra, nje ofendim humoristik..... je ka kupton ???....ashtu pra....
...shume u lodhe o roli, e ne fund nuk the asgje !!!, jo bre, termi "llatin" perdoret krejtesisht NDER KOMUNITETIN musliman, nuk ka te beje ASPAK me shqiptaret katolik (tek ta e ka fillestren)......une e kam sjelle ketu per te DESHMUAR "poziten" e katholikeve romak per shoqerine shqiptare, pasiqe ti dhe jarigasi kerkuat nga une DESHMI.....dhe tash e shpalon ate "kontroverzitetin" qe e ke ne shpirt, duke u munduar ti nxjerish BISHT realitetit qe ta vertetova.
Kujdes, nga gjith kjo mesele ka DY konluzione te prera:
1 - komuniteti katoliko romak per shqiptarine ne asnje kohe nuk ka qen potent ne asnje sfere te ekzistences (perpos per te qen vegel e intereseve te huaja), ngase kane qene ne numer te paket, dhe karshi shqiptareve orthodoks kane luajtur rolin e nje "ekzotri", deshmuar ketu pikerisht me termin "llatin" nga folklori yne.
2 - nofka llatin sot ka karakter rajonal dhe eshte nje metafer nga perditshmeria normale e shqiptareve. Kur shqiptari e shan shqiptarin me "llatin", nuk i thot atij "a vatikanist", por "o hajn, o i pakullturuar,".....
.....bukur i ke permbledh ndjenjat shpirterore.........natyrisht se nuk na pengon "llatinizmi" i VIP-ave shqiptare, te kam thane disa here, se jemi te gasthem ti pranojm ato 100 000 apo 200 000 narcista e servila ne shoqerine tone....kete, jo se jam aq zemergjere dhe human (as ma nin bibilushi, por te garantoj, se TI do te shkosh para meje ne HAXH), por, se eshte ne NATYREN E NJERIUT !!!
Dhe NATYRISHT nuk me cudit fakti, se pjesa dermuese e ketyre figurave jane me rrenja MUSLIMANE......pse, me cfare rrenja deshe te jene ???.....per te krishterin eshte jete e perditshem, ngase“e ka ne KULTUREN E TIJE FAMILJARE dhe din te doremiret me jeten e tije......jeni pikerisht ju gjysmaka e sharlatana qe adaptoheni ne kulturen e tyre (per kete edhe jeni teper te angazhuar qe te beheni me "kaur" se "kauri", qe te ju pranojn ne mesin e tyre), e per te arsyetuar ate qendrim, e perskitni dhe e mohoni kulturen e babes dhe nenes.....kendej ka tetova i thuan kesaj pune "autogoll".....
Apo e ke ndermend politiken ???, jo shoqi, ajo ka karakter GLOBAL, dhe si e tille i pershtatet nevojave qe e rrethekojn. Ne jetojm ne nje kohe DEMOKRATIKE....mos e keqinterpreto funksionalitetin politiko shoqerore sipas kriterieve moderne me ate "
Jam kurioz te dije, se cili "VIP" nga ajo lista jote, e deshmon budallakine qe ti e ke ndermend !!!!, vallahi roli, te kam cilesuar si pak me te mencur, aman e paske senzin per servilizem shume te thjesht.....
...ti a budall je bre djal ???, cka i tollovit meselet, ri kausal ne argumentimet !!!
sa per derdellitjen, ja nje replike:
Nje grusht dore njerez NUK E FORMON NJE POPULL TE TERRE !!!, per cilin i kane hapur ato shkolla ???........po per popullin shqiptare bre jahu !!!, une te shkruajta ne nje replike tjeter, se ish mu komuniteti katholik dhe orthodoks, te cilit PARTJETER i nevojitej komuniteti MUSLIMAN (i cili kish alternative shpernguljen ne rast pushtimi nga pansllavistet - ergo, shih komunitetin orthodoks shqiptare ne maqedoni qe eshte asgjesuar kombetarisht ne ditet e sodit)...andej edhe formula "feja e shqiptarit"......sepse shqiptaret musliman ishin dhe jane "TRUNGU" i shqiptarise....kete nuk don ta kuptosh vetem nga ai senzi servil qe ta pershkruajta me larte....don une te filloj te listoje EMRAT e prijesve, politikaneve, qeverisve, literatve, artisteve, shkenctareve etj......perputhet me ate te entit statistikore te kosoves.....
Per atdhedashuri, per komb e gjak, nuk ka nevoje te potencojm muslimanet, ngase trungu i shqiptarise jane muslimant, nga massa jone ka, atdhetare, tradhetare, pederasta, pedofila, vrases, dhunues.....etj.....nese e don nevoja, prap, nga masa jone, ne VIJEN E PARE TE FRONTIT do te qendrojm ne.....
Je ka kupton, ndash per te mire, ndash per te keqe, shqiptaret musliman jane ata nga te cilet mvaret realiteti SHQIPERI, qe do tja kene frigen armiqet tane, apo nje princiopate ku bernie ecclestone ne te ardhmen do te kish nje lokacion per garim te F1......
....ti prap na shfaq budallakine qe te mbizoteron trurin !!!, kush i potencon VIP-at duke e anashkalu margjorancen ???, kush mer guximin te me shfaq mua ketu nje LISTE (tradhetaresh) ???....po ti bre bilbil, ti je pikerisht ai qe e bastardizon perditshmerine muslimane te shqiptareve duke e mbilveresu nje perditshmeri te imagjinuar mbi realitetin qe ne fakt jetesohet nga nje numer servilesh e sharlatanesh pa piken e domethenjes ne perpjesetime mbarekombetare !!!, une do dal ne vije te frontit, ti do te ngjitesh ne ndonje caffee te vjenes me tradite 300 vjecare dhe do te me urrosh FAT e suksese.......
...une ketu diskutoj, nuk jam arsimtari i jot te te hulumtoj literature....kete qe te them e kame te pjekur brenda kohes, duke konzumuar literaturen qe e ke ne treg. Te kam thene, se edhe une i konzumoj po te njejtat materiale qe ndoshta edhe ti i ke konzumuar, ne fakt, dallimi mes "interpretimeve" te mija dhe te tuat qendron tek motivi....ti te motivon "llatinizmi" mua me motivon "islami"......kurse UNE mund tash te te argumentoj, se motivi im eshte me i "sakti", ngase, populli yne eshte MUSLIMANE, pra, edhe motivi per ta kuptuar fatin e shqiptareve me "realisht" duhet te jete po ai ISLAM....kurse, ti, nga DOBESIA e argumenteve ne kete pike, e shtremberon, e mjegullon, e mbivlereson, apo potencon ne suaza te ndryshme, qendrimin tend, per tu dale perballe argumenteve te mija.....je ka kupton ???, natyrisht se jo.....derdellitja monotone "harap" dhe "turk" jane pjelle e ketij qorrsokaki argumentativ....
.....mos rrej !!!, a nuk me the me larte se don te na shpalosh nje LISTE me "prollatina" qe pikerisht rrjedhin nga familje muslimane ???, PO NATYRISHT, edhe ti, edhe jari, qe te dy jeni musliman....dha ja u ka bo dhallt mendjen e mjera raki......a nuk ja u mbushen mendjen kenget folklorike qe e mjerojn rakine o burra, sa e sa deme i sjell njeriut ai uje i piset....
Vellau Agim Doci me ka befasuar pozitivisht.....me kujtiohet te keme "kembyer" disa replika me shokun Agim para 10 vieteve, dhe se sot jam me se i befasuar me kete qendrim te tije, respekt i vecant.......kurse ti, quaj tradhetare....quaj Clintonat, Powellat, Holbrookat, Merkelat, Schröderat e Chirakat e asaj kohe "tradhetare.....ku e ke ti trurin te afte te vlersosh punen e tyre.....shejhulislam i perandorise nga gjaku shqiptare ???, mborjtes i dy haremeve te shenjta (mehmed aliu) ???....une turperohem kur e quaj vehten "pasardhes" i atyre gjigandeve......me duket se HIC nuk jam ne rrugen e tyre !!!, me duket se kujdesem vetem per vetveten, e jo per trashigimine e tyre !!!
...per teje sot eshte dite pikellimi, ka vdek Whitney......
.....Skenderbeu ka qen jenicer, dhe si te tille kane qene te "detyruar" te falen, jo vetem diten e xhuma, por PES HER NE DITE...shkolla e jenicereve ka qen ne stamboll, ku ka qen oborri mbreterore, para se gjithash, skenderbeu ka qen "mik" familjare i sulltanit nepermjet te kunates se motres se tije, e cila ka qen GURA e sulltanit.......apo don ndonje videoclip nga ajo kohe ???...skenderbeu kthehet si musliman bashke me muslimanet tjere......babai i konvertohet poashtu dhe vdes si musliman ne vitin 1437 me emrin hamza....deshmi te shkruara.....
.....djemt e gjon/ivan/hamza kastriotit poashtu konvertohen ne musliman, kete e pershkruan me keqardhje ne nje leter asaj kohe gjon katsrioti derguar venedikasve.....
....natyrisht, me lehtesi, pas trazirave te medhaja ne udheheqesine mbreterore, dhe vellavrasjeve te mehrshme, muradi i 2 e mer nje perandori ne skaje te shkaterimit ne udhehqje......i deshperuar nga vdekja e djalit Alajdin (te cilin si duket e ka dash ta rrit si pasardhes) dhe humbjeve katastrofale karshi koalicionit veriore me ne krye hunjadin, dhe pikerisht me betejen e nishit 1444, sulltani firmos kontraten e paqes ne szeghedin e hungarise, dhe jep doreheqje duke u trasheguar nga djali mehmed II, i cili ish vetem 13 vjecare.
Tokat shqiptare vizatonin kufirin e perandorise......Skenderbeu, strateg lufte, dhe i shkolluar ne qeverisje (nder te tjera edhe BEG), dhe i lindur ne ate toke, nuk pati rrugedalje tjeter per tu perqendruar ne vendlindjen dhe per te mare fatin e saj ne qeverisjen e vet. Ne kuvendin e lezhes u pleqnu themelimi i mbreterise shqiptare, sipas modelit perandorak !!!, ne kuvendin e lezhes ishin prezent gjith pashallarte, bejleret dhe agallaret shqiptare te rajonit (te gjith familjet feudale asaj kohe ishin vec te ndara ne degen e krishtere dhe muslimane, para se gjithash, skenderbeu, te cilinin nuk priton barleti ta paraqes ne sekundin e pare ne kruje vetem me si llatin, qe eshte nje rrene e kulluar).....si llatin skenderbu as nje sekund nuk do te kish patur mundesi te formoj kuvendin e lezhes, ngase do ti prekte intereset e feudeve tjere qe ishin me te forte se skenderbeu (sidomos muzakajt), dhe nuk kishin as piken e interesit te "udhehiqen" nga nje ardhacak i stambollit ne tokat e veta !!!, por edhe ata ishin te vetedijshem se kanosej rrezik nga serbet, ku brankovici (i lidhur familjarisht edhe me sulltanin edhe me skenderbeun) u pranua nga sulltani si despot i serbise !!!, dhe si i tille (lidhur me hunyadin), do ti shpartallonin tokat shqiptare (ne fakt edhe ndodhi shkelja e armepushimit te szeghedit nga ana e hunyadit). Ketij realiteti i referohen rilindasit, dhe pikerisht luftes se skenderbeut, i cili fillimisht ish i detyruar te stabilizoj fuqine ne terrenin e vet, JO KARSHI sulltanit, por karshi pashallareve lokal.....luftat e para ishin lufte territoriale, ku luftonte kuvendi i lezhes (me shqiptare MUSLIMAN dhe skenderbeun musliman) kunder pashes te shkupit per shembull......ashtu si gjithekundi ne perandori u shfaqen kryengritje te njejta.......ishin jeniceret (te cilet e kishin gurbet luften) qe e detyruan muradin II perseri te mar fronin me 1448 ne dore, qe te sigurohet njesia e tyre, dhe te rriformohen.....
Pse mendoni se skenderbeu musliman nuk ka patur familje ???, ne luften e albulenes thuhet se ai e ka martuar me sulltanin nje vajze te tije !!!......se mungojn deshmite, ne nuk mund ti mohojm indiciet....pa indicie, nuk do te ish zgjedhur asnje rast ne kriminalogji.....
...pse, Ballaban Badera ka qen TURK, Hamze Katsrioti ( Tani keto shenohen me shkronja te medha)ka qen TURK, Golem Moisiu ka qen Turk, Vrana Konti (ne fund edhe ai na behet tradhetare) ka qen TURK ???, nipat tjere te Skenderbeut kane qene TURK...ti a budall je ???
Trupat e Brankovciti kane qene pjesemares ne pushtimin e Konstantinopojes.....rradhazi feudet e krishtere asaj kohe kane patur ne rradhet e tyre bataljone osmane......perandoria osmane ka qene nje konglomerat intesesh......faktori FE eshte (keq)perdoru vetem nga venedikasit, te cilet deri ne ditet tona nuk pushojn te vjellin helm....
...perandorsie osmane per shqiptaret ja eshte krujt aq sa per turket, ka qene thjesht ne fasonin e individeve shfqaja e ndjenjave nacionale te cfaredo forme qofshin ato. I Madhi SAMI FRASHERI ta deshmon me se miri kete shprit.....pra, mos na hijni ne nerva me ngushtesine e mendimeve tuaja, e interpretimeve te anshme.....pash zotin, jame shume me i madh ne kete pike....thjesht, kur tha memedhe NDIHME....babushta i hudhen shatnijt, kazmat, fyellat e qifteliat dhe i thane, JA, KETU JAME !!!
....sepse historia e shkruar e jona eshte pjelle e komunistit enver hoxha, qe e shihte ideologjine marksisto leniniste me te avancuar, dhe trashigimine islame e cilesonte si te prapambetur....por, nuk ndryshon fakti, se FATIN e shqiptarise e percollen njecfare ALI TEPELENA, AHMET ZOGU, ESAD PASHA, AVNI RUSTEMI, ENVER HOXHA, IBRAHIM RUGOVA apo ADEM JASHARI.....klujto per kete, o Roli, kujto.....
...une nuk te kam faj, se ti kaq i kupton dimenzionet.....cka do me thene DIVIDE E IMPERA.....influenca e tyre arin aq sa per te perqare, por kure per te sunduar.....edhe ne ketu flasim per PERCARJEN e popullit tone, e jo per SUNDIMIN....ata p...dha seme nuk do ta shkelin token tone deri sa te ngroh dielli....
...une jam SHOK i GJERGJ FISHTES, kurse jam duke ju lut zotit, qe edhe ju dy bukurosh te me beheni shok !!!...tamam kete qe une ketu foli, ma verteton me keto fjale te fishtes !!!, ata burra te asaj kohe nuk NJIHNIN PERQARJE FETARE.....kete helm e kane sjell mu keta tipa qe ti mendon se ja duan te miren popullit tone....FISHTA ja ka shtrengu doren FRASHARVE.....e jo atyre majmunave ta vatikanit...
tung
Krijoni Kontakt