Postuar mė parė nga
Nuh Musa
.... gazi, locka jem, shoku jem me i shtrenjt i forumit, eksperimenti jem i vecante.....ti mjafton njeriu te te jap nje sheqerce, dhe shperthen ne stereotipizma tipike fshatareske e gjysmake te zakonshme tash e 9 muaj me rradhe.....
NJE....deshtove ne "testin" e vogel qe ta thura me bajramin si femija i klases pare kur e mashtron me nje molle te kuqe.....thjesht, deshmove mungese te njerit nder vyrtytet me te larta te "shqiptarit", qe eshte nderi....shoku im Bernhardi, qe eshte katolik kosovare, kur takohemi rradhazi ma shfaq nderin shqiptare qe e ka per dy a tri minuta duke u pershendet me mua si ju ka hije kosovareve....kurse ti fshatare i pakulturuar sillesh tamam si te kam cilesuar qe ne fillim, si njeri i pakulturuar, te cilin e kane blere per 10 lek qarqet e caktuara kishtare me te vetmin qellim.....qellimin qe e ndjek ketu, te shkaktoni huti nder popullin shqiptare.....por ja u kam thane dhe ja u garantoj, mjaftojn vetem "muslimanet" e nje lagje te tiranes, qe te ju torpedojn cdo tentim antikombetare, cdo frymemarje antikomnetare, cdo levizje antikombetare......e cka eshte antikombetare ???....CDO VEPER ANTIMUSLIMANE eshte njekohesisht antikombetare......dakor lepurosh ???
DY....shqiptaret jane POASHTU me kulture islame, dhe me ate dolen dembabadema te perandorise, aq te forte, saqe kishin "cojones" jo per te formuar shtetin e tyre, por edhe turqve ja u vurem themelet, edhe egjyptaseve ja u vurem themelet....edhe grekerit e qelbosur i drejtuan ne rruge....sot e ndertojm jo vetem iliriden tone, por indirekt jemi ne ata, qe me djersin, me punen, me vullnetin e paluhatshem edhe ato pjese shkavelle te ilirides i ndertojm poashtu....
TRE....ajo kulture ISLAME na ben SOT, KETE DITE, qe ketu ne kete forum te ju perdredhim sipas qejfit.......
KATER....harapet per vetveten, jana BABA i civilizimit MODERN....jane inspiruesit e kulturave te ndryshme, edhe asaj perendimore, kuptohet, dita dites na deshmon ti dhe dy a tri shok qe i ke, se PA ISLAM, ju do te ishi te humbur....te asgjesuar....
tungi
PS: si kalove ne madrid ???, te kapi ajo stuhia, ishe ti nder te lenduarit ???, ja puthe doren racifacit ???
Krijoni Kontakt