Close
Faqja 33 prej 79 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 790
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Si thua ti Tunxh, kur gomari pellet, duhet te perkthej pellitjet apo te merrem me gomarin??!
    Te lumte Tunxh!! Tani ke per te sjellur argumente te mbeshtjella me referenca nga burime te ēertifikuara!!
    Ne cilin liber e ke lexuar Tunxh?!Sill nje emer historiani te vetem qe e ka shkruar kete gje!!
    Nuh Musa, po qe se e sjell postimin ku e kam "potencuar" kete hajvanllekun ketu, betohem perpara te gjithe forumisteve se do te therras "Allahu hyqber", ama nese nuk e sjell, ti duhet te pranosh perpara gjithe forumit se je kelysh turku dhe sharlatan!!
    Une kam thene gjithmone se Gjergj Kastrioti ua ka leruar sulltaneve turko-myslimane e ti s'ke guximin te na tregosh se sa te djeg kjo gje!!
    Presim pergjigjen tende Tunxh Musa!!
    Shoh se te paska pelqyer "trangulli", Tunxh.....e si mos t'i pelqeje turqeliut!!
    Ti me dashje ngaterron rendin e gjerave ketu, Tunxh efendi!!
    Nuk jam une ai qe sulmon Shqiptaret myslimane, e shumta jam ai qe mbron figurat e kombit nga krimbat!
    Ishe ti ai qe fillove sulmin kunder nje historiani Shqiptar, vetem pse ishte i nje feje tjeter nga ajo e pushtuesit tend te dashur turk!!
    Jemi duke pritur akoma argumentat e akuzave kunder Marin Barletit, mandej mund edhe te diskutojme nese shqiptaret myslimane te Kosoves dhe Maqedonise vene fene mbi komb apo anasjelltas!!
    Derisa ti te mos sjellesh ndonje argument ne mbrojtje te akuzave kunder Marin Barletit(mund te sjellesh edhe ayo burimer serbe qe permende), ngelesh vetem nje gomar qe pellet "badihava".....dmth, gomar turk!!
    Primitiv toni im, Tunxh??! Thene nga nje "inxhenier" me "kulture" austriake, pardon, anadollake qe shprehi si ajo me te kuqe, eshte groteske....!
    Jo shqiptaret myslimane qe nuk ndajne botekuptimin tim, por shqiptaret qe i thurin lavde turkut osmanlli, nuk mund te jene tjeter perveēse kelyshe turku!!
    Si do t aquaje ti nje shqiptar ortodoks qe i thur lavde serbit, Tunxh efendi??!
    Si do ta quaje ti nje shqiptar qe te propozonte si Hero, nje shqiptar qe ka rene ne beteje kunder shqiptareve duke luftuar ne rradhet serbe??!
    Ja kush je ti Nuh Musa, qe propozon per Hero Ballaban Pashen, ne vend te Heroit Kombetar, Gjergj Kastriotit!!
    Une e kam zgjidhur "krizen e identitetit" Nuh Musa, pikerisht ate dite qe hodha tutje petkun(edhe pse egzistonte vetem si emertim) te myslimanit dhe zgjodha t'i kthehesha fese se Heroit Kombetar, fese para-osmallie, fese se stergjysherve te mi!!
    Keshtu qe nuk kam asnjefare konflikti me identitetin tim evropian, kombetar e liridashes!!
    Kush ka krize identiteti, eshte ai qe i thote vetes shqiptar, krenohet qe eshte i paperkuluar kunder armikut dhe pastaj shkon e falet ne tempullin qe mban emrin e armikut te dikurshem, madje, pikerisht fale kesaj krize identiteti arrin deri atje sa te mos jete ne gjendje te dalloje heronjte nga tradhetaret, mikun nga armiku, logjiken nga ēmenduria...!

Tema titullon "islami kunder Kombit" e shkrimet e tua e vertetojne katerciperisht kete teze!!
    Deri tanime, vetem islamiket flasin kunder te gjitha atyre vlerave qe perbejne Kombin, e ti je misherimi i islamikut Nuh efendia!!

P.S. E nuk po zgjatem me bollekun e zhgarravinave drejtshkrimore, sintaksore, logjikore e edukative me te cilat jane perplot postimet e tua!!

P.P.S.Ta ka thene mire vellai im, qeveriablu: Une s'mund te jem kurre mik i nje krimbi qe levdohet me "heroizmin" e nje tradhetari si Ballabani dhe peshtyn mbi Gjergj Kastriotin!!Ptu...
    ...o jaro fukaraja,

cfare the he burr i dheut gjithe ate shkrim te gjate ???...perpos perseritjeve monotone sa e pashe kerkove vetem nje sqarim nga une para forumisteve, ja ku ta jap:

- tyrqo-myslimunat jane poashtu MUSLIMAN.....nuk i ben ata fakti se jane me kombesi tjeter "jomusliman"....por ne pergjithesi, e potencove "lerimin" tyrqomyslimunave apo te shiftaromyslimunave (duke e dijtur se EDHE shqiptare kane qene kundershtaret e skenderbeut, i fut ne te njejten kllap).....nuk ke thene gje ne essence te ndryshme, ngase "intencioni" eshte i qarte (e jo qellimi - per forumistin yllbardhi)....i cili eshte pasqyruar nga shkrimet e tua...senzi fundamentalist i yti nuk ka tebeje as ne MINIMUM me senzin kombetare !!!, haroje kete....

Vet ngritja e konvertimit si stoli perpara forumisteve te shpalon poashtu krizen e madhe identitore....nuk mshehet ajo pas fjaleve, kur vet fjalet te deskriditojn haptazi.....por dyshoj se je i AFTE TE KUPTOSH KETE KONTROVERZE......dyshoj ne te madhe, ngase do te kishe natyre tjeter, jo kete qe e mbron si sorra zogat e vet....

Une te kam thene se nuk me prishte qejfi ASPAK per bindjet e tua fetare, por eshte tragjike qe e shpon shpinen e shqiptareve musliman per te tejkaluar dilemen shpirterore me ate qe ke berre......ose je krejtesisht budalla, dhe mendon se me zerrin tend shqiptaria do te bindet ne rrugen qe ke zgjedh ti.....te pyes sinqerisht, e ndin VETVETEN I VETMUAR ????......apo si duhet ta kuptojm ne ketu sjelljemn tende qesharake ???

Edhe nje realitet tjeter te hidhur e injoron plotesisht.....shqiptaret perbejne shumicen absolute te popullit tone, dhe pasqyruar kete mbi gjeopolitiken aktuale dhe parashikim afatshkurter, por mjaft te gjate qe te na mbijetoje qe te dyve, keto perpjesetime do te mbeten !!!, nuk ka teori qe ideja, plani apo deshira jote dhe sidomos e rolit (qe i ofendoj 1 mio. shqiptare te maqedonise, por ja fali, se une e nxeha, dhe ka cojones edhe ta pranoje) te jetesohet !!!, nuk eshte largpamesi e nje burri te pjekur kjo sjellja juaj !!!

Une NE ASNJE MOMENT nuk e kam share dhe ofenduar skenderbeun, jeni ju ata "fundamentalistat" taliban (te kahjes tjeter, por me sjellje te njejte) qe i lexoni ato rreshta ndermjet shkrimeve te mia, ngase ju pengon "formaliteti" i rrefimeve te mia......me nje fjale, ESHTE TABU TE FLITET NE ATE TON !!!, roli bile e sheh si PROVOKIM........une zakonisht jame i matur kur shkruaj, dhe sidomos tek Skenderbeu jam teper senzibel, per arsye te vetme mos ti preki ndjenjat e njerezve, por kjo sjellja juaj "fundamentaliste" eshte tejet jashta kontrollit, dhe me ne fund nuk me mbetet tjeter, vetemse te perdor trangullin....por, perseri, nuk e nderlidhi me Skender Beun.....

Ja, sa primitiva ini, qe vetem rrefimin mbi Ballaban Baderen e shihni si tradheti....edhe pse une e potencoj panderprere burimin, qe jane historian shqiptare ata te cilet e kane prek kete pyetje, jo per me shume, vetem duke ju referuar NATYRES se punes te rilindasve, te cilet parimisht ishin ne "gjurmim" te nje figure HEROIKE te shqiptarise me epitete "kombetare", sa te vogla qofshin ato....per ti stilizuar dhe bere trung ne koherat e nacionalizmit mbareboterore.....dhe shqiptaret bejne pune te perkryera sic e dijme, e perkryer eshte edhe ajo e komunisteve, qe leshon boje deri sot.....sic e vertetoni panderprere......me dallimin, se TI dhe shoku YT, dinakerisht i ngjitni epitete fetare.....e jari, ketu ju them STOP....dhe ska birre nane qe mund te ma mshel gojen.....me se paku ju dy fansat special te mi....

tung

PS: mik jo, shprehja mik eshte thjesht nje shprehje e kultures se larte shqiptare.....jo, aman shok kam qejf te mbetem me ju......ndoshta kjo kacafitje e madhe nje dite do te kthehet ne nje dashuri shoqerore te pashkeputshme....ti si kaur, une si arab.....apo turk ???, cfare tingullon me bukur ???

PPS: mos sill krahasime me serbet pash zotin......une nuk ta kam prek "kombesine" deri sot, apo ???, te kame quajtur serb apo taljan apo grek ???......te kam prek vetem aty ku mendoj se e ke nervin e gjithe kesaj tragjedie, tek feja....
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga yllbardh Lexo Postimin
    Ti prapė mundohesh me na shit mend.... se filozofimit nuk i thuajn ndryshe pos shitje mendsh . Sipas epistemologjisė, kur njihet rezultati si p.sh. tradhtia e Hamza's atėherė kėtu shqyrtohet shkaku se si erdhi tek tradhtia dhe jo se pse u bė kjo. Kėshtu qė edhe njė herė pėrmbaju shprehjeve nė gjuhėn shqipe (ose cfarė gjuhe tjetėr qė e di mė sė miri) se punėt do ti kesh mė mirė. Si p.sh. nė rastin tjetėr vijues;.
    Oooooo Yll Bardhi, cka te bej me teje ???

OK, do ta provojm edhe njehere:

....shkaku e ka ne permbajtjen e vet edhe pergjigjen PSE.......tetovaret thuan ne kete rast, jo ali baba por baba ali....dhe shpresoj se me kete mbaroj dilemma....sa per ju djem ketu nuk me nevojitet ta ngrej arsenalin luftarak, me mjaftojn vetem shpullat.....apo zarzavatet.....(hajgare kjo, nga rrjedhoja e muhabetit, mos e mer per vete....edhe kjo e dyta prap hajgare......kujdes pra....)

Shprehja intencionet ėshtė e njėjtė me qėllimet
    ....nööö, kjo nuk eshte ne kuptimin e gjere e sakte (bukvalisht po).....mos hijm me thelle.....edhe kjo nuk do te perfundoj bukur....mund te dalim ndoshta ne ndonje fushe me te avancuar se ajo e zarzavateve....

Dhe sa pėr devijim(dalje ndoshta e merr veshė mė mirė) nga tema e kam vėrejtur se ti pėr shkak tė verbėrimit nga ēdo gjė orientale uuuups mė falė gabim... ēdo gjė arabe nuk mundė tė kuptosh ndjenjat e shprehura shqiptare tė shumė forumistėve kėtu dhe kam hequr dorė qė tė bindi se ke gabim kur shumicėn e figurave kombėtare i sheh me njė dyshim, i cili dyshim pėr ēdo person me njė trohė ndjenje kombėtare do tė neveritej.
    Se kur njė person sot del dhe kėrkon rehabilitimin e tradhtarėve tė kombit sikurse janė Ballaban Badera, Hamza Kastrioti etj nesėr do tė dalė edhe me kėrkesėn e rehabilitimit tė Rrahman Morinės me shokėt e tij. Se tradhtari pėr mua ėshtė tradhtar pa marrė parasysh se pse u bė ai tradhtar, s'ka kėtu ngjyrė jeshile(shqip e pėrhitur ) Dhe fati i tradhtarėve ėshtė ditur gjithmonė, janė pėrdorur pėrderisa i kanė shėrbyer interesave tė sundimtarėve tė tyre, nė atė moment qė sunduesi nuk ka pasur nevojė pėr ta ata ose janė helmuar, si rasti i Hamza's ose janė vrarė dhe varrosur nė njė gropė pa emėr..
    .....kjo eshte nje perseritje e shkolles zyrtare...qe nuk me pengon, perderisa nuk shtremberohet ne ate shkalle, sic e shtremberojn shoket e mi perzonal te cilet natyrisht te drejtuar nga "intencioni" i qarte jane te mendimit se me epitetin "fe" mund ti perforcojn te ashtuquajturit "killing arguments"....doremarja ime me kete ceshtje eshte nje reflektim i drejtperdrejte i arsyes dhe vepres dhe vice verza....

P.S. Ruaju se ēfarė gjuhe pėrdorė se mė kėtė nuk tregon asgjė tjetėr pėrpos edukatės suaj personale..
    ....jo, prap gabim, te tregoj INTENCIONIN....gjuha e thjeshte dhe vullgare per te provokuar reagimin tend ne kahjen qe une e pelqej.....e kalove me respekt testin !!!, mvaret nga teje, si do te procedoje kjo pune.....intencioni im eshte qe ketu te PERFUNDOJ.....

P.S.S. Se harrova edhe njė gjė.
    Pėr mua pėrkatėsia fetare e njė heroi nuk ka rėndėsi, ai/ajo ėshtė thjeshtė njė shqiptarė qė gjatė tėrė jetės ėshtė munduar pėr tė mirėn e gjithė shqiptarėve.
    ....mos ma thuaj mua kete, por atyre qe e shkelin nderin e baballareve tane....une nuk mund assesi ta pranoj nje realitet, i cili mi fshin 600 vjet te kaluare !!!, e me se paku, kur ate realitet e ka kultivuar dhe zyrtarizuar nje pederast qe e quajti rusin vella, e kosovarin mik.....ki realitet pranohet jo nga mendja e shendoshe, por nga qellimet djallezore te disave....PSE TE VUAJ gjith populli yne per bol.ushet e disave ???

Kjo pune deri tash i ngjan nje komedie tragjike.....ne thelb nuk preket ajo qe e beri skenderbeun hero kombetare.....por vallezohet rreth nje qulli qe zihet nen nje flake tjeter....

tung
    albanish by nature

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...nese ti e ke lidh interpretimin e te kaluares me qetesine shpirterore (edhe nje here, ketu leshon boje mvaresia jote identitore - kush nuk eshte shqiptare i plote, duhet ta potencoje shqiptarllekun duke e msheh ate pas te piskatmeve). Shqiptare me maska ka plote populli jone, nuk na prish neve qetesine realiteti jot i imagjinuar dhe i fortifikuar me sharlatanizem.....
    Identiteti im eshte puro Shqiptar,por si te vertetojme identitetin tend te dyzuar apo trefishuar.Mua me mjafton kultura,historija dhe vlerat e pastra Shqiptare.Krize identiteti ti nuk ke ,ti je ne mes sciles dhe haribdes te mbetem myslyman dhe perpjekjeve te mjerueshme te shihesh si lind dielli ne Stamboll.Shqiptari kete dileme nuk e ka.
    Ti nuk je mysliman ti je i deshperuar nga niveli i ulet moralo - edukativ i religjionit tend....paradoksi eshte qe edhe kete nivel te ulet nuk ke kapacitet ta arrish dhe ja mllefi......Shqiptarija nuk buron nga callmat turke dhe pluheri i arabise,shqiptarija eshte formuar prej koherave Ilirike dhe rezistencave te kalave shqiptare ne Kruje ,Shkoder etj. deri ne ditet tona ne Prekazin e famshem....Kjo histori e pergjakshme nuk eshte krijuar nga heronjet qe ne goje mbanin fjalet harape "Allahu akbar" "Bismillah" por parulle e cdo Shqiptari te vertet eshte "Ne lufte per atdheun ,vellezer te nje gjaku-te fitojme lirine"...

Te jesh i PASUR paska qen FEUDALIZEM....mjerim kjo.......e cka eshte sot MIKROSOFTI ???.........nen feudalizem te pasur kane qene VETEM KRERET, qe i ke edhe sot ne formacionin SOFT ne perendim.....
    Zotri ti nuk din as cka eshte feudalizmi...qesharak je !
    kurse nen perandorine osmane karriere kane bere ata qe kane qene TE AFTE...
    Dhe puthadore,servile,anashkalues te interesit te kombit te tije,karrierre mund te beje edhe nese i gjeje Sulltanit nje femre te mire (mundesisht te jete leshverdhe) ...Skenderbeu e kishte vetin qe permend ti per te perparuar -Aftesine-por nuk i kishte keto te tjeret qe permenda .Dhe mu ketu qendron madheshtija e Heroit tone ( jo i yti )...ne vend qe te jetonte jeten ne Sarajet e Sulltanit AI preferoi malet dhe fshatrat e varfera Shqiptare..Kush eshte me burre AI qe ben orgji ne sarajet e Mongolit te Stambollit apo AI qe e shqelmon kete...
    Sa per ty, madheshtija e Skenderbeut shihet me mire jo kur leshoi Sarajet e Sulltanit te tu,por kur u kthye ne atdhe nga Italija ne ditet e fundit te jetes se tij edhe pse e dinte qe nuk kish shpresa te fitonte ,preferoi te vdiste prane popullit te tije...e jo si heronjet e tu (Ballabani) ne shatoret e armikut...

........joooj roli, me bere tash nder !!!, faleminderit qe ke mare persiper te "interpretosh" se cka deshi te na thote Nuh Musa.....
    Deshmine e ke disa postime me siper kur ben krahasime te turpshme Ballaban = Adem Jashari..turp te kesh !
    ....nuk ju ben mirre trangulli sa e shoh, mire, do te tregoj pakez meshire....
    Edukata yte ,ku i more keto batuta ...neper hadithe...

JO, une thjesht te tregova nje rregull "normal", ku "per hero" zakonisht emerohet nje luftetare, i cili ka rra ne fushen e betejes per ate "punen" e vet per te cilen ka luftuar.....kuptohet, se HERO eshte vetem per anen per te cilen ka luftuar, kurse per anen qe e ka luftuar eshte thjesht nje armik.....
    Sipas mendjes sate,hero eshte vetem ai qe vdes ne fushen e betejes...A je hero neqoftese vdes neper shatore mongolesh,kur ta kane rrasur shpaten ne bark Krutani Aleks ?
    Gjith kjo, nuk eshte pjelle e imja, por e historianeve SHQIPTARE pa krize IDENTITETI.....te cilet e kane shtruar kete pyetje ne shenje diskutimi te frutshem
    Vetem historianet qe kane syte nga Stambolli gjejne "heroizma" te Ballabanit tend....hmm,"diskutim i frytshem" mendon qe kombi Shqiptar eshte aq naiv,keto "kids story" bisedoji ne ndonje cafene te Wienes me shoket e tu te lindjes..
    .e jo per te matur nervin e gjysmakave si puna jote.
    Aludon ne mua si bir i nje Shqiptare Katolike dhe i nje Shqiptari me fe Islame...e shiqon qe une ne vetvete permbledh me shume Shqiptari ,te dy anet edhe ate krishtere dhe ate muslimane...edhe ne kete aspekt jam me Shqiptar se ti...qe perbehesh vetem nga nje komponent...(sidoqofte insistimi ne termin "gjysmak" te diskfalifikon si nje Shqiptar qe paraqitesh qe do gjith Shqiptarine)

....Adem Jashari si musliman RRA SHEHID.....mohoje kete....edhe BALLABAN BADERA ra SHEHID.....nuk ka dallim ketu.....po te dy musliman......do t'ja u pres veshin, nuk mund Adem Jasharin ta pervetesoni per dreqllekte primitive tuajat, ne jemi GJALLE, dhe jemi deshmitare okulare te ngjarjeve....qe te dy me BISMILAH dhe ALLAHU EKBER kane rrok pushken.....
    E po mir ,gjer me tani me akuzon mua qe pervetesoje figurat kombetare dhe i mveshi pelerinen krishtere,akuze e pabaze sepse me dhjetra here une e mohova...ti thua se perkrah Gjergj Fishten qe heronjet kombetare te mos i perfaqesohen permes aspektit fetare...ndersa ketu kundershton vetveten kur cek qe edhe ky tradhtari ballaban edhe Heroi Adem Jashari jane musliman edhe ate me shkronja te medha "Bismillah" dhe "Allahu Ekber"...ku mbeti Gjergj Fishta i anes suaj ?
    E sheh ,ti kunderthenes amator qe mbas disa postimeve e zbulon masken dhe fetyren e vertet...

....Hamzai vdiq diku ne p....dh te semes, fukara dhe pa brek....
    Kulture dhe edukate qe nuk mund te mirret ne Wienn,perpos ne shoqerite me Anadollasit....

...disa fise malsore te veriut jane "muhaxher" bre....ke bile nje teme ketu ne forum....
    Ti i "ndritur" the shumica....por edhe ajo fjale "disa" nuk eshte e vertet....mund te hasen muhaxher nga Anadolli,qe sot i heton kur mohojne heronjet e ketij kombi te vuajtur....

Nuk ka nevoje te turperohem, se nuk sillem turperisht, gje qe me dallon nga teje....
    Deshiron te ta beje nje koleksionim shprehjesh tua te turpshme ne kete forum edhe pse ky postim qe e citoj ka me bollek...edukate nga Wienna !

.....me kete tregon se je i afte te mesosh nga shkolla e Nuh Babushit....
    Shkolla e "babushit" munde te mbledh nxenes vetem ne shkretetirat e Harapistanit dhe kurdistanit.Shkolle qe mohon heronjet e ketij kombi,ben propagand fetare,i quan krishteret Shqiptar muhaxhir nga Bosnja/Kroacija..e shume gjera tjera te turpshme..me nje fjale shkolle antikombetare e financuar nga stambolli...
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Pėrderisa nacionalizmi ėshtė urrejtje pėr tjetrin,
    patriotizmi ėshtė dashuria vetėm ndaj vetvetes.
    Racizmi ėshtė shok i ngushtė i tė dyjave.

Islami nuk ka lidhje me to, por thirr nė drejtėsi e mirėsi,
    madje drejtėsia ndaj njerėzve ėshtė aq e lartė saqė njė
    jomusliman i drejtė llogaritet mė i dashur tek Zoti (Allahu)
    sesa njė musliman i padrejtė.

Nacionalizėm e racizėm ka nė krishterim e hebraizėm, ku
    njerėzit e tjerė konsiderohen kafshė, pra urrehen sė tepėrmi.

Nė Islam (musliman ėshtė tjetėr mesele) s'ka padrejtėsi e as
    dhunė: "S'ka dhunė nė fč!" [Furkan, 2:256]

Indonezia nuk ėshtė prekur nga perandoria islame, por sot ka
    mė tepėr muslimanė se kudo tjetėr. Si? Kontaktet e tregtarėve;
    pra pa dhunė e me "lexo (ikra)" dhe drejtėsi e moral nga Kur'ani.

Bayer 04 - FCB (1-3)
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndrysho Firmėn

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Une NE ASNJE MOMENT nuk e kam share dhe ofenduar skenderbeun...
    Po,ti je me suptil se sa te dalish direkt dhe te fyesh kujtimin per Skenderbeun haptazi,kete e ben terthorazi.Nje duke e shkruar me qellim emrin e heroit me shkronjen e vogel. Dhe per te potencuar preferencat e tua ndaj ballaban pashes emrin e tij e shkruan me te madhe.Ja shembulli me bold me poshte....
    qe vetem rrefimin mbi Ballaban Baderen e shihni si tradheti...
    * Ja dhe si e hymnizon figuren e tradhetarit,duke i veshur cilesi dhe duke folur ne superlativ.Levderimi i tradhetarit qe luftoi kunder vendit te tije dhe i rjepi lekuren komandanteve te Arberve (te zene rob) eshte edhe fyerje direkte per Skenderbeun.

...si nje luftetare mbi luftetaret, si nje trim mbi trimat, qe historianet e quajn edhe me te afte se skenderbeu, nje djal nga mesi i sherbetoreve, me emrin Ballaban Badera.....ish sherbetore ne pronesite e kastrioteve.....leckaxhiu me shpaten ne dore ben nam.....a born warrior.....
    ..... ata qe e ngrejten ne teme Ballabanin, a mos do te kish qene ai me i "pershtatshem" te stilizohet nga rilindasit si "hero" i shqiptareve !!!, .....por sidoqofte, ka dicka te perbashket me nje shqiptare tjeter te madh.....ADEM JASHARIN.....
    Ja dhe propozimi qe ballabani te mirret si model heroi ,e jo Skenderbeu...si dhe gjetja e paraleleve te cuditshme midis ballabanit dhe heroit Adem Jashari...krejt kjo e mbeshtjellur ne nje pseudoargument qe AI ka rene ne lufte dhe kjo eshte e mjaftueshme qe ballabani i Nuhes te mirret si model i atdhetarit....krejt kjo duke i mbyllur syte para tradhetise ballabaniane dhe permes paraleleve qesharake dhe mbi kurriz te figures se Adem jasharit sot te na vije nje "hero" musliman i mesjetes ne ditet tona si kryetrim i Shqiptareve....Te qajsh eshte pak !
    ....jo, prap gabim, te tregoj INTENCIONIN....gjuha e thjeshte dhe vullgare per te provokuar reagimin tend ne kahjen qe une e pelqej.....e kalove me respekt testin !!!
    E kjo eshte per cdo kritik.Vete e pranon qe perdor gjuhen vulgare per te provokuar reagimin e forumisteve....cilen kahje e pelqen ?
    Debatin jo,apo ne mungese te dinjitetit intelektual te konvenon degjenerimi i bisedes me kundershtarin qe te notojsh ne ujrat ku argumenti me bindes eshte "A budall je ti a ? " "

Ke kujdes, SHQIPTARET jane te ndijshem ndaj heroit te tyre kombetare GJERGJ KASTRIOTI...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 14-02-2012 mė 23:00
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Identiteti im eshte puro Shqiptar,por si te vertetojme identitetin tend te dyzuar apo trefishuar.Mua me mjafton kultura,historija dhe vlerat e pastra Shqiptare.Krize identiteti ti nuk ke ,ti je ne mes sciles dhe haribdes te mbetem myslyman dhe perpjekjeve te mjerueshme te shihesh si lind dielli ne Stamboll.Shqiptari kete dileme nuk e ka.
    Ti nuk je mysliman ti je i deshperuar nga niveli i ulet moralo - edukativ i religjionit tend....paradoksi eshte qe edhe kete nivel te ulet nuk ke kapacitet ta arrish dhe ja mllefi......Shqiptarija nuk buron nga callmat turke dhe pluheri i arabise,shqiptarija eshte formuar prej koherave Ilirike dhe rezistencave te kalave shqiptare ne Kruje ,Shkoder etj. deri ne ditet tona ne Prekazin e famshem....Kjo histori e pergjakshme nuk eshte krijuar nga heronjet qe ne goje mbanin fjalet harape "Allahu akbar" "Bismillah" por parulle e cdo Shqiptari te vertet eshte "Ne lufte per atdheun ,vellezer te nje gjaku-te fitojme lirine"...
    Roli, mos ja kaj semen tash....kete qe shkruan edhe vet nuk e beson, aman e shkruan, ngase nuk te le rrehat ai "derri i brendshem" qe e ke ne bark.... a ???, a ja qellova ???

Shqiptaria qe e kemi sot, nuk ka te beje me rezistencen ne kulla a kalaja, kur shqiptaret pranvere per pranvere i mblidhnin valixhet tja grahin bjeshkes (se vinte turnusi i luftes), qendrat urbane shqiptare ishin plotesisht ne zhvillim qyteterore.....shkupi antik pajisej me orendi moderne te kohes, kurse populli malesore rinte neper shpella....interesantja eshte, PER CKA ???, qe me ne fund te perkrah ate qe ishte e pashmangshme.......thuaj se nuk e tradhetuan skenderbeun me ne fund edhe priftat, thuaj se nuk eshte e vertete..... qe deshmon DHIMBSHEM diplomacine katastrofale te skenderit, ajo thjesht nuk ish prezente, ajo ish thjesht e nivelit te ulet bashkkohore.....

Faktikisht politika deshtuese e skenderit e beri qe popullata e krishtere e zonave malore te emigroje, mos te kete mundesi te konsolidohet me rrethanat......e kunderta ndodhi ne zonat tjera, edhe mali i zi i vogel u tregu me i shkathet !!!, u ngrejten vasale u formuan despoti, dhe me ne fund ???.....orthodoksia ndash ne serbi, ndash ne hungari, ndash ne rumani, ndash ne bugari "mbijetoj", mbijetoj aq, saqe sot jane terresisht homgjonen ne perberjen fetare...apo siq e quani ju, "ne fene e te pareve".....kete se kujton, apo ???, kuptohet, nuk ta ka mesuar kush....

Mos e keqinterpreto luften e skenderit me intereset e rilindaseve, NUK PERPUTHEN.....e me se paku me ate te popullit te kosoves gjate diktatures miloseviciane....nese kjo e fundit kish nje relacion me skenderbeun, atehere ai arrinte deri tek rilindasit, jo me larg.....

Zotri ti nuk din as cka eshte feudalizmi...qesharak je !
    .....ciklin e ulet dhe te larte e kam kryer ne vjene....nese une nuk e di se cka eshte feudalizmi, atehere ti edhe me se paku......qesharak eshte vetem konkluzioni qe te rezullton nga paralelet e sistemit timariot te perandorise osmane me ate feudal te europes mesjetare.....kuptueshem se e sheh feudalizmin me nje sy tjeter nga une, ngase e krahason dardhen me mollen.....edhe ate, dhunshem, qe te perputhet me konstruktin e pergjithshem qe e ke mbi ceshtjen.....duke u nisur nga preteksi, se une e kam te drejte, dhe nese me del e shtrembet, duhet te gjejm rrugen qe e ben te drejte.....keshtu formohen konstrukte te pamundura te cilat nga deshira behen te mundura.....kur deshira eshte baba i mendimit.....edhe ki nje proverb gjerman, qe mos te mendosh se e kamufloj "diturine" time me drite te huaj.....

Ne essence edhe feudalizmi eshte nje forme e mvarsive punedhenes/punemares, me nje dallim thelbesore karshi timarit.....timari ish prone e shtetit (pra, e te gjitheve), dhe marredhenjet ishin te siguruara nga ligji i pergjithshem, ku patjeter sigurohej ekzistenca ndash e timarxhiut, ndash e bujkve qe punonin per ate !!!......ki rrjet social i avancuar mund te bastardohet vetem nga njerez me mllef te jashtzakonshem dhe intencione keqdashese, ose thjesht nga njerez pa fije diturie.......nuk te permenda kot microsoftin amerikan, qe eshte asgje me shume se nje konglomerat interesesh ndermjet punedhenesit dhe punemaresit, ku syndicatat e pershtatshme e rruajn drejtesine proporcionale, kurse tek timari syndikate supreme ka qene ligji, apo sheriati, i cili edhe per sulltanin karshi bujkut nuk ka njoh privilegje.......te krahasohet pra ki realitet me feudalizmin e mesjetes, qe kulminacionin arrijti me pronesine trupore te feudit mbi bujkun eshte tjesht per me qare.........Roli....ta vazhdojm a ???

Dhe puthadore,servile,anashkalues te interesit te kombit te tije,karrierre mund te beje edhe nese i gjeje Sulltanit nje femre te mire (mundesisht te jete leshverdhe) ...Skenderbeu e kishte vetin qe permend ti per te perparuar -Aftesine-por nuk i kishte keto te tjeret qe permenda .Dhe mu ketu qendron madheshtija e Heroit tone ( jo i yti )...ne vend qe te jetonte jeten ne Sarajet e Sulltanit AI preferoi malet dhe fshatrat e varfera Shqiptare..Kush eshte me burre AI qe ben orgji ne sarajet e Mongolit te Stambollit apo AI qe e shqelmon kete...
    Sa per ty, madheshtija e Skenderbeut shihet me mire jo kur leshoi Sarajet e Sulltanit te tu,por kur u kthye ne atdhe nga Italija ne ditet e fundit te jetes se tij edhe pse e dinte qe nuk kish shpresa te fitonte ,preferoi te vdiste prane popullit te tije...e jo si heronjet e tu (Ballabani) ne shatoret e armikut...
    ....shih cfare monotonie.....blllaaaaaaaak, per me vjelle.....

NJE....leshverdhat i kane dhuruar ata qe parashtruan pyetjen se "a ka femra shpirt, apo eshte ne rrangung e kafshes ???", femra ish nje "rrobe" pazarlleku, se ish ne mode ne shoqerite incestore feudale te behet me grate pazar.....natyrisht edhe mbretit i konvenonte kjo per te mbush "repartin shkerdhatore" si i mbushin sot ato raperat amerikan garazhat e tyre me supercars.....dhe te kisha lut ne te ardhmen mos e potenco jeten seksuale te sulltanit, se nuk na hyn ne pune ajo.....sidomos nepermjet te k....rit eshte bere politika me e madhe....nese nuk e ke dijtur deri sot....

DY....skenderbeu ish ai qe pati me shume dobi nga gjith shqiptaret e asaj kohe mu per arsye te ketij sistemi.....por ai me kthimin ne vendlindje e roki shancin e pare per te pefituar edhe me shume.....te ish qene diplomat i shkathet, ne sot ketu nuk do te diskutonim mbi keto detaje....

Deshmine e ke disa postime me siper kur ben krahasime te turpshme Ballaban = Adem Jashari..turp te kesh ! Edukata yte ,ku i more keto batuta ...neper hadithe...
    ...mos u perdridh si ato leshverdhat nen ritmin e tarabukes ne haremin e sulltanit.....edhe kete interpretim te mjedisreshtave e ben sipas deshires.....nga pikepamja muslimane qe te dy rrane ne LUFTE, dhe nje njeri qe lufton me BISMILAH ne goje dhe bjer ne lufte, eshte SHEHID....kjo nga terminollogjia e kuptimit te pergjithshem te nje shoqerie muslimane !!!, MESO, e mos na the k....rin me dembellekte e tua qe pasqyrojn ndjenjat e perditshmerise sate......eshte sot "havaja" e mire, e kam kete qendrim, e si do te jete neser, mvaret perseri nga "havaja"....

Sipas mendjes sate,hero eshte vetem ai qe vdes ne fushen e betejes...A je hero neqoftese vdes neper shatore mongolesh,kur ta kane rrasur shpaten ne bark Krutani Aleks ?
    Vetem historianet qe kane syte nga Stambolli gjejne "heroizma" te Ballabanit tend....hmm,"diskutim i frytshem" mendon qe kombi Shqiptar eshte aq naiv,keto "kids story" bisedoji ne ndonje cafene te Wienes me shoket e tu te lindjes.....
    o cun, njerezit me kesisoj pyetje kontroverze kane mbrojtur doktoratura.....o kafehanexhi i lales....mos pash zotin se mjaft u tregova i meshirshem ndaj teje....dhe perseri mer guximin te lexosh ndermjet rreshtave....JO, nuk thash se HEROI duhet te vdes ne fushe, NJE NDER TIPARET elementare te nje heroi eshte edhe rramja ne fushe, derdhja e gjakut.....hero per fansat e barces eshte psh. edhe Mesi !!!, ose herojeshe e kenges na eshte bere tash para disa diteve edhe Whitney Huoston.....eshte ceshtje relacionesh....skenderbeu padyshim e meriton te jete HERO klasik sipas definimit....

Aludon ne mua si bir i nje Shqiptare Katolike dhe i nje Shqiptari me fe Islame...e shiqon qe une ne vetvete permbledh me shume Shqiptari ,te dy anet edhe ate krishtere dhe ate muslimane...edhe ne kete aspekt jam me Shqiptar se ti...qe perbehesh vetem nga nje komponent...(sidoqofte insistimi ne termin "gjysmak" te diskfalifikon si nje Shqiptar qe paraqitesh qe do gjith Shqiptarine).
    ....ha !, kjo e forte....nje shpalosje e thelle e krizes identitore......shqiptaret ne pergjithesi nuk e potencojn te jene "shqiptare" ngase cfare hamamin jane tjeter ???.....kurse ti ke nevoje per ta potencuar shqiptarine tende !!!, me vjen keq o roli !!!, sinqerisht !!!

E po mir ,gjer me tani me akuzon mua qe pervetesoje figurat kombetare dhe i mveshi pelerinen krishtere,akuze e pabaze sepse me dhjetra here une e mohova...ti thua se perkrah Gjergj Fishten qe heronjet kombetare te mos i perfaqesohen permes aspektit fetare...ndersa ketu kundershton vetveten kur cek qe edhe ky tradhtari ballaban edhe Heroi Adem Jashari jane musliman edhe ate me shkronja te medha "Bismillah" dhe "Allahu Ekber"...ku mbeti Gjergj Fishta i anes suaj ?
    E sheh ,ti kunderthenes amator qe mbas disa postimeve e zbulon masken dhe fetyren e vertet...
    ....edhe ketu perseri prek intuitivitetin e lexuesve.....STOP....une jam gjalle, nje problem rrenjesore i yti dhe i jarit ne keto dispute....nuk lejoj te mi shtremberoni mendimet dhe intencionet !!!

Une replikova ne shkrepjet "apelative" te nderlidhura me superlativa "kulla e jasharajve kulla e krujes" etj.....duke dash me rrefimin tem te ta bej me dije, se NUK TE DEL NE NDIHME POPULLI KOSOVARE edhe pse ja lyn buzet me superlativat qe ja prekin intuicionin, kur ai VET E DIN, se "po rra nje musliman ne lufte, ai automatikisht bjer SHEHID".....dhe kete, jo per te potencuar mendimin e shehidit mbi fene islame, por doremarjen e shokeve me rastin ne fjale.....pra, me nje fjale, une te tash, se Adem Jashari eshte varros me petkat e luftes, koken kthyer kah kibleja....ketu ish intencioni....i cili u lidh me zerin apelativ te shkrimit tend....por edhe kesaj rradhe, nuk besoj se do te jesh edhe ne minimum i gatshem te me kuptosh.....jo se nuk kupton, por se nuk te perputhet ne kallepin qe e ke ndertuar....

Pra, deri sa jam gjalle, do te ja u drejtoj samarin juve pisave....natyrisht, shqiptaret nuk kane nevoje ta potencojn "muslimanllekun" e luftetareve te tyre, sepse ai eshte i pranishem ne cdo hap.....muslimani motivacionin ne lufte e mer ne mesimet shpirterore, aludon ne ndihmen e ZOTIT, dhe e pret ate, ngase e ka qellimin te paster si uji i burimit, PER ZOT E PER VATAN......ne te kunderten, duhet komuniteti jomusliman shqiptare te jete me se i kujdesshem dhe i matur ne kete pike....sic e deshmon Gjergj Fishta.....

Kulture dhe edukate qe nuk mund te mirret ne Wienn,perpos ne shoqerite me Anadollasit....p
    ...une thash se paske mesuar gje nga une, tash me deshperove......

Ti i "ndritur" the shumica....por edhe ajo fjale "disa" nuk eshte e vertet....mund te hasen muhaxher nga Anadolli,qe sot i heton kur mohojne heronjet e ketij kombi te vuajtur....
    .....ndoshta edhe shumica, nuk eshte me rrendesi per mua....me rrendesi eshte, se aty gjeten strehim, dhe se tokat shqiptare jan shtrire ne vende edhe shume me te hapura se sa i kemi sot.....kjo, si ilustrim i ndodhive....ish mu politika e skenderbeut qe e decimoje malesine.....kurse termin per "ardhcaket" e zgjodha special per teje....ma ben hallall ???

Deshiron te ta beje nje koleksionim shprehjesh tua te turpshme ne kete forum edhe pse ky postim qe e citoj ka me bollek...edukate nga Wienna !....
    ...gjuha vullgare e imja nuk ka te beje me turpesine qe eshe ne fjale.....a ja ke haberin pakez nga rregullat e diksutimit ti roli ???.........turpesi eshte per shembull potencimi i "shiptarllekut" tend, me nene dhe babe nga te dyja anet....pra, politizimi i ceshtjes permendur eshte "turpesi".....

Shkolla e "babushit" munde te mbledh nxenes vetem ne shkretetirat e Harapistanit dhe kurdistanit.Shkolle qe mohon heronjet e ketij kombi,ben propagand fetare,i quan krishteret Shqiptar muhaxhir nga Bosnja/Kroacija..e shume gjera tjera te turpshme..me nje fjale shkolle antikombetare e financuar nga stambolli...
    ...ok, do mundohem te zgjedhi fjale qe nuk do te provokojn.....e shoh se te dalin mbi kry.....

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Po,ti je me suptil se sa te dalish direkt dhe te fyesh kujtimin per Skenderbeun haptazi,kete e ben terthorazi.Nje duke e shkruar me qellim emrin e heroit me shkronjen e vogel. Dhe per te potencuar preferencat e tua ndaj ballaban pashes emrin e tij e shkruan me te madhe.Ja shembulli me bold me poshte....

* Ja dhe si e hymnizon figuren e tradhetarit,duke i veshur cilesi dhe duke folur ne superlativ.Levderimi i tradhetarit qe luftoi kunder vendit te tije dhe i rjepi lekuren komandanteve te Arberve (te zene rob) eshte edhe fyerje direkte per Skenderbeun.

Ja dhe propozimi qe ballabani te mirret si model heroi ,e jo Skenderbeu...si dhe gjetja e paraleleve te cuditshme midis ballabanit dhe heroit Adem Jashari...krejt kjo e mbeshtjellur ne nje pseudoargument qe AI ka rene ne lufte dhe kjo eshte e mjaftueshme qe ballabani i Nuhes te mirret si model i atdhetarit....krejt kjo duke i mbyllur syte para tradhetise ballabaniane dhe permes paraleleve qesharake dhe mbi kurriz te figures se Adem jasharit sot te na vije nje "hero" musliman i mesjetes ne ditet tona si kryetrim i Shqiptareve....Te qajsh eshte pak !

E kjo eshte per cdo kritik.Vete e pranon qe perdor gjuhen vulgare per te provokuar reagimin e forumisteve....cilen kahje e pelqen ?
    Debatin jo,apo ne mungese te dinjitetit intelektual te konvenon degjenerimi i bisedes me kundershtarin qe te notojsh ne ujrat ku argumenti me bindes eshte "A budall je ti a ? " "

Ke kujdes, SHQIPTARET jane te ndijshem ndaj heroit te tyre kombetare GJERGJ KASTRIOTI...
    Roli,

do te perqendrohem vetem ne piken qe eshte me rrendesi ne derdellitjen monotne dhe stereotipile te rradhes:

Une emrin e sknderbeut e kame shkruar ne keto forma

- skenderbeu
    - Skenderbeu
    - Skender Beu
    - skender beu
    - skenderbegi
    - SKENDER BEU

......roli, mund mjdisit ketu ti argumentosh, perse te rra ne sy vetem ajo nen te zeza ???....se paku MENYRA e te shkruarit tim eshte karakteristike ne kete forum, perse pra mendon, se nje detaje skajore qe edhe ndergjegjesisht nuk me hin ne pune, eshte me vlere per t'u komentuar ???..........e sheh sa i dobet je ???...edhe kesaj i thone "turpesi"...

tung
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ...o jaro fukaraja,

cfare the he burr i dheut gjithe ate shkrim te gjate ???...perpos perseritjeve monotone sa e pashe kerkove vetem nje sqarim nga une para forumisteve, ja ku ta jap:

- tyrqo-myslimunat jane poashtu MUSLIMAN.....nuk i ben ata fakti se jane me kombesi tjeter "jomusliman"..
    Pse e dredh bishtin, Nuh Tunxhi?! Sqarimi qe te kerkova eshte tjeter, ja ku e ke:
    Nuh Musa, po qe se e sjell postimin ku e kam "potencuar" kete hajvanllekun ketu, betohem perpara te gjithe forumisteve se do te therras "Allahu hyqber", ama nese nuk e sjell, ti duhet te pranosh perpara gjithe forumit se je kelysh turku dhe sharlatan!!
    Une kam thene gjithmone se Gjergj Kastrioti ua ka leruar sulltaneve turko-myslimane e ti s'ke guximin te na tregosh se sa te djeg kjo gje!!
    Presim pergjigjen tende Tunxh Musa!!
    Pra, nuk solle asnje postim timin ku une ""potencoj" shpaten e Skenderbeut sa myslimane ka vrare" e tashi duhet ta pranosh perpara forumisteve se je vetem sharlatan e kelysh turku!!
    Po ashtu nuk solle as edhe nje argument per akuzat e tua kunder Marin Barletit.....dyfish sharlatan!!
    Po ashtu nuk sqarove se ē'i lidh Ballaban pashen qe luftoi per sulltanin kunder Shqiptareve me Adem Jasharin qe luftoi per Shqiptaret.....trefish sharlatan!!P
    Po ashtu nuk solle as edhe nje argumet per ato hajvanlleqet e tjere historike, jo bamiresia e turqve nder Shqiptare, jo shkaterrimi i feudalizmit (vertet ia ke idene kuptimit te kesaj fjale?), jo ndriēimit qe kane sjelle turqit, et.....sa fish ēarlatan, Tunxh??!

Keto jane sqarimet qe duhet te sjellesh, jo llogje Stambolli!!

..por ne pergjithesi, e potencove "lerimin" tyrqomyslimunave apo te shiftaromyslimunave (duke e dijtur se EDHE shqiptare kane qene kundershtaret e skenderbeut, i fut ne te njejten kllap)...
    ...ate te sulltaneve turko-myslimane, ndersa keto kafshet "shiftaromyslimuna" nuk i njoh dhe s'mund t'i permendja, por nese e ke fjalen per ata shqiptare qe luftuan ne rradhet e turqve kunder Skenderbeut, qofshin myslimane apo te krishtere qofshin, ata hyjne ne kategorine e tradhetareve......e gjithashtu ata qe kerkojne t'i lartesojne si heronj, s'jane tjeter perveēse kelyshet e tradhetise!!

Vet ngritja e konvertimit si stoli perpara forumisteve te shpalon poashtu krizen e madhe identitore....nuk mshehet ajo pas fjaleve, kur vet fjalet te deskriditojn haptazi.....por dyshoj se je i AFTE TE KUPTOSH KETE KONTROVERZE......dyshoj ne te madhe, ngase do te kishe natyre tjeter, jo kete qe e mbron si sorra zogat e vet....
    Ja pergjigja ime dhe e ēdo shqiptari jomysliman:Kush ka krize identiteti, eshte ai qe i thote vetes shqiptar, krenohet qe eshte i paperkuluar kunder armikut dhe pastaj shkon e falet ne tempullin qe mban emrin e armikut te dikurshem, madje, pikerisht fale kesaj krize identiteti arrin deri atje sa te mos jete ne gjendje te dalloje heronjte nga tradhetaret, mikun nga armiku, logjiken nga ēmenduria...!
    ......ose je krejtesisht budalla, dhe mendon se me zerrin tend shqiptaria do te bindet ne rrugen qe ke zgjedh ti.....te pyes sinqerisht, e ndin VETVETEN I VETMUAR ????......apo si duhet ta kuptojm ne ketu sjelljemn tende qesharake ???
    Une i vetmuar?...ahahahhahahaah....edhe i vetem kunder tradhetise, s'kam per te qene kurre i vetmuar....jo derisa imazhi i Heroit te jetoje ne zemren time!!
    .....me nje fjale, ESHTE TABU TE FLITET NE ATE TON !!!, roli bile e sheh si PROVOKIM......
    Po aq sa esht eprovokim ta quajme Muhamedin tuaj te dashur "pedofil"!!
    ..une zakonisht jame i matur kur shkruaj, dhe sidomos tek Skenderbeu jam teper senzibel, per arsye te vetme mos ti preki ndjenjat e njerezve, por kjo sjellja juaj "fundamentaliste" eshte tejet jashta kontrollit, dhe me ne fund nuk me mbetet tjeter, vetemse te perdor trangullin....
    Ti trangullin perdore, se ndoshta ndjen edhe ndonje lezet qe vetem eunuket e kalifeve myslimane kane ndjere, por mos guxņ te prekesh Heroin e Shqiptareve!!
    Ja, sa primitiva ini, qe vetem rrefimin mbi Ballaban Baderen e shihni si tradheti....edhe pse une e potencoj panderprere burimin, qe jane historian shqiptare ata te cilet e kane prek kete pyetje,
    ...emrat??! Ku i ke, silli!!
    jo per me shume, vetem duke ju referuar NATYRES se punes te rilindasve, te cilet parimisht ishin ne "gjurmim" te nje figure HEROIKE te shqiptarise me epitete "kombetare", sa te vogla qofshin ato....per ti stilizuar dhe bere trung ne koherat e nacionalizmit mbareboterore...
    Ne qofte se duken te "vogla" bemat e Skenderbeut, mund t'i referohesh qitapeve te sulltaneve te ndryshem qe hengren pluhurin nen kembet e Gjergjit, se bashku me Ballabanin tend, te cilin ti don ta konvertosh ne hero......ahahahhahaahahah...sa beteja humbi Sknderbeu kunder turqve Tunxh??!
    Mjaft u qaravite per sulltanet e tu te dashur....perpara Gjergjit jane morra!!
    ......me dallimin, se TI dhe shoku YT, dinakerisht i ngjitni epitete fetare.....e jari, ketu ju them STOP....dhe ska birre nane qe mund te ma mshel gojen.....me se paku ju dy fansat special te mi....

Po ti hape gojen Tunxh, por lidhe perpara me trurin e vockel....!
    PS: mik jo,....... aman shok kam qejf te mbetem me ju......ndoshta kjo kacafitje e madhe nje dite do te kthehet ne nje dashuri shoqerore te pashkeputshme....ti si kaur, une si arab.....apo turk ???, cfare tingullon me bukur ???
    Kurrfare lidhje me dumbabistet....e pastaj une s'jam "kaur" por Shqiptar e kur te behesh edhe ti i tille, mund te flasim per te tjerat....
    PPS: mos sill krahasime me serbet pash zotin......une nuk ta kam prek "kombesine" deri sot, apo ???, te kame quajtur serb apo taljan apo grek ???......te kam prek vetem aty ku mendoj se e ke nervin e gjithe kesaj tragjedie, tek feja....
    Dridhu e perdridhu , si e si qe t'i shmangesh diskutimit...une te pata shkruajtur tjeter gje:Si do ta quaje ti nje shqiptar ortodoks qe i thur lavde serbit, Tunxh efendi??!
    Si do ta quaje ti nje shqiptar qe te propozonte si Hero, nje shqiptar qe ka rene ne beteje kunder shqiptareve duke luftuar ne rradhet serbe??
    !Pergjigju, trim mysliman, apo s'ta mban??!
    Jarigas

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Ermedin Lexo Postimin
    Pėrderisa nacionalizmi ėshtė urrejtje pėr tjetrin,
    patriotizmi ėshtė dashuria vetėm ndaj vetvetes.
    Racizmi ėshtė shok i ngushtė i tė dyjave.
    E para e punes,hoxhe efendi, nazionalizmi dhe patriotizmi jane sinonime qe shprehin dashurine ndaj memedheut ne shkalle te ndryshme! Ne shqip i themi atdhetari dhe eshte dashuri per atdhene, kombin e jo urrejtje!!
    Ajo qe predikon "urrejtje" eshte feja islame, urrejtje kunder jomyslimaneve, kafirave, munafikeve,bektashianeve,shiiteve,traditave, paganeve,etj,etj...
    Islami nuk ka lidhje me to, por thirr nė drejtėsi e mirėsi,
    Po ai hoxhe Krasniēi juaj i dashur qe i lutej Allahut harap qe te ishte prej atyre qe urrejne te krishteret, s'ka lidhje me Islamin a??!!Po ti hoxhe a s'don te jesh prej atyre qe urrejne te krishteret se bashku me Krasniēin??!!
    madje drejtėsia ndaj njerėzve ėshtė aq e lartė saqė njė
    jomusliman i drejtė llogaritet mė i dashur tek Zoti (Allahu)
    sesa njė musliman i padrejtė.
    Vertet qenka kaq i drejte ky ISlami, hoxhe efendi??!! Atehere thuaje haptazi qe hoxhe Krasniēi s'eshte mysliman por kelysh i dreqitt, pasi ai dhe shume myslimane te helmuar prej tij, vazhdojne te pellasin se Nene Tereza qe ishta aq e drejte dhe e dhembshur, nuk eshte e dashur tek Zoti e se Zoti don vetem fetaret qe i luten harapēe...!!!
    Nacionalizėm e racizėm ka nė krishterim e hebraizėm, ku
    njerėzit e tjerė konsiderohen kafshė, pra urrehen sė tepėrmi.
    Ndonje prove per kete, hoxhe efendi??!! Flet ti keq per "nacionalizmin", ti idhujtari i harapit qe shfarosi popuj te tere per kombin harap??!! Shume bindese kjo demagogjia jote mbi fete stergjyshe te islamit harap!!!!
    Nė Islam (musliman ėshtė tjetėr mesele) s'ka padrejtėsi e as
    dhunė: "S'ka dhunė nė fč!" [Furkan, 2:256]
    Si denohet apostazia ne Islam me kuran e me Hadith,hoxhe ?!

Indonezia nuk ėshtė prekur nga perandoria islame, por sot ka
    mė tepėr muslimanė se kudo tjetėr. Si? Kontaktet e tregtarėve;
    pra pa dhunė e me "lexo (ikra)" dhe drejtėsi e moral nga Kur'ani.
    Po ēka se dhunen po e ushtrojne tashi se, ato myslimanet "paqesore", po ashtu siē bene ne Indi....!Kujdes me shembujt, kur nuk njeh historine...!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 15-02-2012 mė 06:19
    Jarigas

Faqja 33 prej 79 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •