Mendoj se ne te ardhmen e tyre kane me shume probabilitet per punsim nxenesit qe studiojn jasht Shqiperisa se ata aty. Kjo per faktin se klasifikohen me te merituar.
Jeni dakord?
Mendoj se ne te ardhmen e tyre kane me shume probabilitet per punsim nxenesit qe studiojn jasht Shqiperisa se ata aty. Kjo per faktin se klasifikohen me te merituar.
Jeni dakord?
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Jo krejtesisht. Para disa vitesh vlente shume kjo gje, dmth vleresoheshin shume ato qe kishin mbaruar jashte shtetit por keto dy vitet e fundit kam degjuar histori nga te njohur te mi qe ka ndodhur e kunderta.
Po shkruaj nje rast qe njoh me nga afer:
Nje vajze nga tr, mbaroj ne itali per gjuhe te huaja edhe filloj pune ne nje shkolle private - dicka ne lidhje me perkthime tekstesh shkollore. Ne fillim gjithcka ok, por pas 3-4 muajsh ia "nxine" jeten pasi ndiheshin inferior edhe ato te tjeret qe ishin me lart se ajo si nivel pune ndaj e vinin gjithmone ne veshtiresi, i jepnin jashtezakonisht shume pune etj etj derisa u detyrua te hiqte vete dore nga puna.
Megjthate, ne pergjithesi jam edhe une e idese qe nese nuk eshte ne mes "miku & leku" atehere kane nje % pak me te larte shqiptaret qe mbarojne jashte shqiperie.
La vita non si spiega, si VIVE!
Jo nuk eshte e vertet, varet sa i zoti je ti, por ska rendesi se ne cfare vendi je diplomuar.
Punedhenesit shqiptare, per mendimin tim, gabojne ne vleresimin e kandidateve qe kerkojne pune.
Gabimi fillon mes dallimit dipllome e huaj apo shqiptare.
Ne rradhe te pare duhet te shikohet eksperienca e punes apo stazhet qe ke.
Mua, personalisht, me ka rene suma ne toke duke bere dy pune, paradite profesionin e pasdite qe te haja buke. Me paguante shume pak paraditja me arsyen se s'kisha eksperience e po mesoja profesion dhe punoja edhe me shume se te tjeret.
Nqs eksperienca eshte ne nivele te njejta duhet te jene dipllomat qe krahasohen. Por, per mendimin tim, eshte intervista perfundimtare ajo qe vulos gjithēka.
Le pastaj qe kam degjuar nja tre/kater raste qe privati i kishte marre me mik ne pune dhe s'ia kishin haberin fare.
Megjithate rekomandimet apo miku VLEJNE ne te gjitha vendet e botes ...
Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!
Pėr mendimin tim(edhe faktet e tregojnė) se ata tė diplomuar jashtė,kanė mė shumė avantazh nė tregun e punės,si dhe reputacioni ėshtė mė i lartė.
Nuk bie njėlloj te CV kur ta lexoj ai miku.
Mbaruar studimet e larta nė Universitetin Politeknik nė Tiranė.
dhe
Mbaruar studimet e larta nė Massachusetts psh.
Megjithatė...kur nuk ke mundėsi pėr jashtė,vlen shprehja magjike;
50% of something,is better than 100% of nothing
![]()
"Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."
Ne cdo vend te botes vlen ajo kush diplomohet jasht vendit ti ka me shum shance ,
Shqiperia nuk eshte e vetmja por jam dakort me ate qe tha bluebaron
Partizoni
Ekzakt! Mes dy diplomave duhet te behen krahasimet ne vitet e eksperiences, ne gjuhet e huaja, ne njohjen e pc apo te ndonje kerkese tjeter te nevojshme per punen qe do kryesh.
Stazhet kete pune kane BlueBaron, ben te njejten pune si te tjeret por paguhesh me pak se gjysma qe marrin atoPor, te mendosh qe po meson dicka te zanatit tend eshte shume pozitive, pasi edhe pa eksperience fare s'te merr njeri ne pune!
La vita non si spiega, si VIVE!
diplomat shqipetare jane me fshi prapanicen sti njeh kush,,,,,
dhe nuk meson gjo ,,,
pedagoget vete jane me diploma fallco
Nuk eshte e vertete. Une mbarova master per Politika Publike jashte ne nje universitet amerikan ne 2007, dhe kur u ktheva ne Shqiperi isha i vetmi me ate lloj diplome ne treg. Jo vetem qe nuk arrita te punesohesha, por shume vete me thane qe diploma e jashtme vetem me prish pune aty, pasi punedhenesit ne shtet e privat e shohin arsimimin qe ti ke marre jashte si me superior dhe se ti ke marre nje edukate tjeter, dhe menyra se si ti do te punosh me rregull e etike do t'u prishe shume pune e prandaj nuk do te te marrin kurre ne pune.
Jo, me shume mundesi per pune ne shqiperi kane ata qe e kane mesataren 5 edhe qe thank you e shkruajn "thenk yuo" edhe bye "bey" edhe shkruajne ne CV fluent ne english LOL. Keta ishin aq te zot sa te mbaronin shkollen me miqesi imagjino sa te lehte e kane te gjejne pune. Me sa kam degjuar studentet qe studiojne jashte e kane teper te veshtire plus qe duhet te jepen disa teste shtese etc.
I LOVE GOD
j&g
Krijoni Kontakt