Ke te drejte Eno u gabova une.por nuk besoj qe kompjuteri i tij mos kete nje hyrje ,video-audio![]()
Ke te drejte Eno u gabova une.por nuk besoj qe kompjuteri i tij mos kete nje hyrje ,video-audio![]()
Pershendetje Studenti 2006,
Te njejten teme doja te hapja edhe une disa dite me pare, bere mire qe veprove ti i pari.
Sikurse ti, edhe une doja te transferoja ne laptop filmimet e mia nga nje kamere e vjeter Sony Handycam e cila ka vetem daljet normale (spinat me ngjyre te verdhe, te kuqe dhe te bardhe) dhe S-Video. Shkova ne dyqanet me te medha per pajisje elektronike ketu ne Tirane (Electronics, InfoSoft) dhe asnjeri prej tyre as nuk e kishin ate qe une doja (d.m.th. aparatin e duhur per te lidhur kameren me USB-ne e laptopit, sepse nuk mundem qe te instaloj nje karte grafike te jashtme).
Duke pare ne internet mesova edhe per pajisjet te cilat perdorin portin e USB-se per t'u lidhur me daljet e kameres. Njeri shembull i kesaj eshte ne kete faqe, por ka shume firma te tjera te cilat mbase mund te bejne nje pune edhe me te mire.
Pra, nese ke mundesi qe ta blesh kete pajisje me ane te internetit, ose nese ndodhesh diku nga vendet ku ato mund te shiten, eshte nje zgjidhje shume e lehte dhe e mire.
Softueri per hedhjen e filmimeve nuk eshte ndonje problem; mund te perdoresh qe nga Windows Movie Maker, qe vjen me vete Windows-in, deri te programi falas VirtualDub.
Me siper une te dhashe nje shembull se si mund te hedhesh filmimet pa instaluar nje karte grafike tjeter, por edhe ideja e kartes grafike qendron (model profesional Pinnacle, nese kerkon njefare cilesie te mire), dhe mbase cilesia e nje karte te tille eshte me e mire sesa gjate transferimit me USB.
Ne nje studio qe pyeta per kete lloj transferimi me treguan se ēmimi ishte 600 leke (te reja) per 1 ore filmim, pa perfshire DVD-ne.
Uroj te gjesh edhe ti zgjidhjen tende.
Gjithe te mirat.
Faleminderit per komentet e juaja, sipas BHGod nje video xpress them se do me zgjidhi goxha pune, sepse edhe kompjuteri im eshte laptop. Por a ka ne tirane nje paisje te tille?
Ne presim edhe sugjerime te tjera, ai qe ka per te thene fjalen e tij le ta thote![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BHGod : 20-08-2008 mė 11:11
JETA ESHTE NJE LIBER.
KAPAKET E TE CILIT JANE LINDJA DHE VDEKJA
NDERSA FLETET DITET
JETOJENI SA ME SHUME
Nese deshiron lidhje me S viedo permes USB atehere hidhja nje sy kesaj Faqeje ketu
http://www.amazon.de/gp/product/imag...562066&s=ce-de ose kesaj ketu
http://www.amazon.de/gp/product/imag...562066&s=ce-de
JO NEGOCIATA - VETĖVENDOSJE
Faleminderit Dardani8 per mundimin, te pershendes
JETA ESHTE NJE LIBER.
KAPAKET E TE CILIT JANE LINDJA DHE VDEKJA
NDERSA FLETET DITET
JETOJENI SA ME SHUME
Tungi e kam nje problem me kamer e kam pas te instalume me ka ba mir por tash e kam jek prej pc e kam ngjit apet nuk pom ban mi lypke drajverat e futa cd e kameres ne dr-rom po nuk pom ban apet ne foto muni me pa qka eshte ka me thot si me vepru me tregoni kaloni mir.
Me sa duket po te kerkon te zgjedhesh nje drejtues prej atyre ne liste.
Drejtuesit jane te njejte, ndoshta e ke instaluar 2 here, keshtu qe me aq informacion sa me ke dhene them se duhet te ndjekesh hapat qe te kerkohen tek ajo dritarja, pra te shtypesh butonin "Next".
Me thuaj ēfare del me tej.
keto po mi qet
mirpo ne ket foton e fundit e kam zgjidh prej CD e kam marr fajllin e Cam e tash e kam rregulluar flm per ndihmes klm.
Pershendetje kam nje problem me cam e kam ble nje cam te re dhe e kam vendosur ne pc po ketu nuk po ma qet qe eshte hy nje drajver i ri ne pc po shkoj e po e instaloj krejt prej cd-romit po kur po shkoj ne device menager aty nuk e kam hardverin e cam hiq ku eshte problemi ndihm se eshte ka me vyen urgjent ju pershendes kaloni mire
Krijoni Kontakt