Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 64
    Po shikoja disa te dhena per Laos-in ne internet. Nga ato qe me bene me shume pershtypje ishte se kjo parti ka pothuajse 3-fishuar numrin e votave gjate tre zgjedhjeve te fundit parlamentare. Eshte ende nje parti relativisht e vogel por qe e ka grafikun me rritje.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Po shikoja disa te dhena per Laos-in ne internet. Nga ato qe me bene me shume pershtypje ishte se kjo parti ka pothuajse 3-fishuar numrin e votave gjate tre zgjedhjeve te fundit parlamentare. Eshte ende nje parti relativisht e vogel por qe e ka grafikun me rritje.
    E ka grafikun me rritje kaq shume sa per here te pare hyri ne parlament kjo parti edhe kke jane dy parti qe skane per te pasur kurre fuqi ketu ...kjo eshte e verteta nese do ta besosh
    shumica qe shkruajne ketu nuk dine te lexojne greqisht edhe flasin lloj lloj budalleqesh nga truri i tyre..'
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

QEVERIA Maska e policia911
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    167
    qeni qe ben gam gam nuk kafshon
    shqiperia eshte e shqipove ene pik
    RROFTE SHQIPERIA

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Po pra te behemi ne me doreshliret dhe ti japim tokat sepse nuk ben te jemi naciolista .
    Kjo eshte njelloj si politika e deshmitarve qe se fundi dulen me iden se as lufta ne Kosove s'eshte dashur te behet sepse sben me luftu kunder askujt.

Po ne mundemi mi luftu greket se jemi musliman e ata jane qafira , kshtu na lejon Kur'ani lol
    Extremizmi nuk luftohet me extremizem. Mua sme behet vone shume kur lexoj kerkesa te tilla nja nje parti extreme ,sepse e di se kerkesa te tilla as nje vrime ne uje nuk bejne . Cfare mua me ben per te qesh eshte se jane te njejtat "ftyra" , por me nacionalitet te ndryshem , te cilet hidhen perpjete kur deklarata te tilla thuhen nga nje parti e tille.
    Pse duhet te alarmohemi ne ndaj deklaratave te tilla, kur e dime shume mire se ato skane per te bere buje ne arenen politike greke apo nderkombetare?
    Nuk e kupton ti se eshte e njejta "fytyre" qe ben gam gam kot , nga te dyja palet ?
    Nacionalistet e kane nuhatjen me te forte se qeni ndonjehere. E keqja e tyre eshte se ata nuk nuhatin rrezikun , por e ndjellin ate,sepse dhuna dhunen kerkon.

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Korbi999 Lexo Postimin
    Jorgaqis..Kara-Xhaferis. Si ju tingellon: " Ellas, Elinon, Kristianon" ?

Athanasios Plevris Ky eshte shqiptar dhe njekohesisht me antishqiptari ne LAOS. Duhet te rregullojme mardheniet me Turqine urgjentisht, sepse USA eshte shume larg per nje ndihme urgjente. Greko-slavet jane duke perg. suprize per Perendimin me viktime Shqiperine.
    Salam!
    Ne duhet te FORCOJME shtetin tone, se pari. Pastaj miqet vine vet. Nuk te rrespekton askush, kur je i katandisur si shteti shqiptar. Te ashtuquajtur "Miqet" perdorin vetem sa per leverdine e vet. Ne qoftese turqit jane me te vertet miqet tane pse kerkorjn qe Kosovaret te ken Turqishten ne pashaportat e tyre. Cfar kan shqiptaret te bejn me Turqit. A mos jemi ne popull turk? Eshte e domosdoshme qe "njeriu" te ket miqe ne jet, por duhet te jet shume i kujdeshem se cfar dhe me ke lidh miqesi. Turqit jo vetem qe nuk na ndihmojn por na demtojn me teper duke vene kushte te tilla. Sidomos ne Klimen e politikes se sotme dhe ne vecanti ai i Jugut. Forcat antishqiptare qellimisht mundohen te paraqesin popullsine myslimane si Turq.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 04-09-2011 më 20:02
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Që kjo kërkesë të marrë jetë, duhet më parë të marrë dritën jëshile në vetë shtetin grek, dhe më tej të përballet me qindra të drejta ndërkombëtare për tu marrë për bazë në arenën ndërkombëtare. Realisht, do të ishte e pamundur të ndodhte edhe në një video game, ose siç është dhe shprehja, ''petulla me ujë''. Pyetja që lind natyrshëm në këtë mes: Përse duhen marrë për bazë deklarata të tilla nga qarqe të njohura për ekstremizmin e tyre? Sot ecet drejt rrugës europiane, ku vandalizmat nuk janë të mirëpritura dhe kurdoherë dënohen për antivlerat që mbartin, mbi të gjitha kur nuk përfaqësojnë asgjë si në rastin e mësipërm.
    Pershendetje Uriel,

Kam lexuar disa nga postimet e tua, ne Temen "Prejardhja e Shqiponjes" dicka keshtu. Kam dashur te te drejtohem disa here, per te dhene mendimin tim rreth asaj qe shkruan vazhdimisht per prejardhjen e shqiponjes dhe ne vecanti nenkuptimet qe rrjedhojn per indentitetin shqiptare. Por jam permbajtur. Por ne kete tem nuk me rrihet pa te te then dy fjale!

Nofka jote me kujton "Uralet"

Deklarate jote " Sote duhet ecur drejt Europes" me kujtone frymen Internacionale dhe te proletarjatit qe predikoheshte me aq flake nga pseudo-nacionalistat e ish-diktatures. Ne qoftese Ecja drejt Europes na kushton humbjen e Identiteti Kombetare dhe Nenshtrimit e Plote si lavira dhe sherbetore te shteteve fqinje, nuk na duhet. Europa duhet te na pranoj ashtu si jemi(demografikisht). Madje duhet edhe te na ndihmoj pak me shume se te tjeret sepse na ka coptuar dhe cenuar me shume se asnji tjeter. Kete gje e kane bere me plote koshience.

Ti me te vertet MENDON se Shteti Grek nuk ka dhene driten jeshile per nje "projekt" te tille, kur Konsuli Grek deklaroj ne mese te Korces qe ajo eshte toke Greke?

Sipas teje kur duhet te rreagojm neve, Kur jugu i shqiperise te jete futur ne oborrin grek? Cfar faktesh te tjera nevoitetn per te bindur "ty" dhe ata qe jane akoma ne vijen anesore?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 04-09-2011 më 20:35
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    ...Bere derr e Ari, ctu desh qe bere Turqi..." (Fan Noli)

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Ne duhet te FORCOJME shtetin tone, se pari. Pastaj miqet vine vet. Nuk te rrespekton askush, kur je i katandisur si shteti shqiptar. Te ashtuquajtur "Miqet" perdorin vetem sa per leverdine e vet. Ne qoftese turqit jane me te vertet miqet tane pse kerkorjn qe Kosovaret te ken Turqishten ne pashaportat e tyre. Cfar kan shqiptaret te bejn me Turqit. A mos jemi ne popull turk? Eshte e domosdoshme qe "njeriu" te ket miqe ne jet, por duhet te jet shume i kujdeshem se cfar dhe me ke lidh miqesi. Turqit jo vetem qe nuk na ndihmojn por na demtojn me teper duke vene kushte te tilla. Sidomos ne Klimen e politikes se sotme dhe ne vecanti ai i Jugut. Forcat antishqiptare qellimisht mundohen te paraqesin popullsine myslimane si Turq.
    Pa dyshim, prioriteti yne kombetar eshte forcimi i ekonomise, shtetit dhe rrjedhimisht qytetarit. Renia nderboterore e ekonomise duhet te na "alarmoje" per vete faktin se historia ne raste te tilla krizash na ka treguar se behet rindarje e pasurise. Te jesh mik me te fortin nuk eshte ndonje aktndermarrje paranoike. Leri menjane turqit c'thone e c'bejne, ti si shqiptar je ne gjendje "te pjekesh mishin pa djegur hellin"? Afrimi, menyrat putanisto-politike kane aq shume hapsire saqe ne kete jete bord-ello nese nuk shetit neper keto hapsira e ke humbur lojen. Ti kujton se nuk e dine turqit qe jane "gabim" me keto testime? He pra shtet, politike shqiptare , mendjet e kombit, nxirr konkluzion, kthe pergjigje . Zgjidh e merr!
    Per nje gje te jemi te bindur, nese nje dite do te na sjelle koha nevoje per ndihme dhe sistemi perendimor ka deshtuar nga Turqia do t'i kemi syte dhe
    kjo nuk ka te bejesupozoj me fene, sepse kjo e fundit eshte faktor plotesues.
    Salam!
    Bese dhe hakmarrje.

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga Korbi999 Lexo Postimin
    Jorgaqis..Kara-Xhaferis. Si ju tingellon: " Ellas, Elinon, Kristianon" ?

Athanasios Plevris Ky eshte shqiptar dhe njekohesisht me antishqiptari ne LAOS. Duhet te rregullojme mardheniet me Turqine urgjentisht, sepse USA eshte shume larg per nje ndihme urgjente. Greko-slavet jane duke perg. suprize per Perendimin me viktime Shqiperine.
    Salam!
    Athanasios Plevris ka qe me 95-96n qe ne TELE TORA (kanal i vogel televiziv privat ne Athine qe oratoret politike kryesish ishin te rrymes anti-emigrant) qe brockullit dhe nuk pushon se lehuri kundra Shqyperise dhe Shqyptareve......PROBLEMI ESHTE SE DUKE KRIJUAR NJE PARTI BASHKE ME ***-A-XHAFERRET E KOLO-KOT-RONET, E ME NJE STATUS DHE PLATFORME QE JANE TIPIKE SHTYTESE PER NJE RRITJE GRAFIKU POPULLARITETI NE KRIZEN SOCIALO-EKONOMIKE QE KA MBERTHYER KOJSHINE DO TE ANOJE PESHEN POLITIKE TE ATIJ VENDI NE NJE DREJTIM TEJE ACARUES NDAJ VENDEVE SI SHQIPERIA E MAQEDONIA (nuk e kruajne dot me Bullgarin e Turkun) PRA CIBANI KANCEROZ I PSIKOZES SE DALJES NGA SIKLETI ME BOMBASTIKE CUBO-NACIONAL-ORTHODHOKSISTE SHIHET TI PRIORITET I POPLLIT GREK.......
    Sa per vrapin e mardhenieve me Turkun, shpreh rezervat e mia personale dhe gjithashtu ne menyre habitore cuditerore, shikoj ne mendimin tuaj shtresen e konsiderueshme nen trojet Shqiptare qe duke anashkaluar 500 vjet bashkerenditje interesash dhe bashkepunim me kishen Orthodhokse Helene ne dajak, poshterim, asimilim dhe cfarosje, riperterin me nostalgji te verberi kthimin "me urgjence" ne preherin e bushters se vjeter me emrin Turqi ku fare mire = Greqi.
    TU NGJAT JETA DHE JO SALLAM.......
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Që kjo kërkesë të marrë jetë, duhet më parë të marrë dritën jëshile në vetë shtetin grek, dhe më tej të përballet me qindra të drejta ndërkombëtare për tu marrë për bazë në arenën ndërkombëtare...

...Pyetja që lind natyrshëm në këtë mes: Përse duhen marrë për bazë deklarata të tilla nga qarqe të njohura për ekstremizmin e tyre? Sot ecet drejt rrugës europiane, ku vandalizmat nuk janë të mirëpritura dhe kurdoherë dënohen për antivlerat që mbartin, mbi të gjitha kur nuk përfaqësojnë asgjë si në rastin e mësipërm.

Ja Arsyeja pse deklarata te tilla duhet marre parasysht!

Wikileaks: Negociatat për varrezat greke
    06/09/2011 08:35

Fondet për ndërtimin ilegal të mauzoleumeve të ushtarëve grekë të vrarë në territorin shqiptar gjatë Luftës së Dytë Botërore janë dhënë drejtpërsëdrejti nga qeveria greke, e cila mësohet se ka financuar Kishën Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë.

Lajmi bëhet i ditur nga një kabllogramë e Wikileaks, të cilës i referohet gazeta “Shqip”.

Kabllograma me kod 06TIRANA662 e 21 qershorit 2006 raporton mbi incidentin e krijuar me zhvarrimet ilegale të zhvilluara në fshatin Kosinë të Përmetit.

Në atë kohë, një prift lokal pagoi disa vendës për të kryer disa zhvarrime. Banorët vendës u ankuan pasi vunë re se varrezat e vjetra të fshatit dhe eshtrat e paraardhësve të tyre po shiteshin si eshtra të ushtarëve grekë të vrarë gjashtëdhjetë vjet më parë.

Sipas legjislacionit shqiptar, një zhvarrim mund të kryhet me vendim prokurorie ose gjykate. U dyshua se Shkaku i nxitimit për kryerjen e zhvarrimit lidhej me faktin që një mauzoleum qe ndërtuar dhe përfunduar sakaq në Këlcyrë, pavarësisht se autoritetet shqiptare nuk patën dhënë ende një leje ndërtimi dhe se asnjë marrëveshje për të zgjidhur këtë problem mes Tiranës dhe Athinës nuk ekzistonte ende.

Kisha dhe Athina zyrtare

Zyrtarët e ambasadës së SHBA-së në Shqipëri intervistuan At Andon Merdanin, drejtor të Marrëdhënieve me Jashtë në Kishën Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë.

Merdani “tha se, pavarësisht mungesës së një marrëveshjeje formale, ndërtimi i një mauzoleumi, me kapacitet prej 630 varresh, përfundoi së ndërtuari vitin e kaluar (2005) në territorin e një manastiri ortodoks në Përmet. Një mauzoleum i dytë i ngjashëm është aktualisht (viti 2006) nën ndërtim në Korçë”, thuhet në kabllogramin 06TIRANA662 i klasifikuar si “konfidencial”.

Merdani konfirmoi se ndërtimi i mauzoleumeve është financuar nga qeveria e Greqisë dhe qe zbatuar nën drejtimin e Kishës Ortodokse Shqiptare”, vijon më tej kabllogrami i firmosur nga ambasadorja Marcie B. Ries.

Janullatos konsultohet me Karamanlis

Sipas kabllogramit, Merdani ka thënë se kreu i kishës autoqefale, kryepeshkopi Anastasios Janullatos, vizitoi Kryeministrin grek, Karamanlis, në Athinë, në një takim ku u diskutua edhe çështja e varrezave.

Një ditë më vonë, kisha lejoi policinë dhe prokurorinë shqiptare të hynin në kishën ku mbaheshin përkohësisht eshtrat, me qëllim që këtyre të fundit t’u kryhej autopsia.

Janullatosi rezulton në këtë mënyrë një zyrtar i Karamanlis, me të cilin mund të konsultohet përpara se të japë miratimin e vet që policia dhe prokuroria shqiptare të kryejnë hetimet e nevojshme për një vepër penale.

Qeveria greke bëri një deklaratë pak ditë më vonë ku tha se zhvarrimet nuk qenë financuar prej saj dhe se shërbimi i saj konsullor në Shqipëri nuk qe angazhuar zyrtarisht.

At Merdani u tha amerikanëve që zhvarrimet qenë financuar nga të afërm të ushtarëve të vrarë. Deklarata e qeverisë greke ndërkohë nuk foli për financimin prej saj të mauzoleumeve.

Ministria e Jashtme nën presion

Një kabllogramë tjetër amerikane hedh dritë mbi procesin e vështirë të negocimit të kërkesës greke për varreza lufte në territorin shqiptar, një negocim që Athina duket se e fitoi përmes shantazhit.

Kabllograma 08TIRANA745 raporton për sqarimet e dhëna nga diplomati shqiptar, Islam Lauka, drejtor i Drejtorisë për Marrëdhëniet Rajonale.

“Ambasadori i Greqisë i ka thënë (ministrit të Jashtëm) Basha se në rast se qeveria e Shqipërisë nuk bie dakord me kushtet e Athinës për varrezat ushtarake, atëherë Parlamenti i Greqisë nuk do ta ratifikojë kurrë Marrëveshjen e Stabilizimit dhe Asociimit”, thuhet në kabllogramë.

“Ai i tha gjithashtu Bashës se në të njëjtën ditë që Shqipëria nënshkruan marrëveshjen për varrezat, Parlamenti i Greqisë do të ratifikojë MSA-në”, vijon më tej kabllograma.

Politikë e brendshme

Lauka ka bërë të ditur se arsyeja se pse qeveria e Athinës këmbëngul për ndërtimin e varrezave përgjatë një linje nga Përmeti në Korçë, sipas bashkëbisedimit të tij me diplomatët grekë, qe politika e brendshme e fqinjit tonë jugor.

Qeveria nacionaliste e Karamanlis e kishte për zemër këtë çështje për të fituar kapital politik. Raportohet se Lauka u ka thënë grekëve se qeveria shqiptare ka problemet e veta të brendshme si çështja e çamëve për të pasur parasysh para se të firmosë një marrëveshje kaq sensitive.

Top-Channel
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 06-09-2011 më 10:23

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •