Close
Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 167
    i/e regjistruar Maska e Bes-s
    Anëtarësuar
    04-02-2010
    Postime
    193
    Patjeter.
    Por jo nje me nje.

Ka gjera te cilat ne SHBA apo ndonje shtet tjeter demokratik funksionojne, por ne Kosove jane praktikisht dhe per arsye te realitetit e rrethanave historike, sociale, kulturore dhe religjioze te paimplementueshme.
    Me fal por, mos ngaterove ca gjera ketu??
    Kosova ka nje perqindje rreth 90 % muslimane, ndersa SHBA mer nje perqindje rreth 70 % krishtere.
    Po bejme nje paralelizem.

Kosova nderton katedrale gjigante, nuk nderton xhami.
    Kosova ndalon shamite.
    Kosova ndalon lendet fetare ne shkolla.
    (Kosova nuk u ofron kushtet primare shumices absolute te popullates se vet)

SHBA edhe perkunder atmosferes anti-islame qe u krijua atje pas 11 shtatorit, po nderton xhami ne vendin me te ndieshem- Ground Zero.
    SHBA lejon shamite.
    SHBA lejon lendet fetare ne shkolla.
    (normalisht duke patur parasysh se te krishteret perbejne 70% atje, perqendrojne vemendjen primare nga shteti amerikan).

Ku ngeci Kosova ne imitimin e demokracise Amerikane?!

Muslim4ever Maska e bl3nd
    Anëtarësuar
    14-06-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin ku gjithmone ka pas tradhtara
    Postime
    356
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Une jam shqipetare
    Shqiptari kurr nuk ka fy,shqiptari kurr nuk ka ofendu
    SHQIPTARI KURR NUK KA SHPIF
    Kuerr Kuerr,msoje kete.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Bes-s Lexo Postimin
    Po vazhdoj me formen e njejte te citimit sikur ti

Kur mungojne xhamite, shume normale se njerezit do te kryejne ritualin fetar diku. E nese jo ne rruge ku tjeter? Ti po nuk pate shtepi ku te besh gjume, ku do flije? Ne rruge. Ka shume lidhje me katedralen, sepse perderisa ajo katedrale aq e madhe nuk arrin te mbushet asnjehere deri ne fund me besimtare te krishtere (sepse nuk ka aq ne tere Kosoven), shqiptaret muslimane (qe perbejne shumicen absolute) nuk kane objekte fetare ku te falen.
    Bie si argument, sepse ekzistojne mbi 20 xhami ne Prishtine.
    Provo me ndonje argument tjeter.

Nuk lejohet sepse paraprakisht u jane mundesuar kushtet.
    Po e quajte ti ate ndarjen e territorit te Kosoves si "te drejte", si "paqeformuese" atehere po e shkel gjakun e deshmoreve.
    As ky nuk eshte argument, por vetem patetizem i rendomte.

Hoxhallaret e perfaqesuesit e fese kane mjetin me te forte per edukimin e rinise. Kane librin hyjnor. Duke marre citime prej tij, mesohet rinia se per cdo veper te keqe qe ben, ndeshkohet rrepte nga Krijuesi i vet. Meson se parim mbi parimet islame eshte leximi. Meson ti perkushtohet studimit dhe te jete nxenes shembullor.
    Do te thote, mjeti i hoxhallareve dhe fese islame eshte disciplinimi permes futjes se frikes te femijet e pafajshem, se ata do te ndeshkoheshin nga allahu, nese nuk veprojne ashtu si i keshillon hoxha apo kurani.
    Cili eshte ketu dallimi konkret nga diktaturat e rendomta, perveq se hoxha ne rastin me te mire, p.sh. ne krahasim me mesuesin e nje diktature komuniste, do ti detyronte femijet qe ne vend te shamise se kuqe dhe kapeles partizane te mbanin kapela arabe, dhe ne vend te diktatorit dhe idealeve te tij, do ta adhuronin muhametn, allahun dhe kuranin?

Mbulesa nuk e pengon arsimimin e femres, kjo eshte poenta ime.
    Askush nuk e tha te kunderten.
    Kjo nuk ishte tema jone.

Ma jep te drejten morali im, vetedija ime.
    E njejta vlene edhe per ata qe nuk mendojne si ti apo qe kane moralin dhe vetedijen e tyre, si ti.
    Kujt ti japim te drejte?!

Pershendetje

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga bl3nd Lexo Postimin
    Shqiptari kurr nuk ka fy,shqiptari kurr nuk ka ofendu
    SHQIPTARI KURR NUK KA SHPIF
    Kuerr Kuerr,msoje kete.
    Nuk eshte e vertete.

Pershendetje

Muslim4ever Maska e bl3nd
    Anëtarësuar
    14-06-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin ku gjithmone ka pas tradhtara
    Postime
    356
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Nuk eshte e vertete.

Pershendetje
    Nese nuk eshte e vertet,ti ose nuk je shqiptar,ose e shpife ate qe e the

i/e regjistruar Maska e Bes-s
    Anëtarësuar
    04-02-2010
    Postime
    193
    Bie si argument, sepse ekzistojne mbi 20 xhami ne Prishtine.
    Provo me ndonje argument tjeter.
    Me sjell argumentet e tua se Prishtina ka xhami te mjaftueshme per numrin e popullates qe falet.

Do te thote, mjeti i hoxhallareve dhe fese islame eshte disciplinimi permes futjes se frikes te femijet e pafajshem, se ata do te ndeshkoheshin nga allahu, nese nuk veprojne ashtu si i keshillon hoxha apo kurani.
    Cili eshte ketu dallimi konkret nga diktaturat e rendomta, perveq se hoxha ne rastin me te mire, p.sh. ne krahasim me mesuesin e nje diktature komuniste, do ti detyronte femijet qe ne vend te shamise se kuqe dhe kapeles partizane te mbanin kapela arabe, dhe ne vend te diktatorit dhe idealeve te tij, do ta adhuronin muhametn, allahun dhe kuranin?
    Po, po deshte qe rinia jone te arrin dicka, duhet qe ajo te kete frike-respekt. Nese i frikesohet Krijuesit te vet dhe respekton urdherin e librit hyjnor qe thote Lexo ne emrin e Zotit tend i cili krijoi cdo gje!, ajo rini do ti pervishet punes e studimit dhe sukseset nuk do te mungojne.
    Perndryshe, do te mbetet situata ashtu si eshte. Ne vend qe te shkosh te kopshti zoologjik, do te shkosh te shkolla me e afert per te pare se si ato nxenes tallen si kafshe me profesoret e vet ngase u mungon frike-respekti per ta.

Askush nuk e tha te kunderten.
    Kjo nuk ishte tema jone.
    Lol, po thua tani qe shamite duhet te lejohen ne shkolle?

E njejta vlene edhe per ata qe nuk mendojne si ti apo qe kane moralin dhe vetedijen e tyre, si ti.
    Kujt ti japim te drejte?!
    Te drejte gjithmone kane te moralshmit. Mos valle lavireve tu japim te drejten? Ato nuk mendojne sikur une.

Te pershendes

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-12-2009
    Postime
    5
    Te kerkosh te ndertohet nje xhami ku do te falesh e ti lutesh Zotit per nje te ardhme me te mire per kombin tend, mendon se eshte kjo nje rryme ekstremiste??

Mendon ti se eshte nje ekstremizem qe te kerkosh qe femijet tane te mesojne ne shkolla lenden fetare e cila do te mesonte femijet se duhet te mesojne, te respektojne prinderit, mesuesit, te jene te ndershem, te mos genjejne etj etj.
    Si dhe perfundimisht te mesojne femijet se njeriu nuk ka prejardhjen prej majmuni ashtu sic ka parapelqyer te vetequhet Darvini i famshem.

Apo mos e beson ti se duhet ti ndalohet shkollimi nje vajzeje te shkelqyeshme ne mesime, qe eshte nje e ardhme shpresedhenese per kombin tone, dhe vetem pse mban shami ne koke, duhet qe asaj ti ndalohet shkollimi...? E ne anen tjeter, femrat qe vijne te veshura si lavire dhe sillen si te tilla, duhen te respektohen sepse ashtu kerkon civilizimi

Me falni por, jemi ne qe ia duam te miren vendit tone.
    Bes po me vjen keq se po mundohesh me e masku te verteten ne lidhje me kete
    qashtje.Nese je lindur dhe rritur ne Kosove duhesh ta dish shume mire si mer frym ky popull dhe cilat jan nevojat prioritare te tija.Ne Kosove xhamite jan ndertuar edhe para lufte me kntribut te vet qytetareve dhe ndertoheshin aty ku paraqitej nevoja ku nuk kishte hapsina te mjaftueshme kur muk ka pas problem dhe kur ska pas nevoj me na ardh prej arabie me na ndihmu e me na mesu si predikohet feja.Nuk asht kur far problemi te kete lande mesimore per religjionin ne shkolla se ka edhe ne amerike por mesohet per fete e ndryshme por mesohety historia e tyre dhe rendesia qe kan per njerezimin.Por jo predikimi ne shkolla publike,mund te behet ne shkolla private fetare.Sa i perket shamis une mendoj se ajo eshte e drejt e individit sikurse edhe percaktimi fetar porse kjo nuk duhet politizuar dhe perdorur si shkas per ta ofenduar rinin tone qe eshte shum e paster dhe atdhetare, duke i quajtur vajzat tona motrat tona lavire.Veshja as nuk te mbron per te qene lavire e as nuk te bene lavire.Per kete une mendoj se duhet kohe te qetsohet fushata politike qe behet ne emer te saj dhe pastaj ne qetesi mund te anulohet ai vendim qe ndalon shamine nga vet parlamenti.Por me e rendesishmja asht se Kosova ishte shembull ne bote ku feja predikohej ne menyre te natyrshme pa dhune pa ja imponuar askujt dhe kurr pa e nxjerr para kombit.

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Me sjell argumentet e tua se Prishtina ka xhami te mjaftueshme per numrin e popullates qe falet.
    22 apo 23 xhami jane me siguri te mjaftueshme per ata qe deshirojne te falen rregullisht ne Prishtine.
    Statistika te tilla nuk ka, por fakti qe p.sh. ne qytetet tjera kryesore te Kosoves nuk ka keso problemesh dhe kerkesash/protestash te vazhdueshme, eshte indikacion i mire se nuk kemi te bejme me mungese te xhamive per tu falur.
    Pra, argumenti per mungese te xhamise per falje nuk ekziston.
    Deshira per te pasur apo ndertuar nje xhami me te madhe, me te bukur etj. eshte dicka tjeter.

Po, po deshte qe rinia jone te arrin dicka, duhet qe ajo te kete frike-respekt. Nese i frikesohet Krijuesit te vet dhe respekton urdherin e librit hyjnor qe thote Lexo ne emrin e Zotit tend i cili krijoi cdo gje!, ajo rini do ti pervishet punes e studimit dhe sukseset nuk do te mungojne.
    Nuk ka asnje shembull, ku nje shtet apo komb ka arritur suksese te medha sepse i eshte permbajtur rregullave te Kuranit. Ekzistojne statistika te shumta qe flasin kryesisht te kunderten, nese bejme krahasime me te arriturat e atyre qe nuk i permbahen rregullave te islamit.

Lol, po thua tani qe shamite duhet te lejohen ne shkolle?
    Jo.
    Une vetem pranova se shamia nuk te pengon domosdoshmerisht te jesh nxenes i mire. Asgje me shume.

Te drejte gjithmone kane te moralshmit. Mos valle lavireve tu japim te drejten? Ato nuk mendojne sikur une.

Te pershendes
    Kush e vendose, kush jane te moralshmit?
    Hoxha?!

Pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 02-09-2011 më 20:29

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga bl3nd Lexo Postimin

P.S
    Te njihja per musliman ty,qenke bere goxha antiIslam

Keta njerez qe protestojne ketu i kane ndrequr te gjitha hallet e jetes dhe i ka ngelur feja ne fund ??!Kane pune keta ,buke qe te hane ,rroba per te veshur sepse Prishtina nuk ishte shume larg shqiperise nga ekonomija ,beterr .

kush ka thene njeri aty me siper qe duhet te marrim shembull nga Amerika.
    Amerika eshte vertet vend me lloj lloj kulture ku lejohet dreqi dhe biri por ata punojne krjojne kushtet e jeteses njehere pastaj dalin rrugeve ,perseri rrugeve dalin vetem arabet ketej.

Zoti ju ruajt ,njerzit skane buke te hane ,shikoni dhe nga fytyrat sa te vrare qe jane dhe ju ngeli te protestojne rrugeve ,shume mire do ishte te mbylleshin tek shtepija dhe te faleshin ,luteshin dhe me mire do i kishin punet ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-03-2003
    Vendndodhja
    Diku nëpër Botë
    Postime
    528
    Shqiperia dhe Kosova , nje b-ajge e ndare per gjysem .
    Kane gjetur njerzit bisnes te rij ,pa piken e djerses - pra berjen te demostratave me pagese per hesapet dhe interesa te te huajve e asesi ato Shqiptare dhe kombetare.

Turp , ne cfare shkalle kemi rrene !

Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •